2008/05/06

Våga peta Alexandersson- för Blåvitts bästa

KALMAR HEMMA Stefan Selakovic är tillbaka i matchtruppen mot Kalmar. Samtidigt som Pontus Wernbloom är avstängd, om Sella skulle varit fortsatt petad ifall Wernbloom inte tagit sin varning för snack i slutet av Bajen borta- är en fråga vi aldrig kommer få svar på. Men på sitt sätt glädjande att vi aldrig behöver få svar på heller. För Selakovic (och Blåvitts) skull, hoppas jag på speltid och mål för "Selakovischhhh".
_____________________________
Samtidigt comebackar tidigare ordinarie högerbacken Adam Johansson, som haft en allt mer framgångsrik ersättare i Jonathan Berg på sin plats. Personligen tycker jag det är fel att byta in Adam i dagsläget då Jonathan bidrar med viss anfallskompetens och lagets bästa frisparksfot. Det räcker långt i täta matcher där en fast situation kan skilja en mållös historia från tre poäng. Jonathan Berg har förvisso inte storspelat, men långsamt blivit allt mer van med sin backplats. Jag hävdar envist att hans högerdoja är viktig nog att inte ställas utanför laget i en toppmatch mot ett extremt svårslaget Kalmar imorgon kväll. Samtidigt är Alex ständigt småskadad och kan faktiskt ställas vid sidan om för en högerkant bestående av Adam och Jonathan. Men det är nog tyvärr lika troligt som att Gais vinner SM-guld.
___________________________________________
Expressens Mats Olsson propagerade för att Alexandersson skulle petas från EM-truppen då han inte imponerat ett dugg i Allsvenskan (det han spelat mellan skador och sjukdomar) i vår. Jag förstår hans resonemang men tycker att han är en bra vattenbärare i en EM-trupp och ska vara med i gänget på grund av sin rutin och bredd, med möjlighet att spela på minst tre platser i laget i lägen där det behöver vaskas om.

Men Alex borde petas.

Jag är dock snarare benägen att peka på en petning i Allsvenskan, i Blåvitt och helst redan imorgon mot Kalmar. En småskadad och sargad Alexandersson tillför alldeles för lite till laget för att man ska kunna motivera hans medverkan. Det vi behöver är en utvilad och helt kry Alex i Champions League-kvalet senare i sommar. Vi kommer behöva honom i den allsvenska slutspurten senare i höst.

Därför är det tjänstefel att slita på honom bara för att han är Alexandersson, "kaptenen", "härföraren", när det kommer viktigare lägen under säsongen där vi behöver honom hel, ren och motiverad. För att inte tala om vad han nu ska tillföra under EM ifall han åker dit utsliten och småskadad efter intensivt matchande i Allsvenskan trots att han inte känner sig fit for fight.
___________________________________________
Låt oss drömma lite. Låt oss se hur en gammal bloggare hade formerat sitt Blåvitt imorgon. Inhoppet Ranégie gjorde på Söderstadion gav mig mersmak, han hamnade i en släpande anfallsroll som targetspelare i flera anfall och gjorde detta riktigt bra. Vi har därmed en potentiell targetroll att utnyttja på ett lite annorlunda vis, detta genom en stor och stark spelare som är grym på att suga in boll, hålla bort motståndarna och vänta in medspelare som fyller på i djupet. Jag har samtidigt varit lite missnöjd med de inhopp Daniel Alexandersson gjort så här långt, men tycker att han fått spela på fel positioner med tanke på sin kompetens. Med Hysén och LillAlex på topp och med en stor tanker som Ranégie strax bakom får vi ett djupledsspel som passar väl mot Kalmars luftstarka försvarsspel.

nu är det dags för översteprästen av 4-4-2 religionen att svära i kyrkan och föreslå en elva formerad 4-3-3:
------------Kim--------------
Adam-Bjärsa-Ragnar-Hjalmar
Jonathan--Gustav--Sebastian
LillAlex--- Ranégie--- Hysén
Men självklart kan man formera laget mer som ett 4-4-2 med samma spelare:
-------------Kim--------------
Adam-Bjärsa-Ragnar-Hjalmar
------------Gustav------------
Jonathan-------------Sebastian
------------Ranégie-----------
LillAlex------------------Hysén

Men då Rehn/Olsson i dagsläget dyrkar en rak innermittfältsduo lär min lösning vara långsökt som verklighet i Allsvenskan. Men jag tror lik förbannat att det skulle blivit succé imorn. Wallerstedt då? Perfekt som ettrig krigare på flera positioner om spelet går i baklås. Selakovic likaså. Ingen borde få känna sig säker på sin plats i ett guldjagande mästarlag...

47 kommentarer:

  1. Fan jag börjar gilla den nya mjuka Frankie!

    SvaraRadera
  2. Ett nytt spelsystem sådär bara? Utan att tränat på det? Trams.

    SvaraRadera
  3. tant brun/ för det första så tränar man inte på att spela ett spelsystem för dessa förändringar är så små att man lika gärna kan kalla dem för 4-4-2 men där en spelare får gå upp högre i banan och blir som en släpande anfallare. för det andra så har vi kört nya spelsystem flera gånger med framgång på kort varsel, minns succén med 3-5-2 mot Malmö med Alex som libero...

    SvaraRadera
  4. anonym 15:38- Han vill peta lagkaptenen och byta spelsystem till 4-3-3 utan Wallerstedt och du kallar honom mjuk? Haha, jag tror spelarna i laget hade kallat honom för stenhård på gränsen till diktator om dessa grejjer genomförts.

    SvaraRadera
  5. Om Ranegies inhopp senast gav mersmak behöver man fan inte göra mycket för att imponera på dig Frankie

    SvaraRadera
  6. Kalas Frankie, men vart tog Sella vägen?

    SvaraRadera
  7. för det första så tränar man inte på att spela ett spelsystem

    Nej, just det, det gör man ju inte. Man kör bänkpress.

    SvaraRadera
  8. anonym 15:56/ Han platsar inte.

    SvaraRadera
  9. anonym 6/5/08 15:50

    Dessutom skall det sägas att skillnaden mellan 4-3-3 och 4-4-2 kanske bara är en siffra för dig, men på planen är det en jävla skillnad i rollfördelningar. Såg du några av Djurgårdens matcher från deras guldår 02-03? Det är något annat än 4-4-2 det, på gott och ont.

    SvaraRadera
  10. Är det bara jag som reagerat på vissa uttalanden från olika spelare efter bajen?
    Alla är överens om att spelet inte var bra, men när Boom ser "vi försökte spela för svårt och rulla ut hammarby" som problemet och Walle säger "vi gjorde det lätt för oss och skickade iväg bollen för snabbt, istället för att ta ett extra tillslag på bollen" så undrar jag hur överens man är om "spelidén" egentligen?

    SvaraRadera
  11. anonym 16:05/ Men att spela 4-3-3 är inte att spela som djurgården, djurgården uppfann inte 4-3-3 om du tror det. vi spelar OFTA 4-3-3 i delar av våra matcher, vi spelar även 3-4-3 i slutet av många matcher. detta är något som blir en effekt av att man vaskar om lite i 4-4-2:an, och på pappret är det fortfarande en 4-4-2 men i spelet är det 4-3-3.

    SvaraRadera
  12. helt fel att förorda Jonte pga offensiven. Adam + Alex = grym offensiv, Jonte + Alex = ingen vidare offensiv. Det beror inte bara på att Alex varit lite blek. Jonte tillför väldigt lite offensivt från högerbacken, bortsett frisparkar då.

    sen är det (ofrivillig?) humor att först hävda att Sella blir mobbad, för att i nästa andetag tycka att han inte platsar...

    SvaraRadera
  13. anonym 16:15/ Att vara petad är inte att vara mobbad. Men du kanske tycker att alla våra petade spelare är mobbade av tränarna? Eller vad menar du?

    SvaraRadera
  14. gilar daiamant mittfälltet, verkar vara bra :D

    SvaraRadera
  15. anonym 1615- hur är det motsättningsfullt att vilja få speltid på selakovic mot att peta honom i en potentiell "dröm"-4-3-3? jävla lipsill.

    SvaraRadera
  16. nåt är skumt med detta, då jag såg frankie och alexandersson på avenyn förut runt 14...

    SvaraRadera
  17. alex i stora svarta glasögon och frankie i barcelona-tröja...

    SvaraRadera
  18. Peta Ranégie han är så jävla dålig... peta alex? näää

    SvaraRadera
  19. Alexandersson är blåvitts bästa spelare och när han e borta så märks det nogåt enormt. Han kan hålla o våda bollen mer än 2 sekunder. Min ni kanske vill tjonga ännu mer och ta bort dom få tekniksa spelare vi faktiskt har. AVGÅ!!

    SvaraRadera
  20. anonym 16:18:
    Svårt att veta om du är ironisk. Men jag utgår från att du är allvarlig. Nej, alla som är petade är inte mobbade. Det var just det som var in poäng. Baraben pratar om "Sellagate", och att Sella inte får spela pga att han är mobbad av tränarna. I nästa inlägg tycker Baraben att han är för dålig för att spela, och håller därmed med tränarna. Men vissa tycker kanske att Frankie mobbar Sella när han petar honom, vad vet jag.

    lipsill 16:24:
    hur är det inte motsättningsfullt? Förklara gärna.

    SvaraRadera
  21. Vad som helst, Eldin som målvakt, Ragnar som tränare, Stefan Rehn som mittback, men INTE Lill-alex på plan.

    SvaraRadera
  22. Jävlar i min låda vad hungrig du är Frankie!

    SvaraRadera
  23. Om Alex och Sella, gårdagens spelare, av vissa ska betraktas som blåvitts framtid så blir det ta mig fan inget mer guld.

    SvaraRadera
  24. Alex, Sella och T.O är kanske inte blåvitts framtid men det är nästan dom enda i blåvitt som är någorlunda teknik. resten e faktiskt rätt mycket brunkespelare!

    SvaraRadera
  25. "Om Ranegies inhopp senast gav mersmak behöver man fan inte göra mycket för att imponera på dig Frankie"

    @ Anonym 6/5/08 15:53

    Ranegie skapade ju bara 2 lägen åt Pontus å Ragge som tom Sella hade satt?

    SvaraRadera
  26. Anonym Anonym sa...

    anonym 16:18:
    Svårt att veta om du är ironisk. Men jag utgår från att du är allvarlig. Nej, alla som är petade är inte mobbade. Det var just det som var in poäng. Baraben pratar om "Sellagate", och att Sella inte får spela pga att han är mobbad av tränarna. I nästa inlägg tycker Baraben att han är för dålig för att spela, och håller därmed med tränarna. Men vissa tycker kanske att Frankie mobbar Sella när han petar honom, vad vet jag.

    lipsill 16:24:
    hur är det inte motsättningsfullt? Förklara gärna.

    6/5/08 17:50


    Det här kändes som dagens mest motsägelsefulla inlägg.

    SvaraRadera
  27. När har baraben skrivit att Sella är "mobbad av tränarna"? Är det en gaisare som är lös här på kommentarerna?

    SvaraRadera
  28. byt ut jonte mot alex och lillalex mot sella så blir det lir!

    SvaraRadera
  29. Börja lira Sella nu, blåvitt blåvitt!!

    SvaraRadera
  30. känns sjukt att peta en kille som alexandersson när man vet vad han kan och framförallt när vi möter ett lag som leder serien. den som ska petas av dom tre på högern är i mitt tycke jonathan. visst han har en "gyllene höger" som han har visat två gånger mot succémålvakten öhrlund. men om vi ska få några som helst anfall eller frisparkar i ett läge i närheten av straffområdet så behövs nog alex. Alex och adam på högern imorgon!! Leve Adam!!

    SvaraRadera
  31. Spela som många andra lag med en 4-2-3-1 eller vad säger ni om följande lag;
    (nej inte i nästa match men till hösten kanske)

    ---------Kim-----------
    Adam-Ragge-Bjärs-Hjalmar
    -----Gustav---Seb-----
    Jonathan----JJ----Hysen
    --------Pontus---------

    SvaraRadera
  32. Jag bryr mig inte så länge Adam ersätter Jonatan. Adam är ju för f-n dubbelt så offensiv som broder Berg.

    SvaraRadera
  33. Tja, ditt 4-2-3-1 med följande förändringar skulle säkert funka utmärkt:

    ---------Kim-----------
    Adam-Ragge-Bjärs-Hjalmar
    -----Gustav---TO-------
    Alex-----Sella----Hysen
    --------Pontus---------

    Fast då snackar vi förstås Football Manager...

    SvaraRadera
  34. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  35. Att motivera en petning av Alex att han ska vara fräsh till EM måste ju vara det dummaste jag har läst. Vem fan bryr sig om Sverige?

    SvaraRadera
  36. Frankie måste vara hög eller något.. det dummaste jag nånsin hört!

    SvaraRadera
  37. Det var bland det sjukaste jag läst i laguttagningsväg... Peta Alex när vi har de två viktigaste matcherna hittils i år framför oss?? I mina ögon är han antingen hel och spelar eller skadad och står över. Småskavanker har han en hel em-på-bänken-sommar att komma över. Dessutom, Renegie som offensiv mittfältare? Han kan ju för f-n inte stå på ett ben och hålla balansen, än mindre vara kugghjulet i konstruktivt anfallsspel...

    SvaraRadera
  38. Självklart blir det:

    Kim
    Adam - Bjärsa - Ragge - Hjalle
    Alex - Gustav - Seb - Hysén
    Ranegie - Walle

    Lite tråkigt dock... luktar tyvärr 0-0 igen.

    SvaraRadera
  39. Frankie:

    Den dagen Jonathan Berg får spela som en av tre mittfältare så har vi duktig skadekris.

    Han har inte kvalitéer för det, synd men sant.

    Då ser jag hellre Sebastian Eriksson som en av de tre tillsammans med Gusti och Alex.

    Erikssons längre passningar kan komma att bli avgörande för att få en ny dimension i uppspelsfasen. En helt annan precision på hans passningar än våra försvarare.

    SvaraRadera
  40. ----------KIM
    SELLA-SELLA-SELLA-SELLA
    SELLA-SELLA-SELLA-SELLA
    ------SELLA-SELLA

    SvaraRadera
  41. Frankie prioriterar tydligen Svennebananlandslaget framför IFK Göteborg. Skrämmande läsning får jag säga som riktig Blåvit. En trepoängare mot KFF är i moína ögon mer värt en ett EM Guld för Sveige.

    Jonathan bidrar med viss anfallskompetens. Killen kan en sak sparka på en liggande boll, förövrigt är han i bästa fall en ordinär superetta spelare. Har varit ett levande rundningsmärke i många matcher nu. Adam måste in om så på kryckor!

    SvaraRadera
  42. Killen kan en sak sparka på en liggande boll, förövrigt är han i bästa fall en ordinär superetta spelare.

    Det är givetvis felaktigt, han har varit framträdande i både Gais och Trelleborg. Men han har kanske inte kapacitet för ett topplag som vi ändå har ambition att vara.

    SvaraRadera
  43. 6/5/08 18:10

    så klockrent
    du har så rätt

    mvh

    SvaraRadera
  44. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  45. Sella i en nummer tio-roll, kan det vara nåt tro? Om man kör med 4-1-2-1-2 dvs..

    SvaraRadera
  46. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.