2009/02/13

Tobias Hyséns blogg: Jag hoppas DU kommer på hemmapremiären i dag!

INIFRÅN BLÅVITT. Träningarna har sett bra ut den senaste tiden. Alla verkar hungriga och sedan är det ju lite lugnare nu när landslagskillarna inte varit med hehe. Vi har kört en hel del avslut och det ser bättre och bättre ut. Det känns som att jag själv börjar hitta mål med, har kört extra avslut en del nu i veckan och sakta men säkert börjar den rätta känslan infinna sig.

Att vara en målskytt är ju inget man kan lära sig egentligen, antingen är man det eller inte, men man kan ju träna på avslut så att man känner sig mer bekväm när lägena sedan väl kommer i matchsituationerna.
Men det är bara att fortsätta nöta att näta, våga ta de lägen som kommer och framför allt bestämma sig för en sak och sen göra precis det. Det är när man börjar tvivla som man missar mål. Men har man väl kommit i dessa lägen hundra gånger på träningarna så vet man vad man ska göra. Sedan kan ju målvakten rädda med, vilket tyvärr händer ibland...

Jag såg Adam i landslaget häromkvällen och tyckte han gjorde en bra insats. Han var med uppe i offensiven precis som han brukar i Blåvitt och styrde undan några farliga attacker bakåt. Tyckte han gjorde det väldigt bra faktiskt. U21-matchen såg jag inte men jag hörde bara att det blev 1-1 och att Werner hade gjort mål på straff. Jag såg att matchens höjdpunkter ligger här på BaraBen nu så det blir till att kika på dem när jag skrivit klart...

Nu är jag helt frisk och kan spela mot Trollhättan, vi har en trupp till matchen i dag bestående av många landslagskillar. I dag borde vi kunna föra matchen och det är alltid bra att träna på. Sedan kommer Trollhättan självklart kämpa som djur, det brukar Superettalagen göra när vi möter dem och de brukar smälla på. Så det blir ett bra test för oss. Både Robin Söder och Kalle Svensson är med i matchtruppen, så det kan bli spännande comebacker på olika håll...

När det kommer till träningarna är det annorlunda i år på så sätt att vi tränar alltid med en forward när vi har spelövningar. Sedan är det lite nya uppspelsvarianter och lite nytt tänk som kommer sitta fint lagom till premiären i Allsvenskan. Kort sagt kommer vi att ha lättare att få igång ett bra spel i år, i alla fall hoppas jag det. Sedan har vi tränat lite mer fotboll i år än tidigare år, lite mindre fysik, eftersom vi är bättre tränade än innan.

Det snackas mycket om spelsystemet i dessa dagar. Med tre man på innermittfältet är det upp till rörelsen i laget att "hitta på saker" och med offensiva yttrar kommer det mer bli av ett 4-3-3 som vi spelar, detta eftersom jag hoppas att vi kommer vara det bästa laget i många matcher. Sedan är det alltid bra att kunna växla om nåt kör ihop sig. Tidigare hade vi bara 4-4-2 och det körde vi fast med lite grann.
Egentligen är inte det 4-4-2 som vi spelade med under 2007 och delar av 2008 sämre på något vis, men motståndarna lärde sig det spelet lite för bra. Vi blev helt enkelt lite lästa i vissa matcher. Samtidigt kommer vi säkert att spela 4-4-2 i någon match i år också, men vi kan ändra lite med tanke på motstånd och vad som passar mot vissa andra lag, det är en styrka hos oss i dag. Men personligen tycker jag att vi kommer mer till vår rätt med tre innermittfältare, där har vi många bra spelare och varför inte använda dem då...

Gällande backlinjen är vi ju löjligt bra, oavsett vilka som spelar, där har vi lätt den bästa i Sverige. Vi har de två bästa högerbackarna, fyra otroligt bra mittbackar och två bra vänsterbackar. Det finns inget annat lag som har den bredden eller spetsen för den delen.


Lokalkonkurrenterna följer jag inte så mycket, men Häcken har jag lite koll på i och med att brorsan är där. Gais har jag dålig koll på, tre nya islänningar är allt jag snappat upp. Öis har ju varit svårt att missa de senaste dagarna. På pappret lyfter deras nya anfall absolut laget, Mackan är ju alltid bra och Alvaro var det ju innan han stack utomlands. Frågan är hur bra de är nu. Men visst, det kan vara det som håller Öis kvar, även om jag i och för sig trodde att de skulle fixa det ändå, men det är lättare nu så klart.

Ett annat ämne som debatteras mycket i dagarna är nya Gamla Ullevi. Vad är dåligt där, finns det något? Hela arenan är stencool, det kommer bli så jävla grymt att springa in där. Fan jag längtar ju till premiären i dag för att få spela på hemmaplan, tänk den premiären då. Shit vad häftigt det kommer bli. Ska man hitta något negativt med Gamla Ullevi som den ser ut nu är det väl att man inte kan bada bubbelpool efter matcherna då...

Om jag jämför Gamla med engelska arenor är den absolut i klass med de flesta i The Championship, det som arenorna där borta har är lite mer färger i lagens färger. Men det blir ju svårt här med tanke på att vi är flera lag på arenan. Sedan kommer ju Gamla Ullevi att växa in i kostymen också, vi har ju aldrig sett den full än så länge.

Till sist vill jag bara säga att jag hoppas att så många som möjligt kommer till matchen i dag. Det snackas alltid en massa om abstinens och att det är för jävligt att man inte kan följa matcherna på nätet, nu har ni chansen, kom till Valhalla och kolla, det kommer vara värt det. Det är första hemmamatchen för året, både för er och oss och vi vill ha er där! Det kommer bli kallt och jävligt, men fan vad gott att vara på plats när Hajsen gör sitt första mål för året, hahaha.

Matchen skall ju tydligen även streamas på nätet, men se den på nätet? Skitprat, fotboll skall ses live! Och för alla er som inte bor i Göteborg eller har chans att ta sig till Valhalla, se matchen på nätet, hahaha!

Med kamratliga hälsningar Inifrån Blåvitt
//Tobias Hysén

29 kommentarer:

 1. Inget snack om att man skall se matchen på plats oavsett hur kallt och eländigt vädret är. Känns som abstinensen kommer stillas under matchens gång för att sedan återkomma med dubbel styrka när domaren blåser av den.

  Det jag ser fram emot mest är att se om man lyckats nöta in några bra uppspelsvarianter som inte är lika lätta att läsa in sig på. Hoppas verkligen att man är mer förberedda på att man blir lästa och har möjligheten att helt byta strategi under en match. Sedan blir det roligt att se Kalle Svensson, det var ju ett tag sedan.

  Måste säga att bloggen blir bättre för varje gång, fortsätt så Haysen!

  SvaraRadera
 2. Gött att se Hajsens optimism!
  Väldigt kul att läsa!
  Alla till premiären idag!

  SvaraRadera
 3. Den här bloggen av hysén är det bästa som hänt Blåvitt på internet. Baraben.com borde fan få ta över officiella hemsidan så de vaknade från sin koma!

  SvaraRadera
 4. "Vi har de två bästa högerbackarna, fyra otroligt bra mittbackar och två bra vänsterbackar."

  Höger= BÄSTA
  Mittback= OTROLIGT BRA
  Vänster= BRA

  Ojojoj, kan det bli tydligare att vänsteryttern Hysén inte varit helt nöjd med den backup han haft på vänsterkanten under 2008???

  SvaraRadera
 5. Gött att nån på denna sida är positiv iaf! Ska bli löjligt spännande att se er idag.

  SvaraRadera
 6. fan va gött det ska bli!!!

  SvaraRadera
 7. Sluta aldrig blogga Tobbe du är fan bäst! Ses på valhalla:)

  SvaraRadera
 8. hmm, lite dålig koll på var brorsan spelar eller? :) men jag antar att det här skrevs för ett tag sen innan det var klart annars undrar man ju hur mycket familjen hysen snackar med varandra

  SvaraRadera
 9. Väl valda ord Tobbe! :D

  SvaraRadera
 10. 03:53

  Det finns två till unga Hysén-pojkar. Målvakten Alex gick till Sundsvall från Häcken men samtidigt blev vänsterbacken Anton uppflyttad till Häckens a-lag från deras u-lag.

  SvaraRadera
 11. Jag måste tyvärr jobba ikväll och kan därför inte ta mig till matchen. Tråkigt då första träningsmatchen hemma brukar vara väldigt värdefull. Botar abstinensen och ger en lite info om laget.

  Så är det någon som vet ifall matchen kommer kunna ses senare på nätet eller bara live stream?

  SvaraRadera
 12. Fan va gött Tobbe! Sjukt roligt att läsa det du skriver!

  Förhoppningsvis kommer man loss till matchen ikväll!

  Forza Blåvitt!

  SvaraRadera
 13. Hajsens bloggande dämpar min abstinens, så jäkla kul att läsa och så jäkla bra det är. Väldigt intressant att höra en spelares åsikt om den nya arenan.
  Idag har jag packat med mig varma kläder och skall på lunchen fixa jägermeister.
  Valhalla here I come!!

  SvaraRadera
 14. Bästa läsningen på år och dag! Mera sånt här och mindre av det där andra...

  SvaraRadera
 15. Fy fan vad bra det här är. Vem är det som gör själva texterna? För inte skriver väl Tobbe så är grymt själv?

  SvaraRadera
 16. Tack Tobbe!!

  - Alla till Valhalla.
  - Sång i 90 min + tillägg..

  SvaraRadera
 17. ALLA TILL VALHALLA IDAG!

  SvaraRadera
 18. Hysén är årets bloggvärvning. BaraBen lyfter som en Apollo med sitt skrivande.

  Hela BaraBen har blommat ut på sistone, inte bara tack vare TH.

  Bra.

  SvaraRadera
 19. sjukt bra bloggande på baraben just nu. stort tack till holger, tobbe hysén och erling för att ni mättar ens hunger! idag är det match!

  SvaraRadera
 20. Fyfan va boring, när kommer nyheterna, bara allmänt tjafs!

  SvaraRadera
 21. Du börjar bli RIKTIGT proffsig i ditt skrivande, och som några redan nämnt så är det skönt med den positiva attityden.
  Gällande Valhalla IP så vann tyvärr Kun Bore matchen över mig iaf, med stelfrusna lemmar och tår blåa som havet smet jag i halvlek. Den som gladde mest tills då var Sella o Du.

  SvaraRadera
 22. Väldigt positivt med din blogg Tobbe!

  Det där med högerbackarna och backlinjen i övrigt kändes ända in i hjärtat...Blåvitt har helt enkelt ett grymt försvar i år. Ser inte din kommentar, som någon ovan, som ett dissande av vänsterbackarna...utan mer som ett erkännande av högerbackarna - du möter ju dom på träning varje dag så du om någon borde ju veta! Känns som vi klarar av att några av backarna blir proffs i år och helt plötsligt är det förståeligt varför inte Risp ansluter i år.

  Det är inte jätteviktigt men jag undrar om du skriver allt helt själv eller är det som när farsan "bloggade" någon enstaka gång här...att det är ett muntligt referat på telefon som Frankie sedan "transkriberar" till ett blogginlägg. Hursomhelst så lyfter du, Tobbe, Baraben och det känns som det är först nu som dennna blogg har en egentlig koppling till familjen Hysén.

  Hade inte möjlighet att vara på plats idag...men på torsdag då jävlar :)

  SvaraRadera
 23. Psycho In Spe- Du kan nog räkna med att Frankie har ett finger med i spelet här med, det har han i det mesta har jag hört...

  SvaraRadera
 24. HATTRICK TOBBE DU ÄR KUNGEN

  SvaraRadera
 25. Jag måste bara säga att du tog det bra när jag sa att du var den enda fotbollspelaren jag kände till förutom David Beckham. Stor kram Systemet tjejen

  http://tromigellerej.webblogg.se/gladajag/

  SvaraRadera
 26. detta är Tobias Hysén från Torslanda va..? Tumlehed? :)

  SvaraRadera
 27. Tja! Läste nånstans att du var skadad. Tur att det inte var något riktigt allvarligt! Du kommer komma tillbaka som en trimmad version av dig själv!
  Kör nu på med rehab som en tok så blir detta bra.

  Tips på alternativ, sviiiinball/bra träning:

  http://www.youtube.com/watch?v=3w9E-dgLUT4


  HEJ!

  SvaraRadera
 28. hej tobias:)jag heter hanna och jag ska skriva en text om dej i skolan, sen ska jag redovisa den. de gör jag bara för att jag tycker att du är världens bästa fotbolls spelare. själv spelar jag i häckens F 98. ocg föresten min plast pappa (matts) känner din pappa glenn för dem träffas i bland. och när du var på zenits konstgräs invigning så tog jag ett kort på dej när du hadde ditt barn på axlarna. ja de var nog allt jag ville säga till dej tobias. lycka till på nästa match. PS: jag år ett stort fan :)

  SvaraRadera
 29. tobbe du äger hoppas att ni vinner mot ellos

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.