2008/05/14

Gästkrönika: I min ilska stängde jag av radion

GÄSTKRÖNIKA Idag välkomnar vi signaturen "John" som serverar en gästkrönika om sina upplevelser och känslor kring dagens GöteborgsKamrater. Vill du delge dina åsikter eller tankar i form av ett kåseri, en krönika eller en analys? Maila oss din text eller din bild på: kontakt@baraben.com så kan den bli publicerad här på Göteborgs största blogg!

Bakgrundsfakta:

Satt härom kvällen och lyssnade på Blåvitt – Kalmar. Måste tyvärr följa Blåvitt via Radiosporten eftersom som jag just nu bor i England och följaktligen kan jag inte se Blåvitts matcher på live. Radiosporten som förövrigt måste ha världens sämsta kommentatorer. Inlevelsen och entusiasmen är noll. Det spelar ingen roll om det är 89:e minuten och Hjalmar avgör Allsvenskans sista match genom en soloraid al á Maradona som avslutas med att han hänger bollen i krysset, eller om det är ett skittråkig noll-noll match, Radiosportens kommentatorer har alltid rösten inställd på samma sega och gråa nivå.

Anyway, nu var jag ute och cyklade lite, det är ju inte ovanstående som denna krönika skall handla om. Dock så får ni förlåta mig, abstinensen efter att få se IFK live är stor, och Radiosporten ger en inte riktigt samma goa feeling som Ullevi ger en.

The case:

Kalmar leder 2-0 över Blåvitt när första halvleken är färdigspelad. Gapet upp till Kalmar är nu nio poäng. Spelet så långt under säsongen har varit minst sagt bedrövligt. Guldet känns väldigt långt bort, om jag skall uttrycka mig milt.

Tankarna som går runt i huvudet är ungefär sådan som: jaha nu var det bara elva år kvar till nästa guld. Försökte trösta mig med att vi åtminstone vann Allsvenskan förra året. Kände också att Blåvitt satsning på unga inte kommer att hålla mer. Vi måste panikköpa diverse utlänningar från länder som jag knappt hört talas om.

Kände att det var slutet för Blåvitt. Så känner jag i och för sig varje gång Blåvitt ligger under- eller förlorar en match, men i alla fall.

Mitt i min sorg, bedrövelse, ilska, förtvivlan – you name it, så stängde jag av radion. Klarade inte av att höra mer på Radiosportens kommentatorer som enligt mig i alla fall, för första gången någonsin bytt tonläge, och nu lät skadglada som fan, varje gång Blåvitt slog bort ytterligare en femmeterspassning.

20minuter senare hoppar jag runt lite på SVT-text och vad ser jag? Jo Blåvitt leder med 3-2. I exakt samma sekund som jag ser att Blåvitt leder, så försvinner alla mina hemska tankar.

Allt känns positivt.

Jag känner att vi är kommer att vinna guld. Jag känner att jag älskar satsningen på unga talanger. Jag känner att det här är början på vår nya storhetstid. Jag känner att Helsingborg kan importera hur många afrikaner de vill, aik kan importera hur många argentinare de vill, de kommer ändå inte att vinna över oss.

För vi är Blåvitt bäst i Sverige!

//John

11 kommentarer:

  1. Klockrent! Upplevde den matchen på precis samma sätt, men istället för Radiosporten så var det svt text i mobilen.

    SvaraRadera
  2. Vi fick stryk av Elfsborg. Det går inte att ändra på det genom att inte skriva om det. Tyvärr.

    SvaraRadera
  3. Jo Borås var ju ett härligt formbesked inför uppehållet.

    SvaraRadera
  4. Stoker>>Ja, låt oss gräva ner oss till halsmandlarna i förluster istället.

    SvaraRadera
  5. Supporterns känslomässiga berg-och-dal-bana väl beskriven på ett sätt som gör att många säkert känner igen sig.

    SvaraRadera
  6. Ingen framgång utan motgång.

    SvaraRadera
  7. Mindre än halva säsongen har spelats och vi ligger 6 poäng ifrån KFF. Inte omöjligt på långa vägar med 19 matcher kvar.

    Däremot så känner jag inte så sålänge vi inte har något eget spel att visa upp. Och med tanke på att vi ska spela i Europa och har 19 matcher kvar i Allsvenskan, plus eventuella Svenska cupen-matcher, så tror jag inte blåvitt kommer vinna i år. KFF kanske kommer drabbas av det med, så det stora helvetet vore om Ellos går och tar det istället.

    16 lag i Allsvenskan är ett fiasko på många sätt, ffa om vi vill se ett svenskt lag lyckas i Europa igen. Pga att vi spelar under sommaren så påverkar EM och VM att vi vartannat år reducerar chansen till goda resultat i Europa av ett svenskt lag kraftigt.

    /Roffe

    SvaraRadera
  8. Överensstämmer med mina egna farhågor. Kalmar tappar troligtvis Mellan-Elm (kan aldrig hålla reda på vem som är vem...) och Santin under sommaren och därmed sina chanser till guldet. Blåvitt har ju spelat fotboll i sammanlagt ca 30 min under våren och det är ännu en gång smärtsamt uppenbart vad TO och Alex i högform betyder för vårt spel. All heder åt talangsatsningen men utan stöd från de äldre håller de inte riktigt för guld (ännu).
    Med detta sagt så känns inte ett EM för Alex och ett fullspäckat höstschema med Champinjonkval, cup och utökat allsvenskt schema som ideala förutsättningar för dessa båda herrar. Därför talar just nu mkt för, och det svider verkligen, Ellos eller (vågar knappt säga det) ännu värre Gnaget... Hoppas verkligen jag är helt ute och cyklar...

    SvaraRadera
  9. John! Underbart att det finns fler änglar i exil. Jag upplever varje vecka precis samma sak, dock inte i England utan i Madrid.

    SvaraRadera
  10. Inte riktigt så jag menade, med skit samma

    Anonym 18:40 - Jag tror också att både Kalmar och Ellos kommer att bli sönderköpta under uppehållet och bli betydligt mer uddlösa. Vad det gäller AIK tror jag faktiskt att de knappa segrarna är en formtopp snarare än bevis på att de vinner även en dålig dag. Det krävs inte mycket (Obolo säljs, Dulee är Dulee, övertro på sig själva) för att det plötsligt blir återkommande poängtapp istället.

    Europäventyr, hmmm, är fyra matcher ett äventyr? Hoppas självklart på fler men med dagens spel? Jag tror vi tar det i år också.

    SvaraRadera
  11. IFKs storhetstid är definitivt på väg står helt klart bakom dig på den punkten John (Lp)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.