2009/02/08

50 saker som suger med den moderna fotbollen

PLATS 46: Tränarzoner.
Behövde Sven Göran Ericsson en linje runt tränarbåset för att vinna UEFA-cupen? Behövde Olle Nordin en zon runt avbytarbåset för att spela 1-2, 1-2, 1-2 i Italien VM 1990? Nej och nej. Det här är bara fjanteri på hög nivå. Fotboll är ett passionsspel och tränarna ska kunna stå vid hörnflaggan och skrika instruktioner till sina spelare om de verkligen känner att de behöver detta.

Bort med de urbota löjliga zonerna som enbart skapats för att underlätta kameraarbetet för tv-sändningar. Detta under någon märklig premiss kring att tränare skulle störa spelet om de flyttade 10 meter på sina arslen. Sluta fåna er, avskaffa tränarzonen runt bänken.

7 kommentarer:

  1. Riktigt skön artikelserie det här :)

    Ser fram emot mer.

    SvaraRadera
  2. För en gångs skull känns en "rewrite"/stöld från utländsk media lite fräsch. Men hoppas det kommer fler punkter som är helt egna med...

    SvaraRadera
  3. Ja, äntligen! hÅLLER helt med. Klart tränarna ska få stå bakom mål vid straffar o gapa lite. Eller stå ivägen för motståndare som ska kasta inkast. Gött baraben!

    SvaraRadera
  4. En sak som suger med baraben:
    1) Frankie
    2) Holger Hansson
    3) Videovixen

    SvaraRadera
  5. det där var väl ändå 3 saker?

    SvaraRadera
  6. Nä, de "tre" är ju bara en. Holger Hansson finns inte på riktigt.

    SvaraRadera
  7. Är du alldeles säker på att det är TV som skapat zonerna (Tekniska zonerna, för att vara exakt - de heter så)? Jag jobbar med TV-fotboll och vad mig beträffar kan de springa lite var de vill. Bara inte framför kamerorna som står på backen.

    Jag är rätt hundra på att det snarare är fjärdedomaren som jävligt säkert vill ha tränarna innanför sina zoner.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.