2008/05/07

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Vad gör laget, och vad fan gör Ragnar? Jag tänker inte på lagets spel, vilket i och för sig var uselt i första halvlek, och jag tänker inte heller på Ragnars spel, vilket i och för sig varit sämre än tidigare. Jag tänker på vad de sysslar med efter matchen. Ragnar går tydligen direkt av plan in i spelargången (något jag missar att se trots att ni förmodligen tror att jag följer varje steg Ragnar tar). Resten av laget gör först inte vågen som de alltid gjort efter seger, i varenda match jag sett sen jag föddes. Vad gör de? Den enda möjliga förklaringen är att de var besvikna på klacken.

Så, vad hade då klacken gjort? Det sjöngs, en gång, "börja spela fotboll nu, Blåvitt, Blåvitt" i ungefär femton tjugo sekunder. Det buades unisont i klacken, en gång, när Seb för jag vet inte hur många gångte gången spelade bollen bakåt istället för till Hysén. Olyckligt kan man tycka att bua så att det uppfattas som riktat mot just en spelare. Å andra sidan fick Seb tillbaka bollen femton sekunder senare, slog en fin pass till just Hysén som slog ett fint inlägg som Walle nickade in 1–2 på. Jag kan ärligt talat inte påminna mig någonting mer från klacken som skulle kunnat uppfattas som negativt. Det lilla ska spelarna klara av. Och det gjorde de också, ty vi vann matchen med 3–2.

Förra året, Ragnar, sa du i en intervju att det fanns idioter i Blåvitts supporterskara som spottade efter er när ni hade gjort en dålig match.

I dag, Ragnar, var det ni som spottade på oss i första halvlek genom att inte röra er ett dugg mer än ni behövde.

I dag, Ragnar, var det du som spottade på oss efter matchen genom att inte gå fram och tacka dem som betalar din lön.

En trist avslutning på en, i efterhand, fantastisk match. Korta betygstexter i dag efter långt raljerande:

Kalmar FF, hemma
5 poäng: Jonas Wallerstedt - Walle, Walle, Walle. Klart han får femman när han som vanligt avgör mot Kalmar.
3 poäng: Tobias Hysén - Om han fortsätter att spela som i andra halvlek resten av säsongen kan han nog vara värd de där x miljonerna ändå.
2 poäng: Gustav Svensson - Får äntligen sätta det där skottet utifrån som jag väntat på. Kanske inte lika bra defensivt som tidigare men det gör inget en dag som denna.
1 poäng: Daniel Alexandersson - Har fått mycket skit, med rätta, men visade i dag att han faktiskt kan bidra med något om spelet stämmer i övrigt.

Totalt efter 10 omgångar
1. Kim Christensen - 26 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 13 poäng
2. Gustav Svensson - 13 poäng
4. Mattias Bjärsmyr - 8 poäng
5. Niclas Alexandersson - 7 poäng
5. Tobias Hysén - 7 poäng
7. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
8. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
9. Sebastian Eriksson - 3 poäng
9. Thomas Olsson - 3 poäng
9. Martin Smedberg - 3 poäng
12. Klacken - 2 poäng
12. Pontus Wernbloom - 2 poäng
14. Daniel Alexandersson - 1 poäng
15. Nicklas Carlsson - 1 poäng

91 kommentarer:

  1. jag hoppas det är en kulturkrock det där med ragnar. men jag gillar inte ett sådant uppträdande, hur bra man än är! Vissa traditoner bryter man inte. även om jag inte står i klacken är det ett måste med vågen efteråt! Vi andra som sitter på läktaren då som inte buade, kan inte vi få vågen? Ragnar måste kunna ta lite detta med burop... det förekommer ju i alla ligor och alla lag! man måste få visa sitt missnöje!

    SvaraRadera
  2. Seriöst, vad gör klacken efter matchen då när blåvitt är påväg mot oss? Börjar sjunga ramsam om Kim? Vafan gjorde han denna matchen så att han var värd det? Totalt jävla onödigt, hade kännt mig rätt dum och besviken som spelare i det tillfället...

    Förövrigt, helt rätt 5a idag. Tobias Hysén, så jävla gött att se den inställningen i andra!

    SvaraRadera
  3. anonym 22:07/ Ja, det var väl enda felet klacken gjorde i dag, att inte hylla Walle istället.

    SvaraRadera
  4. Klacken gjorde väl ganska mycket fel idag.
    Var ju en hel del olika låtar som sjöngs samtidigt och det kändes lite som om det saknas en unitet i klacken.

    SvaraRadera
  5. Släng dig i väggen Ragnar! Ditt uppträdande är inte värdigt en spelare i Blåvitt. Sälj fanskapet!

    SvaraRadera
  6. Hörde inte att man sjöng om Kim när laget gick fram, var verkligen inte befogat när han för en gång skulle inte är den som räddar oss. Hela laget lyfter sig i andra, då ska alla hyllas.

    Att man sjunger om Kim kan ju dock inte vara det Ragge reagerar på. Underligt beteende...

    SvaraRadera
  7. Skicka hem surhajsätaren!

    SvaraRadera
  8. Hur kul är det att tacka efter en match när man blir utbuat efter första halvlek.

    Väx upp din lilla parvel.

    SvaraRadera
  9. Spelarna var väl så besvikna på sig själva att de försatte sig i den situationen att de bara vill från arenan. Men det är fortfarande jävligt dåligt att inte ta intiativet till vågen, vi var tvungna att hetsa dem..

    SvaraRadera
  10. Förväntar mig en reaktion från Kamratgården avseende detta!
    Supportarna ska ALLTID avtackas ordentligt om vi inte agerat som 08klubbarna vid vissa tillfällen!

    SvaraRadera
  11. Saknas ett betyg

    -5 Ragnar

    SvaraRadera
  12. Kan inte påminna mig något liknande beteende som rangnars från NÅGON spelare under de 25 år som jag följt Blåvitt. Kan man inte ta att man blir utbuad efter att ha visat noll hjärta under 45 minuter bör man nog lägga av att spela fotboll på elitnivå och ägna sig åt knyppla och käka surhaj på heltid.

    SvaraRadera
  13. Snacka om att göra berg av småsten. Skit i vad Ragnar gjorde, ge Wallerstedt cred istället. Hysén också för den delen

    SvaraRadera
  14. Vad gjorde Ragnar som inte gillades?
    Missade det...

    SvaraRadera
  15. Jag är ju ingen klackkille, det skall sägas direkt. Jag tycker ofta att det blir lite bôsigt, om man säger så. Men idag måste jag säga att jag tycker att klacken visade otroligt stort hjärta och en härligt konstruktiv inställning. Efter båda baklängesmålen kom KRAFTIGA ramsor som normalt sett bara kommer vid egen ledning.
    Vad buandet och "börja spela fotboll nu..." anbelangar så känns det verkligen inte farligt utan snarare som något som kom i rättan tid och som kanske kunde ha fått den effekt som den välbefogade utskällningen i pausen sedan fick (jag antar och hoppas att det var det som hände).
    Med det sagt vill jag ändå höja en varningsflagg kring att så kraftigt gå på en enksild spelare i ett sådant här läge. Jag håller med om att Ragnar inte agerat OK, men i det anomymitetens skydd som det innebär att skriva här tenderar folk att hänga på sådana resonemang på ett väldigt onyanserat sätt. En sådan storm kommer knappast leda till en bättre relation, utan snarare bidra till att vända spelaren (samt även andra spelare?) mot oss. Och det vill vi ju inte.
    Men hur som helst, tack för ett bra jobb ikväll alla ni på planen och i klacken!

    SvaraRadera
  16. Tycker Seb gör en bra match, även om han "safe:ar" en del med bakåtpassningar så öppnar han genom göra fina passningar långt ut på kanterna. Inte många felpass dock lite klen i närkamperna. Låt han växa in i rollen och ser han nog hellre än Eldin när Thomas är borta.

    SvaraRadera
  17. Ingen som funderat på att Ragnar var GRYMT besviken på 2 insläppta mål och en pissig första halvlek?
    Att han kanske gick ut för att få behandling?

    Tror nog att man skall ta reda på anledningen innan man bestämmer sig för att kölhala någon.

    Jag får nog säga att om det är så att Ragnar är besviken på publiken och buandet... då är han ute på väldigt tunn is.

    SvaraRadera
  18. Synd att de går iväg. Blev riktigt förvånad. Men men, lite får de väl tåla? Vem får inte skit om någon är missnöjd på deras jobb? Riktigt starkt av dom att vända sen!

    SvaraRadera
  19. feldgrau ze internethuligan..

    SvaraRadera
  20. Blåvitt gör en helgrym matchvändning, och folk börjar gnälla på att Ragnar inte tackar klacken!!!(tänk om R helt enkelt var enormt skitnödig!)
    Är det inte först när man börjar bli 65+ som den svenska gnäll-genen har tagit över helt?
    Tänk om folk kunde använda all sin svenska-gnäll-mentalitet till att stötta laget - herrejävlar vilket stöd blåvitt skulle få!
    ;)

    SvaraRadera
  21. Ha härligt att jag får vara den första som publicerar för er om vad som egentligen skedde. Varför tackar inte klacken oss efter matchen? Jo för vi har några idioter i klubben precis som Ragnar påpekat. Wisemen försökte ta sig in i spelar entrén i halvtid och lyckades slå ner en vakt ganska allvarligt vad jag förstod det. Tro fan jag att man inte tackar publiken efter det. Bojkotta dom där djävla femtonåringarna nån jäkla gång, dom ser ju fan inte ens på matcherna ens en gång.

    SvaraRadera
  22. Dra åt helvete din pajas. Om Ragnar var putt så låt honom vara putt. Du är en liten jävla skit och Ragnar är kung. Varför skulle han bry sig om dig?

    SvaraRadera
  23. Det är rätt. Vi sparkar Ragnar för att han går inte tackar klacken. Eller fan... vi garotterar honom på stört!

    Jävla tramsigt av honom, om det nu var så att han var sur, men reagera i proportion till det eventuella brottet för fan.

    SvaraRadera
  24. Flera av spelarna skall skämmas efter första. Hade en vanlig kontorsråtta som jag upprepat skitit så högaktningsfullt i halva arbetsdagen, så hade jag fått sparken. Dags att inse att ni har världens bästa jobb och att så gott som varenda en av oss på läktaren skulle kapa ett finger för att byta med er.

    Skall inte börja snacka om att pissa på fansen eller något töntigt i den stilen. Istället ber jag spelarna att visa lite respekt till sina hängivna fans.

    Dock kul att se lite hjärta i andra. Kul att se Seb spela så vårdat och ändå konstruktivt på samma gång.

    SvaraRadera
  25. Skit ska skit ha. Bedrövlig första halvlek och befogat buande i paus. Kan man inte ta det är det illa. I så fall kan vi även sluta att jubla när laget gör mål, om vissa spelares resonemang ska vara konsekvent.

    För övrigt förstår jag inte vad Seb ska göra på innermitten. Han är alldeles för tunn i dagsläget. Det var han som blev uppäten och tappade bollen inför Kalmars 1-0.

    SvaraRadera
  26. Är man skitnödig täpper man igen tills man gjort vågen, och så var det med det!

    SvaraRadera
  27. Skönt att det fanns en förklaring till agerandet.

    SvaraRadera
  28. anonym 1 22:46/ Tack för att du ger en förklaring. Lagets agerande är möjligen delvis förklarat. Men eftersom det inte kan ha varit folk från klacken som gjorde det där är det ingen ursäkt för att inte tacka klacken som vanligt. Dessutom förklarar det inte varför Ragnar försvinner ut medan övriga laget är kvar på plan.

    anonym 2 22:46/ Dra åt helvete själv. Varför skulle jag bry mig om dig?

    SvaraRadera
  29. Tycker Ranegie gör en riktigt bra match idag. Vinner massor av dueller, vårdar boll och tillför betydligt mer än Wernblom i anfallet. Hoppas Pontus stannar på bänken.

    SvaraRadera
  30. Vaddå delvis förklarat? Jag har full förståelse för deras agerand. Det borde vi alla ha. En markering behövs mot packet! Jag brukar i alla fall se dem i klacken

    SvaraRadera
  31. Stämmer det att idioter försökte ta sig ner i omklädningsrummet var det helt rätt av laget att inte tacka. Dags att sluta med huliganromantiken...

    SvaraRadera
  32. Skicka danne till månen och spräng den!

    SvaraRadera
  33. anonym 23:06/ Klacksektionen ligger för fan på andra sidan Ullevi i förhållande till spelargången. Om det är något som är säkert är det att de som attackerade folk i spelargången INTE befann sig på klacksektion. Eller hur? Så vilka markerade spelarna mot? De som inte attackerat folk i spelargången?

    SvaraRadera
  34. För övrigt påstår nu Tomas Ericsson på Alltid Blåvitt att spelarna INTE kände till vad som hände i spelargången i paus... Så det var alltså inte det som de eventuellt reagerade på efter matchen.

    SvaraRadera
  35. Stod Wernbloom i klacken?

    SvaraRadera
  36. 23.06:

    Vadå för jävla pack!? Du menar folk i klacken som är på varje match,åker till många borta matcher, ständigt sjunger och stöttar laget de älskar, och blev förbannade när laget låg under med 0-2 och har spela bedrövlig under våren....


    Ja just de....de jävla packet....blåvittsupportrarna!

    jävla idiot!

    SvaraRadera
  37. feldgrau:
    De kan väl gått dit i paus?
    Jag har då sett Wisemen i klacken.

    SvaraRadera
  38. Visst kan man se det som lite dåligt att det inte blev någon våg i första läget men de kom ju sen..och vf koncentrera sig på massa skit när vi vinner matchen?! Det är ju fotbollen som är viktigast och andra halvlek va en av dom roligaste jag sett på länge! Sluta gnälla nu för fan och väx upp och var glada för segern för det är det som räknas! Dåligt att lägga energi på att skriva ner skit om ragnar i femman utan att veta någon anledning till vf han går ut. Man kan ha dåliga dagar..

    SvaraRadera
  39. 23:15
    Jag menar inte dem som sjunger, stöttar och är på de flesta matcherna. Mycket stor respekt till alla som gör det. Jag menar dem som tar till våld.

    SvaraRadera
  40. Skandalen växer alltså. Det beror då INTE på någon händelse i spelargången som klacken uppenbarligen INTE kan ha något att göra med, utan något annat.
    En ursäkt imorgon annars är det riktigt illa.


    /Ese

    SvaraRadera
  41. Jag förstår om folk blir lite upprörda, men sitt ner i båten nu för fan.
    Blåvitt vinner, visar härlig kamratmoral när man hämtar upp 0-2 mot serieledarna. Njut av det som det är. Eller ska man ändra "laget vi älskar" till "laget vi älskar (så länge de gör vågen till oss i klacken efter matchen)". Lite rim och reson kanske?

    SvaraRadera
  42. Bra recenserat Feldgrau!!! Instämmer i allt!

    Ragnar och övriga spelare i blåvitt måste ha som målsättning att vilja spela i någon Europas största ligor och vara fett sugna på ett miljonkontrakt, om så är fallet måste man väl för fan ta lite burop och munhugg från supportrar som står på klacksektion i ur och skur..skulle vilja se den attityden hos någon av spelarna i Lazio, Fiorentina, Inter osv Nä, Ni får det ni förtjänar och efter några matcher med promenadtempo och inget jagande överhuvudtaget blir man vansinnig!! Underskatta inte era trogna fans vad det gäller fotbollskunnande!

    SvaraRadera
  43. med tanke på att du kallar wisemen för 15 åringar osv så kan vi nog konstatera att du inte har tillräckligt bra koll för att prata om vad du sett eller inte sett någonstans överhuvudtaget, så knip käft nu, snyt dig och ta dig samman!

    SvaraRadera
  44. anonym 23:15... Packen han menar är förstås de jävla idioter som försöker ta sig in i spelargången.. Om du tycker att dom "ställer upp för sitt lag" så är du lika mycket pack själv! Idiot!

    För övrigt tycker jag att det är spelarnas förbannade skyldighet att tacka klacken efter matchen. Fotbollen är inte alls viktigast, viktigast är kärleken till laget.

    Om klacken kan iofs sägas att vissa har fan inte där att göra alltså.. Vissa står tysta som fan hela matchen förutom när dommaren blåser, någon slår en felpass eller någon motståndare skadar sig, då börjar de istället bua nått så fruktansvärt..
    Konstigt att folk kan bua så mycket åt ingenting men inte kan sjunga och stötta sitt lag.

    Blir också förbannad på folk som buar och avbryter den nya ramsan som killar vid trumman försökte med. Det är väl bättre att åtminstånde försöka sjunga med och lära sig den(folk stod och skrek: sjung något vi kan istället)
    Jävligt go sång förövrigt.

    Det sista jag vill gnälla på är allt jävla smörande för Kim.. Nu får ni för fan ge er, han gjorde inte en räddning idag. Däremot stod han för ett ganska tveksamt ingripande vi 0-1 målet.. Så varför?

    Gött att se Tobbes andra halvlek iallafall!

    SvaraRadera
  45. Det kan inte vara så att spelarna var missnöjda med sin egen insats och inte tyckte det var rätt att superduperjubla efter matchen som man brukar göra? Första halvlek var katastrof så jag tror nog dom kände mer lättnad än glädje.

    SvaraRadera
  46. anonym 23:17/ Hur skulle de ha kunnat "gå dit i paus", slåss i spelargången, och sen gå tillbaka till klacksektionen? Hurvida du sett Wisemen i klacken eller ej spelar väl för fasen ingen roll? Det är enskilda personer som skämt ut sig i spelargången och eftersom jag inte ser någon möjlighet att dessa skulle vara i klacken efter matchens slut finns det ingen anledning att "bojkotta" klacken.

    SvaraRadera
  47. måste säga att alla spelarna väldigt tydligt tog avstånd från klacken idag. Var ju ingen som sprang direkt fram som annars. alla gick och drog sig i mitten så måste varit bestämmt i förhand.

    SvaraRadera
  48. anonym 23:34/ Jag har sett Blåvitt spela sämre och vinna och ändå har klacken ALLTID avtackats med vågen. Uppenbarligen var vissa av spelarna på gott humör efter matchen så jag köper inte riktigt den förklaringen heller.

    SvaraRadera
  49. Ragnar sprang in på muggen för 17.

    SvaraRadera
  50. och sluta gnäll för 17

    SvaraRadera
  51. När som inte gjorde vågen så gick de istället och aploderade åt övriga publiken...

    SvaraRadera
  52. Nu har Ragnar "talat ut", och det var tydligen klackens lilla buande han var besviken på. Nej du, Ragnar. Det måste du faktiskt tåla, oavsett om du gillar det eller ej.

    SvaraRadera
  53. du betalar inte Ragnars lön...du åtnjuter endast nöjet att beskåda de färdigheter han besitter och du så uppenbart saknar...

    SvaraRadera
  54. På vilket sätt betalar jag och alla andra i publiken inte Ragnars lön?

    Vad har det med saken att göra att Ragnar besitter de kvaliteter på fotbollsplanen som jag saknar?

    Alla mongon som inte läst tidigare hur jag högaktar Ragnar och har gjort så sen han kom till Blåvitt bör kanske inse att Ragnar fortfarande är kung för mig. Men just i dag gjorde han mig faktiskt jävligt besviken. Det är inget mer än så.

    SvaraRadera
  55. Hur fan ska lilla Ragnar klara sig om han börjar spela i de större ligorna, där lagen klart och tydligt buar när de inte tycker att spelarna inte preseterar... Fan va trött jag blir. Jag har alltid älskat Ragge, men nu sjönk han i mina ögon!

    "Det hjälper aldrig att bua"... Klart som fan det gör... Vi vann ju matchen?

    SvaraRadera
  56. Håller med er grabbar. Ragge sjönk idag men samtidigt så är han rätt ny. Det tar tid att formas till en fotbollspelare. Nu har han förhoppningsvis lärt sig en läxa. krossa ellos!!!

    SvaraRadera
  57. hur fick ni plats med sandlådan inuti vattenglaset?

    SvaraRadera
  58. Klacken hejade på riktigt bra utan resultat på planen, själkvklart måste de visa sitt missnöje. Hade vi legat under och blåvitt kämpat, då är det en sak, men det hände ju fan inte ett jota på planen, då ska man få visa missnöje. Tyckte nästan klacken var för snäll.

    I första halvlek hittade KFF ytor som om de blåvita var rena statister. Och när vi försökte anfalla så fanns det inte en tillstymmelse till rörelse eftersom KFF lyckades frysa blåvitt effektivt. I andra blev inte allt bra, men fan så mycket bättre iaf. Menar Ragge att vi inte får visa missnöje? Kritik är en av få saker som får oss att sträva längre.

    Btw, Seb kommer bli fantastisk, men han är det inte ännu.

    /Roffe

    SvaraRadera
  59. bdaatwt/ Du behöver inte publicera din kommentar två gånger till. Därav har de raderats. Istället för du gärna kommentera mitt svar.

    SvaraRadera
  60. Kul att Adam är tillbaka förresten! Han behövs i laget. Hoppas han lirar mot bönderna!

    /Roffe

    SvaraRadera
  61. Jag fattar inte. IFK drar upp jordens vändning och allt är kanon. Det första Ni gör är att börja gnälla på enskild spelares humör.
    Jag som alltid har uppskattat Baraben.com för dess nyanaserade bild av fotbollen. Låt nu inte detta fian forum spåra ur så fort Frankie försvann.

    SvaraRadera
  62. Rör inte Ragnar. Klacken kan dra åt helvete, den visar prov på enormt dålig smak och dålig timing när det gäller ramsor och hyllningar. Klacken är dum.

    SvaraRadera
  63. Vi är inte kräsna. Vi kräver inte tunnlar och klacksparkar. Det enda vi förväntar oss är, att våra killar springer röven av sig. Den som springer mest, ligger tätast på motståndaren, vinner mest andrabollar och skapar därmed målchanser. I den skitliga som Allsvenskan är, så beror förluster och tappade poäng på att våra grabbar inte behagar engagera sig tillräckligt.

    Därför har vi full rätt att bua och gapa när vi ser noll inställning och engagemang. Utan oss, ingen ekonomi för föreningen att bygga på.

    Laget ska ha all cred för vändningen. Efter paus var de värda applåder. Innan paus var de vedervärdigt omotiverade, och fick höra det av oss också. Inget konstigt. Att vi buade ut laget i halvitd betyder inte att vi inte älskar dem längre. Det är en kärleksfull spark i ändan, en signal om att "det här är inte acceptabelt. Ni spelar långt under er förmåga, ni vet det, vi vet det, och vi kräver uppryckning i paus".

    Laget behöver inte hylla fansen reservationslöst efter matchen, men man kan faktiskt visa respekt för de som ändå stod på läktaren matchen ut.

    Forza Blåvitt.

    SvaraRadera
  64. Att se blåvitt vinna och ingen
    våg efteråt = lika kul som sex utan utlösning.

    SvaraRadera
  65. "SJUNGER NÄR VI VINNER, VI BARA SJUNGER NÄR VI VINNER!!!!!"

    Altså jag säger som en polare i klacken sa... Varför i helvete ska vi sjunga när de spelar skit? Sång är något man förtjänar...

    Javisst, det handlar om att stödja laget. Men om inte laget ger allt, så förtjänar de inget stöd... Det finns matcher då alla ger vad de kan, men det går åt helvete ändå. Första halvlek idag var inte en sånn halvlek... De "förtjänade" att bli utbuade... Jag kommer bua igen nästa gång de inte ger allt, jag kommer sjunga "börja spela fotboll nu" när de inte gör det...

    Men framför allt kommer jag sjunga halsen av mig när de spelar så bra som de spelade i andra halvlek!

    FORZA BLÅVITT!

    Och Ragnar är en liten gnällspik =)

    SvaraRadera
  66. Ser att det e en massa gnäll här. Trodde inte göteborg låg i gnällbältet....

    Visst ragge blev sne och sket i klacken...tråkigt? Ja visst men har inte han rätt som människa å visa känslor precis som alla som är i klacken har?

    Han kände sig illa behandlad och sket i det...punkt slut! Däremot om detta upprepas då e det ett problem, men just nu känns det som om dom flesta här inne överdriver rätt så mkt!

    Alla har vi väl surat nån gång...elr hur?

    Denco

    SvaraRadera
  67. kändes lite snopet där dom inte kom bort till oss i klacken med en gång. förstår inte riktigt varför faktiskt :S

    SvaraRadera
  68. Dom kanske ville tacka oss övriga 10500...? Satans gnäll på klackfolk nuförtiden..folk är inte där för att se ER som ni verkar tro. Ni överskattar eran egna roll ett par snäpp.

    SvaraRadera
  69. Dom kanske ville tacka oss övriga 10500...? Satans gnäll på klackfolk nuförtiden..folk är inte där för att se ER som ni verkar tro. Ni överskattar eran egna roll ett par snäpp.

    Jag föreslår att vi håller käften i 90 minuter mot Trelleborg så får vi se hur överskattat det är med en sjungande klack. Spelar laget så jävla illa utan vilja eller engagemang skall dom kunna ta burop. Dom är professionella fotbollsspelare som skall kunna hantera kritik på ett konstruktivt sätt.

    SvaraRadera
  70. Ragnar är en skitunge, se hur han skämde ut sig på guldfesten. Han borde påminnas om att det är Vi som är blåvitt.

    SvaraRadera
  71. Klart alla har rätt att bua, men då har de fan inte rätt att be spelarna komma och göra vågen efteråt heller. Dubbelmoral. Hade någon buat ut mig i 45 minuter hade jag inte vart så jävla sugen på att komma och vinka till dem efteråt heller. Ingen är större än laget! Framför allt inte klacken.

    SvaraRadera
  72. 1. De är inte mycket buanden.
    2. Vi betalar spelarnas lön på alla sätt. Inte bara genom biljettpengar, utan genom sponsorintäckter och tv avtal m.m. Hade inte vi funnits hade ingen sponsrat blåvitt och hade inte vi funnits hade inte vi velat se blåvitt och då hade blåvitt inte visats i TV.

    SvaraRadera
  73. Ah, men lite proportion nu för i helvete.

    Ragnar är en känslomänniska både på gott och ont.



    Sedan får man ju ha i åtanke att om Leman ställer en ledande fråga så är det klart att han sedan kommer att få ett citat som han kan skriva.

    SvaraRadera
  74. De blev knappast utbuade i 45. Även om de spelade skit så sjöng klacken ut sitt stöd. Visst, nån gång sjöng halva klacken "börja spela fotboll nu..." men vadå? Det är väl inte så farligt, en ganska snäll sång tycker jag, och det verkar ha fungerat. Det buades lite i halvlek efter slutsignalen men det var allt.

    Ni som dissar klacken, ni kan kamma er. Det är fan dem och inte ni som alltid ger sitt stöd, åker på bortamatcher etc.

    SvaraRadera
  75. Visst,Ragnar är en känslomänniska (vilket allt som oftast är till hans fördel). Men han har även en egenskap som många i klacken saknar totalt. Han är väluppfostrad. Förstår inte varför det ska vara okej att bete sig som ett svin för att man löst in en klackbiljett. Senast jag stod i klacken (LSK borta) så var det som vanligt när spelet inte stämde. Folk börjar skrika och gapa. "Ni är värdelösa" hit och "era jävla fittor" dit. Även spottande mot spelare har man sett till. Jag drar inte alla över en kant, det gör jag inte. Men, respekt förtjänar man. Det är min åsikt i ämnet.

    SvaraRadera
  76. Sista anonym:

    Varför skulle Ragnar vara sur på klacken om klacken inte hade gjort någonting annat än att sjunga sitt stöd?

    Visst Ragnar överreagerade. Men det gjorde han också då han sparkade in dörren till bortalagets omklädningsrum efter förlusten i cup-finalen. Man får båda delarna på köpet.

    SvaraRadera
  77. Jag menade förstås inlägg 9:01... inte nästsista :)

    SvaraRadera
  78. Herrejävlar vilket behov av bekräftelse en del har. Spelarna gick in till andra förbannade på allt och alla och vände 0-2 till 3-2. Tycker det kompenserar ganska bra för att den anala delen av klacken fick sina rutiner något rubbade. Och feldgrau, har alltid gillat det du skriver, men vinklingen här är helt fel.

    SvaraRadera
  79. Klacken e grym. Jag sitter i sthlm och köper alla matcher på ppv. Klacken är helt über. Däremot så är ju alla dessa huliganutbrytare rätt så omogna och patetiska får man allt säga.

    Daniel Alexandersson gjorde en grymt blek insats igår tycker jag, förtjänar inte någon feldgraupoäng imo. Hysén behöver komma in i zonen. Han har otur när han tänker mest hela tiden. Skönt dock att se hans hjärta.

    Skön vändning, hade du givit walle 10 poäng hade jag inte klagat, satan vilken karraktär.

    Att inte spelarna springer fram till klacken får ni tåla, lika mycket som Ragge får tåla burop. Ni lever i symbios, klacken och spelarna.

    Fortsätt klacka!

    SvaraRadera
  80. Klackpucko !
    Du spottar på dig själv.

    SvaraRadera
  81. " Anonym sa...
    1. De är inte mycket buanden.
    2. Vi betalar spelarnas lön på alla sätt. Inte bara genom biljettpengar, utan genom sponsorintäckter och tv avtal m.m. Hade inte vi funnits hade ingen sponsrat blåvitt och hade inte vi funnits hade inte vi velat se blåvitt och då hade blåvitt inte visats i TV."

    Du/Ni hjälper till en del - visst.
    Men Du/Ni är inte på långa vägar majoriteten av supporters, och ska fan inte heller tala för oss andra mer sansade supporters.

    Och om inte Du/Ni hade varit där hade andra, kanske fler !!, tagit Er plats.

    SvaraRadera
  82. Hade någon buat ut mig i 45 minuter hade jag inte vart så jävla sugen på att komma och vinka till dem efteråt heller.

    antar attt du inte var på matchen din nolla. buandet pågick kanske i sammanlagt 1 minut

    SvaraRadera
  83. feldargu påstår du att laget ALLTID avtackar klacken, även på bortaplan? aik borta 06´, förlust med 4-0 då var det ingen förutom alex som ens vågade sig i närheten av en rejält uppretad supporterskara...

    SvaraRadera
  84. Anonym 12:16

    Självklart gör inte spelarna vågen när vi torskar!

    SvaraRadera
  85. anonym 12:16/ Läste du ens vad jag skrev? "Resten av laget gör först inte vågen som de alltid gjort efter seger, i varenda match jag sett sen jag föddes.".

    SvaraRadera
  86. Mmm klacken utryckte sig negativt 2ggr, hela jävla första halvlek och fram tills målet i andra var det ju inget annat än busvisslignar och burop. Undantag direkt efter Kalmars 2 mål då kom lite ramsor.

    Som han säger inte fan hjälper det att bua, klart som fan han blir besviken.

    Sen att vissa säger att det var befogat. Visst IFK spelade piss och visst det var nästan skammligt. Men som jag ser det så ska man aldrig rikta negativ energi mot spelarna under matchen, det kan aldrig hjälpa.

    Även om jag inte anser att Ragnar gjorde rätt så kan jag mycket väl förstå varför han gjorde det.

    SvaraRadera
  87. Vadå en gång? den sjöngs ett flertal ggr!! (börja spela fotboll nu blåvitt), och def längre än 20 sek!! Lite perspektiv tack!!

    SvaraRadera
  88. Vad gjorde Ragnar egentligen eftersom alla är så arga att de vill skicka hem allsvenskans bästa försvare? Det måste vara något allvarligt?

    Nyfiken Anders

    SvaraRadera
  89. Löjlig text. Kanske den löjligaste jag läst. Varför? Jo, jag såg matchen, och vad mig anbelangar gjorde Ragnar en helt okej match. Men skribenten har tydligen bestämt sig för att attackera Ragnar för att han inte tackar efter matchen eftersom klacken inte gillar underlägen. Och klacken låter sig naturligtvis ledas av vad skribenten (F- nånting) skriver. För det är ju vad klackar gör. Att bli ledda är själva syftet, inte att tänka själva. Dom är lite grann som amöbor, fast större.

    Hursomhelst. Om Ragnar vänder på klacken mot klacken så får väl klacken fundera över varför. Ragnar är alldeles för värdefull för Blåvitt än att bli bajsad på av "huvudskribenten" och er på fotboll okunniga töntar, den så kallade klacken.

    PS. Att säga "skicka hem hajätaren" är inte bara osympatiskt, det omöjliggör allsvenskt guld.

    Hälsningar: en äkta blåvitsupporter.

    SvaraRadera
  90. Anonym 10/5/08 03:15

    Klockrent.

    //Elvis

    SvaraRadera
  91. Jag måste säga att jag har aldrig varit så likgilitg och oberörd över något som det faktum att Ragnar inte tackade klacken.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.