2009/02/05

Närmre och nämre...


För varje dag som går så känner man nervositeten och längtan efter Blåvitt blir större.
Det är idag 60 dagar kvar tills våra änglar möter Helsingborg på Olympia, 60 dagar.
Det känns som att dagen är så långt borta att man kommer hinna kolna innan det händer. Bit ihop änglar, snart är den långa kallar väntan över!


Bara under Februari
har vi tre stycken träningsmatcher hemma i Göteborg att se fram emot. Och dem ska även vi på läktaren se som en liten uppvärmning inför säsongen. Vi måste få en kanonstart på året och verkligen lyfta fram våra änglar med ett tryck som ger dem gåshud, visa hur mycket vi har saknat dem.
För mig personligen är det ett måste, vi måste verkligen inviga den ordentligt med en enorm stämning och visa att vi är deras 12e spelare som alltid står där, både i vått och i torrt, i medgång och i sorg.

För om vi inte visar Djurgårdarna hemma på Gamla Ullevi den 11e april att de inte kommer ha någonting att säga till om i Göteborg (förutom mot FC Gothia) så kommer vi att förevigt behöva skämmas för att vi inte stod upp under den riktiga invigningen av VÅRAN arena, att vi lät ett par 08or ha något att säga till om i VÅRAN stad.
Den känslan ensam får mig att må illa, att vi inte gav motståndarna ett riktigt h*lvete på grund av våran höga sång som fick motståndarlaget ur balans och pushade våra Änglar mot seger.

Så jag ber nu alla änglar, ladda ordentligt inför säsongen. Gå på träningsmatcherna och värm upp på alla möjliga sätt om ni vill ha en kanonstart på den nya arenan.
Filmer från invigningsmatchen lär det i efterhand finnas gott om och de lär även läggas upp youtube så att vem som helst kan sitta och kolla på dem och tänka: "Fyfan vilket tryck, det där är vad ja kallar en riktig invigning av vårat hem, Gamla Ullevi".

Just denna tanken får mig både varm och förväntansfull, jag är nog inte ensam om detta heller för den delen. Så nu hoppas jag att ni tagit åt er av det jag skrivit, så avslutar vi med en film som ger och har gett mig gåshud tusentals gånger.

29 kommentarer:

  1. Feeden visar att Baraben är uppdaterat och så möts man av det här! Din artikel skapar ingen beröring what so ever.

    SvaraRadera
  2. Man kan inte gilla allt, detta var mer av en uppmaning faktiskt men ja ska tänka på mer känsla och beröring nästa gång.

    SvaraRadera
  3. Det har inte med beröring att göra, den är enbart subjektiv vilket gör att andra säkert tilltalas av din text. Men det känns så krystat och onödig hets att länka ihop apor med Djurgården.

    SvaraRadera
  4. Tänkte det lite mer som en kul grej... Vet inte hur många djurgårdare som sitter på Baraben och läser dock.

    SvaraRadera
  5. "Kul grej" - det är ju snarare ett anspel mot rasism eller liknande.

    SvaraRadera
  6. BENGAN ÄR FAN KUNGEN!!!

    SvaraRadera
  7. Smör/ Apgrejen var inte ett dugg rasistisk den var bara rolig. sen om det sitter djurgårdare med noll humor o läser här inne på baraben kan inte du rå för

    SvaraRadera
  8. HAHA "RASISM"?! På vilket sätt då? Att kalla folk för apor har inget med rasism och göra så länge dom inte tillhör en utsatt minoritetsgrupp.
    Om jag säger att du är en jävla torsk som inte har nåt vettigt liv så är jag väl inte rasist för det?

    Tack ska ni ha.

    SvaraRadera
  9. Jag kan tyka att det kan n vara roligt, men ibland vet man ju inte om man violl tyka att det är det åch då vet jag inte om man ska säga sånna saker som sånt här , jag vet ite om det blir kul om någon blir arg osånt!


    HÅLLER NI INTE MED MEJ??




    pappamedbarn.blogg.se

    SvaraRadera
  10. Herre gud va många checka människor det finns i denna staden, blir så trött.... Man får inte hata, man får inte sätta samman djurgården o apor, vilket vi alltid gjort.. Jag hoppas ALDRIG blåvitt klacken blir som Goa gubbar med massa restriktioner om vad man får o inte får säga inne på arenan..

    SvaraRadera
  11. Bra och aktuell text! Kommer definitivt infinna mig på dom träningsmatcher jag har möjlighet till.

    SvaraRadera
  12. Antar att de först anonyma är samma person?

    Rasistiskt? A men herrejävlar vad skitnödig. Själv kan man ju känna sig lite väl pk ibland men detta tar ju priset.

    Smör: Jag tyckte om texten. Synd bara att du är satan själv. Först blir man förjävla sugen på första hemmamatchen när man läser ditt alster och sedan skickar du med "En stad ett lag". Snacka om att man nästan bryter ihop, när man inser att matchen dröjer länge till.

    /fnyq

    SvaraRadera
  13. 20:08
    Håller med till 100%!



    Alla till Helsingborg!

    SvaraRadera
  14. Kom igen.. ni som inte köpt årkort, är ni så blåvita egentligen? Vi måste vara minst 15000 blåvita i hemmapremiären, då DIF kommer komma ner med väldigt mycket folk + DFG. oJ vad laddad man är. Framåt Kamrater.

    SvaraRadera
  15. Tack för artikeln Smör, vi kan gott behöva vakna up ochbörja fokusera på hemmapremiären, vi måste göra ett avtryck för resten av säsongen med att sjuhelsikes tryck på läktaren.

    SvaraRadera
  16. Alla till valhalla den 13/2..
    HATAR alla utom blåvitt..
    Tack smör!

    SvaraRadera
  17. Gillar du fotboll så kolla gärna vår blogg!

    SvaraRadera
  18. Allt annat än fullsatt mot djurgården vore fiasko! Änglar get together and praise!

    SvaraRadera
  19. Tack för de positiva kommentarerna. Mådde inte så dåligt av den kommentaren om min rasism, det lös upp även min vardag faktiskt!

    Men man måste givetvis ta lite kritik för att göra bättre texter i framtiden och verkligen göra er upphetsade på fotboll!

    Anonym 5/2/09 20:21

    Ja måste ju göra dig lite sugen, då vet ja att du nästan helt säkert dyker upp på träningsmatcherna och ger allt under premiärmatchen (och Helsingborg om du ska dit).

    SvaraRadera
  20. Vi ska krossa er på ALLA plan, änglasvin!

    DFG

    SvaraRadera
  21. haha DFG, finns ni över huvudtaget?
    Hursphelst välkomna till göteborg

    SvaraRadera
  22. Blir kul att ta publikrekordet på Valhalla från ÖIS, var det 350 personer eller 375 som är rekordet?

    SvaraRadera
  23. kan man nte tänka sej att djugårn komer hit ?? kan man inte dricka en öl med varandra då? man brhöver ju inte slås o man kan faktiskt sjunga ihop!!!!

    pappamedbarn.blogg.se

    SvaraRadera
  24. DFG= De Fjolliga Grabbarna

    SvaraRadera
  25. Har aldrig lyssnat ordentligt på texten till "En stad..." men första raden "Det fanns en ängel som jobba vid en svarv" är ju helt underbar. Tycker jag iallafall. Kanske borde gå och lägga mig. Gonatt.

    SvaraRadera
  26. Visst, trevlig text med schysst innehåll.

    Stör mig dock på ord som "våran", och "vårat"... Ser mer ut som att textmassan skulle kunna komma från en Lunarstormblogg eller liknande.

    Hur som helst, Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  27. Vilken tid möter vi Trollhättan och Fredrikstad på Vallhalla? De ju knappast vid midnatt...?

    SvaraRadera
  28. Det är bra med lite hets.

    Som 30+ blir man dock lite störd av det pubertala språket. Men det är väl bara att inse att språket utvecklas/degenererar.

    Hoppas det kommer många högröstade djurgårdare som ger oss en värdig kamp på läktaren.

    SvaraRadera
  29. Tack för en mycket fin liten film. Så blev man rörd såhär på fredagsmorgonen med. Det var trevligt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.