2008/05/08

Ragnar Sigurdsson beter sig som en barnunge

PROFFSIGHET & MENTALITET Jag vill börja med att påpeka att jag personligen inte bryr mig om ifall laget gör vågen framför klacken eller ej. Jag bryr mig inte vilken del av publiken spelarna väljer att applådera eller tacka efter en segermatch. Men jag undrar vad i helvete för losermentalitet som finns i delar av laget som inte tål att delar av publiken vädrar sitt missnöje i paus efter underläge och uselt spel av laget.

Henrik Lemans blogg:
"En spelare tackade inte supportrarna.
Ragnar Sigurdsson.

"Det hjälper oss aldrig att bua", sa Ragge, och mer ville han inte säga. "Du får mig inte att säga något negativt om fansen", sa han - men det var lätt att se vad han tänkte.

Han var besviken."
Ragnar Sigurdsson uppträder direkt oprofessionellt när han går ut i spelargången i protest för att delar av publiken hade buat i paus. I storlag ställer medlemmar, supportrar, sponsorer och press höga krav på inställning, prestation och utförande när laget spelar. När detta inte sker och skor bara ställs ut på hemmaplan är spridda burop och irriterade ramsor om att "börja spela fotboll nu" det absolut minsta man ska kunna klara av som professionell fotbollsspelare på elitnivå.

De flesta svenska spelare drömmer om att komma ut till storlagen i Europa, till och med en del islänningar. Men jag har svårt att se hur Ragnar skulle klara sig i något européiskt storlag med dagens inställning. Jag har varit på Nou Camp när publiken börjat massivt bua ut Barcelona efter tio minuter av första halvlek när spelet gått i baklås och de inte har dominerat matchen efter förväntning. Då har Barcelona tagit ledningen- utan att tysta buropen som riktats mot en förväntad bild av storpress och storspel. Det är en hård verklighet som får vår svenska ankdamm att se ut som den patetiska kusinen från landet.

Burop och missnöjessånger måste vara något som spelarna i IFK Göteborg klarar av vid de tillfällen som de underpresterar och inte klarar av att göra sitt jobb. Sitt jobb som vi medlemmar, supportrar och sponsorer betalar dem för att göra. Tro fan att folk ställer krav då. Det handlar om tusentals personer som följer dem i vått och torrt, åker runt landet för att stötta dem och slösar ofta större delen av sina ekonomiska resurser för att göra det. Dessa trogna supportrar ska kunna ställa höga krav utan att spelarna ska sura som småungar. Ragnar Sigurdsson ta dig samman, det här är inte korpen. Snart är det "the fucking Champions League".
______________________________________
Tydligen tog sig någon eller några in i spelargången i paus och skapade där ett tumult som hette duga. Helt jävla idiotiskt. Men detta kände inte spelarna till som satt inne i omklädningsrummet. Ska man lita på GT så ställde sponsorerna till med nästan lika stort tumult som dårarna som skulle in där och slåss. Snacka om laddad stämning i paus. Snacka om lättnad när inläggen började hagla på Wallerstedts skalle. En sådan jävla skön vändning. Underbart!

120 kommentarer:

  1. Hade vi legat under med 0-2 trots en stark insats så hade det känts fel att bua, men när tio man inte gör sitt bästa utan bara springer runt som åskådare, då är det tamigfan på sin plats att bua!

    SvaraRadera
  2. buandet var på sin plats, frågan är hur befogat det är att hänga ut en kille på detta sätt

    SvaraRadera
  3. Det intressanta är ju att det inte var så mycket buanden överhuvvud taget. 10 sekunders "Börja spela fotboll..." från spridda delar samt lite buande i halvlek. Annars sjöng klacken bra hela tiden och stöttade sitt lag.

    Hade varit en grej om vi buat mycket och hela tiden, men så var det inte. Kan nästan tycka att det var för lite buande...

    SvaraRadera
  4. Har du varit på Nou Camp och sett laget springa fram som barnungar till klacken och leka vågen?

    "Ställer man krav" som i en stor klubb får väl spelarna vara kalla och professionella också. Inte per automatik leka klappekaka bara för att man vunnit en match i serien...

    SvaraRadera
  5. Egentligen är det en fråga om ärlighet.

    Hur ärliga vill vi att spelarna ska vara?

    Vill vi att de ska applådera oss, klappa händerna och göra vågen fast de inte vill?

    Jag tror att Ragnar och hela laget älskar att göra vågen efter matchen när man har vunnit. Men vill vi att de ska göra det när de inte vill det alls?

    SvaraRadera
  6. Detta är precis vad man vill läsa efter århundradets vändning i årets viktigaste match.

    Stackars supportrar, som inte fick ett tack för att de höll på sitt lag. Dumma dumma spelare som inte tackar mig för att jag står på läktaren och missar bollibompa. Anledningen till att man håller på ett lag är ju att man ska få ett tack av spelarna, särskilt efter man buat ut dem.

    Vem behöver Gais-GP när man har en sådan här egen fin liten supportersida? Fast det var som sagt så att denna sida handlar ju inte främst om blåvitt utan om de som skriver här, glömde det.

    SvaraRadera
  7. Vi har rätt att bua när laget inte ens närmelsevis anstränger sig
    Men Ragnar har rätt att vara irriterad han också
    Han är proffs men också människa
    precis som han visar glädje efter sina mål
    Alla har väl rätt att visa vad de tycker - sedan går vi vidare
    En småsak som bör glömmas omgående

    Mvh

    SvaraRadera
  8. En härlig seger med en viss besk eftersmak på grund av incidenten med spelarna och klacken. Givetvis måste våra gubbar förstå att folk buar när ingen på plan visar upp några intentioner förändra matchbilden.

    Tji fick jag som skrockade tyst för mig själv när Ulf Jörnvik i halvtid tippade 3-2 till blåvitt. Han hade koll förstås :)

    SvaraRadera
  9. Vi älskar Ragnar, I say no more!

    SvaraRadera
  10. Ragnar har större vinnarskalle än alla andra i truppen. OCH han har fan större vinnarskalle än oss på läktaren också.
    Hans beteende är typiskt för en barnslig, omogen, klassiskt dålig förlorare. Precis så minns jag de riktigt dåliga förlorarna från fotbollsplanen i mellanstadiet. Oförmåga att ta kritik, långsinthet, revanschlusta. Och det är faktiskt också exakt den attityden som har gjort Ragnar till allsvenskans bästa mittback. Hade han varit lite mindre snarstucken och tagit spelet lite mer med en klackspark hade vi inte blivit svenska mästare 2007. Det är inte hans sociala kompetens som tagit honom dit han är idag.
    Jag föreslår att vi alla väljer att ta det goda med det onda i det här fallet.

    SvaraRadera
  11. Erik:
    Jag har hittills inte riktigt vetat vad jag ska tycka om uppträdandet. Men efter att jag läste din text erik så vet jag. Huvet på spiken...

    SvaraRadera
  12. Klockrent inlägg Erik.
    Jag tror och hoppas du har rätt.

    SvaraRadera
  13. Erik :

    Så bra du dödade denna diskusion.

    Jonte

    SvaraRadera
  14. In med Erik i startelvan.

    SvaraRadera
  15. Vill ni att spelarna skall uppföra sig hyfsat mot er när ni varit otrevliga, så får ni ju för fan se till att ni är trevliga om spelarna är 'otrevliga' mot er.

    Lägg ner detta barnsliga skitsnack...

    SvaraRadera
  16. Bra Erik.
    Jag kan avslöja att Blåvitt vände 0-2 till seger 3-2 efter en makalös vändning. Walle skallade in två baljor, Hysén och Adam matade klass-inlägg, Ranegie var bläckfisk, det var grymt! Synd att ni verkar ha missat det. Kanske skulle kunna skriva en rad om det?
    Äsch, viktigare med hur laget tackar klacken efteråt såklart, vad tänkte jag på?? Dumma mig.

    SvaraRadera
  17. "Dessa trogna supportrar ska kunna ställa höga krav utan att spelarna ska sura som småungar."

    Spyr på den inställningen !, Du/Ni anser Er ha rätt att kritisera och bua, men när Du/Ni blir kritiserade i retur för Ert beteende..... Han har all rätt att kritisera Er precis som Ni anser Er har rätt att kritisera dom.

    Patetiska jämförelser är också så jävla B.

    Vem är det nu som uppträder som en sur småunge ?!?.

    SvaraRadera
  18. Erik borde vara med och tampas med Obama och Clinton.

    Fan vad bra du är Erik.

    Heja Erik!

    Vååågen!

    SvaraRadera
  19. Förresten tycker jag laget borde springa fram till klacken efter varje avslutad ramsa och köra vågen. Klacken förtjänar tack.

    Annars pissar dom på klacken istället för att ge cred

    SvaraRadera
  20. "Ställer man krav" som i en stor klubb får väl spelarna vara kalla och professionella också. Inte per automatik leka klappekaka bara för att man vunnit en match i serien"

    Hur kommer det sig föresten att vi kallar det serien, låter lite som när amn hade seriematch i P13 laget. Kan man inte enas om att kalla Allsvenskan för Ligan, låter bättre och proffsigare...

    SvaraRadera
  21. Dessutom skall naturligtvis laget stå kavr och ropa in 'klacken' för extranummer...

    SvaraRadera
  22. Håller med att spelarna borde springa fram och tacka klacken efter varje ramsa. Kanske inte vågen varje gång, räcker ju om alla spelare radar upp sig på ett led och klappar händerna. Sedan tycker jag att alla som går och ser fotboll ska få ett personligt tack av Mild, varje match, före, under och efter varje halvlek. Efter matchen bör man få ett tackbrev från hela styrelsen. På sin födelsedag borde truppen sjunga och hurra. Och på jukafton borde man få paket från Mild.

    SvaraRadera
  23. Haha, jag gillar riktningen den här debatten har tagit!

    SvaraRadera
  24. Att Ragge blir förbannad handlar ju om passion. Vi blir förbannad på honom ibland, han blir förbannad på oss ibland.. Det är så det SKA vara.

    Vill vi hellre se plastmänniskor som springer omkring på planen helt oberörda av stämningen runtomkring? Som bara spelar i IFK för att tjäna pengar?

    Har vi en värld där klackens reaktioner tänder spelarna så har vi också automatiskt en värld där det motsatta ibland kan hända. Igår hände båda och tro mig.. vi vill inte ha det på något annat sätt.

    Onödigt att gnälla och onödigt att hänga ut en spelare såhär. Kom ihåg: Passion, inte brist på respekt.

    //D

    SvaraRadera
  25. Ja, jävligt irriterande att ingen står och hälsar välkommen när man kommer till Ullevi...

    SvaraRadera
  26. Hela truppen, styrelsen och Mild borde göra vågen utanför arenan innan match för att hälsa alla välkomna och tacka dem för att de tagit sig dit. Det är det minsta man kan begära.
    Jag föredrar att vi har spelare som råttorna som är livrädda för sin klack och tackar dem i alla situationer. Där är Dulle och Båjjan stora föredömmen. Spelare utan ryggrad är alltid att föredra framför sådana som Ragnar som inte tar skit från nån.

    SvaraRadera
  27. Jag blir jävligt förbannad. Några av bortamatcherna har jag av tidsbrist blivit tvungen att se hemma i TV-soffan eller på krogen.

    Inte fan tackar spelarna mig? Inte fan vinkar ragnar in i kameran och liksom gör en minivåg med händerna.. Åk hem till Island om du pissar på mig och inte ger mig cred.

    Bra förslag med julklapp. En vågmaskin?

    SvaraRadera
  28. denna text handlar ju inte ett skit om att tacka klacken med vågen utan om att inte bete sig på ett sätt som retar upp sponsorer och supportrar. en del experter som är anonyma på internet är ju helt körda i skallen.

    SvaraRadera
  29. Du e ganska anonym själv..

    /Anonym

    SvaraRadera
  30. Det är inte bara när jag sitter framför tv-n jag vill ha tack. Imorse tänkte jag jag på att det var en sanslös insats igår. Efter denna tanke förväntade jag mig att Mild eller Ragnar skulle ringa upp mig och tacka mig för min tanke, men tror ni de gjorde det? NEJ! Fy fan vad dåligt, jag satt ju flera sekunder och tänkte på blåvitt. Inte ens ett jävla sms fick jag.

    SvaraRadera
  31. Sponsorerna är nog mer bekymmrade över vissa supporters än över laget och Ragnar i detta fall.
    Vissa här verkar ha klara AIK-komplex. Blir det kvartssamtal nu?

    Vi vann igår, men det skiter ni tydligen i. Här skall det gnällas...

    SvaraRadera
  32. Hade hellre spelat inför tomma läktare än idioter som buar åt mig.
    /J

    SvaraRadera
  33. Tycker Ragnsars beteende är klockrent. Vända 0-2 till 3-2 mot serieledarna. Vad kan man göra som är mer kaxigt än att bara gå där ifrån när matchen är slut?

    Första artikeln här på länge som jag ogillar, men den skapar ju andra sidan lite diskus.

    SvaraRadera
  34. Ok om man efter slutsignalen efter en förlust med skitspel buar i 10 sek, men bua under match (eller i halvtid) leder inte till nått gott.

    Ragge är kung f.ö.

    SvaraRadera
  35. Var i shopen innan match då jag behövde en halsduk. Jag fick fanimig betala!

    Nä överbetalda bortskämda jävla horor. Fy fan.

    SvaraRadera
  36. Får även jag hålla med Erik om att man får ta det goda med det onda vad gäller Ragge.

    Hellre att kämpa som honom och skita i vågen än tvärtom som många andra spelare i första halvlek.

    SvaraRadera
  37. Sammanfattning av dagens kommentarer:

    1. Ragnar Sigurdsson är kommer aldrig att bli presstalesman, diplomat eller medlare. Han är en barnslig jävel som ofta handlar först och tänker sedan. Är vi på gott humör kan vi kalla honom passionerad. Johan Rheborgs karaktär i Cleo sade vid ett tillfälle "Snälla killar får inte knulla." Well, diplomatiska eftertänksamma killar blir inte de bästa mittbackarna.

    2. De enda som kan mäta sig med Ragge i fråga om barnslighet är de supportrar som på allvar låter någon slags patetisk sårad stolthet ta över och lägger energi på att gnälla över en försenad våg istället för att glädjas över en av det senaste decenniets mest minnesvärda blåvita upphämtningar.

    SvaraRadera
  38. Tycker det är onödigt att skapa en kampanj mot Ragge, det är tydligt att han gillar klacken mycket, det intrycket har jag i allfall alltid fått. Klart han får bli lite besviken, men visst skulle han kommit ut och tackat. Men skapa ingen hatkampanj mot Ragge nu, tänk på vad han har och kan komma att göra för blåvitt, tillsammans med klacken.

    SvaraRadera
  39. Det är småkomiskt att de som tjatar om karaktär, inställning och vinnarskalle kan bli så upprörda då de får se baksidorna med den extrema varianten av just en vinnarskalle.

    SvaraRadera
  40. Idiotitext, skrivet av någon som förmodligen fått någon slags hybris. Stötta laget istället för att pissa på det. Jävla bortskämda snorungar.

    SvaraRadera
  41. Detta jävla ältandet av pettitesser. Väx upp och skaffa er ett liv!

    SvaraRadera
  42. Ragges beteende var dåligt, men nu har det fan blåst upp till sanslöst orimliga proportioner ändå. Snart tror han att vi tycker illa om honom på riktigt.

    Ragge vi älskar dig, annars hade inte folk brytt sig om att skriva spaltmeter om dig. Bara gå ut på plan och spela som vanligt och agera som vanligt, så är detta glömt på nolltid.

    /Roffe

    SvaraRadera
  43. Skönt att diskussionen har fått en vändning... Hoppas allt funkar som tändvätska inför måndagen, både för ragge o klacken. Krossa Ellos!

    SvaraRadera
  44. Inte ska detta bli nån slags kampanj mot Ragge eller nån annan. Och visst har de ironiska inläggen i tråden en viss poäng.

    Dock tycker jag såhär:

    I första var blpåvitt usla, då fick de höra vad vi tyckte om det. I andra var de riktigt bra, och då var det heller ingen som buade. Rätta mig om jag har fel, men hela andra halvlek gjorde vi inget annat än att stötta laget.

    Därmed borde laget ha kunnat svälja att vi åskådare var kritiska efter första. Vore ju värre om vi buat även efter att de skärpt sig.

    Grejen är ju att vi buar för att vi älskar laget. Om vi inte brytt oss, så hade vi ju skrattat eller gått och köpt en öl. Men eftersom laget som VI älskar la sig ner och dog under de första 45 minuterna, så blev vår reaktion därefter. När de tog sig i kragen fick de den uppskattning de förtjänar. Därmed borde saken vara utagerad när slutsignalen går.

    SvaraRadera
  45. "vi buar för att vi älskar laget."

    NEJ, jag älskar blåvitt över mycket annat i livet, jag skulle ta mig fan aldrig få för mig att göra något så urbota idiotiskt som att bua. Att tro att det blir bättre för det, att tro att det är någon sorts tändvätska, att tro att det hjälper är ta mig fan så dumt så klockorna stannar.

    Hylla stötta i medgång som motgång.

    Här kommer dagens sanning.

    Den/de som buar älskar INTE blåvitt. PUNKT

    SvaraRadera
  46. Möjligtvis är Ragnar barnslig men det matchas mer än väl från klacken. Vad är det för självupptagna jävla barnungar i klacken som behöver ständig bekräftelse från spelarna. Är vi AIK eller? Blir jälvigt orolig när jag läser sån här dynga, hur långt är det till kvartsamtal och annan skit?

    Så jävla korkat att tro att spelarna inte vill vinna eller gör sitt bästa. Alla som någon gång själv spelat fotboll vet att det kan låsa sig ibland och att det inte nödvändigtvis har med inställningen att göra. Har man dåligt självförtroende eller kommer in fel i matchen så kan man orka mindre eller blir ängslig. Då tar man inte alla löpningar som man kanske borde.

    SvaraRadera
  47. Anonym 13:53

    Dagens sanning sög. Att vissla åt en spelare (läs: danne) i ett försök att få tränartrojkan att förstå att han ska bort från Ullevi gör man för att man älskar blåvitt.

    Eller att Seb spelar enkla väge till bjärs varje gång. Utan visslet kanske han inte hade slagit bollen till Tobbe i förspelet till 1-2.

    SvaraRadera
  48. Kuben:
    Detta var något av det mest korkade jag någonsin läst.

    SvaraRadera
  49. kuben:
    Haha, kul parodi på en självgod idiot till "det är jag personligen som är klubben"-supporter.

    SvaraRadera
  50. kuben: det är alltså dig vi borde göra vågen inför! tack för att du vände matchen!

    SvaraRadera
  51. Jag bryr mig inte att Ragnar inte tackade publiken(klacken) efteråt. Däremot skall spelarna klara av att bli utbuade. Så j-kla dåliga som de har varit i år är under all kritik. Att vi sedan ligger tvåa är väl mer ett kvitto på hur pissdålig allsvenskan är. jag var uppe mot Hammarby och i den matchen (och de flesta andra denna säsong) så var Blåvitt bedrövliga. Andra halvlek igår var det överlägset bästa som har preseterats från Blåvitts håll, och skall man ha någon chans att försvara guldet så är det i den prestationsklassen som vi måste spela.

    Jag skiter i vågen, men på plan skall våra spelare vara kungar. Vi betalar indirekt deras löner och då vill vi se underhållande fotboll, tre poäng och svettiga tröjor-svårare än så är det inte!
    Forza Blåvitt!/Mr Kim

    SvaraRadera
  52. kan det inte vara så att Ragnar helt enkelt var så förbannad på sig själv att han skämdes för mycket för att möta klacken? Långsökt kanske. Långsint ja.

    SvaraRadera
  53. Kan inte någon skriva en mall på hur man skall bete sig för att kunna säga att man älskar Blåvitt?

    Tror att jag gör det, men en gång sa jag för mig själv "fy fan vad dålida de är". Får jag säga det?

    Snälla ge mig en mall!

    Kan denna person samtidigt skicka iväg en mall till spelarna, hur de skall vara, tänka, agera vid olika tillfällen så att även de vet hur de skall vara för att ara den Blåvita publiken tillags.

    OBS, ingen ironi!

    SvaraRadera
  54. Om jag tycker blåvitt inte spelat bra, applåderar inte jag. Tycker Ragge inte publiken är bra måste han få låta bli att applådera publiken, konstigare än så är det väl inte?

    SvaraRadera
  55. Jag har en fråga till alla som var på matchen:

    Var det mycket buande?

    Jag var själv där och det buades fan nästan inget alls. Lite efter första halvlek, men annars var det fan god sång matchen igenom. Vad tycker ni?


    Var det särskillt mycket buande överhuvudtaget?

    SvaraRadera
  56. Den stora grejen i detta är ju inte att Ragnar går ut utan att tacka, utan vilka dom jävla idioterna som skullle in till omklädningsrummen är?!
    Man kan ju gissa... Hoppas dom blev avstängda för all framtid. Pack!

    SvaraRadera
  57. Sist jag kollade så varade en fotbollsmatch minst 90 minuter. Det betyder att man ska stå upp för laget, spela fotboll och visa vilja att vinna, hela matchen. Sista 45 räcker inte.
    Är våra spelare inte kapabla till att spela fotboll från avspark till slutsignal så har de inte på en fotbollsplan att göra. Att vissa sedan klagar på fansen är ju bara skrattretande.

    Spelare kommer och går, fansen består.

    SvaraRadera
  58. Varför ska man tacka för det stöd man inte fått? För dem som buade måste detta vara lika logiskt som att bua när laget spelat dåligt. För de som inte buar och istället stöttar laget när det går tungt är det självklart trist att inte få ett tack efter matchen.

    SvaraRadera
  59. Att bua, vissla eller på annat sätt visa sitt missnöje mot det egna laget, är den absolut bästa tändväskan för motståndarna.

    När motståndarklacken, som t ex mot Bajen senast, börjar med 'hata, hata, hata Göteborg',då vet man att Blåvitt är bra.

    SvaraRadera
  60. Om man bara stöttar laget i medgång är det för fan ingen mening med att ha en klack. Och hur de gör i Barcelona skiter jag i.

    SvaraRadera
  61. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  62. "Om man bara stöttar laget i medgång är det för fan ingen mening med att ha en klack. Och hur de gör i Barcelona skiter jag i."


    Man kan ju knappast kalla det motgång när spelarna väljer att på planen steka i solen istället för att spela fotboll, och dessutom visar noll i vilja.

    SvaraRadera
  63. "Spelare kommer och går, fansen består"

    Ändå tar inte vi fans ett tillräckligt stort ansvar för oss själva eller vårt agerande gentemot vår klubb då vi går på fotboll.

    "fans kommer och går, bara klubben består"

    Att skapa en schism eller någonting som kan distrahera våra spelare från att lyckas är att motarbeta klubben. Släpp Ragge-grejen och låt killen få visa passion.

    SvaraRadera
  64. Vilka idioter som buar!
    Även om spelarna förtjänar det så hjälper det ju inte laget under match. Publiken och klacken skall ingjuta mod och vilja till spelarna. Att visa missnöje och nervositet på läktaren sprider ju bara negativa signaler till spelarna på banan.

    Spelare som gör svaga insatser skall med besked få veta detta, men efter match!

    Vill vi ha vinnarmentalitet på planen får vi börja med att vissa att vi har det på läktaren!

    Sen vill jag bara påpeka att jag blev väldigt förvånad och besviken att de inte ville tacka publiken efter match. Trots att sjung klacken på bra hela matchen. Men det är en annan sak.

    SvaraRadera
  65. Men det sjuka är ju att DET VAR JU KNAPPT NÅTT BUANDE!!!

    SvaraRadera
  66. nu bajsa jag på mig ...

    SvaraRadera
  67. Krossa Ellos nu,Blåvitt!

    Sen kan vi göra vågen femtielva ggr istället!

    Jävla gnäll!

    Tack Blåvitt för en makalös vändning!

    SvaraRadera
  68. håller me ragnar, alldelles för mycket buande från klacken igår. skärpnign för f*n !" trodde det hette: Änglarna, Änglarna sjunger i medgång och SORG. o inte bara närvi vinner. klacken har en hela del att jobba på för att ens tillhöra topp 3 i landet.

    SvaraRadera
  69. När t.ex. Barcelona ligger under med 2-0 mot Real Madrid på hemmaplan och blir utvisslade är det då någon som ser detta på tv som tänker - "De där visslingarna måste ju verkligen hjälpa Barcelona att komma igång"...

    SvaraRadera
  70. skärp till er för fan, hur fan kan vissa härinne saäga att ragnar e en barnslig jävel!? han e e vår viktigaste spelare o han står upp för blåvitt när dt gått tyngre spelmässigt vilket man inte kan säga om vissa medgångsfans härinne.

    SvaraRadera
  71. Jag börjar med att säga:
    Ragnar är gud
    sen håller jag med om att hans betende igår var väldigt löjligt...
    tänk om han blir proffs i Italien där är spelarna glada om de bara får burop när de spelat dåligt

    SvaraRadera
  72. Ragge gjorde naturligtvis helt rätt. Är han förbannad på klacken eller något annat så har han all rätt i världen att inte tacka klacken. Vad är ni för jävla fjollor som inte kan ta det?

    Ni kräver att han skall tacka er efter ni buat åt laget. Varför skall han göra det? Han kan väl precis lika gärna kräva att ni skall ge fan i att bua? Eller hur?

    Man skäms fan att vara blåvitt fan ibland.

    SvaraRadera
  73. Blåvitt gör årets vändning och spelar i andra halvlek riktigt bra, egentligen för första gången den här säsongen. Dagen efter väljer man att prata om att Ragnar inte tackade publiken? Vad fan är detta??

    Barnsligt av Ragnar, visst, men det är ju fan sju resor värre att starta en jävla hetskampanj på internet. Hur barnslig och långsint är man inte då?

    Vill man alienera allsvenskans bästa back för att han är en dålig förlorare? Det är väl jävligt bra om han är?

    SvaraRadera
  74. Jävla kids..lägg ned.
    Annars skall jag klappa seften på er!

    SvaraRadera
  75. Men vad fan Frankie, koncentrera dig på rätt saker nu. Onödigt att slösa energi på sånt här.

    Ska ni starta fackeltåg och protester med banderoller ("bojkotta Ragnar! köp inte Björks skivor!")?

    Ta det här i C-uppsatsen i sociologi istället och fokusera lite på fotboll istället ;)

    SvaraRadera
  76. illa att hänga ut ragnar på detta vis tycker ja, känns inte som att de kan ge något possetivt

    SvaraRadera
  77. GLENNITA ÄR SÅ JÄÄKLA HET! BÄST SOM BRUNETT!

    SvaraRadera
  78. Sämsta artikeln någonsin, Commy-boy. Återvänd till din pensionering tack.

    Älska blåvitt, underbar vändning!!!!!
    Nu sjunger vi högt och stolt i Borås!

    SvaraRadera
  79. Fy fan vilken kass artikel! Snacka om att göra en höna av en fjäder. Borde väl finnas andra saker att skriva om en dag som denna!? Fjantigt!

    SvaraRadera
  80. FN GRABBAR NI BÖRJAR LÅTA SOM HIF ELLER AIK SUPPORTRAR!

    Tror att ni på läktaren är långt större än spelarna,och har rätt att bua och uppföra er i negtiv mening emot spelarna så for spelet inte är bra!

    Är det inte då vi fans behövs som mest förresten?när det går dåligt,ska vi inte då försöka att få igång vårat fina lag?

    "Detär lätt att vara supporter när det går bra! men det är när det går dåligt som de RIKTIGA SUPPORTRARNA stiger fram!

    SvaraRadera
  81. sanslöst dålig artikel, riktig illa att skapa osämja mot Ragnar. Vi ska vara glada att han stannade!! AVGÅ FRANKI!!!:D

    SvaraRadera
  82. sluta hänga ut ragnar så på nätet, specielllt som yngre spelare i blåvitt ibland läser fansajter, leder bara till massa negativt. Dessutom vf skulle han tacka klacken igår? när det stod 0-2 så var dt burop o nästan helt tyst sen när blåvitt har vänt o vi leder så börjar folk sjunga igen o begär att laget ska tacka klacken. Skärpning jävl* medgångsupportrar!

    SvaraRadera
  83. Jag uppfattade inte buandet värre än vanligt, vid ena målet när sebbe tappade boll var det väl till dommaren jag uppfattade det som att publiken buade, kalcken sjöng dessutom vid ställingen 0-2 vilket spelarna ska vara glada över.
    Dessutom att det buas lite i paus har det gjorts nästan varje match, och vafan man blir frustrerad som suporter att betalapengar och så uppträder dom som vet inte vad, så stor skillnad som det varit på blåvitts spel i år och förra året ska inte finnas!

    SvaraRadera
  84. Blablablablablablablabla!

    Han är väl besviken bara. Vi var ju lika besvikna på spelarna.

    Inget att skriva hem om. Det är så i sport. Publiken kräver bättre spel och spelarna vill att publiken bara ska stödja.

    SvaraRadera
  85. Resonemanget i artikeln är ju helt ut och in.

    Istället borde väl alla som buade ägna sig åt självkritik!

    SvaraRadera
  86. synd ragnar, du var min favorit förut, nu tänker jag INTE klappa när ditt namn ropas upp inför avspark. moget va? lika moget som du ungefär.

    SvaraRadera
  87. Det här är Girls of Göteborg va?

    SvaraRadera
  88. Det spelar ingen roll om vi buar. Det ska inte spela någon roll om folk kastar in bengaler på plan och allt är åt helvete. Spelarna skall alltid - oavsett, tacka klacken och sina supportrar. Jag har aldrig varit med om något liknande och jag är djupt besviken över detta skamliga uppträdande. Utan att överdramatisera våran roll, så ÄR det vi som betalar deras löner. Det är vi som åker land och rike för att stödja dem. Att därför promenera rakt in i omklädningsrummet är för mig samma sak som att pissa på de människor som viger en stor del av sina liv och sina pengar åt IFK Göteborg.

    SvaraRadera
  89. Är det inte då vi fans behövs som mest förresten?när det går dåligt,ska vi inte då försöka att få igång vårat fina lag?


    Vi ska självklart stödja dem även när det går dåligt, men inte fan då de inte ens försöker spela fotboll!!
    Tyvärr så gick Blåvitt på EM-uppehåll redan innan allsvenskan började...

    SvaraRadera
  90. Inte illa att ta minst 19 poäng under EM-uppehållet.

    SvaraRadera
  91. Vad är det för folk i klacken egentligen? Pratar om att det är "vi" som betalar deras löner. Om du vill ha ren underhållning kan du väl gå på cirkus eller Frölunda indians istället. Får du inte valuta för pengarna får du väl reklamera köpet snåljåp.

    På blåvitt gå man för att stötta sitt lag, sjunga ramsor gör man för att bidra till seger!

    SvaraRadera
  92. Låt mig börja med att säga att jag inte personligen bryr mig om vad som skrivs på den här bloggen, men... Här betalar man hundratals kronor för bredband, man har stora utgifter för el, man åsidosätter sitt arbete och sin flickvän - bara för att följa vad som händer på baraben.com. Och vad får man? Det larvigaste blogginlägget nånsin. Lägg upp highlights från årets vändning och sluta lipa.

    SvaraRadera
  93. What´s the problem?

    Vi är passionerade supporters. Jag har rätt att bua ut (mitt/ert/vårat) lag när de underpresterar. Vem vet, det kanske var buropen som gjorde så att spelarna tog sig i kragen och vände matchen?

    INGEN har rätt att säga till mig vad som är rätt och fel, jag stöttar laget i vått och tort och så som spelet har sett ut den senaste tiden så skall laget vara glada att det kommer folk och kollar på dem över huvud taget..

    För mig är det ingen Big Deal, jag tror inte att det är det för Ragge eller de andra spelarna heller idag. Vi är känslomänniskor och ibland rinner det över..

    Bragdguldet för vändningen igår!:)

    /Strumpan

    SvaraRadera
  94. Dags att lägga incidenten bakom sig nu?

    Det ligger väldigt mycket i att ragnar har rätt att kritisera oss precis som vi har rätt att kritisera spelet. Yttrandefrihet är en vacker sak. OK för att vi betalar hans lön, men det gör oss inte till hans husbönder eller ägare. Minns ni ens hur mycket Ragge redan har betalat igen våra spenderade pengar genom att starkt bidra till guldet 2007?

    nae fy fan för att halshugga en spelare bara för att han tappade humöret lite. Att man ens orkar hålla på att hacka på vår genomgående högst presterande spelare efter den bästa matchen på säsongen... har vi blivit så bortskämda? Det är vi som borde rannsaka oss själva om det är så...

    SvaraRadera
  95. Jävla pajasar. Varför smutskastar ni vår överlägset bästa spelare som ALLTID har ställt upp och t om valde att avstå från att bli proffs för att spela med oss till sommaren. Om någon visar missnöje mot Ragnar vid spelarpresentationen mot Elfsborg kommer jag fan bojkotta vår hybrisklack iår.

    SvaraRadera
  96. Lite gammal Frankie-excentrism i den här artikeln. Provokativt, stöddigt, väcker debatt. Det mesta Frankie gör är underbart men tycker det är lågt att såga vår Ragnar längs fotknölarna. Men som sagt provokativt!

    Erling for Baraben-boss!

    I övrigt anser jag att Stockholm bör ödeläggas.

    SvaraRadera
  97. buhuhu baraben och frankie ställer krav, de tycker supportrarna är viktigare än ragnar, ooooj vad hemskt. buhuhhuhuhu lip lip. jävla mongos. vi är kvar, då kommer DU som spammar kommentarerna vara hemma och runka till idol medan vi stöttar vårt blåvitt om ett par år. ragnar? han kommer och passerar. ingen är vår förening. finns idag tio spelare som är viktigare än han.

    SvaraRadera
  98. anonym 03:43 - Intelligent inlägg. Gothenburgs brightest liksom.

    SvaraRadera
  99. "
    INGEN har rätt att säga till mig vad som är rätt och fel, jag stöttar laget i vått och tort och så som spelet har sett ut den senaste tiden så skall laget vara glada att det kommer folk och kollar på dem över huvud taget.."

    Du är större än vad laget är alltså? Jag tror dom klarar sig utan dig, ska du se.

    SvaraRadera
  100. Ragge har fått skit här förut. Det var ngt om en fylla som spårade ur i samband med guldfirandet.

    Låt inte personligt agg mot killen komma till uttryck på det här sättet - det gör inte hans insats i den blåvita dressen bättre. Och just det är det enda som spelar roll, inte hur man är som person(även om man är en barnunge).

    SvaraRadera
  101. Fan frankiepajas, du lovade att du skulle sluta 1:a april. Var snäll och håll ditt löfte!

    SvaraRadera
  102. Alltså, denna blogg handlar främst om författarna, det är deras synpunkter som ligger i fokus. Inte blåvitt. Att författarna till bloggen valde blåvitt beror på att blåvitt är det största i stan. Hade damvarpa varit störst hade de skrivet om det. Allt för att synas och höras när det misslyckats på den dden reguljära arbetsmarknaden

    SvaraRadera
  103. Supportrarna är viktigare än Ragnar, men Ragnar är VIKTIGARE än det korkade FYLLEBÖÖÖS som ännu en gång visade hur lågt stående de är.

    SvaraRadera
  104. ja man fattar ju inte alls att det är ett par personer som spammat sönder denna och förra tråden med sin skit. patetiska ryggdunkarnötter.

    SvaraRadera
  105. Senaste anonym:

    Folk utan humor
    Ja, vi har folk utan humor
    folk utan huuuumor
    Ja, vi har folk utan humor

    För lite kramar
    Ja, de har fått för lite kramar
    För lite kraaamar
    Ja, de har fått för lite kramar


    Så klappar vi in klacken för ett extranummer..

    SvaraRadera
  106. känns som ragnar själv skrivit hälften av kommentarern här inne...

    SvaraRadera
  107. Och en riktig idiot de övriga inläggen.

    SvaraRadera
  108. Äh, han var nog bara jäkligt bajsnödig. Det var därför han skyndade ut i omklädningsrummet.

    SvaraRadera
  109. Tyckte denna bloggen var once, men nu är det bevisat att det är omogna barnungar som skriver.

    SvaraRadera
  110. Frankie kan utan att förta sig piska upp till sanslösa debatter varje gång han försöker, ibland lyckorus och ibland ras som det delvis är här. Du ska fan ha en stor eloge för att du lyckas röra om lite i jantegrytan Hankins, riktigt uppskattat! Fan va död supporterdebatten vore utan sånt här.

    SvaraRadera
  111. än så länge finns det ju ingen förklaring för ragnars beteende men bara för att spelarna kände till incidenten i halvlek så betyder det ju inte att dom inte fick reda på det senare. skulle chansa på att dom fick direktiv att inte komma för nära klacken

    SvaraRadera
  112. Frankie beter sig som en barnunge

    SvaraRadera
  113. "Anonym sa...
    Det spelar ingen roll om vi buar. Det ska inte spela någon roll om folk kastar in bengaler på plan och allt är åt helvete. Spelarna skall alltid - oavsett, tacka klacken och sina supportrar. Jag har aldrig varit med om något liknande och jag är djupt besviken över detta skamliga uppträdande. Utan att överdramatisera våran roll, så ÄR det vi som betalar deras löner. Det är vi som åker land och rike för att stödja dem. Att därför promenera rakt in i omklädningsrummet är för mig samma sak som att pissa på de människor som viger en stor del av sina liv och sina pengar åt IFK Göteborg."
    8/5/08 20:30

    Du betalar deras löner... fjant!!

    SvaraRadera
  114. Alla som påpekar att det är supportrarna som ÄR Blåvitt har helt rätt! Men om buande hjälper oss till framgångar är inte självklart. Vissa presterar kanske bättre om arbetsgivaren skäller ut dem, men inte alla. Oavsett så är det nog få som går och tackar arbetsgivaren för lönen direkt efter en utskällning.

    SvaraRadera
  115. Att jämför klacken med arbetsgivare, är väl att gå lite väl långt. På sin höjd är de kunder. I övrigt har du helt rätt.

    Medlemmarna är Blåvitt och jag har svårt att tro att så värst många av de kaxiga småglinen i klacken är medlemmar i IFK Göteborg.

    SvaraRadera
  116. Jag har full förståelse för ragnars handling. Helt meningslöst att bua. Jag menar, vad är syftet med buandet? Att upplysa blåvitt att dom spelat dåligt. Det fattar dom själva utan att publiken buar. Jag är helt övertygad om att dom blir mycket mer peppade om tex alla skulle sjunga kom igen blåvitt innan dom gick in i halvlek!

    SvaraRadera
  117. helvete, är jag på jobbet och inte gör mitt jobb så får jag en utskällning av de som betalar min lön. mao, klarar de inte av buandet och pressen spela inte fotboll i blåvitt välj ex ljungskile

    SvaraRadera
  118. Supportrar ska stödja sitt lag i vått och torrt, medgångar och motgångar... Låt stockholmarna bua på sina egna så stöttar vi våra hjältar!!!

    SvaraRadera
  119. Frankie skulle inte vilja kommentera någon av kommentarerna här inne? Ragnar for president! Jag tror nog Ragnar betyder mer för blåvitt än vad de delar av klacken som består av lipande gnällungar som måste få en klapp på kinden efter varje vinst hur klacken än uppträtt. Ragnar var ju knappast ensam om att inte vilja göra vågen..

    SvaraRadera
  120. som en trogen jävel så vill jag att judas ragnar lämnar oss i sommar

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.