2008/05/05

Sellagate part two: Selakovic i en permanent frysbox?

SELLAGATE Allting i petningen av Stefan Selakovic liknar den som drabbade Andrés Vásquez för ganska exakt ett år sedan. Selakovic är petad trots att han är i full träning, själv förstår Sella ingenting av petningen, han har inte snackat med tränarna (vilket är väldigt märkligt i sig), unga spelare helt eller nästan helt utan allsvensk rutin ersätter och tränarna hänvisar till en sjukdom (i Vásquez fall "skada") som orsak till petningen.

Rehn går dessutom ett steg längre och hänvisar till den knappa 1-2 vinsten över Skövde i cupen:
- Vi hade flera killar som gjorde bra ifrån sig där och som får åka med nu, säger Rehn till Fotbollskanalen.

Den gången hamnade Vásquez i en frysbox han aldrig återkom från. Men på sitt pluskonto hade han ungdom och ett nyligen gjort "rabona"-mål som fått internationell uppmärksamhet. Stefan Selakovic har inget av detta. Han är istället en kille som dragits genom en uppmärksammad skattehärva, dragits ända in i en rättegångssal och tio varv genom löpsedlarnas elaka tungor. Han har inte ett naturligt steg vidare från frysboxen på Kamratgården. För visst är likheterna slående mellan fallet Vásquez 2007 och Selakovic 2008?

Selakovic petas till förmån för vänsterbacken Sebastian Eriksson, som ut ifrån sina resurser gör en "kanonmatch" mot Bajen, något som gör att både Hysén och Alexandersson ägnar stora delat av matchen åt att täcka inåt banan. Varför? Det är ganska uppenbart att de undermedvetet inte tror på lösningen och täcker inåt i banan för att vi inte ska få ett nytt Bajen 2007 då Jakob lämnades ensam åt en premiärslakt som innermittfältare i Allsvenskan.

För inte var väl Rehn/Olsson ute efter en taktik som helt och hållet dödade vårt kantspel och våra möjligheter att komma runt till inlägg?
____________________________________________
Småkul att Hammarbypubliken vid flera tillfällen skrek "Stå upp" till Erkan Zengin när denne kom med boll mot och in i straffområdet. Alla förväntar sig helt enkelt att killen skall slänga sig ner så fort chansen uppstår. Men istället så sysslade den före detta Blåvitt-provspelande Petter Andersson med svandyk helt i Pontus Wernbloom-nivå den här nollnollska aftonen. Vad fan sysslar våra unga grabbar med? Får de se Italiensk korpfotboll på fotbollsskolan nu för tiden?
____________________________________________
Pontus Wernbloom snackade till sig ett gult kort i slutet av matchen. Detta för att han ville ha en hörna vid ett läge då Ranegie skarvade en långboll mot mål. En boll som inte ens var nära att toucha någon bajare, något som framgick tydligt av reprisbilderna. Men Boom-boom blev förbannad, skrek tills han blev varnad och är nu avstängd mot Kalmar på onsdag. Smart.
____________________________________________
Varför byter tränarna ut Hysén (en av de bästa i Blåvitt och med klart stigande formkurva) och sätter in Alex Junior som ännu inte slagit en passning rätt och inte tagit en enda av de där "Ja men med honom får vi fart i djupled"-löpningarna som han påstods vara värvad för?
____________________________________________
Med Wernbloom avstängd blir den forne skyttekungen Selakovic åter högaktuell för en anfallsplats, eller? Med tanke på hur lite speltid han fått i vår och efter petningen från truppen mot Bajen blir en jämförelse intressant, vem väljer tränarduon istället för Wernbloom mot Kalmar?

Selakovic eller Hysén, med någon från P96-truppen på yttern?
Selakovic eller Ranegie, med ännu en kombination av två targets?
Selakovic eller Robin Söder? (byt ut mot valfri U-truppspelare...)
Selakovic eller B1 från Bananer i Pyjamas?

Men efter att Wernbloom snackat sig till ett gult kort och en avstängning vore det väl helt karmalogiskt att läromästaren på att ta onödiga kort via snack, Selakovic själv, blir utvisad om ha mot förmodan får chansen att tinas upp ur frysboxen...
____________________________________________
Mitt i allt elände tog vi i alla fall en poäng samtidigt som vi faktiskt tappade ytterligare två i jakten på Kalmar. Så måste det vara vi räknar som regerande mästare och blåvita, varje match måste vara en jakt på dem som leder, därför spyr jag lite åt kommentarerna som en del folk i föreningen kommer ger om "en poäng på Söderstadion är inte fy skam", kommentarer som vi alla kommer få se i pressen imorn...

46 kommentarer:

  1. dom aknske inte ville sätta han i spel om hans magsjuk eller vad var som han hade skulle ställa till det, ingen vill skita ner sig i direlktsädning :P hehe.

    en nice reklam ni har *Girls of gothenburg* synd att det är korkade tjejer som är ute efter pengar bara.

    SvaraRadera
  2. Det sorliga ar att det ar spelare med boll i sig som placeras i frysboxen. De ar inte sa latta att ersatta.

    Jag menar hade det varit valfri kottare i blavitt utan teknik hade jag inte varit lika oroad, for det kommer alltid fram en ny sadan.

    SvaraRadera
  3. Riktigt bra sammanfattat Frankie. Vilna från bloggen har uppenbarligen gjort dig gott.

    SvaraRadera
  4. I höstas skriver man treårskontrakt med Sella. Uppenbarligen trodde man på honom vid denna tidpunkt. Nu verkar man frysa ut honom för bli av med honom.

    Vad har hänt?

    SvaraRadera
  5. FRANKIE ROCKAR!

    SvaraRadera
  6. hoppas SVFF inför 10 byten per match så Blåvitt kan förändra matchbilden lite...

    SvaraRadera
  7. Anonym sa...
    hoppas SVFF inför 10 byten per match så Blåvitt kan förändra matchbilden lite...

    5/5/08 13:35


    Hoppas att någon byter ut vår tränarstab så att vi får folk som är intresserade av att förändra matchbilden.

    SvaraRadera
  8. Senaste anonym: Det gjorde de ju? De tog ut de två bästa spelarna när vi förde matchen och fick en matchbildsförändring.

    SvaraRadera
  9. ...Satte in Ranegie de sista minuterna och skapade plötsligt matchens två bästa chanser? Kanske skall byta lite tidigare nästa gång när till exempel Walle och Wernbloom inte gör någon nytta?!

    SvaraRadera
  10. Jag är mäkta irreterad på våra tränare just nu. Varför denna behandling av Sella? Jag vet, det börjar bli tjattigt men det skiter jag i. Just nu framstår Rehn/Olsson som två mobbare. Är det att Sella har missköt sig så får dom gå ut med det. Just nu blir man bara förbannad.

    SvaraRadera
  11. Men ärligt talat. Sella var riktigt bra som vänstermitt några matcher ifjol, när kontraktsförhandlingar pågick. Så kom också de där bisarra Greklandsryktena igång. Sen var kontraktet klart, och som ett brev på posten återgick Sella till att prestera på den nivå man vant sig vid i Blåvitt. Eller har jag missat något? När han har fått chansen förra hösten och i matcherna denna vår - någon som tycker att Sella varit bra? På allvar tillfört något? Eller drällt med bollen, sänkt tempot och gnällt?

    SvaraRadera
  12. Kanske skall byta lite tidigare nästa gång när till exempel Walle och Wernbloom inte gör någon nytta?!

    Joo men nu var det så att tränarna bytte ut halva mittfältet precis när vi var på gång att hitta spelet.

    SvaraRadera
  13. David
    "Sen var kontraktet klart, och som ett brev på posten återgick Sella till att prestera på den nivå man vant sig vid i Blåvitt. Eller har jag missat något?"


    Ja, du har missat något. Börja med att titta på avslutningsmatchen från i höstas.

    SvaraRadera
  14. Joo men nu var det så att tränarna bytte ut halva mittfältet precis när vi var på gång att hitta spelet.

    Alex och Sebbe byttes ut och det med all rätt. De var bland de sämsta på plan. Att man bytte ut Tobbe tidigare kändes onödigt, men han kanske var trött?

    SvaraRadera
  15. För mycket Kebab på våra gubbar. De verkar ju vara hur slitna som helst.

    SvaraRadera
  16. Kul säsong. Hade hellre sett Blåvitt ligga sist ifall de åtminstone hade lirat fotboll.

    Givetvis hade de inte legat sist om de hade lirat fotboll, för lirar man bra fotboll, då ligger man inte sist. Så enkelt är det.

    MEN NÄ!! Vi går tillbaka till ~säsong 2000:s taktik, dvs långa bollar på Bengt (i detta fallet PW och Walle)

    Jag vill ha

    *Selakovic på plan. Alldeles för bra för att vara utanför plan. (Utanför truppen till och med, vad i H*****)

    *En anfallare som kan spela fotboll med fötterna. Spelartyp: Afonso Alves/Marcus Berg

    *En central mittfältare med bollkänsla, blick för spelet, känsliga krossbollar och passningar och som kan skjuta distansskott. (Enligt mig besitter TO alla dessa kvalitéer men han är ständigt skadad, och det lär ju inte bli bättre i framtiden)

    *Mindre luckor mellan mittfält och anfall. Detta glappet vi har idag gör att långbollar blir mer motiverade. Så ska det inte vara! Vi ska komma med många spelare, spela runt bollen och hitta luckor.

    *Sist men inte minst, en utpräglad spelidé som anses vara rolig att kolla på, även om resultatet inte alltid går ens väg. Långbollar hör inte till den här kategorin.

    SvaraRadera
  17. Vi ligger trea, har en förlust, gör många mål, det är jävligt höga krav vi har nuförtiden..
    För ett år sedan siktade vi på att ta Guld först detta året..

    SvaraRadera
  18. HES BAAAAAAAAAACCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
    KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
    KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

    SvaraRadera
  19. För ett år sedan var han tidernas målsumpare och inte vatten värd bland fansen. nu ska plötsligt en massa folk absolut ha in honom i laget igen. Ge er nu!

    Sella är och förblir en sopa som inte ska spela mer än möjligen som inhoppare då och då! Han har en usel attityd på planen när han lyckas snacka sig till varningar varje gång han är inne. Han dribblar tills han bli av med bollen och hamnar han i skottläge någon gång så missar han kortsidan.

    SvaraRadera
  20. Nu ska vi inte börja fantisera ihop en verklighet där Sella kommer in som någon frälsare. Han har fått chansen oerhört många gånger och det är faktiskt bara han själv som är orsaken till att han inte presterat bättre. Han var bra i höstas, ja, men han har inte varit särskilt övertygade i år. Bara för att man är 31 och etablerad får man ingen friplats i truppen. Men visst, nu har de provat Danne i ett par matcher och han har fortfarande inte gjort en enda sak rätt, sorgligt men sant, så den platsen förtjänar Sella definitivt.

    Det mest intressant tycker jag är, och det är verkligen återkommande inom fotboll, att spelare och tränare inte verkar diskutera situationen. Rehn som verkar vara en så bra människokännare måste väl i allsin dar motivera för spelare varför de plötsligt inte får vara med i truppen??

    Men i vilket fall är det väl en självklarhet att man om man inte är nöjd med sin situation eller bara fundersam kring den går och pratar med sin närmsta chef om det. Så brukar jag bete mig på min arbetsplats, och en professionell fotbollsspelare måste ju kunna diskutera med sin tränare.

    SvaraRadera
  21. Wernbloom får fan sluta gnälla och filma nu. Han var ju hårdför mittfätare en gång. Vad har hänt?

    SvaraRadera
  22. Sella kommer knappast komma in som någon frälsare som plötsligt får ett helt lag som underpresterar att spela på toppen av sin förmåga. Han är i sina bästa stunder en mycket kompetent fotbollsspelare, det kan ingen säga emot. Han har inte kommit upp till den nivå vi har rätt att begära av honom mer än korta stunder.

    Men samtidigt; hur fan ska man komma i harmoni och form om man behandlas som en påse skit? I tränarnas arbetsbeskrivning ingår ju även att motivera och bidra till enskilda spelares utveckling. Det handlar ju inte bara om att lägga upp taktik och observera träningar för att ta ut lag. Och så jävla bedrövlig kan Sella bara inte vara på träningarna.

    Det är ovärdigt att behandla människor på det här sättet, om han nu inte dunkat på nån tränarfru.

    Luktar skunk om detta...

    SvaraRadera
  23. Poäng före skönspel! Alla dagar i veckan 365 dagar om året i evig tid!

    SvaraRadera
  24. Anonym 15.45:

    Kom in i matchen... Det är Blåvitt vi pratar om. Sen när spelar vi fotboll som anses vara kul att kolla på? Vi spelar så att vi vinner titlar.
    Föreslår det rödblåa gänget i Superettan eller bajen från sööööööder om du är ute efter elegant men meningslöst kortpassningsspel kring mittcirkeln.

    SvaraRadera
  25. Tycker att jämförelsen mellan Andres Vasquez och Sella haltar betänkligt. Sella platsar uppenbarligen inte ens i u21 medans Vasquez spelade,haltade och var allmänt kass i dom u21 matcher jag såg.

    SvaraRadera
  26. Ett jävla gnäll på tränarna här tycker ja. I höstas stog vi och sjöng deras namn på götaplatsen, så hyfsat kompetenta måste dom ju va.

    SvaraRadera
  27. Jag har två problem med Sella; att han oftast sumpar sina chanser, och att han nästan aldrig vinner en kamp.

    Nu har jag inte sett honom på ett tag, men som det var behövde motståndarna bara gå tackla, så tappade Sella bollen.

    SvaraRadera
  28. mof:

    Jag förmodar att du intar tung medicinering. Tråkigt, hoppas dock att du blir bättre. Lycka till!

    SvaraRadera
  29. Kära doktorn; du skulle kanske kunna försöka motbevisa mina ord istället för att dra ner diskussionen till en lägre nivå?

    Lycka till.

    SvaraRadera
  30. Jag tycker också att det är väldigt tråkigt att Sella inte får mer chanser. Han har ju sumpat en del tidigare, men han är en alldeles för duktig fotbollsspelare för att inte vara med i årets lag.
    (Tänk att Walle startade som yttermitt en match! Sella måste ju tycka att det är helt absurdt. Kanske att han på något sätt ställt detta på sin spets mot tränarna ..... Bara spekulation, men jag tycker att det hela är väldigt konstigt)

    /Perra

    SvaraRadera
  31. Sella skattefuskar och dunkar på fel flickvänner och skapar en massa personliga problem för alla i närheten. Tacka fan för att han inte får spela då.

    Insatt

    SvaraRadera
  32. mof:

    Det var du som drog ner debatten på den nivån. Din analys av Sellas tillkortakommanden var det tramsigaste på länge. Hans närkampspel? Pyttsan, såg du Sebastian Eriksson igår?

    SvaraRadera
  33. ngon som kan berätta varför man byter in danel alexandersson? killen är ju sorglig, sämsta värvningen på mycket länge. nä köp in en spelfördelare typ ME och en lirare typ ijeh på topp så kan vi nog få fart på grejerna. ME och TO på innermitt hade vart jäkligt kul att se, ett spelande par där TO även är bevisat duktig i sitt defensiva spel.

    SvaraRadera
  34. "Insatt"

    Skärp till dig för fan innan du uttalar dig om saker som du högst troligt inte är insatt i..

    Det är Blåvitts spelare du skriver om.

    Är det inte din egna tjej som han dunkar på så knip käft..

    SvaraRadera
  35. Min flickvän har lovat mig analsex om Sella får spela minst tio minuter mot Kalmar. Så snälla Rehn, låt honom få spela!!

    //Stefan

    SvaraRadera
  36. Stefan;

    Din enda chans till analsex är en våldtäkt. Sella är det sista Rehn och Olsson vill ha på planen uppenbarligen. Jag ber dig därför tänka till en extra gång, ingen skall tvingas till sex de inte vill ha, även om det kan verka upphetsande för dig att få ta i med hårdhandskarna.

    SvaraRadera
  37. Ungefär här tycker jag vi stänger debatten i det här inlägget. Att snacka analsex, våldtäckt och att dra över andras flickvänner känns lite väl gnagarforum va?

    SvaraRadera
  38. ranegie skalll få chansen från start anser jag. walle kan man byta in i andra halvlek om det inte skulle funka..walle är bäst som inhoppare

    SvaraRadera
  39. vad har sella gjort för något bra? nämn något?

    SvaraRadera
  40. vad har sella gjort för något bra? nämn något?

    6/5/08 10:48


    Tjaa, jag skall nämna något. Han har vunnit skytteligan i allsvenskan. Det är väl bra? Han har spelat en hel del landskamper. Det är väl bra? Han har varit proffs i den holländska ligan. Det är väl bra? Han kom in i höstas, när Alex blev skadad, och var riktigt duktig som yttemittfältare, bäst på planen och en stor del till att vi slog Trelleborg i sista matchen. Det är väl bra?

    Och hur du än vrider och vänder på detta så finns det inget, absolut inget, som motiverar att ärkesopan Daniel Alexandersson skall gå före i kön.

    SvaraRadera
  41. ta bort alex jr ur truppen, en lycksökare som vill spela hos mästarna. han är förlamad. ge den riktige alex en given högerkant.

    wernblom ner på mitten så att han blir wernblooombom. han är bra rättvänd, annars filmar han bara. fattar inte detta, med den kroppen och viljeförmågan ska han mosa motståndarna.

    matte ska ha mer tid på topp, en gammal fighter som han är. 25 jävla mål första säsongen i 2:an från 5:an

    hajsen alltid given

    tränarna måste sluta psyka spelarna. efter nio omgångar vet ingen ännu när och var de ska spela.

    slutligen - ta de äckliga kalmariterna rejält. de är alltid så griniga
    /mvh

    SvaraRadera
  42. ..glömde
    sella skapar inget, nada, nothing. Men han är ändock mer given än en skraj tonåring

    mvh en gång till

    SvaraRadera
  43. Sellas bäst före datum har gått ut. Tränarna har insett det. Inse det ni också, för fan!

    Bara bögar kör analt!

    SvaraRadera
  44. Anonym sa...
    Sellas bäst före datum har gått ut. Tränarna har insett det. Inse det ni också, för fan!


    Alex bäst-före har väl också gått ut. Skall han också petas för gott?

    SvaraRadera
  45. Samma med Alex. Han presterar fan inte mycket. Killen har ju höftproblem och bör pensioneras för gott.

    Knulla Adorna i fittan, inte analen!

    SvaraRadera
  46. Sella gnällig? Haahahahaha..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.