2008/05/04

"Föredömet" england- en polis per supporter...

20 kommentarer:

  1. Känns ju LITE overkill det där asså.

    SvaraRadera
  2. ja jösses,,sjukt!

    SvaraRadera
  3. Hahaha...fan va löjligt!!
    Snacka om överdriven bevakning!

    Men vi fotbollssuportrar är ju trots allt blodtörstande monster som äter barnfamiljer....

    England= avskräckand exempel!!

    SvaraRadera
  4. Klart det är förjävligt. Hoppas bara att folk inser att det är så här det kommer att bli om inte våldet försvinner. Alla drabbas. Så sluta bråka för helvete!

    SvaraRadera
  5. Visst, mycket poliser men om de inte finns där och "supportrarna" löper amok, är det så mycket bättre?

    SvaraRadera
  6. Radera
    Anonym Mattias sa...

    Klart det är förjävligt. Hoppas bara att folk inser att det är så här det kommer att bli om inte våldet försvinner. Alla drabbas. Så sluta bråka för helvete!

    4/5/08 16:06


    Jag undrar vad det är för våld du talar om? Vad menar du med "våldet"? För när jag går på fotboll ser i alla fall jag extremt sällan något våld. Det brukar vara i helvete mycket mer våld en vanlig fredakväll på Avenyn. Men ingen vill förvandla nattlivet till en polisstat för det...

    SvaraRadera
  7. Frankie:
    Utan att ha lika mycket kött på benen som du lär ha i frågan så säger jag såhär: Poliserna finns där av en anledning. Just för att det i England har varit stora huliganproblem. Vidare kan jag inte hålla med om att det är oroligare på avenyn en lördag än vad det är när storklubbarna i sverige drabbar samman. Och då tänke rjag främst på derbynerna i de tre största städerna + Göteborgs vs något av stockholmlagen. Sen säger jag inte att "vanligt" våld är bättre än fotbollsrelaterat våld.

    SvaraRadera
  8. mattias/ Grova misshandlar, våldtäkter, gängbråk, rån osv förekommer runt Avenyn valfri helgkväll, med sanslösa toppar på sommaren. Sker sådant någonsin på fotbollsmatcher?

    Området runt Avenyn är den gata där flest brott sker i Göteborg, varför belägras inte den av polis? Derbyt nu senast var ju en så kallad högriskmatch men avlöpte utan kravaller eller kaos. De gånger skärmytslingar förekommer så är det dessutom till enorm del mellan ungdomsgäng (mer eller mindre) som lever rövare. Sådana bråk finns på många andra platser runt staden och samhället, men utan att dessa områden belägras av samhälle eller polis. Utan att en hysterisk debatt blossar upp. Jag säger inte att avsaknaden av debatt är rätt eller bra, jag säger bara att hysterin kring säkerhet och fotboll är helt överdimensionerad och oproportionelig i jämförelse till hur andra samhällsfenomen bevakas och debatteras.

    Sedan tycker jag att det är i helvete mycket bättre om två "casuals" ger varann på käften än att en kvinna blir våldtagen eller att en avslagen flaska trycks in i ansiktet på en kille i Park Lanes kö så han blir blind. Två saker som hände under en och samma natt något år sedan. En enda natt, ett enda tillfälle. Två grova våldsbrott.

    Senast vi hade ett grovt våldsbrott i samband med fotboll och IFK var när?

    SvaraRadera
  9. Tyvärr är det vandalisering/skadegörelse och stökigt beteende från blåvita på varenda bortaresa. Det borde inte minst du veta Frankie.

    Synd bara att du blivit så blind och inte längre kan se det.

    SvaraRadera
  10. vandalisering/skadegörelse och stökigt

    Så att det är "stökigt" innebär att vi bör eskalera en våg av höjd säkerhet som ska innebära att supportrar får det svårare att gå på fotboll? Är du en sådan som även tror att prostitutionen försvinner genom att man stänger av gatan där den finns? Det har alltid varit stökigt på fotboll, när flera tusen unga män reser runt i landet och alkohol är inblandat är det stökigt, men det är en JÄVLA skillnad på lite stökighet och rena våldsamheter. Sådant sker extremt sällan och det borde vara sådant som de stora polisresurserna satsas på. Men som Leif GW brukar säga: -Polisen är bara människor och därför väljer de även att bekämpa sådant där de själva slipper sitta och frysa i en bil ute i förorten utan istället spana på krogen en helgnatt. (Ang snutens punktmarkering av kändisar kring stureplan istället för den stora narkotikahandeln i förorten).

    Fotbollens våld i jämförelse med organiserad brottslighet, narkotika eller mäns våld mot kvinnor gör det helt sinnessjukt att sätta sådana enorma resurser på att bevaka supportrar som till 99% är vanliga skötsamma människor. Det är ungefär som att skicka 100 poliser för att bevaka en sommarkonsert där man vet att alkohol kommer finnas och en del stök och bråk lär uppstå. Det sker ju inte, oftast är det mer våld och stök på sådana evenemang än en fotbollsmatch, men på fotbollen är det rena militärjunta-bevakningen. Kan du förklara varför det är så?

    SvaraRadera
  11. anonym 18:17- vore intressant om du kunde specificera vad det är för vandalism du talar om? jag har rest med blåvitt i 15 år och det är knappast mycket vandalism idag mot hur det var förr där rena stöldligorna härjade på mackar och rastplatser, där man brukade slå sönder allt i sin väg på arenorna osv. sådant förekommer inte idag, innebär inte det då att vi borde ha mindre ordningsproblem idag än igår men att det snarare uppmärksammas helt hysteriskt mycket mer?

    SvaraRadera
  12. Frankie igen:
    Okej, din synpunt är glasklar.
    Men: tycker du inte att det är bra att polis gör sitt yttersta för att förhindra stök runt matcherna? En våldstäkt är 1000 gånger värre en två grabbar som ger sig på varandra, det är självklart. Men hur skulle det gå till om polisen gjorde allt för förebygga brott i samhället i samtliga situationer? Ska vi ha en polis i varje hörn på varje gata? Nej, folk vet att det kan bli sammandrabbningar runt och kring matcher. Då tycker jag dom ska försöka stoppa det. Sen kan man tycka media skriver för mycket om bråken runt matcherna. Men det är ju en helt annan fråga.

    Klart slut.

    SvaraRadera
  13. I Mattias och Frankie's debatt måste jag nog hålla med båda till olika delar då dom riktiga bråken mellan fotbolls supportrar eller om man säger casualsen brukar väl inte vara direkt efter matchen utan bestämda möten ? Då behöver det inte sägas att det är fotbollen då det kanske bara är några grabbar som är sugen på en box?
    Sen är det ju många yngre dock i min ålder som tycker det är jätte kul att springa fram att bråka med andra lagets supportrar men det är ju mest hets och patetiska försök till stormingar iallafall på läktaren .
    Direkt efter matcherna kan det ju vara en del stök även ibland innan men så jätte mycket våld är det ju inte egentligen.

    SvaraRadera
  14. Fler synliga poliser = mindre våld. Enkelt. Gäller inte bara fotbollssupportrar.
    Sen vet vi ju inte om det här är någon "högriskmarch". Det ser ju som sagt lite väl overkill ut.

    SvaraRadera
  15. mattias/ Du missar ju poängen helt, det handlar ju inte om att polisen inte ska göra sitt jobb, det handlar ju om att samhället fördelar polis-(och andra) resurser felaktigt...

    SvaraRadera
  16. Senast anonym:

    Det jag menar är att polisen vet att chansen att det blir oroligt runt en del fotbollsmatcher är påtaglig. Hade de däremot fått en vink om att det skulle ske en misshandel vid en specifikt ställe (typ avenyn) så tror jag polisen hade lagt större resurer på just det. Men enskilda brott borde vara lite svårare att förhindra en de saker som sker runt matcherna?

    Men nog sagt från min sida. Jag förstår era synpunkter.

    SvaraRadera
  17. En polis per supporter borde gälla AIK-fans.
    Då menar jag inte bara på matchdagar utan hela tiden, året runt, dygnet runt.

    SvaraRadera
  18. mattias har så jävla rätt!!När ska vissa suportrar inse att de finns skamfläckar bland oss!!!Det är klart polisen måste sätta in extra resurser om vi inte sköter oss. SLUTA BRÅKA!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.