2008/05/04

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Det var åtminstone ett fall framåt. Så positiv sträcker jag mig till att vara i dag. Nu vet jag inte om ett Hammarby som var helt inkompetent framåt och ganska beskedliga bakåt är någon bra värdemätare men de var i alla fall inte sämre än Sundsvall. Första halvlek var till största delen en pina att se, men i andra halvlek lyckas spelarna åtminstone ett par gånger att spela den fotboll som Rehn/Olsson förmodligen vill spela, men inte lyckas få ur grabbarna. 0–0 var rättvist sett till hela matchen men det borde ha varit en Blåvittseger med tanke på de chanser som Wernbloom fick i både första och andra halvlek. Tyvärr är han inte riktigt sitt forna jag den här säsongen. När lossnar det?

Hammarby IF, borta
5 poäng: Gustav Svensson - Fortsätter sin starka insats mot Sundsvall med att göra en än starkare i dag mot Bajen. Tar dessutom ett lite större offensivt ansvar när Thomas Olsson inte är på plan, vilket jag länge tyckt att han borde göra då han faktiskt inte är helt usel med boll.
3 poäng: Sebastian Eriksson - Var bra mot Skövde i cupen och fick i dag chansen från start på innermittfältet. Helst ser jag dock Seb på vänsterbackspositionen eller som vänsterytter där han kommer än mer till sin rätta, men han gjorde ett väldigt förtjänstfullt jobb centralt också. Det bådar gott för framtiden.
2 poäng: Kim Christensen - Sätts likt mot Sundsvall inte på prov riktigt ordentligt i dag heller, men visar nu upp ett riktigt bra luftspel också. Hammarby var visserligen tämligen ofarliga på hörnorna men Kim gör ändå ett fint jobb och plockar själv ner ett antal bollar.
1 poäng: Mattias Bjärsmyr - Har utvecklats något enormt den gångna hösten och nu i vår. Blåvitt kan nu med rätta stoltsera med att ha Allsvenskans bästa mittbackspar. Bjärsmyr börjar mer och mer likna Ragnar i spelstilen och det bådar bara gott.

Totalt efter 9 omgångar
1. Kim Christensen - 26 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 13 poäng
3. Gustav Svensson - 11 poäng
4. Mattias Bjärsmyr - 8 poäng
5. Niclas Alexandersson - 7 poäng
6. Tobias Hysén - 5 poäng
7. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
8. Sebastian Eriksson - 3 poäng
8. Thomas Olsson - 3 poäng
8. Martin Smedberg - 3 poäng
11. Klacken - 2 poäng
11. Pontus Wernbloom - 2 poäng
13. Nicklas Carlsson - 1 poäng

23 kommentarer:

  1. Allvarligt, nu kanske jag missar någon form av ironi, men Sebastian Erkisson??! Han var riktigt jävla dålig. Antagligen nervös, hans bollmotagningar var sanslöst dåliga ibland vilket de inte borde vara ett problem med den goda tekniken grabben egentligen besitter. Men som sagt, att ge Sebastian poäng idag feldgrau känns helt oseriöst.

    SvaraRadera
  2. Tycker Sebastian tog sig andra helt klart. Han har en skön stil. Ser väl ändå Eldin som lite vassare på innermitten.
    Grej of the day va ju annars Bjärs rövtackling på P.A!

    SvaraRadera
  3. Bjärsmyr tyckte jag va matchens lirare. Kim var ruggigt stabil.. va la ute och köpte korv 1 gång. Gurra borde träna på skott. Han har alltid massa bra chanser i matcherna men skotten är för dåliga. Renegie va ganska het idag faktiskt och Seb va på bra humör.

    SvaraRadera
  4. Hur dåliga ska Walle och Boom Boom vara för att bli utbytta? Är så sjukt trött på att Walle går före ALLA på ALLA positioner. Ger mig fan på att han går före Stenman ifall Kim blir skadad.
    Håller f.ö med om poängen till Seb.

    SvaraRadera
  5. Börja lira Sella nu, blåvitt blåvitt...

    SvaraRadera
  6. Hur fan kan folk klaga på Walle så mycket? Visst han har inte varit överdrivet bra men vi har en spelare i Wernblom som är så dålig så att spela med 10 spelare är bättre.

    Visst han gjorde en bra slut säsong förra året, men det gjorde hela laget. Alla spelade långt över sin förmåga och Pontus framför allt. Dax att insé att han inte är så bra och starta med någon annan.

    SvaraRadera
  7. "Börja lira Sella nu, blåvitt blåvitt..."

    Bör helt seriöst sjungas mot kalmar? för han lär la inte få spela då heller..

    SvaraRadera
  8. Jag tycker att tobbe borde ha gått något poäng, tycker dock inte att sebastian var värd en 3a. Verkligen inte, han är grymt duktig för sin ålder. Men inte borde han fått poäng idag. Tobbe kämpade på stenhårt i första och visade att han verkligen ville ha boll. Han var även nere op mittbackposition när, minns inte vem, kom fri och han tacklande ner honom precis innan straffområdet, hellt rätt i min mening då han hade kommit fri annars. Cred till tobbe idag tycker jag!

    För övrigt som någon tidigare nämnde, haha KLOCKREN rövtackling av Bjärs!

    SvaraRadera
  9. tyckte gurra och tobbe var bäst idag. Seb var helt okey och visade att han verkligen kan bli något inför framtiden!

    SvaraRadera
  10. Jag tycker Hysén och Bjärsmyr är klart bäst idag, med Wernbloom och Ranegie som bubblare.

    SvaraRadera
  11. Jag stämmer in i kören. "Börja spela Sella nu, Blåvitt Blåvitt..".

    SvaraRadera
  12. Hysén visade en hel del av sin löpsnabbhet, både framåt och bakåt. Räddade oss bakåt en gång när deras amerikan kastade sig. Fick ett felaktigt gult där. Han borde fått någon poäng.

    Gustav var riktigt bra med, men skjuter tyvärr så illa så illa...

    Ranegie gjorde ett grymt inhopp. Skapade flera vassa chanser tex Wernblooms och Ragnars frilägen. Men minsta tur hade vi gjort mål på åtminstone en av de chanserna. Surt.

    Wernbloom är verkligen inte het i avslutningarna tyvärr. Hade med rätt känlsa kunnat gjort tre i går. Tänker på skottet som Shabaan gjorde en benparad på, nickläget där han var helt oatackerad och nickade över och utanför, och till sist sparken i luften på Ranegies inlägg. Att han sen snackar sig till ett gult för en utebliven hörna som var rätt dömd... SUUUG.

    SvaraRadera
  13. sebastian suger..pontus är segare än sirap för fan! in med ranegie från start punkt!!

    SvaraRadera
  14. In med Sella för i helvete!

    SvaraRadera
  15. Någonting är sjukt med blåvitts spel. Bara långbollar på två forwards som i princip aldrig lyckas hålla i bollen. Var är liret från förra året? Positivt är Sebastian Eriksson, mittbackarna och målvakten. Ranegies inhopp var väl ok också. Men Wernbloom är ju inne i en mycket djup svacka...

    SvaraRadera
  16. Senaste anonym;
    Positivt är Sebastian Eriksson

    Då menar du det faktum att han är ung och får chansen av tränarna trots sin ringa rutin? Att han kan bli något på sikt? För igår var han skit.

    SvaraRadera
  17. Faller in i kören:

    Börja spela Sella nu...

    SvaraRadera
  18. Tycker Seb var duktig. Att vi sedan har ett spelsystem(?)som inte existerar idag men bara långbollar på två bedrövligt dåliga anfallare. Pontus har verkligen kört fast och Walle skapar nada.
    Kim är årets nyförvärv..

    Nä det är nog dax att det kommer upp en psykolog till kamratgården för grabbarna verkar ha nada självförtroende i anfallsspelet och man vinner inte sm-guld på att endast ha stark deffensiv. Eller gör man det? Allsvenskan är ju inte direkt PL...

    SvaraRadera
  19. I början av andra äger vi ju mittfältet. Tills Sebastian går ut och "osynlige Eldin" kommer in. Visst gjorde Sebban ett par felaktiga värderingar men han ska trots det ha cred för sin insats. Gurra röjer på bra och Bjärs och Ragge är som vanligt stabila. Berg var riktigt risig och Hjalle var inte mycket bättre. Hysén och Wernbloom ok, Walle kan bättre och Alex kan mycket bättre...

    SvaraRadera
  20. Ett omöjligt expriment, men ändå väldigt väldigt intressant;
    Tänk att Sebastian Eriksson istället hette Magnus Kihlberg, skulle hans insats blivit så hypad som den blev nu? Tvåa i feldgraus bedöming och en av de bästa i Alltid Blåvitts bedömningar. Det hjälper att vara ung och lovande för att få beröm, det spelar inte så stor roll vad du presterar på plan.

    Detta gäller i stort sett alla, inte bara i Sebastians fall skall sägas.

    SvaraRadera
  21. Tobbe skulle haft poäng, han ville framåt hela tiden och vbar den klart bäste offensivt

    SvaraRadera
  22. förstår verkligen inte vad alla såg hos sebastian eriksson som inte jag såg? Han var verkligen inte godkänd, om det varit eldin som gjort exakt samma insats hade alla skrikit efter rehns/olssons avgång.

    SvaraRadera
  23. Såg du inte att han var ung?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.