2009/02/10

60 dagar kvar: Träning i isladan och sen iväg till Barca...

TRÄNING Det var ingen dum syn man möttes av idag i isladan minsann. Att se dels Karl Svensson i träning igen för IFK Göteborg, och dessutom att se Robin Söder i full aktion. Utöver det var det dock inte så mycket att skriva hem om. Träningen var nämligen väldigt glesbefolkad. Det var spel endast sex mot sex, över i stort sett hela ytan, och det var bara två lag som spelade, mot i vanliga fall, minst tre.

I blått lag spelade Björlund, Hysén, Hjalle, Olsson, Etéus och Dalex. Västat lag ställde upp med Kalle, N.C., Sella, Walle, Atashkadeh och Söder. Samtliga tre målvakter var med och roterade i lagen. Varför inte Ragge, Sebban eller Bärkroth var med var för mig oklart. Kanske hade de kört någon form av rehab innan jag kom, och sedan klivit av, även om jag inte känner till några skador på någon av de tre.

Spelet var i helt okej tempo även om det var lite svårt stundtals att komma till målchaner för bägge lagen. När väl målen började trilla in så var det en hel del snygga kanoner. Bland annat från Walle, Sella och Hjalle. Efter en stund så hamnar William i en situation där han skadar vaden - så illa att han linkar ut från hallen med hjälp av Rehn och Hellberg. Det såg inte helt ljust ut. I nästan samma sekvens får Björlund återfall av en gammal åkomma och även han tvingas lämna hallen.

Det är nu fortsatt spel fem mot fem i ett par minuter till innan träningen bryts. Kalle var okej, och Robin likaså, även om man märker på båda att där finns mer att ge. Istället pluspoäng till Walle, Sella, Dahlin & Hysén. Dahlin som i mina ögon blir bättre och bättre i rask takt nu. Sella är fortsatt het.

**************************************************

Det var dock inte i huvudsak för att se på träningen som jag var där. Mitt uppdrag var istället att försöka vaska fram information om Barcelonalägret med ansvarig reseledare Teddy Olausson. Det tråkiga är dock att IFK knappt vet något själva ännu vad det verkar, och det blir därmed ännu svårare för BaraBens (än så länge) två man starka resegrupp att få reda på någon information.

Det ter sig nämligen relevant att få reda på information av den karaktären, så det blir lättare för oss att boka boende och flygresa, och därmed veta hur mycket mer pengar vi behöver få in till vår insamling. En insamling som idag är uppe i respektabla 7895 riksdaler. En chansning är att det kommer behövas ett par tusen till för att täcka upp resa, boende, tele- & internetkostnader, busspengar & möjligen något annat som glömts bort i all hast.

Så kära vänner, fortsätt gärna putta in en hundring eller tre, och gör det gärna nu i veckan. PG 438346-9, märk talongen ”Barca 09”. Då kan vi förhoppningsvis lägga ner tiggeriet snart och bara fokusera på att göra det bästa av resan. Har du dock redan nu önskemål på vad du kan tänkas vilja ha för material från resan, maila till erling@baraben.com. Vi tar tacksamt emot alla synpunkter.

**************************************************

Idag är det 60 dagar kvar till hemmapremiären…

15 kommentarer:

  1. Det känns tunt i leden om inte alla landslagsgubbar hinner hem tills på fredag.

    SvaraRadera
  2. Kommer en 100ing från mig. Ska bli sjukt kul att se bevakning från Barca!

    SvaraRadera
  3. Borde inte Hellberg, Dahlin och William kallas för Helle, Dalle och Wille om man skall följa mönstret? Lex Sella, Walle, Kalle och Hjalle? :)

    SvaraRadera
  4. Eller så kan väl Frankie kallas för Fralle.

    SvaraRadera
  5. Några tusen kvar bara, då får väl de resande ta den sista smällen själva, de får ju trots allt resa till Barcelona för att hålla på med det de älskar.

    SvaraRadera
  6. "Några tusen kvar bara, då får väl de resande ta den sista smällen själva, de får ju trots allt resa till Barcelona för att hålla på med det de älskar." kanske med pengar frånreklamen på sidan ??

    SvaraRadera
  7. alpo: Helt rätt! Dessutom tycker jag att spelarna skall få betala sin resa själva. De får ju trots allt resa till Barcelona för att hålla på med det de älskar.

    SvaraRadera
  8. vart var dyrestam då ?

    SvaraRadera
  9. Dyre har väl vart skadad ett tag nu tror jag

    SvaraRadera
  10. alpo/ 10:32- om du inte har noterat det så har baraben-bloggarna skänkt största summan av alla. det vill säga de som ska åka och deras vänner, smart att gnälla på det då.

    absolut, vi vill ha ner er till barca och tro fan att snåljåparna som inte degar in kommer läsa med! men ni ska få en 50-lapp av mig i alla fall!

    SvaraRadera
  11. mikael dyrestam åkte till landslagsamling i bosön den 9-12 februari tillsammans med kamal mostaf och johan lundgren.

    SvaraRadera
  12. Jag skickar ett 6-pack starkisar på posten så slipper ni köpa färdkost.

    Adress?

    SvaraRadera
  13. Jag säljer ett av mina bås (busskurar) á 40.000. Ni får pengarna så fort jag hittat en köpare.

    SvaraRadera
  14. Va fan, nu har ni fått 8 lök. Resten kan ni la lägga själva? Ni får ju trotts allt ren resa till Barcelona oxå!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.