2008/05/19

Hade Bojan Krkic platsat i Sverige?

SPANIEN vs SVERIGE Häromdagen berättade spanske supertalangen Bojan Krkic att han kommit överens med förbundskapten Aragones att stå över Euro2008 i sommar. Han är endast 17 år gammal och känner sig utsliten efter en lång säsong med Barcelona. Men hade exempelvis Sverige haft lyxen att undvara en sådan supertalang om han innehaft ett svenskt pass?

Nu finns risken att vi ser ett spel för gallerierna och att Aragones kommit överens med unge herr Krkic att han inte riktigt platsar på den här toppnivån riktigt än. Då är hans frånvaro ett ännu större lyxproblem som vår gruppmotståndare Spanien hanterade snyggt. Men Krkic är inte petad av en sådan orsak, istället är det så att ett stjärnskott som Krkic helt enkelt sparas för framtida "bruk". Spanien har råd med det.

I Sverige är situationen en helt annan.
Här sparas det på ungdomen till rent bisarra nivåer.

För det första får vi väldigt sällan fram talanger i närheten Krkic nivå.
För det andra får dessa unga spelare aldrig chansen ändå.

Osökt kommer jag tillbaka till att Marcus Berg petas i förmån för Marcus Allbäck. Helt fel tänk av Lagerbäck, som upp till alldeles före truppens uttagning hade anammat den mer visionära spanska modellen. Allbäck låg då i riskzonen att få ett jobbigt samtal från fotbollsförbundet. Förbundskaptenen funderade på att inte ta ut honom till EM i sommar, det resonerades nämligen intensivt i lagledningen om att spara den unge talangen Allbäck till VM i Sydafrika 2010...

21 kommentarer:

  1. "Här sparas det på ungdomen till rent bisarra nivåer.

    För det första får vi väldigt sällan fram talanger i närheten Krkic nivå.

    För det andra får dessa unga spelare aldrig chansen ändå."

    Haha, hur fan ska du ha det? Det finns inga unga spelare som håller landslagsklass men det är ändå förjävligt att dessa inte får chansen?

    SvaraRadera
  2. hade berg spelat i gefle när han spelat i allsvenskan hade ingen jävel brytt sig... nu är han plötsligt sveriges van basten bland de blåvitaste av själar.

    SvaraRadera
  3. jag skulle vilja se fler yngre få chansen detta em inte bara Berg, utan även kanske backen Larsson från Halmstad, nån yngre målvakt, kanske bjärsmyr, nån yngre mittfältare istället för alexandersson som ex: Rasmus Elm. Skadar ju inte direkt deras utveckling och så är det bra för svensk fotbolls framtid

    SvaraRadera
  4. jag mena givetvis inte i tidigare inlägg att Bjärsmyr är "nån yngre målvakt", men jag kan helt enkelt inga namn på yngre målvakter...

    SvaraRadera
  5. jag mena givetvis inte i tidigare inlägg att Bjärsmyr är "nån yngre målvakt", men jag kan helt enkelt inga namn på yngre målvakter...

    SvaraRadera
  6. Första anonym -> Hur får du "väldigt sällan" till aldrig?

    SvaraRadera
  7. Alexander sa...

    Första anonym -> Hur får du "väldigt sällan" till aldrig?


    Enkelt han är en idiot som endera försöker vara rolig eller leker troll.

    SvaraRadera
  8. Skulle Bojan peta Daniel Andersson? Eller Allbäck? Skojar du? ;)

    SvaraRadera
  9. Det är ett mysterium hur Allbäck kom med i truppen nu när hans bättre kopia (Henke) kom med. Självklart skall man ta med någon yngre varitant som femte forward, som skall vara med och lära.

    Dessutom har ju Allbäck varit riktigt kass på sistone, vilket gör Marcus Berg till en bättre fotbollsspelare än Allbäck. Så, igen, hur fan fick Allbäck plats? Han har blivit en för bra kompis till Lagerbäck och Lagerbäck saknar stake att peta en "polare".

    SvaraRadera
  10. Kalle kom ju med som ung talang i förra vm. Inte tusan har det gynnat hans utveckling.

    SvaraRadera
  11. Till ett EM reser man för att vinna, inte för att satsa på nästa (eventuella) mästerskap. Bästa spelarna skall vara med, oavsett ålder.

    Man kan tycka vad man vill om LAgerbäck, men det är svårt att kritisera en kille som tagit Sverige till fem raka slutspel. Gubben vet vad han gör och "bygger sin ödmjukhet på 10 års framgång" (papafras: Bert Karlsson)

    //Johnnie Boy

    SvaraRadera
  12. Om Lagerbäck:

    Lasse Liten, lyssna på mig,
    för att komma långt i EM får vi ändra på en grej.
    Allbäck måste få mera tid
    till att snacka med Shaaban som sitter bredvid.
    Upp med Källström bakom Zlatan, bredda spelet så öppnas gatan
    för Wilhelmsson och Ljungberg så att dom kan lira
    - då ger vi dom ett skäl till att dra till stan och fira.

    Lasse, Lasse, Lasse, Lasse liten, nu lyssnar du på mig så vi vinner hela skiten.
    Lasse, Lasse, Lasse, Lasse liten, gör som jag säger så slår vi favoriten.

    Lyssna på hela låten:http://www.youtube.com/watch?v=bzM0rDP-s5g

    SvaraRadera
  13. Det är ofta en massa väsen när Allbäck blir uttagen till landslaget, men han brukar ofta inte ha några problem att leverera. Jag är blåvit och hade givetvis hellre sett Berg i truppen, men jag tycker inte att det är någon skandal att Allbäck är med.

    SvaraRadera
  14. Bästa spelarna skall med oavsett ung eller gammal. Allbäck är med på gamla meriter absolut. Men Lagerbäck vet vad Allbäck har gjort och vad han fortfarande kan göra för ett svenskt landslag. Berg är ett mer oskrivet kort i landslagssammanhang. Inget fel i uttagningen. Fast visst hade jag gärna sett Berg i en EM trupp. Får bli till nästa EM.

    SvaraRadera
  15. Lagerbäck har tagit oss till 5 mästerskap, men vad händer efter detta?
    Gjorde handbollen rätt som satsade på samma generation, eller anser man att de gjorde fel då landslaget nu är superkasst?

    Det är också direkt felaktigt att säga att man inte har ett ansvar för framtiden, det har man på såväl klubbnivå som landlagsnivå.
    Sen tror jag inte framgången nu är så beroende av Allbäck ändå....

    Säg så här: ett nytt 94 eller 5 raka?

    SvaraRadera
  16. Lagerbäck har varit duktig på att ta Sverige TILL stora mästerskap, det kan ingen ta ifrån honom. Väl där har väl landslaget inte direkt rosat marknaden.
    Problemet är ju att landslaget verkar fungera som maffian - jävligt svårt att ta sig in i det och omöjligt att ta sig ur. Spelarna blir äldre och tröttare medan unga, hungriga talanger får titta på tills de passerat zenith i sina karriärer.

    Fotbollslandslaget börjar likna handbollslandslaget och se hur det gick där.

    Jag tycker inte heller att det är katastrof att Allbäck eller Larsson är med, men mixen på spelarna är rent usel.

    SvaraRadera
  17. Basselona är skit.

    SvaraRadera
  18. Påtal om Bojan tror ja knappast han inte håller på den nivån, killen lirade ju nästan varannan match i barca, ett lag där Markus Berg skulle om han hade tur få agera mur på träningen.

    SvaraRadera
  19. PROBLEMET ligger också i att Allbäck och Larsson per se inte kan misslyckas. Om de inte levererar skylls det på att landslaget är för dåligt. Om de levererar, så är det fantastiskt.

    SvaraRadera
  20. "Den yngre varianten" som är med av anfallarna i år är rosenberg som troligen inte kommer få spela mycket om ens någonting. Som jag ser det skulle henke kommit med som mittfälltare och petat daniel andersson och tagit med berg istället. För mittfälltare har vi gott om likaså anfallare men självklart för framtiden ska berg och rosenberg vara med. Medans daniel andersson och henke inte har framtiden för sig och henke är den extremt mycket bättre av dom två så skulle han kommit med.

    Ut med Daniel A helt enkelt!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.