2011/10/15

Fem matcher kvar till dubbla guld

U-LAGET. Det blev seger i JSM-kvartsfinalen idag mot Hammarby med 2-0. Båda målen inprickade av David Moberg-Karlsson i första halvlek.

Blåvittungdomarna tar tag i taktpinnen direkt och dominerar första halvlek med sitt fina, tekniska spel. Hammarby ägnar sig i stort sett bara åt att slå långt och hoppas på misstag från den blåvita backlinjen. Några sådana kommer emellertid inte utan istället är det hemmalaget som kan göra både ett och två mål. Det första är en djupledsboll som Moberg kommer först på och pangar in i målvaktens ena hörn. Nummer två är ett genombrott från Chris från kanten som leder till att han kan servera Moberg rakt på foten bara ett par meter från mål. Ännu ett distinkt avslut från DMK och matchen är redan här i stort sett avgjord.

I andra halvlek etablerar Bajen lite mer spel men har svårt att komma till de riktigt heta chanserna. Man lyckas inte heller få de där viktiga målet, tiden rinner ut och IFK Göteborg vinner mycket välförtjänt med 2-0. Killarna gör det riktigt bra idag. Kämpar och löper för varandra hela matchen. Alla gjorde det bra men en extra stjärna till Allan & Chris på högerkanten. Nu väntar semifinal nästa helg där man kan få möta antingen Västerås SK, Häcken eller vinnaren mellan Sirius & Kalmar FF.


5 kommentarer:

 1. Sex matcher till trippla guld. Juniorerna har ju redan gått till final i JDM.

  SvaraRadera
 2. För mig är det helt obegripligt hur Efe Yildirim kan lämnas utanför startelvan i J-SM. Jag har av ren slump råkat se ett mönster i laguttagningarna där Efe i bortamatcherna verkar vara en given startspelare medan han på hemmamatcherna sitter på bänken eller är helt utanför truppen.

  (Halmstad BK borta i U21-slutspelet där han tydligen var inblandad i ett av målen som dock INTE nämndes på hemsidan och mot Gefle IF en vecka senare då han inte ens fanns med i truppen)

  De gångerna han faktiskt har fått spela på hemmaplan har han imponerat på mig och även många andra åskådare som jag har samtalat med under matcherna. Kan det vara så han hålls utanför spel i hemmamatcherna för att förminska hans chanser att visa upp sig för Mild och A-lagstränarna?

  Vi talar om en landslagsmeriterad spelare som är inne på sin sista säsong i U-truppen och övertygande nog LEDER interna skytteligan i laget för ANDRA året i rad, och detta som mittback/mittfältare. Ett sådant facit borde väl vara bra nog för att få speltid?

  Det är något som inte stämmer i alla fall och jag kan intyga att det var många förvånade röster och höjda ögonbryn när han i dagens match mot Hammarby endast fick tre minuters speltid.

  Någon som har någon förklaring?

  SvaraRadera
 3. Är du hans farsa:)

  SvaraRadera
 4. Luktar lite "one hit wonder" Vasques här, och starka pappa känslor

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.