2009/02/03

Tobias Hyséns blogg: Jag tror Kalle vilar från match i dag

INIFRÅN BLÅVITT Tja folket där hemma! Nu är vi på träningsläger i Malaga och har redan hunnit med att träna tre gånger. Under första träningen igår (söndag) så var det full storm, så det var väl sådär. Men i dag har vi haft okej väder och med det hyfsade träningar. Vi har fokuserat träningen lite på hur vi ska spela i kommande träningsmatcher, i både anfall som försvar.

Vi har spelat elva mot elva i den mån som det har gått och tränar lite på olika uppspelsvarianter som vi vill kunna använda i spelet framöver. Överlag så är det rätt fritt lir just nu, men det finns lite att styra upp i försvarsspelet. Specifikt så handlar det om hur vi ska ligga rätt i banan och att alla ska vet vad som ska göras i olika lägen i spelet. Vi har ju fått våra instruktioner av tränarna och dessa försöker vi följa så mycket det går, framför allt i försvarsspelet.

Den stora skillnaden med att komma ner till Spanien är att vi får riktigt gräs här nere. Känslan att springa ut på en riktigt fin matta är oslagbar så här i början av säsongen. Planen är inte superbra, men jämn och fin jämfört med hur det är hemma. Sedan är det ju alltid speciellt att vara så tätt inpå varann hela tiden. Vi hinner snacka mer om olika saker kring spelet när vi är vid sidan av planen och även träna extra blir lättare när vi har träningsplanen så nära där vi bor. Alla som vill kan ju sticka hem snabbt.

Träningarna ser ganska bra ut just nu, men det är ju lite upp och ner som det alltid är i början av året. Bollen studsar och far lite annorlunda på riktigt gräs och det spelar in en del nu i början. Sedan är det fortfarande lite tunga ben på dom flesta...

Vi jobbar väl på det mesta egentligen och allt kan bli bättre. Framför allt kan vi bli bättre på att lära oss varandra ännu mer och hitta spelvägar på bättre sätt. Fokuset här nere är ju först och främst på matcherna här och nu, men det är klart att allt vi gör handlar om att komma så väl förberedda in i säsongen som möjligt.

Snacket som går här handlar verkligen om allt möjligt. Vi kan snacka om allt från Werners jättestora huvud, min jättestora röv, Bjärsas hår (han kallas för övrigt för Staffan Olsson numera, haha) och tjötrövarna är inte helt otippat just jag, Werner, Sella och Bjärs.

Annars blir det mycket Football Manager snack med. Framför allt mycket negg från mig och Bjärs eftersom tv-jäveln vägrar att synka med våran X-Box.
Vi spelar lite tv-spel mellan träningarna, en del hockey och en del Football Manager. Sedan sover Bjärs ungefär 15 timmar om dygnet, han är jet-lagad som aldrig förr...

Första matchen blir mot ryska Kazan och laget som ska spela har vi inte fått ännu, men vi tar det på största allvar i alla fall, så mycket vet jag. Det blir en kanonmatch för oss, både för att se var vi står i förhållande till oss själva och i förhållande till dem. Vi har en träning till imorgon på morgonen och jag kan tänka mig att mycket om själva matchen kommer att tas upp då.

Igår sög vädret verkligen hästballe, det ösregnade, åskade och blixtrade hela kvällen. En gång släcktes hela området ner när det blixtrade. Men generellt sett så är hotellet okej, likaså käket. Vi har väl cirka två minuters gångväg till planen, som är rätt bra by the way. Där kör vi två träningar om dagen under hela lägret.

På lördag (efter matchen) är det dags för inkilen för de nya killarna. Det kommer bli mycket trivsamt och de kommer inte få det lätt. Vad som händer kan jag inte avslöja för då erkänner jag indirekt brott, haha. På tal om de nya killarna så var Sana lite frustrerad idag, han fick inte röra bollen så mycket på träningen. "Vänj dig", sa jag. "Så är det att vara vänsterytter här", haha. Kalle har klivit in bra på träningarna, han styr och ställer och det märks verkligen att han har pondus. Junisarna är samtidigt upp och ner - precis som det ska vara. Etteus krigar på där uppe, Robin och Dyre kör på med sin rehab, Bärkroth och William krigar på sina kanter.

Det roligaste som hänt hittills var när Teddy var vänsterback under en träning. Då köttade han Pontus med en klockren tackling. Werner var lite ur balans och då klev Teddy dit rejält. Sedan har han den där Hysén knockat Dahlin med en nick också, vilket är mycket konstigt eftersom jag inte kan nicka. Men den här gången råkade jag knocka Dahlin med en nick från ungefär en halv meter...

Hittills har vi spelat med ganska jämna lag på träningarna så det är svårt att veta hur vi ska spela i träningsmatcherna. Men jag tror att Kalle kan få vila eftersom tränarna kanske vill att han ska träna lite till. Men jag vet inte, det kan bli hur som helst. En sak är säker i alla fall, Robin och Dyre spelar inte.

Med blåvita hälsningar inifrån Blåvitt
// Tobias Hysén

34 kommentarer:

  1. Underbart blogginlägg :)

    SvaraRadera
  2. Detta är fan kvalitetsläsning. Det är inte alla lags supportrar som är bortskämda med att spelare bloggar om vad som händer i laget och alla roliga detaljer.

    Keep it up och lycka till mot ryssarna!

    SvaraRadera
  3. Hoppas du förstår hur mycket det uppskattas att du tar dig tid Tobbe...Alltid lika intressant. Hoppas ni har det bra nere i costa del sol.

    Keep up the good work.

    SvaraRadera
  4. BaraBen visar fan klass den senaste tiden.

    SvaraRadera
  5. keep it up !!

    SvaraRadera
  6. Hysén är Frankie.

    SvaraRadera
  7. Sjuuukt uppskattat!
    Se till att peppa som fan denna säsong gubbar! Det kommer vi på nya läktarna göra till tusen!

    SvaraRadera
  8. HaHaHa..va fan, vadå Jet-lag?.. Det väl en timmes tidskillnad eller nåt?

    SvaraRadera
  9. Sånt här är ju guld att få delskap i, tackar allra ödmjukast Tobbe.

    SvaraRadera
  10. Hoppas det kommer fram till Tobbe hur mycket vi supportrar som vill följa laget uppskattar detta.

    SvaraRadera
  11. anonym 02:08/ Han har ju varit i USA på landslagsläget nyligen...

    SvaraRadera
  12. keep it coming!!
    :)

    SvaraRadera
  13. Grymt Tobbe, grymt!
    Keep it up!

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  14. Underbar läsning!

    SvaraRadera
  15. Grymt inlägg!

    Tack Tobbe!

    SvaraRadera
  16. Så jävla härlig är du!

    SvaraRadera
  17. Fantastisk intressant och otroligt uppskattat. Väldigt välskrivet också med bra flyt genom texten. Verkar finnas en litterär ådra i Tobbe ändå, något som känns lite oväntat på något sätt.

    SvaraRadera
  18. Riktigt kul Läsning Tobbe! Uppskattas som f*n. Keep it up!

    SvaraRadera
  19. Underbart! Tobbe är kung!

    SvaraRadera
  20. HAHA werner me sin jätteskalle!

    SvaraRadera
  21. Tack för det här Tobbe - det här behöver vi för att hålla modet uppe i vår väntan på seristarten. Väldigt uppskattat!!

    SvaraRadera
  22. Kanon bra blogg, alltid kul att höra vad för skoj som händer på tränningarna :)

    SvaraRadera
  23. Bra skrivet Tobbe,

    MEN

    Vad fan gör du uppe halv ett på natten dagen innan match?

    Tur att inte vi är Firman Boys..

    SvaraRadera
  24. han skrev det tidigare är väl baraben som lägger ut inlägget?

    SvaraRadera
  25. GOTJO/ Det är inte Tobbe som lägger upp texten misstänker jagg

    SvaraRadera
  26. 14:13/14:15: Helt riktigt poängterat. Tobbe skickar texten till oss och så skapar vi ett blogginlägg av det. Så han är helt oskyldig till nattsuddet ifråga.

    SvaraRadera
  27. Fan vad jag älskar den här bloggen. Må den leva åtminstone under hela försäsongen!

    Lycka till mot Kazan grabbar!

    SvaraRadera
  28. Vill också tacka lill-hajsen för att han tar sig tid för oss supportrar som sitter hemma och väntar på att det ska dra igång snart. Och när det drar igång, ja då jävlar...

    SvaraRadera
  29. Skönt att få läsa lite inlägg som är både intressanta och roliga att läsa. Tack Tobbe för att du gör detta. Säg till Werner att han är pinsam som filmar t.o.m. för Teddy.

    SvaraRadera
  30. Tobbe mina scouter ute på stan säger att du ser oförtjänt vältränad ut.
    Skall bli ruggigt gött å se dig in action med en speed vi inte sett sedan Overmars svepte förbi längs kanterna. "By the way" vem e näst snabbast i Blåvitt? e de Ragnar kanske? distans 40 meter, eller nått`?

    SvaraRadera
  31. Lyyysande. Fy fan va bra.

    SvaraRadera
  32. Gôtt skrivet. Tack!

    SvaraRadera
  33. Tobbe det e din Farsa Glenn! Du skriver ju sket bra son!

    SvaraRadera
  34. Tobbe e KLAR...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.