2008/05/01

Match i Svenska Cupen - då skickar Blåvitt halva pojklaget

MATCH Nu är det bara ett par timmar kvar tills det är dags för den jätteintressanta cupen att dra igång för IFK Göteborgs del. Men när svenska mästarna nu går in i Svenska Cupens andra omgång gör man det med en något decimerad/förnyad trupp jämfört med senaste allsvenska matchen. In kommer ungtuppar som Oskar Gustafsson (1988), Petter Björlund (1989), Markus Sandberg (1990), Ali Selim (1990), Robin Söder (1991) och William Atashkadeh (1992) och ut går namn som Kim Christensen, Niclas Alexandersson, Gustav Svensson, Stefan Selakovic, Jonas Wallerstedt, Jonatan Berg och Pontus Wernbloom. Inget konstigt med det, om det inte hade vart så att Jonas Olsson på fullt allvar menar att fem av dessa spelare inte kan vara med på grund av småskavanker, och inte för att man helt enkelt vilar några av sina ordinare spelare.

"- Vi ställer alltid upp med bästa laget i tävlingsmatcher och där ingår de i nuläget." menar Olsson. Nåväl, hade det varit allsvensk match idag känns det inte direkt som att flera av de spelare som inte är med idag hade stått över. Eller är det helt enkelt så att några av de som är borta inte kan vara med heller på söndag? Det är trots allt bara tre dagar tills dess.
Dessutom är inte Berg och Wernbloom uppskrivna på "skadelistan", är det då så att dessa är petade av tidigare nämnda juniorer? Självklart inte.

Antagligen är väl Jonas Olsson mest nojig för att någon stolle på förbundet beslutat att skriva in i en paragraf i tävlingsbestämmelserna att "lagen alltid skall ställa upp med bästa lag i cupen". Ganska roligt stycke egentligen, för vem bedömer vilka som är bäst för tillfället, och finns det någon kontrollant från förbundet som är ute och kollar så att lagen ställer upp med sina "bästa" gubbar? Således en fjantig icke-regel men Olsson vill väl vara på den säkra sidan. Så i själva verket får vi anta att man bara vilar de tongivande spelare som inte är med och att det verkligen inte är så mycket småskador som det sägs.

Oavsett så är det nu en spännande trupp man kommer med och det skall bli intressant att se vilka som får starta. Med de tämligen dåliga spel som varit i inledningen av årets allsvenska finns det onekligen chanser att ta för våra yngre spelare nu.

William Atashkadeh

Baraben är på plats i Skövde med fotocrew och reportageteam. Vi hoppas återkomma med kortare matchrapport direkt vid matchens slut och senare ikväll bilder samt en "feldgraus femma".

Startelvan enligt skovdeaik.se:

David Stenman
Petter Björlund, Oskar Gustafsson, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson
Ali Selim, Jakob Johansson, Eldin Karisik, Sebastian Eriksson
Mathias Ranegie, Daniel Alexandersson

5 kommentarer:

  1. Helt rätt, vila de ordinarie gubbarna. Det är matchen på söndag som gäller!

    SvaraRadera
  2. Svenska Cupen känns inte prio 1 i år med kval till champions leauge och försvarandet av vårt SM-GULD!!!

    SvaraRadera
  3. Hammarby verkar ju dunderheta, tappa 4-0 mot ett div1-lag? Tror vi kan skicka samma lag på Söndag utan problem ^-^

    SvaraRadera
  4. Ny t-shirt kanske, ang skämtet de kallar svenska cupen. "Vadå blåvitt, skecka pojklaget!"

    SvaraRadera
  5. 2-1-seger med halva laget reserver samtidigt som Hammarby får slita i 120 minuter. Bådar gott för söndag!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.