2009/02/12

50 saker som suger med den moderna fotbollen

PLATS 36: Medieträning.

En gång i tiden svarade spelare spontant på frågor. De skämtade, försökte analysera och vågade till och med ibland sig på att kritisera någon eller något inom den egna föreningen. Sedan bestämde sig fotbollsbossarna, den moderna fotbollens hejdukar, att spelarna och tränarna ska knipa igen.

Nu för tiden får spelare instruktioner om vad de får tala om, klubbar stänger igen omklädningsrum för press och fans.

Nu för tiden får spelare direkta reprimander om de har mage att uttrycka sin åsikt om något. Resultatet är att vi riskerar att drabbas av akut narkolepsi så fort en svensk fotbollsspelare öppnar munnen. Medieträning suger, medieträning är en del av den moderna fotbollen.

Tacka gudarna för killar som Pontus Wernbloom.

6 kommentarer:

  1. mårten andersson glömmer en sak dock, det är inte "jaaaao" han börjar varje mening med utan "naaaaäe"...

    SvaraRadera
  2. sen finns det ju en anledning till mediaträningen, nämligen förgrisningen av media.
    Det tidigare granskande och opartiska mediet har blivit ett snaskgirigt vansinnesdrev. 1+1=noll!

    SvaraRadera
  3. anonym 19:03/ fast medierna drivs ju åt det hållet tack vare att spelare inte snackar. om en spelare säger rakt ut vad han tycker så slipper ju den som intervjuar få skitsvar som inte går att skriva något av, då tvingas han inte ta till desperata medel som spekulation och informanter för att skriva något till tidningen dagen efter. allt hör ihop så att säga. den sportchef som klagar på mediespekulation borde nog se till att slipa bort medieträningen på sina spelare först...

    SvaraRadera
  4. Hatar mediaträning!

    Det är så jävla tråkigt att se intervjuer med spelare idag, ALLA vet precis vad dom kommer att svara redan innan frågorna ställs och ingen vågar säga nått utanför ramen, ingenting får uppfattas som ens lite kontroversiellt.



    Den här listan blir bara hetare och hetare!

    SvaraRadera
  5. Håller helt med anonym 19:03

    SvaraRadera
  6. haha fan va kul

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.