2009/02/20

IFK Göteborg säljer Mattias Bjärsmyr i sommar

BARABEN AVSLÖJAR. IFK Göteborg och Mattias Bjärsmyr har sedan förra sommaren haft en öppen kontraktsdispyt där parterna inte kommit överens om en förlängning. BaraBen.com kan i dag avslöja att det inte blir någon förlängning - Bjärsmyr kommer att säljas till sommaren.

Fotbollskanalen berättar i dag att Bjärs och Blåvitt är kvar i samma dödläge kring kontraktsförlängningen som uppstod i höstas.
- Jag tänker inte göra något. Vi får se om något händer överhuvudtaget, säger Mattias Bjärsmyr.
Enligt uppgifter till BaraBen.com så frågan redan inofficiellt avgjord, Bjärsmyr försvinner i sommar och någon kontraktsförlängning innan detta lär inte ske.

Orsaken är att IFK Göteborg inte vill hamna i öppet ordkrig med sin backstjärna och U21-lagkapten. En situation som skulle rimma illa med den omfattande ungdomssatsning som föreningen genomgått de senaste åren. U21-landslagskaptenen kan inte hamna i öppen konflikt med Blåvitt utan att det skulle fläcka föreningens väldigt goda renommé bland unga svenska talanger. Något föreningen och Håkan Mild är väl medvetna om.

Trots detta finns ett missnöje hos IFK Göteborg. Ett missnöje som riktas mot att de från föreningnes håll inte lyckats förlänga Bjärsmyrs kontrakt. Den inofficiella synen kan dock snarare sammanfattas med att "Bjärs inte gått med på ett bra förslag vi erbjudit". Missnöjet från föreningens sida riktas även mot dem själva, då de haft en ambition att tidigt säkra den högsta möjliga försäljningssumman för Bjärsmyr, en ambition som spruckit.

Enligt BaraBens uppgifter har Bjärsmyr ansett att den ekonomiska nivå som IFK lagt upp gällande hans försäljning har varit orimligt hög. Detta sett till tidigare backförsäljningar och hans egna status på transfermarknaden. En oro som stärktes efter Glasgow Rangers vinterintresse.

BaraBen.com kan i dag avslöja att Mattias Bjärsmyr kommer att säljas till sommaren. Detta är förvisso ingen större chock för de flesta, men nu verkar det i alla fall vara så "inofficiellt klart" som det kan bli. Den direkta orsaken är att IFK Göteborg vill göra det bästa av situationen som nu uppstått, då det finns ett rätt stort intresse för mittbacken på transfermarknaden. Ett intresse som beräknas även växa efter U21-EM i sommar - där "Bjärs" kan få sitt internationella genombrott. Vid en sådan situation skulle föreningen få en sista möjlighet att starta budgivningskrig om Bjärsmyr. Ett krig som kan få upp försäljningspriset över den nivå föreningen normalt skulle få ut av en spelare på ett så kallat korttidskontrakt.

Av ungefär samma orsaker hörs inte några skarpa uttalanden från officiellt håll kring Bjärsmyrs plats i A-truppen. Den här gången finns det nämligen en tydligare ekonomisk och prestigemässig förlust att göra om Bjärsmyr petas av just principskäl. Det handlar det om en större fråga än Bjärsmyr själv - nämligen det blåvita ryktet bland unga talanger. En principiell petning, lex Mourad eller Vasquez skulle kunna beröva Bjärsmyr från sin plats i sommarens U21-EM. Det kan i sin tur göra mittbacken "kall" på transfermarknaden och dessutom personligt irriterad på föreningens hantering av honom. En situation som bägge parter skulle förlora på.

Om inte föreningen eller Bjärsmyr (eller "Staffan Olsson" som vi lärt känna honom som i vinter) själv totalvänder från den situation som föreligger i dag, så har vi i dagsläget endast ett halvår kvar av smålänningens eskapader i den blåvitrandiga tröjan. Men då IFK Göteborg redan säkrat en ny smålänning som mittbacksersättare, i Karl Svensson, så är det lättare att smälta att en stjärna inte går med på föreningens krav. En principfråga som annars är viktig inom nyordningen på Kamratgården.

63 kommentarer:

  1. det här blir väl förmodligen den bästa lösningen för alla parter. bjärs får gå vidare ut i europa, blåvitt får möjlighet att få tillbaka honom någon dag, blåvitt får en slant betalt (inte så mkt de ville ha från början, men ändå) och dessutom så hamnar man inte i ett öis versus ulander-bråk som skulle göra en del spelare rädda från att komma hit.

    bra lösning.

    SvaraRadera
  2. Sälj honom och gå vidare. Plocka upp någon ny från ungdomslaget. Har ju bra mittbackar nu ändå.

    SvaraRadera
  3. Vi kommer sälja både Ragnar och Bjärs till sommaren. Då står vi med Dyrestam, Kalle och Råttan i centralback-position. Jag tror Hjalle skulle klara sig där också.

    Inga problem att ta guld ändå, med andra ord!

    SvaraRadera
  4. Det är bara att tacka Bjärs för den här tiden och önska honom lycka till! Han kommer att vara varmt välkommen tillbaka efter förhoppningsvis flera lyckade säsonger utomlands.

    SvaraRadera
  5. om ragnar säljs är väl mkt upp till om han kommer upp i 2007 års nivå i vår. annars lär han inte säljas till sommaren och gör han det så lär ifk vilja ha en jävla massa pengar för honom...

    SvaraRadera
  6. Frågan kvarstår dock, vem kommer att få spela mittback brevid ragge under våren. Jag hade nog valt bjärs, han känns något bättre i dagsläget, han får upp formen inför U21 och blåvitt kan kanske få in 5-7 ändå...

    SvaraRadera
  7. Tråkigt som fan att det blivit så här men jag önskar Bjärsa lycka till i U21 och i framtiden. Hoppas också för hans skull att han inte fastnar på en bänk någonstans i Europa i ett lag som vill ha en billig back och inte satsar seriöst på honom. Och ja, jag är bitter.

    SvaraRadera
  8. [Håll nivån hög och håll er till ämnet eller: låt blir att kommentera. Dumheter och sidospår om helt andra saker accepteras ej i BaraBens kommentarer. Det kan man använda chatboxen på förstasidan eller forumet till.]

    SvaraRadera
  9. Jag kan inte förstå hur en "avstängning, petning" för att en spelare inte skriver på ett nytt kontrakt kan vara ett alternativ. Spelaren har ju kontrakt ett år till inte ett halvår till.
    Det är väl upp till klubben att ha kontraktslängder som passar dem?
    Vill klubbarna skriva långtiskontrakt för att vara säkra på att få ut höga transfersummor så får de göra det. Då riskerar de samtidigt att ha kontrakt med spelare de inte behöver. Men de kan ju inte äta kakan o samtidigt ha den kvar.
    Alla dessa tvister känns helt befängda när det finns fakta svart på vitt om hur länge en spelare skall spela för klubben.

    SvaraRadera
  10. Vad är det ni avslöjar???

    SvaraRadera
  11. Anonym 20/2/09 14:23 skrev:

    "Jag kan inte förstå hur en "avstängning, petning" för att en spelare inte skriver på ett nytt kontrakt kan vara ett alternativ. Spelaren har ju kontrakt ett år till inte ett halvår till.
    Det är väl upp till klubben att ha kontraktslängder som passar dem?
    Vill klubbarna skriva långtiskontrakt för att vara säkra på att få ut höga transfersummor så får de göra det. Då riskerar de samtidigt att ha kontrakt med spelare de inte behöver. Men de kan ju inte äta kakan o samtidigt ha den kvar.
    Alla dessa tvister känns helt befängda när det finns fakta svart på vitt om hur länge en spelare skall spela för klubben."

    IFK har ju redan klargjort för Bjärsmyr att i en konkurrenssituation där båda spelarna är lika bra kommer han få stiga åt sidan. Ganska självklart då han inte ska vara kvar i klubben i framtiden. Är han bästa valet där kommer han ju att få spela.
    IFK är väl medvetna om att han har kontrakt året ut och är klubbens spelare, men det betyder inte att IFK kommer att bygga laget kring honom.

    SvaraRadera
  12. Va är det sant, Secken Nyhet! Årets Avslöjande! Exklusivt! Fotbollskanalen släng er i väggen.

    SvaraRadera
  13. Sälj divan och sturepalans-wannabee Bjärsmyr fortare än kvickt. Lassa äen in Gurra S och Berg i paketet så vi kan få bort de dryga självgoda kräken från varma goa Göteborg.

    Ingen e större än klubben!

    SvaraRadera
  14. Bjärsmyr är en typisk bosman-gubbe som fort glömmer att det är Blåvitt som tagit honom dit han är idag.

    Och som tack för det så vägrar han att skriva nytt kontrakt.

    Sälj honom till nått skitlag i Danmark!

    SvaraRadera
  15. anonym 14:40 det är trolgitvis en reaktion på följande artikel:

    Bjärsmyr har inga planer att skriva på

    där det konstateras att det är låst i förhandlingarna. baraben kontrar då med att avslöja blåvitts resonemang och att det inte blir någon mer förhandling utan en försäljning. men det är klart, du kanske är håkan mild och redan visste det.

    SvaraRadera
  16. kölvatten- IFK Göteborg är en Idrottsförening. "Klubben" är supporterklubben. Det ska man inte mixa ihop! Sedan får du gärna dämpa dig lite, du är på gränsen till att flippa ur i ditt inlägg nu och här försöker vi hålla en seriös diskussion.

    Anonym 14:40/ Att det tagit ett inofficiellt beslut om att sälja Bjärsmyr till sommaren och orsakerna bakom detta och hanteringen av detsamma. Men whops, det visste du ju redan.

    SvaraRadera
  17. Blir så trött:

    Har nu Bjärsmyr ett kontrakt som gäller fram tills slutet av året så har han INGEN SKYLDIGHET att förlänga detta. Varför skall alltid klubbarna bestämma om det skall förlängas??? Det känns som att alltid klubben har all makt över detta, om man nu har ett avtal så kan man ju inte frysa ut en spelare som inte vill förlänga , eftersom han följer ju avtalets utformning. Om nu bjärsa inte vill förlänga innan hans kontrakt har gått ut , varför är skall han lida för det? Ett kontrakt tecknas ju alltid mellan 2 parter!!!! MVH GLENN

    SvaraRadera
  18. Glenn/ Du försöker resonera med fotbollssupportrar. Det går inte, fotbollssupportern är den mest enögde personen bredvid den religiöse eller politiske fanatikern. Hans eller hennes klubb är alltid felfri och alltid oskyldig i alla lägen, även när motsatsen har bevisats. Så försök inte, undvik kommentarsfältet istället.

    SvaraRadera
  19. Vad ska till för att så här inte blir fallet då?

    För tex om man höjer Bjärs lön kraftigt under den tid han är kvar i gengäld för att få in en klausul som säger att vi ska få minst 15 miljoner när han blir proffs så tjänar väl alla på det?

    Mild borde bryta dödläget och vara lite offensiv!

    SvaraRadera
  20. Va är det klart? Baraben, vilken klubb blev det som köpte?

    När ansluter Daniel Larsson förresten?

    SvaraRadera
  21. Glenn/ Du gör bort dig. Ser du inte det? Det är liksom inte fräscht eller ens syrligt, det är samma gamla slagdänga som slängts in här i all evighet. Jag har aldrig fattat poängen med att försöka sig på "vadå jag visste redan detta så varför skriver ni det jag redan visste" i tid och otid. Är medelåldern här så hög som jag fruktar?

    SvaraRadera
  22. Daniel larsson köptes ju nyss upp av malmö ff...

    SvaraRadera
  23. rasmelius/ det var inte en seriös fråga utan ett försök till hån. baraben avslöjade nämligen att daniel larsson valt blåvitt, men efter det gick häcken och stoppade övergången (de ville ha mer stålars) och det blev aldrig av. därför tar han alltid upp detta så fort baraben skriver ordet "avslöja", att de tydliggjort att det var daniel larsson själv som berättade storyn för dem spelar liksom ingen roll.

    daniel larsson bla bla blaa.

    SvaraRadera
  24. Blåvitt har ju ett avtal mot intressenterna i rkb som man måste sköta.. Man kan inte bara ligga ned och dö, utan man måste ta fajten med bjärsa, oavsett.

    Vi ses alla 30+'are på LS.

    SvaraRadera
  25. skönt att baraben avslöjar det fotbollskanalen.se avslöjade som fotbolldirekt.se avslöjat tidigare idag.

    det känns som att scoopen blir mer och mer utvattade.

    ingen direkt sensationell nyhet att bjärsmyr inte förlänger *gäsp*

    SvaraRadera
  26. Någon som har koll på hur mycket man begärt för bjärsa och vad buden varit på?

    Han må vara duktig bjärsa men han är ju mest allround och är inte så där riktigt vass på någonting. Då tycker jag inte att man kan vänta sig att man ska få några riktigt stora summor för honom.

    Minimum 15 miljoner och en vidareförsäljningsklausul på 20% så hade jag varit nöjd.

    Ragnar däremot ska vi ha de dubbla för. Han har allt Bjärsa har plus överlägsen fysik, snabbhet och teknik.

    SvaraRadera
  27. preben/ om du läser vad som står så är det något helt annat som står på fotbollskanalen än här. men det är klart att det är jobbigt att faktiskt läsa det som står i bloggartiklarna och direkt gå till att kommentera. löjd.

    SvaraRadera
  28. Vill han bli såld för kaffepengar så kommer han att behandlas som en kaffespelare av den (de) klubbar han kommer till. "Äsch, vi har bara bränt tre millar på den där svenske backen. Spelar ingen roll om han inte får chansen."

    SvaraRadera
  29. Ja wow vilket avslöjande, vad var alternativen liksom???

    SvaraRadera
  30. I sommar kommer vi få dåligt med pengar för honom. Hade fan vart bättre att bänka honom o tacka nej till bud i sommar:). Så missar han em o får sitta på bänken en hel säsong.

    Perfekt!:)

    Men kanske inte så smart om man vill ha in fler utlands(danmark)proffssugan ungdomar.

    SvaraRadera
  31. anonym 16:57- kanske att ge honom ett nytt bud och förlänga hans kontrakt? alternativt att han gått som bosman efter årets slut?

    du verkar inte så insatt i hur fotbollen fungerar.

    SvaraRadera
  32. Dags att uppdatera "bärs med bjärs"-bilden snart, den där välfrisserade snubben är det väl ingen som känner igen längre!?

    SvaraRadera
  33. Det är riktigt dåligt av Bjärs att inte förlänga men vad kan man förvänta sig av en snållänning.... Och kom inte dragandes med att fotbollsspelare idag är betalda som vilka vanlig lönearbetare som helst. Deras pengar bygger på att vi supportrar betalar deras löner SÅ då kan vi också ställa krav!

    Inga bärs med bjärs!

    SvaraRadera
  34. Nyheten hade varit att Blåvitt hittat en köpare. Att Blåvitt vill sälja har väl varit klart ganska länge, men det är ju fan ingen som vill köpa honom.

    Kom tillbaka när ni kan avslöja vem som köper/får honom.

    SvaraRadera
  35. Bjärs har inget i blåvitt att göra. hej då!

    SvaraRadera
  36. mario teran/ det är knappast Blåvitt som inte velat ha kvar honom, han har fått ett för kass erbjudande. sedan har det visst varit bud på honom, men blåvitt har ju nobbat dem...

    SvaraRadera
  37. anonym 20/2/09 18:28:

    Det har funnits ett vistt intresse, men aldrig några konkreta bud vad jag vet om. Har du andra uppgifter?

    Oavsett vad som tidigare varit. Runt jul var det alldeles uppenbart för alla att Bjärs inte ville skriva nytt kontrakt. Till det hade vi värvat en mycket bra ersättare i Kalle. Det behövs ingen Einstein att förstå att vi ville sälja då, men ingen köpare gav sig till känna. Givetvis kommer vi göra allt för att sälja honom i sommar igen för att åtminstone få någon krona i ersättning.

    SvaraRadera
  38. mario teran/ men du, han kan ju faktiskt vänta ut kontraktet och sedan gå gratis ett halvår senare till vem han vill. det säger ju dock den här artikeln att han inte tänker göra utan är med på att han ska säljas...

    SvaraRadera
  39. på tal om något helt annat: var inte den här artikeln väldigt välformulerad med baraben-mått mätt? känns inte alls som det här talspråket och syftningsfelen jag jämt läser här.

    SvaraRadera
  40. Men Bärsmyr har ju 1 år kvar på kontraktet , varför skall han skriva på nått nu för då?

    Han har ju bara fullföljt 2/3 av sitt åtagande, så varför skulle Blåvitt bestämma att han skall skriva på kontraktet nu då för?

    Det vore detsamma som att jag skulle sitta med ett kontrakt på en bil jag hade hyrt i 6 månader men kontraket säger 9 månader, och bilforman som jag har hyrt bilen skulle säga till mig: nu skriver du på ett nytt avtal redan nu, annars så får du inte ha bilen de 3 sista månaderna enligt ditt kontrakt?! /GLENN

    SvaraRadera
  41. Det är ok om man kör med "han följer ju bara kontraktet". Men då ska man också köpa rakt av att bli bänkad i ett år; för det får man också göra enligt kontraktet. Alla vet väl att internationellt små klubbar som blåvitt lever på att ta fram talanger och sälja dem utomlands. Bjärs blundar för det och vill ha alla pengarna i egen ficka.

    Det måste väl varenda junior fatta att klubben räknar med att kunna få ut några miljoner för en talang som säljs. Och att man inte uppskattar den spelare som skiter i det.

    Jag tror hela diskussionen skulle vinna på om man istället pratade om vad som är rimligt att ett lag får för en ung talang som man utvecklat under några år. Jag tycker inte heller att Blåvitt kan kräva några astronomiska summor, men man är inte heller förtjänta av att få kaffepengar som tack för hjälpen.

    SvaraRadera
  42. till "dunderdan":

    Jamen vad tjänar Blåvitt på att bänka Bjärs ett år för då? Det handlar väl om hur mykcet han tillför laget , om laget blir bättre med Bjärs så skall han spela. Eller handlar fotboll om principer som bara avser en part eller? Fotboll hnaldar om att maximera vinsterna på plan och utanför planen. Att i det läget bänka Bjärsa är bara dumt.
    MVH GLENN

    SvaraRadera
  43. Fy fan sicket patetiskt avslöjande. Snacka om amatörjournalistik.

    SvaraRadera
  44. Baraben avslöjar är inte vad det har varit, men dock en fin resumé av hur läget är. Men ett avslöjande? Långt ifrån. Rubriken hämtad från Aftonbladet?

    SvaraRadera
  45. Jävla pajas! Skriv på och spela eller stick till nåt jävla bonngäng på Jylland! NU!

    SvaraRadera
  46. Seriöst vad är det med folk här inne. Grabben har fortfarande kontrakt i ett år och varit i klubben i flera år, om inte Blåvitt lyckas ge honom ett attraktivare kontrakt än vad han kan få på annat håll så är det väl klart han går. Innan ni kallar honom judas och allt annat löjligt kan ni väl tänka er in hur ni själva hade gjort i en sån situtation. Är Ni alla lika lojala er arbetsgivare att ni tackar nej till högre lön och kanske chansen att bo i ett annat land och skaffa erfarenhet?

    SvaraRadera
  47. Men han har ju ju skrivit på ett kontrakt som gäller , varför är man judas då för?

    Jag tycker fö att _Bjärsa är en bra kille och mkt bra spleeare som har bidragit till vårt SM-guld och gjort oss framgångsrika igen!

    SvaraRadera
  48. Men kom ut ur bubblan för böveln... När Bara Ben "avslöjar", så gör man det tydligen för de "enögdas enögda", för denna "sensation" är ju gammal ost.

    Vad EXAKT är det man avslöjar? Att Bjärsmyr inte stannar? Var finns källan? Var finns uttalandet från Bjärs till Bara Ben? Man avslöjar att Bjärs pratat med Fotbolldirekt.com som Fotbollskanalen.se avslöjat, inget annat.

    Eller kom det som en chock fö er andra läsare att Mattias Bjärsmyr inte är överens med IFK och troligtvis kommer att säljas till sommaren?

    Löjd? Jag läser ju även utanför denna bloggen och då får man nyheterna lite snabbare. Däremot så är det roligare att läsa det s.k. följet här istället.

    Inse nu att detta är en fanblogg och inte TT och "go with the flow" som er DIF-tränare brukar säga... ;)

    SvaraRadera
  49. Måste säga att jag till fullo håller med Dunderdan.

    Det är naturligtvis helt upp till Bjärsmyr om han vill skriva på eller inte. Jag kan gå så långt som att säga att jag förstår varför han inte vill skriva på.

    Men jag tycker inte det är rätt av honom att göra som han gör. I mitt tycke är han skyldig IFK Göteborg att försöka se till att de får så bra betalt som det bara är möjligt. Hans ekonomiska framtid skulle inte påverkas om det var så att köpande klubb fick lägga mer pengar på honom.

    Jag är en IFK supporter framför ett Bjärs fan och det är inget jag döljer men jag tror i all ärlighet att jag hade resonerat likadant om det var någon bonnpöjk som vill lämna Elfsborg eller en råtta som vill lämna AIK. Spelarna är skyldiga klubbarna mer än vad de ger dem. Iallafall enligt min moral och mitt synsätt.

    Förhoppningen för våren är att Kalle och Ragge konkurerar ut Bjärs ärligt och att han blir bänkad. Är han bättre ska han spela, men jag hoppas innerligt att så inte blir fallet.

    SvaraRadera
  50. Vilket avslöjande!!

    SvaraRadera
  51. preben/ Inse att du har huvudet djupt i ölfatet, för att inte se hur mkt material som i den här texten som inte stått i andra medier så är du ju blind eller dansk, eller Ingbrittare kanske.

    SvaraRadera
  52. Nu är det ju så att bjärs har till stor del fostats här och fått chansen här. då borde man ge lite tillbaks. annars faller ju hela ungdomsatsningen. då vi inte kan få betalt för vår bra men dyra ungdomsatsning. Hede det vart en brasse som vi värvat vid säg 23 års ålder hadde jag förstått det. men en gubbe som bjärs hade man väntat sig mer ifrån. Jämför med Alex som betalade sig ur sitt konrakt. kom hem och hjälpte klubben tillbaks. Det är hjärta och därför ska han hyllas. andra som martin e, lucic, bjärs? bör kanske inte hyllas. så ser jag på det.

    SvaraRadera
  53. Tänk om man som hantverkare tipsade sina kunder att om 2 månader kommer jag starta eget och göra jobbet mycket billigare, så vänta lite med att fixa ert hus. Tror ni ens arbetsgivare hade varit nöjd med det?

    SvaraRadera
  54. tänk om denna arbetsgivaren tänkte sparka hantverkan om 2 månader trots att hantern vart fat anställd då?

    SvaraRadera
  55. Ge Bjärs 50 tusen i månaden och sparka alla kameler på marknadsavdelningen.

    SvaraRadera
  56. Linnestaden: Tack , nu vet vi att det är Aftonbladet.se som avslöjar sensationellt ALLT nere från Gazaremsan, tack för kaffet..

    Jag dansk Linne... Dansk Dynamite for faaen!

    SvaraRadera
  57. Preben/ Du är en clown. Det är vad du är. Troligt att frankie skriver ut varifrån informationen kommer. Om det nu varit känt att det inte blir några mer överläggningar eller att han inte ska vänta ut sin bosman så hur kommer det sig att Fotbollskanalen med flera undrar just kring dessa saker i sin artikel? Var inte så jävla enögd, tänk efter före istället.

    SvaraRadera
  58. rajrajrajraj vet inget bara pratar utifrån luften rajrajraj

    SvaraRadera
  59. Bloggare fast inte så smart: Herregud, BaraBen är en fanblogg inte ett nyhetsbevakande media. Och OM det skulle vara så hur trovärdig är då den informationen med tanke på att samtliga skribenter här inne är så blåvit enögda att man baxnar?

    Jag har inga problem med enögd bloggjournalistik, tvärtom, men att "avslöja" "exklusivt" innebär en annan division samt ett helt annat ansvar. Låt för guds skull inte BaraBen skjunka ner till en sådan skvallerpressnivå!

    Bjärsmyr vägrar skriva under en förlängning med IFK. Vad drar du själv för slutsatser av det?

    Clown? Snarare en av de få objektiva läsarna här inne. Även om vi är få, är vi fanimej lika viktiga som "Frankies" Fan Club!

    //Preben
    !Hvergang!

    SvaraRadera
  60. preben/ den enda som skrivit "exklusivt" är du, tvärtom så står det i texten:

    BaraBen.com kan i dag avslöja att Mattias Bjärsmyr kommer att säljas till sommaren. Detta är förvisso ingen större chock för de flesta, men nu verkar det i alla fall vara så "inofficiellt klart" som det kan bli. Den direkta orsaken är...

    Här förklarar man JÄÄÄÄVLIGT TYDLIGT att det inte är en oväntad bomb, utan en bekräftelse av sådant som många misstänkt skulle ske. Fan va trött man är på alla som skriver kommentarer för att känna sig speciella.

    SvaraRadera
  61. Holger: Vad är det som avslöjas då?

    SvaraRadera
  62. Preben/ Har du ens läst texten? Du menar alltså på att hur Blåvitt har resonerat och vad de har kommit fram till är känt sedan tidigare (mer än för dig som är en kunskapsguru om allt och alla)? Att du orkar.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.