2008/05/13

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA I dag ska jag vara positiv. Det är äntligen EM-uppehåll—förutom en cupmatch mot Falkenberg som inte kommer att röra upp speciellt många känslor så kommer det att dröja nästan två månader innan man behöver slitas mellan hopp och förtvivlan igen, två månader där man bara kan njuta av annan fotboll utan att behöva engagera sig. Kim gjorde en dundertabbe—bättre att han gör säsongens tavla i ett läge där vi ligger under med 0–2 i 91 minuten, än att han gör den i något viktigare läge. Transferfönstret öppnar snart—det behövs fler offensiva krafter i Blåvitt, och det nu. Vi ligger på en fjärdeplats—trots uselt spel i nästan alla matcher, dessutom en bättre start än förra året, och då blev det guld. Vi förlorade mot Elfsborg—precis som förra året släppte vi in tre mål och fick se Elfsborg spela ut oss i andra halvlek, då blev det guld.

IF Elfsborg, borta
5 poäng: Tobias Hysén - Gör en av sina bättre matcher i Blåvit tröja, vågar utmana, utnyttjar sin snabbhet och slår ett par fina inlägg som dock inte resulterar i något. Måste dock ta för sig ännu mer.
3 poäng: Gustav Svensson - Rensar som vanligt upp helt perfekt på mitten, och verkar våga ta för sig mer och mer i offensiven, där det dock finns en hel del att förbättra.
2 poäng: Ragnar Sigurdsson - Gör en av sina bättre matcher för säsongen och är dessutom ett flertal gånger ruggigt nära att göra mål. Vågar ta plats utan att krångla till det, som tidigare under säsongen.
1 poäng: Klacken - Full fart i 70 minuter trots att de sista tjugo minuterna inte var någon rolig upplevelse. Kör vidare även efter match trots förlusten.

Totalt efter 11 omgångar
1. Kim Christensen - 26 poäng
2. Gustav Svensson - 16 poäng
3. Ragnar Sigurdsson - 15 poäng
4. Tobias Hysén - 12 poäng
5. Mattias Bjärsmyr - 8 poäng
6. Niclas Alexandersson - 7 poäng
7. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
8. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
9. Sebastian Eriksson - 3 poäng
9. Klacken - 3 poäng
9. Thomas Olsson - 3 poäng
9. Martin Smedberg - 3 poäng
13. Pontus Wernbloom - 2 poäng
14. Daniel Alexandersson - 1 poäng
14. Nicklas Carlsson - 1 poäng

13 kommentarer:

  1. borde fan nästan ge duon Svensson/Isizaki en eloge.. leker ju med oss stundtals.. tyvärr.. hoppas Tacos form håller i sig. För han lär spela 90min mot grekland.. så e det ju bara.. kan du inte börjar dela ut minuspoäng?? behöver inte nämna några namn.. men vi behöver offensiva kvaliteer..

    SvaraRadera
  2. men för helvete var lite negativ med, skriv något om hjalle för fan... vad gör människan

    SvaraRadera
  3. skit i matchen, vem bryr sig? det viktiga är om laget tackade klacken tillräckligt?

    SvaraRadera
  4. VI kan fan inte vänta oss en sådan vändning som förra året, för det kommer inte att ske.

    SvaraRadera
  5. jag vet att det är flanigt att snacka klack när vi har torskat med 3-0, men jag kan inte låta bli att hålla med feldgrau om att klackens insats i går - faktiskt - förtjänar uppmärksamhet.

    att visa sådan röststyrka, sådan uppslutning, och sådan sammanhållning vid brakförlust är faktiskt ett rejält mått på styrka. det var flera ögonblick i går som gav mig lite gåshud - den symboliska "vi älskar ragge" strax innan avspark i andra som definitivt tog död på förra matchens storm i ett vattenglas, stöttningen av kim efter det olyckliga 0-3-målet, den urstarka sång som mötte besvikna spelare efter slutsignalen.

    det handlar inte om att "inte våga ställa krav" eller att "de ska fan förtjäna hyllningar" eller nåt i den stilen. det handlar om att i går visade vi att alltid, oavsett, så står vi bakom vårt lag. det kan inte vara annat än vackert.

    på planen var det åt helvete som sagt, men den diskussionen förs redan överallt så jag tänker inte ta upp det här.

    SvaraRadera
  6. Hata Anders Svensson han suger kuk.. Se länken :


    "Anders Svensson Dansar(Idiotbög)"

    SvaraRadera
  7. Var tog Sebastian Eriksson vägen? Tyckte han gjorde en förhållandevis väldigt bra insats igår.

    SvaraRadera
  8. 1 poäng: Klacken - Full fart i 70 minuter trots att de sista tjugo minuterna inte var någon rolig upplevelse. Kör vidare även efter match trots förlusten.

    13. Pontus Wernbloom - 2 poäng
    14. Daniel Alexandersson - 1 poäng
    14. Nicklas Carlsson - 1 poäng

    SvaraRadera
  9. Kan vi inte sätta klacken på innermitt?

    Borde ju gå lika bra som för vår "spelmotor", dessutom hade det varit djävligt häftigt med bengaler på mittplan!!!

    SvaraRadera
  10. Grejen är, för att få en bra klack så måste klacken sluta intressera sig för fotboll. Som igår. Om klacken hade reagerat på den påtagliga bristen på spelidé och fotbollskunnande från Blåvitts sida, då hade man inte känt sig så partysugen. Om man däremot ser det som en stor jävla kompisförening som är ute efter att låta högt och ha bra stämning, då kan man skita i vad dom håller på med på plan.

    Om klacken blir som ett enda stort raveparty, då spelar det ingen roll att Rehn och Olssons skuta läcker värre än Titanic, och då kan vi alla ha kul. Oavsett vilken division vi ligger i.

    SvaraRadera
  11. Om klacken börjar skita i hur det går på planen som föregående skribent verkar tycka att man ska göra.... Då skjuter jag fan skallen av mig!

    SvaraRadera
  12. Man skiter väl inte i vad som händer på planen om man skriker mer om man ligegr under? det visar väl tvärtom-att man stöttar laget-står bakom det totalt-och vill göra allt i sin makt för att få igång det IGEN!

    SvaraRadera
  13. Vissa här fattar grejen och vissa gör det inte..Man ska alltid stötta laget! klart att man ska bli förbannad och ställa krav när det har gått piss men om man bara har folk som klankar ner på en hela tiden..asså de blir ju inte bättre av det! Man ska visa att man kräver mer men samtidigt vara ett stöd..och vi som supportrar är ju där för att stötta..om man inte gör de då har man inte fattat grejen!

    Det behöver inte som någon tidigare här skriver att vi i klackan är ett stort kompisgäng som ska vara där och låta mycket och att det inte spelar någon roll i vilken division vi ligger i. Nu kan jag inte historian så jätte bra men va det inte så att när blåvitt låg i 1an på 70talet så kom det närmare 50 000 för att kolla på derbyt mot gais eller öis.. Det är support..det är vad det handlar om! Vi ska alltid kräva att blåvitt ska prestera och vinna titlar och så vidare men dom behöver alltid vårat stöd hur än läget ser ut.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.