2009/02/11

50 saker som suger med den moderna fotbollen

PLATS 38: Programblad.

Förr i tiden köpte jag mer än gärna mitt matchprogram för att få information kring matchen. Det fanns statistik, resonerande krönikor, intressanta minireportrage och diverse skön information som kunde bläddras igenom före match, i paus och ofta även efter matchen.

Sedan tog Aftonbladet över showen. Nu består 75% av utrymmet i gratisbladet som står som ursäkt för matchprogram - av reklam. Övrigt material är sådant som redan publicerats på websidor, bloggar, tidningar och synts i tv. Skulle det inte möjligtvis vara så att annonsörer vore beredda att dega upp för att synas i en bra produkt, i ett matchprogram som är väl genomarbetat och inte enbart används till att rivas upp som konfetti?

För så mycket suger programbladet just nu.
Konfettiklass.

12 kommentarer:

  1. Blåvitt borde satsa på ett ordentligt matchprogram. Hur gick det med Barabens fanzine för övrigt?

    SvaraRadera
  2. det kom ut ett nummer utan större spridning. intresset att läsa och köpa fanzinet var stort, dock mycket lägre intresse kring att skriva i det. "folk vill ha tillbaka men vägrar att ge...", typ.

    SvaraRadera
  3. kan knappt bärga mig till vilken plats "spelarfruarna" kommer ta...

    SvaraRadera
  4. ...eller bortamatcher på vardagar.

    SvaraRadera
  5. ...eller dryga jävla Elfsborgstränare

    SvaraRadera
  6. Jobbar man på GT gör man naturligtvis sitt jobb när man hoppar på Aftonbladet.

    Det är svårfrånkomligt ändå att säga något annat än att Aftonbladet kickar rumpa med Expressen/GTs bevakning av svensk fotboll i antalet artiklar och i analyser.

    / Roy Röv

    SvaraRadera
  7. En sak som är bra med gratisbladet är att man kan sitta på det (eller 3) när det är kallt. Tack AB för att ni håller min feta röv varm.

    SvaraRadera
  8. roy röv/ Ja absolut, speciellt då när man har speciallöpsedel och förstasida om hur Håkan Milds syster har mördats eller när man helt enkelt ljuger ihop lite nyheter som dagen efter visar sig vara osanna och då helt enkelt låtsas som ingenting. Idioti att hylla skitblaskan Aftonbladet.

    SvaraRadera
  9. Får la återuppliva ELIG eller Änglatjöt?

    SvaraRadera
  10. De s.k "matchprogrammen" är en stor skam. Trodde inte mina ögon när jag såg de första gången.

    Dags att skapa ett RIKTIGT matchprogram!

    SvaraRadera
  11. ja fy fan för att köpa grejor som gynnar blåvitt! Mera sånt här på bloggen!

    SvaraRadera
  12. anonym 13:57/ Man köper ju inte programblad utan de är gratis reklambilagor för Aftonbladet. Varför yttrar du dig när du uppenbarligen aldrig har varit på Ullevi?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.