2008/05/28

Vad är Sverige för ankdamm egentligen?

ANKDAMMEN Mathias Lühr frågade Lagerbäck om det går att peta kapten Ljungberg. Han fick ett fräsigt svar, men i alla fall ett svar. Strax efteråt frågade Olof Lundh ungefär samma sak och då fick plötsligt "tråk"-Lagerbäck fnatt och gick till verbalt anfall mot journalisterna.

Vad fan är detta för ankdamm?

Ska inte en journalist kunna fråga förbundskaptenen om det är aktuellt att peta en spelare? Ska man inte kunna fråga om det är svårare att peta Ljungberg just för att han är lagets kapten? Tänk bara på alla de gånger som David Beckham var småskadad under sin kaptenskarriär. Då förekom precis samma slags diskussion i leda (i sanslös leda) på presskonferens efter presskonferens, skulle storstjärnan och kaptenen gå att peta? Ibland blev det så, oftast inte. Men landslagsledningen för de mediala tabloidstormernas ö h(åller)öll alltid huvudet regnkallt och svar(ar)de proffsigt eller i alla fall diplomatiskt och undvikande.

Så hur kan de senaste dygnens största debattämne i svensk fotboll vara kommen ur att en journalist frågade den uppenbara frågan kring om en spelare kan petas eller ej? För mig är det helt ofattbart. Vem som ställde frågan är i sammanhanget inte ens relevant, för frågan i sig var inte överdriven, inte kontroversiell, inte "out of the straffområde" eller om en fiktiv konflikt som herr Lagerbäck märkligt nog började yra om i en anklagande ton.

Ärligt talat, ni som tycker att frågorna om Ljungbergs vara eller icke vara i EM-startelvan var "onödigt" och "att gå för långt" från journalisternas sida bör ta och gå igenom följande checklista omedelbart:

1. Kamma er.
2. Skärp er.
3. Ta er samman.
4. Ryck upp er.
5. Kliv ur ankdammen.

28 kommentarer:

  1. Och hur intelligent va egentligen frågan? Tro fan att Lagerbäck tar ut dom 11 spelarna han tror är bäst för laget. Stör mig stöddigt på medias iver att tvinga fram motsättningar som inte finns. Och att sen ringa runt till andra journalister för att söka stöd, sicket jävla trams. Undrar vilka som skall kliva upp ur ankdammen.

    SvaraRadera
  2. Frankie:

    Jag förstår egentligen inte frågan. Vad menar dom? Att Lagerbäck inte skulle ta ut bästa möjliga?

    Att Lagerbäck hellre skulle ta ut ett sämre lag bara Ljungberg får vara med?

    Lagerbäcks uttalande gladde nog Aftonbladets redaktionschef i vilket fall. Idag kommer det ytterligare fem sidor om... ett plask i ankdammen.

    För att inte tala om artikeln om Zlatan som kommer upp om ett par timmar.

    / Kempe

    SvaraRadera
  3. sillstryparen/ hur svår är frågan att förstå? det är uppenbarligen svårare att peta en stor stjärna och kapten i laget än att peta en okänd junior. detta är vad frågan är ute efter. inte speciellt komplicerat.

    SvaraRadera
  4. Suck. Det är inget fel på frågan. Det var inget fel på det irriterade svaret.

    Ankdammen, och det rörande patetiska, är hur en total icke-händelse (4x seg fråga->argt svar) kan bli först 4 helsidor med CHOCKRUBRIKER i kvällstidningarna, sedan pratmat i tv-sofforna och sedan ett jävla inlägg på BaraBen...

    SvaraRadera
  5. helt bisarrt egentligen att svenska fotbollslandslaget är så jävla känsliga för allting, hade samma fråga ställs i kanot, handboll eller hockey hade det inte varit konstigt. nu tycker förbundskaptenen att det är en häxjakt. eh what??

    SvaraRadera
  6. Sverige är janteland:

    Jag tycker frågan är svår att förstå.

    Tror dom att Lagerbäck skulle ta ut ett sämre lag medvetet?

    Dvs. att Chippen skulle petas oavsett om Lagerbäck tyckte att han var bättre?

    Är det därför dom ställer frågan?

    Eller menar dom att det är konstigt att en spelare som är lagkapten troligtvis rankas högre av förbundskaptenen innan han de facto sett dom dagarna innan premiären i EM?

    Själv hävdar ju Lagerbäck att han inte gjort en färdig bedömning ännu.

    Med tanke på vad som dominerar aftonbladet idag, är jag övertygad om att det är mer utstuderat än så och att man nu "smetar ut" frågan på så många munnar som möjligt så att själva syftet med frågan ska gå förlorad.

    Jag har själv ingen åsikt i frågan om Ljungberg bör gå före Chippen i dagsläget. Hans fysiska form har jag inte den blekaste aning om.

    SvaraRadera
  7. "Lagerbäck kan peta Ljungberg"!!!
    EXTRAEXTRAEXTRA

    Den rubriken hade det blivit om journalisterna fick som de ville, antagligen hade det blivit en extrabilaga till sportbladet där expter fick uttala sig sida upp och sida ner.


    Go Lasse!!

    SvaraRadera
  8. " sverige är janteland sa...
    sillstryparen/ hur svår är frågan att förstå? det är uppenbarligen svårare att peta en stor stjärna och kapten i laget än att peta en okänd junior. detta är vad frågan är ute efter. inte speciellt komplicerat."

    Sedan får jag tillägga:

    Statusen i laget beror ju alltid på bedömning av kapaciteten. Sedan kan man ju göra fel bedömningar, men är det de som media vill påskina? Att Lagerbäck har missbedömt innan han själv hävdar att han har bedömt spelarnas status?

    Som jag skriver på bloggen, så ser jag bara det här som ytterligare ett bevis för att landslagsdiskussionerna är så sjukligt urvattnade i kvällspressen.

    Media behöver ett mindre drama i det stora dramat.Och gör det här på slentrian.

    SvaraRadera
  9. Det är ju helt otroligt, först gnälls det över att Lasse Lager är tråkig, och nu gnälls det när han tänder till och visar känslor.

    Det visar ju bara att han börjar tända till inför EM.

    SvaraRadera
  10. Frågan är ju ganska löjlig frankie... det måste du ändå hålla med om. Tror du inte att lagerbäck tar ut den elva han anser är bäst? Ljungberg som enskilld spelare kanske inte är självklar längre, men att han inger respekt och trygghet på samma sätt som våran egen alexandersson..

    SvaraRadera
  11. sillstryparen- du verkar ju lätt utvecklingsstörd, istället för att fatta precis det alla andra fattar bubblar du runt kring ordbajsande, du blir inte mer intressant för det så lägg ner

    SvaraRadera
  12. änns överspelat sedan länge.. somna om!

    SvaraRadera
  13. tro fan att det är svårt att peta en kapten och storstjärna som ljungberg.

    samma sak med zlatan.

    dessa spelare kan inte lagerbäck peta även om han hade tyckt de var sämst i laget, det skulle bli ett sådant jävla ramaskri över hela landet om ljungan eller zlatan petas och sverige förlorar en match. då kan lagerbäck lika gärna avgå i förtid. precis därför är frågan helt vettig och VIKTIG för dem som bryr sig om landslaget.

    SvaraRadera
  14. " Anonym sa...
    sillstryparen- du verkar ju lätt utvecklingsstörd, istället för att fatta precis det alla andra fattar bubblar du runt kring ordbajsande, du blir inte mer intressant för det så lägg ner

    28/5/08 11:33"

    "Bubblar du runt kring ordbajsande"
    - Haha, kan bli en klassiker.

    Men låt oss säga att jag är lätt utvecklingsstörd, kan du inte berätta vad journalisten menar?

    Menar journalisten att Lagerbäck hellre tar ut en, i sina egna ögon, sämre startelva bara för att han tycker om Ljungberg?

    Jag förstår inte frågan överhuvudtaget. Är det så korkat som ovan? Och bör man som journalist förvänta sig ett svar på ovanstående fråga?

    Hela artikelserien, som säkerligen kommer på bokform, bottnar i sådana fall i en dåligt formulerad frågeställning.

    SvaraRadera
  15. sillstryparen, hur många människor ska behöva förklara för dig innan du fattar? han menar att det är svårare att peta en stjärna och kapten än att peta en genomsnittlig spelare. inte konstigt att folk börjar kasta paj när nötter som dig spelar dumma eller i värsta fall är riktigt dumma...

    SvaraRadera
  16. Barabens väpnade fraktion sa:

    Och du menar att det inte är en korkad fråga som i stort ifrågasätter om vår förbundskapten kommer att ta, enligt Lavskägge själv åtminstone, ut bästa möjliga lag?

    Är det konstigt att man står som ett frågetecken när frågan är så urbota dum?

    Jag bara menar, varför skulle han inte försöka ta ut bästa möjliga lag?

    Sedan att det överreageras från Herr Lagerbäck är också helt ofattbart idiotiskt. Men han blev väl lika provocerad som du över "korkade" frågor.

    SvaraRadera
  17. Frankie är ju tydligen en s.k. journalist, så självklart måste han tycka det orimliga är rimligt för att försvara de sina. Frågan var helt jävla dum i huvudet, och Lagerbäck gjorde bara det enda rimliga av en människa som får dumma frågor. Man ska inte behöva stå ut med att besvara samma frågor när man dessutom vet att det är gjort i ett provokativt syfte. Synd att han faktiskt inte blev arg på riktigt dessutom, istället för det "utbrott" han fick. Journalister är en bunt jävla mesar.

    /Roffe

    SvaraRadera
  18. vad yrar du om "bästa möjliga lag" för sillstryparen, alla fattar väl att vissa spelare är svårare att peta även för en förbundskapten än andra? snacka om broken record, du upprepar samma förvirring hela tiden, det gör dig inte mer spännande.

    SvaraRadera
  19. roffe 13:48/ Skriv en roman. namnförslag: småsint och småaktig.

    SvaraRadera
  20. En ankdamm i ankdammen, kommentarerna här.

    SvaraRadera
  21. Jante, jante:

    "snacka om broken record, du upprepar samma förvirring hela tiden, det gör dig inte mer spännande."

    Snackar om Jante?

    Haha, underförstått så betyder ditt inlägg: - tro inte att du är någon, Sillstryparen.

    Snacka om spjut i kuvös.

    Jag förstår inte hur det skulle kunna vara svårare att peta Ljungberg eller någon annan spelare, om Lagerbäck själv tyckte att han hade ett annat alternativ som var bättre?

    Pär Zetterberg-schismen är ett klart bevis på att så inte är fallet med Lagerbäck. Han väljer de spelare som han själv tycker är bäst, sedan att man som supporter inte alltid håller med honom är en annan sak.

    SvaraRadera
  22. Den enda ankan är väl du Frankie? Du skrev roliga och läsvärda inlägg tidigare, men nu har du fan helt tappat greppet.

    SvaraRadera
  23. Ja där ser man hur jävla korkade reportrar är. De verkar ha nåt slags storhetsvansinne och tror att de har någ slags uppdrag att avslöja ständigt pågående konspirationer. De borde sansa sig och inse att världen inte kretsar kring dem.
    Det enda reportrar vill är att synas, likt en blottare. Sannolikt beroende på brister i uppväxten. Blottaren visar snoppen och reportrarna visar dumhet. Denna blogg bekräftar det. Det viktiga är inte blåvitt, det viktiga är att skribenten syns.

    SvaraRadera
  24. WORd Diallo...WORD!
    Frankie och baraben börjar allt mer likna rosa blaskan, är det detta framgången och populariteten har fört med sig?!?

    SvaraRadera
  25. Anonym 14:05:

    Lär dig ordens betydelse före du yttrar dem, för de har fan ingen relevans här. Journalister är ett gäng äckliga jävla kräk som borde skaffa sig ett riktigt jobb.

    /Roffe

    SvaraRadera
  26. Hahaha, de här kommentarerna var fan roligast på länge. Keep up the good work oh anonyma internetmassa!

    SvaraRadera
  27. Men lille franki, blir du irriterad över att många väljer att vara anonyma i din tyckarblogg? Kan du inte se oss som personer med källskydd...

    SvaraRadera
  28. Vad är det här för en ankdamm ? Om man återupprepar samma fråga om och om igen så får man räkna med att man får sådana svar ...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.