2009/02/02

Stora Bloggpriset 2008 - etablissemanget segrade åter

SMÅTT & GÔTT BaraBens insamling till "Barca 09" (7-16 mars) ångar på bra. Just nu har ungefär lite mer än två tredjedelar av summan som behövs för projektet samlats in!

Insamlingen Barca 09:
Alternativa Shopen, 1 347 kronor
BaraBens medlemmar 1450 kronor
Ingo Söderlund, 200 kronor
Hans-Werner Küchler, 100 kronor
Anonym, 20 kronor
Reine Carlsson, Stenungsund, 500 kronor
Anonym, 750 kronor
Martin Johansson, 200 kronor
Mathias Speltips, 105 kronor
Culo Shaker, 200 kronor
Annika Johansson, 123 kronor
Levande Sittplats 1200 kronor
Anonym 100 kronor
Andreas Olsson, Söderåkra, 500 kronor
Karl E, 150 kronor
Svenska kyrkan Brämaregården, 300 kronor
Martin Utbult, Lilleby, 200 kronor
David Centerwall, 100 kronor

Total: 7 545 kronor.

BaraBen planerar att bevaka lägret på plats
- men behöver din hjälp.

Vill du skicka ner en fotograf och skribent till lägret i Spanien sätter du in valfri summa på PLUSGIRO 438346-9 (Supporterfondens konto) och märker insättningen "Barcelona 09".

@@@@@@@@@@@@@@@@

STORA BLOGGPRISET 2008, Liverapport:

18:25 BaraBen:s utsända till Stora Bloggprisets gala på Nalen i Stockholm har anlänt till hotellet på Stureplan och meddelar att de glider iväg mot prisceremonin inom kort. BaraBens verkställande utskott har skickat iväg skribenterna Erling och Feldgrau till Stockholm, för att svetsa ihop teamet som ska ner och bevaka Blåvitt i Barcelona senare i vår...

18:47 Om ni tvivlat på inställningen hos BaraBens reportageteam kan ni sluta oroa er nu. Här är beviset som får hela bloggsverige att skaka på huvudet: BaraBen-teamet har en så allvarsam inställning till blogguppdraget att de målat en karta för hand på hur man tar sig från hotellet till galan på Nalen...

Den handmålade kartan

18:52 BaraBens team når fram till klassiska konserthallen Nalen, där kvällens prisceremoni hålls. Bara Ben på Glenn Hysén är en av fem nominerade i kategorin "Fritid och sport".

Framme vid Nalen...


19:00 Även om BaraBen skulle gå miste om utnämningen till årets blogg så delas ett diplom ut. Erling och Feldgrau rapporterar att det är ungefär 90 procent unga kvinnliga modebloggare på plats. Dock har Blondinbella inte siktats ännu trots intensivt minglande...

Stormingel...

19:40 SVT:s hockeyankare David Fjäll hälsar till BaraBens läsare. Han hänger med BaraBens team på Nalen på ett fullskaligt stormingel nu. Vårt utsända team hitta inte Robert Laul utan misstänker att han däckat av i någon vrå. Prisutdelningen börjar vid 20:00...

Hockeyprofil minglar med BaraBen...

20:35 Skandalen är ett faktum. Öisaren Marcus "Jag är rikskänd för mitt tragiska liv" Birro vann. För övrigt är det även skandal att Patrick Ekwall inte vann årets modeblogg.

Skandalen.

21:20 BaraBens utsända drar från galan och meddelar att: "Skandalgalan är slut och BaraBen vandrar hem utan pris. Dock vet vi alla, att de enda riktiga vinnarna - de moraliska vinnarna - alltid är och kommer vara BaraBen.com!"

HemmaAnalys: Marcus Birro kan gärna fortsätta att klaga på hur rebellerna inte får plats när etablissemanget styr. Men det han glömmer är att det är sådana bloggar som vi här på BaraBen.com som utgör de egentliga rebellstyrkorna och inser inte han själv är i allra högsta grad är del av det etablissemang han älskar att spy galla på. Världen är inte för erkännandet om BaraBen-rebellernas dominans på bloggscenen. Fuck!

26 kommentarer:

  1. hahaha sjukaste liverapporten ever!

    SvaraRadera
  2. erling lär ju trivas på stureplan. undra om han varit där förut.

    SvaraRadera
  3. jag har sett svampen på stureplan tapetserad av baraben-klistermärken för typ 18 månader sedan...

    stora frågan är väl: är LAUL OCH BIRRO på plats??

    SvaraRadera
  4. vilka andra var nominerade förutom baraben, birro och laul?

    SvaraRadera
  5. vilka andra var nominerade förutom baraben, birro och laul?
    Sportbloggen och Henrik Rydström

    SvaraRadera
  6. skandal skandal en aftonbladetskandal!

    SvaraRadera
  7. Ja det var ju knappast oväntat, men maken till sämre bloggare än Birro får man leta efter. Laul och BaraBen är ju HÄSTLÄNGDER bättre, Birro vinner på sitt namn.

    SvaraRadera
  8. hur faaaaan kan birro vinna??? hans blogg är ju tragiskt usel.

    SvaraRadera
  9. moget att skriva fuck you birro, moget.

    SvaraRadera
  10. vadå birro, baraben hade ju redan vunnit? det har ni ju redan skrivit? fattar inte....

    SvaraRadera
  11. ok om birro vinner något för hans krönikor men jag håller med här ovan, både laul och baraben.com förtjänade det priset i helvete mkt mer!

    SvaraRadera
  12. anonym 20:51- moget att skriva moget. moget moget.

    SvaraRadera
  13. mästare birro? har du ens läst hans fruuuuuuktansvärt tråkiga blogg? det här är ju en BLOGG-TÄVLING och inte nån jävla krönike eller poesitävling för fan.

    SvaraRadera
  14. Jag tycker att Birro är en rättmätig vinnare.

    Hade feldgrau haft en egen blogg så hade den troligen varit bäst.

    SvaraRadera
  15. Tro fan Birro är en bra skribent, men ingen dag i veckan är han en bättre bloggare än det massiva BaraBen-kollektivet! Skandal att inte BaraBen:arna fick ta hem det! Skandal säger jag!

    SvaraRadera
  16. Va fan, tagga ner, vad är det vi gapar efter? ^^
    Aftonbladet anordnar webbomröstning, har dom någonsin varit något att sträva att vinna? Tyder bara på vilken typ av personer som läser bloggen.
    Webbomröstningen är knappast ett mått på vilken blogg som är bäst. Det är ett mått på antal bloggläsare som hänger på Aftonbladet.se.

    SvaraRadera
  17. Frankie:

    Du är anledningen att jag röstade på Birro och inte på Baraben.

    Är inne på den här bloggen minst ett par gånger om dagen. Otroligt mycket läsvärt ifrån Olof, Erling, feldgrau och ibland även ifrån dig.

    Det som skiljer dem ifrån dig är att de allt som oftast fokuserar stenhårt på Blåvitt medans jag upplever att du mer är ute efter effektsökeri. T ex så vet du att kommentatorsfältet spammas totalt när det snackas Blåvitt och politik. Alla blåvita öser invektiv över varandra och ändå kan du inte låta bli. Det gör mig förbannad när man medvetet splittrar Blåvita. Samma sak med kritiken mot Alltid Blåvitt som jag tycker helt saknar "glimten i ögat".

    Hoppas jag inte blir saxad för denna i mina ögon konstruktiva kritik.

    SvaraRadera
  18. preben- det roliga är ju att det du snackar om, "politik i samband med blåvitt" har förekommit på baraben typ ett par gånger och inget det senaste typ halvåret, så varför ältar du något sådant?

    sedan är det bara fräscht att inte vara så jävla feg och gömma sig bakom en ej existerande "neutralitet" som vissa sidor gör. här är det en blogg och därför säger folk vad de tycker, men du fattar inte det bloggkonceptet utan vill ha kramfest och buhu för att heliga alltid blåvitt kritiseras. somna om tack.

    SvaraRadera
  19. Ser att före detta chefredaktören Frankie inte bidragit med en spänn för träningslägret.

    Var det konflikter som fick honom att sluta?

    SvaraRadera
  20. Preben har ju helt rätt. Utan Frankie vore bloggen oerhört mycket bättre.

    Stort av Videovixen dock att ändra "Fuck you, Marcus Birro, fuck you" till endast ett "Fuck".

    SvaraRadera
  21. anonym 12:02/ BaraBens medlemmar har ju bidragit. Frankie är ju en av dem, tänk ett steg längre.

    Utan Frankie skulle inte den här sidan finnas, eller finnas kvar i dag heller...

    SvaraRadera
  22. Undrar vem som gör allt jobb i "det tysta" med gästkrönikor, fonden, Glenn, Tobbe, shopen mm mm?

    Kaaaaan det vara en viss Frank-i?

    SvaraRadera
  23. anonym 12:18- om det nu är som vissa säger, att videovixen, erling, holger hansson, frankie, bond-saxen, crumbs med flera är en och samma person (ja ni vet han på GT) så skulle det ju inte existera någon blogg utan honom.

    SvaraRadera
  24. 2+2

    Videovixen, Holger och Glennita är det väl som gäller. Men vilka är det egentligen som säger att så inte är fallet?

    SvaraRadera
  25. Gott att Birro vann.

    SvaraRadera
  26. Tror Baraben haft större chans under säsongen. Att bara få Youtube inlägg som det varit senaste månaderna ger knappast några röster.

    Positivt dock att Tobbe skriver här nu. Härligt!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.