2011/10/01

Elmar Bjarnason "Vi lägger oss flata"

INTERVJU. Elmar Bjarnason blev utbytt i den andra halvleken. Han var frustrerad efter matchen på grund av alla långbollar och att man inte kunde bjuda sina supportrar på bättre underhållning.
- Det finns inte så mycket att säga utan att det är pinsamt. Jag tycker synd om fansen som kommer hit och stödjer oss idag för vi bjuder inte på någonting, säger han till BaraBen.com.

Jonas Olsson beskrev insatsen som den sämsta under hans år i klubben, håller du med?
-Den sämsta sedan jag kom hit! Där håller jag med!

Vad gick fel idag?
- Vi håller inte i bollen någonstans! Vi spelas ut stundtals och får jaga mycket boll innan vi får tag i den vilket sliter på krafterna. Det är inte så vi vill spela fotboll.

Hur känns det som mittfältare när alla dessa långbollar viner förbi ens huvud?
- Man känner sig inte riktigt med i matchen. Sen när man äntligen får bollen så kanske man vill för mycket, är för stressad eller någonting. Det är väldigt frustrerande.

Du blir utbytt i tidigt i andra halvlek, hur ser du på din insats?
- Tycker alltid det är tråkigt att bli utbytt. Det kunde varit jag och det kunde varit tio andra gubbar. Jag får ta det.

Två matcher kvar, hur går tankarna?
- Det är ju Gais och det är en viktig match att vinna, derby oavsett hur vi placerar oss i tabellen. Alltid viktigt att vinna de matcherna. Sista matchen mot Norrköping och vi vill vinna de två sista matcherna.

Vad säger du till de fans som fanns på plats?
- Ber om ursäkt, vi lägger oss flata och vi får se till att de inte händer igen

29 kommentarer:

 1. Det var synd att JO inte slutade för året då hade vi inte behövt se denna match-

  SvaraRadera
 2. Ja du Stahre du har en del ett jobba med:), egentligen skulle jag bara vilja behålla Hysen av den här elvan:).

  SvaraRadera
 3. Ingenting kommer bli bättre så länge Håkan Mild är kvar i klubben. Han gav JO ett extra år, han har värvat ihop det här pissgänget. Extra pinsamt är att dessa spelare är värvade för att de skulle ha karaktär...

  Får jag se en krönika till här där Hysen eller andra spelare ska läxa upp oss fans så spyr jag.

  Håkan Mild hatar oss supportrar. Han säger hela tiden rätt saker men innerst inne hatar han oss.

  SvaraRadera
 4. Blåvitt o fotboll är ju som Grekland o ekonomi.....

  SvaraRadera
 5. Är det inte dags för en granskning av klubben? Vad händer, vad gör ledningen mm?

  Vi har Sveriges starkaste och mest värdefulla varumärke. Varför har vi inte mer pengar, varför har vi inte bättre spelare, varför når vi inte bättre resultat?

  Är det rätt personer i ledningen eller är det Göteborgsandan och ett gäng polare som tycker det är kul att synas i samband med Blåvitt som styr?

  Två katastrofsäsonger, rosa tröjor och en AIK-tränare som splittrar fansen... Skulle räcka för sparken i de flesta bolag/klubbar.

  SvaraRadera
 6. Jaha, nyss hemkommen efter en totalt meningslös tillstälning.
  Det såg ut som om endast en gubbe (av de startande) var intresserad av att vara på plan (Dahlin)!
  För 3:e gången sedan tidigt 70-tal avvek jag innan slutsignalen ljöd.
  När spelarna ser sig i spegeln i morgon hoppas jag att de skäms!

  Till nästa säsong önskar jag bara en enda sak: att alla lovar att alltid ge 100%.

  Jag kan ta en förlust mot ett bättre lag, inga problem, men att uppleva en lördagsmatch i gôtt väder där mitt Blåvitt inte vekar vilja vara på plan -det är fan oacceptabelt.

  Härmed hälsas Stahre välkommen!
  Om spelarna någonsin mer uppträder såhär håglöst hoppas jag att du ger dem en hårtork som får Ferguson att bli grön av avund!

  //Don Matteo

  SvaraRadera
 7. Stillastående, gång, jogging, passningar i sidled och bakåt. Inte konstigt att inga målchanser skapas då man inte försöker slå några genombrottspassningar och spelarna inte tar några offensiva löpningar.

  Vad skall man ha en straffområdesspelare som Stiller för, om man aldrig slår in bollen i straffområdet?

  Janlind är helt makalös som lyckas hitta långbollar att klaga på i en sådan här match.

  SvaraRadera
 8. 1/10/11 18:06
  Ett lag från byn Borås drar in mer cash. Det säger allt. Vi ska ligga på en helt annan nivå än dem och kunna plocka vad vi vill från landsortsklubbar.

  SvaraRadera
 9. DE E FÖR JÄVLA DÅLIGT!!

  FY FAN!!

  SvaraRadera
 10. om någon fortfarande undrar varför sanas assist protokoll lyser med tomhet?!?
  hans spelförståelse är lika med noll!
  fatar inte att stefan rehn inte ser det. han borde påpeka detta till jonas olsson!

  SvaraRadera
 11. Inget fel att ligga med en flata

  SvaraRadera
 12. Janlind – fan vad grym du är som rapporterar så mycket! Nu var ju det här en skitmatch tyvärr, men ändå kul att få läsa seriösa intervjuer efteråt. I synnerhet med spelarna. Fortsätt så!

  SvaraRadera
 13. Anonym 19:26, du såg inte derbyt antar jag!

  SvaraRadera
 14. F 3 rad 8 618 kommer att bli fri att köpa 2012. Har haft årskort sen 2009, men efter dagens insats har jag fått nog. Sella, om det är så tråkigt att spela, så sluta då.Det är endast Dyre, Haglund o Tobbe som det ska byggas kring nästa år, resten ska sägas upp. Men det ordnar nog Stahre, han är inte dum.

  SvaraRadera
 15. Bra att byta ut den enda spelaren som alltid ger järnet..

  SvaraRadera
 16. Jag såg inte den här matchen men begriper ändå inte varför JO inte vågar byta tidigare när vi inte har något att förlora och flera spelare visar så dålig inställning.

  JO verkar gå efter principen att man måste spara det sista bytet ifall Dahlin blir skadad/utvisad och det näst sista ifall en annan spelare blir utvisad. Jag hoppas Stahre är mer av en gambler - risken är liten att skador sker och sker de är det bara att bita i det sura äpplet. Förändring måste till och jag hade gärna sett bytet Sella-Söder redan i paus. Bytet Elmar-Haglund var ju i princip bestämt före match...

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 18. I och för sig kanske man kan begripa en viss håglöshet med sparkade tränare och ingen chans till europaspel men för yrkesmän är denna insats helt oacceptabel.

  Bristande inställning och brist på löpningsinitiativ m.m. är rent obegriplig men det går inte att vinna bara på vilja. Kvalitén på passningsspel och oändliga bortslängda långbollar utan adress måste däremot bero på stress som Bjarnarsson säger. Något är sjukt när man har sådan prestationsångest att de flesta beslut och passningar ligger långt under vad spelarna kan som bäst.

  Skulle laget ha denna normalnivå så är det bara att byta alla utom några enstaka men jag hoppas förändringarna nu innebär att få spelarna i bättre harmoni och att prestera närmare 100% varje match. Då kan några värvningar räcka för ett rejält lyft. Kom igen Stahre, bota panikångesten.

  En orsak till krampen kan vara tråkig stämmning p.g.a. ideliga byten och osäkerhet kring alltför många om man duger och får starta. För stor konkurrens kan bli destruktivt såväl som för dålig konkurrens. Hela denna mentala del samt matchning, byten verkar JO skita fullständigt i. Att sen försvara eländet med att det var varmt måste varit ett dåligt försök till skämt trots att Mjällby håller till längre söderut och kanske är bättre rustade för tropisk värme.

  SvaraRadera
 19. anonym 19:45.
  jag såg förra årets derby.
  två säsonger = en assist.

  SvaraRadera
 20. @09:46: men JO är ju förtusägbar - min 60: Sana ut - Söder in, kan även kombineras i omvänd ordning eller genom att Bärkroth byts istället. När kvarten återstår ska Drugge in om bytet inte redan har skett. Är Drugge redan på plan, byt in Stiller. Om allt annat havererar, in med Karl Svensson som anfallare. *ironi*

  @19:26: Håller med om att Sana måste börja leverera mål och poäng men håll ändå med om att spelförståelse är något som tränare borde kunna utveckla. Snabbhet och teknik är svårt att utveckla i vuxen ålder men spelförståelse måste de kunna lära Sana att bli bättre på... Jag tycker att Sana är nyttig eftersom han bryter mönstret. Sedan är han knappast ensam om att inte producera poäng. Det är ingen slump att Stiller går före Sana, Söder, Bärkroth och Pärlan med tanke på att Stiller är den enda av dem som har gjort mål i allsvenskan i år (om man inte räknar bjudningen Bärk fick mot Kalmar som serverades honom av just Stillers fina förarbete).

  SvaraRadera
 21. Och nästa år kommer det att gå ännu sämre med en Solnaråtta som tränare som inte har den minsta känsla för blåvitt utan bara känner hat för klubben.

  SvaraRadera
 22. Alla som hållt på med tävlingsidrott vet att det kan bli såhär ibland... Är så JÄVLA trött på alla medgångare och förståsigpåare i denna förening... Ni vänder likt vinden hela tiden, fan va skönt det hade varit om ni bara strunta att komma på matcherna och sa upp era säsongskort... För ni FAN inte sanna.

  SvaraRadera
 23. 2/10/11 10:52

  Det är ju just därför som man som tränare skall sätta in HUNGRIGA spelare.

  Det är så jävla uselt av JO att inte spela yngre spelare, som är vår framtid.
  Tänk om dessa fått göra ett inhopp eller spela en match från start.

  Vilka signaler hade inte det skickat? Säsongen är över, varför inte ge dom 15 minuter eller en halvlek?

  Och ut med trötta, överbetalda (åtminstone igår) omotiverade spelare.

  SvaraRadera
 24. 10.52:

  Har du helt missat de grova krigsbrott JO, Mild och ledningen begått mot klubben se senaste åren?

  Att prata om enstaka matcher är som att säga andra världskriget var en liten missuppfattning som till slut redde ut sig...

  SvaraRadera
 25. 11:37

  Nej, det har jag inte.. Fast jag håller inte med i att det skulle var Mild och JO fel. Känns som alla föreningar hamnar där vilken tränare eller sportchef man än har. Kolla Malmö, Djurgården, Elfsborg, Aik m.m, allsvenskan är så himla jämn nu för tiden att det är omöjligt för ett lag att vinna år efter år, likt förr.

  Sen är det folk som vill satsa på unga spelare men så snabbt de underpresterar en match så vill man att man ska värva. När det värvas så ska man satsa på unga och likt detta håller det på och jag blir så trött att jag spyr.

  SvaraRadera
 26. Don Matteo står för dagens bästa inlägg. Hoppas att splarna skäms framför sina tv-spel.

  Brorsan tog med sin fru och två ungar igår från Växjö för att visa dom lite riktig fotboll i götet. 24 mil hem igen med huvudet hängandes i skam var humöret inte lika bra om man så säger...

  Ett litet plus till Haglund som kom in och visade att han ville något. Ingen skugga över dig.

  SvaraRadera
 27. 11:52

  Jovisst kan det gå grus i maskineriet utan att man riktigt vet vad som sker i alla vägskäl mellan spelartyper/tränare/sportchefer/styrelse ..... o.s.v men:

  Att bara förklara bort problemen genom att det inträffar i varje klubb är väl enkelt. Ser du inte "röda tråden" i problemen så "kaxa ner". Det är inte bara slump eller guds vilja som styr. Jag är också trött ibland på fansens krav på omedelbar framgång och brist på tålamod men att inte få ut bättre av detta gäng år efter år är hur klart som helst ett bevis på "feltänk" som med all rätt skall kritiseras. Vem som har mest skuld av spelare/JO/Mild kan vi tugga i evighet utan att vara tillräckligt insatta men har kejsaren inga kläder så är han naken även om det finns de som försöker övertala oss att han är påklädd. Uppenbart = sant

  SvaraRadera
 28. Känns som såelarna redan mentalt har tankarna på nästa säsong !

  SvaraRadera
 29. Tycker att spelarna skall avstå en dags lön helt frivilligt för hade jag varit sådan på jobbet som de var på planen igår så hade chefen skickat hem mig utan lön det är jag övertygad om. Ge pengarna till Young Fellows för en borta resa.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.