2009/02/11

"Fredrik Risp kunde ha hamnat i Blåvitt"

BARABENS SILLYTEMP. Visst är det här med att Fredrik Risp är på gång till Staebeck jättekonstigt? Staebecks storsatsning i all ära, men kunde han inte lika gärna ha hamnat i Blåvitt?

Risp ville enligt nyligen lagd utsago stanna ute i "proffsvärlden" för att tjäna den feta degen (ja, det är min egen tolkning när det kommer till pengarna). Nu vänder han troligtvis hem till grannlandet Norge. Där tjänar han väl förmodligen en hel del med, men knappast i storleksordningen att Sverige då borde ha varit helt borträknat?

Slutsatsen? Den uppkomna situationen måste handla om att Risp efter en tid av skador och bänknötande helt enkelt har dåligt med erbjudanden från så kallade "attraktiva klubbar", vilket tvingar den förre Blåvitt-backen att vända till nordens oljesheikar för att så speltid och därmed åter bli landslagsaktuell.

En landslagsplats skulle ju i sin tur innebära ytterligare en chans att bli utlandsproffs i en hetare klubb och liga, med ett tjockare lönekuvert, så småningom. Men vi som känner till lite om Rispens karaktär vet ju att det allt som oftast inte är tjockleken på plånboken som är det argument som vägt tyngst när besluten om hans karriär tagits. Vilket leder en att stanna kvar vid nyss nämnda scenario om speltiden och landslagschansen, med den lilla men skrämmande (eller ticklande om man så vill) skillnaden att Blåvitt faktiskt kunde ha varit aktuellt som klubbadress vid den här "hem"-flytten.

Jag ställer den hypotetiska frågan: om Karl Svensson inte hade varit aktuell för Blåvitt i vinter - hade då Fredrik Risp återvänt till Gamla Ullevi till den här säsongen? Scenariot är långt ifrån otänkbart. Men lycka till att få med vare sig Håkan Mild eller Fredrik Risp på en endaste centimeter av den spekulationen.

För visst är det här med att Risp är på g' till Staebeck jättekonstigt?

22 kommentarer:

  1. Vet att det inte hör hemma här men jag e fortfarande sne över det med våra avbytarbänkar/Telefonkiosker...

    SvaraRadera
  2. Spekulationer angående löner hit å dit är ju bara löjligt, nyhetstorka?

    SvaraRadera
  3. Komma in till en klubb när man varit bänknötare och slå sig in i mittförsvaret i konkurrens med tre killar i nästan svensk landslagsnivå, det hade väl de flesta tvekat på? Nä, smartare då att gå till en klubb där konkurrensen inte är mördande.

    SvaraRadera
  4. Vad är det för konstigt med att han väljer Stabaek? Bra lön, hyfsat lag och nära hem.

    Fattar inte riktigt det märkliga i klubbvalet.

    SvaraRadera
  5. Kalle var ju klar ett bra tag innan transferfönstret stängde. Risp var ju nära att bli utlånad strax innan det stängde.

    Det är ju först efter att det stängt som han blivit aktuell för Stabaek. Det kunde man ju inte veta att han skulle tillbaka till Norden. Visste han nog inte ens själv innan utlåningen inte gick igenom.

    Dessutom kan man tänka sig att det är en rejäl sign-on och en riktigt bra lön i Stabaek.

    SvaraRadera
  6. forts. från ovan

    Han vill ju naturligtvis tjäna så mycket pengar som möjligt de sista åren innan han kommer tillbaka. Han hoppas nog på speltid, landslagsplats och en ny flytt.
    Som fotbollsspelare har man inte så många år innan man inte håller på den här nivån längre.

    SvaraRadera
  7. Lycka till i Norge.

    Jag tycker inte heller att klubbvalet är så konstigt. Blåvitt har, i mitt tycke, i dagsläget den bästa backuppsättningen i Allsvenskan på många-många år.

    Han kommer tillbaka.
    Eller ska Ellos göra ett försök igen kanske... ;-)

    SvaraRadera
  8. Risp hade inte platsat.

    Spelbloggen som levererar!
    http://unoduekryss.blogg.se

    SvaraRadera
  9. Svaret på frågan är naturligtvis JA.

    SvaraRadera
  10. Nej, det var inte så värst konstigt.

    SvaraRadera
  11. Kolla in VideoVixens senaste alster i GT:

    http://www.gt.se/nyheter/1.1462164/det-varas-for-snygga-skagg

    SvaraRadera
  12. Vissa verkar ha kapitulerat helt och hållet, sketna staebeck verkar vara ett självklart klubbval framför blåvitt för en del "anonyma" här...

    SvaraRadera
  13. Spelar ingen roll. Busskuren rules!

    SvaraRadera
  14. http://www.svenskafans.com/fotboll/ifkgoteborg/artikel.asp?id=279971

    Sälj bjärs så fixar vi hem Risp , 3-5-2 går ju o spela med Ragge,Karl och Risp ;)

    SvaraRadera
  15. Risp antydde ju i en intervju för inte så längesedan att det nog inte fanns plats i Blåvitt i år för honom när man redna värvat kalle. Man värvar inte en kille som Risp och sätter honom på bänken liksom. Det vore inte schysst mot någon. Risp älskar blåvitt men inte så pass att han riskerar sin karriär på att sätta sig på en allsvensk bank i hans ålder när bättre alternativ finns. Hade inte Kalle kommit hade det vart Rispen.

    SvaraRadera
  16. Han hade inte platsat just nu om jag ska vara ärlig

    SvaraRadera
  17. "Men vi som känner till lite om Rispens karaktär vet ju att det allt som oftast inte är tjockleken på plånboken som är det argument som vägt tyngst när besluten om hans karriär tagits."

    SÅnt där resonemang är så tramsigt. Vi vet att Risp är uttalat vänster på den politiska kartan, men att därtill inte tacka ja till erbjudande där han får mest betalt är en annan grej. Människan fungerar så, i grund och botten är man girig och till syvende och sist gäller det att se efter sitt eget hus. Vänster officiellt, men erbjuder ni mig pengar så tackar jag ja.

    SvaraRadera
  18. sure shot/ Snacka om att generalisera och tala för andra människor. Om du tror att pengar är det viktigaste för alla människor, vänster eller ej, så är du rejält ute och cyklar.

    SvaraRadera
  19. Kalle och Risp hade kännts tryggt när Bjärsa och Ragge drar. För det är väl bara en tidsfråga?

    Dessutom tror jag att Rispen gärna hade velat tarta omi blåvitt med nya arena etc

    JIM

    SvaraRadera
  20. Nä jag tycker inte att det är så konstigt heller... Det kommer va mycket enklare för lagerbäck att hålla koll på Risp i Norge än i Turkiet. Tror att han har vart i kontakt med Håkan dessutom. Han behöver bli 100% ordinarie, vilket han kommer att bli.

    SvaraRadera
  21. Risp kommer hem till Blåvitt så småningom ändå.
    Det finns väl ingen som på fullaste allvar menar att Risp borde kommit hem till Blåvitt nu, trots att Kalle värvats?
    Nu får det räcka med mittbackar. Vi har Ragge, Kalle, Bjärs, Carlsson, Dyrenstam, Björlund. Även Hjalle kan spela mittback.

    OM Bjärs och Ragge försvinner i sommar så har vi ändå ett mycket starkt försvar. Tänk er Carlsson och Kalle från start med Hjalle, Dyre och Björlund som reserver.
    Dyrenstam är f.ö. en riktig duktig och talangfull back.
    Glöm inte att Anton, Risp, Kalle och Bjärs alla var unga när de fick chansen i Blåvitt...
    Så det finns INGEN anledning till oro!

    SvaraRadera
  22. Precis det här som det spekuleras i bekräftades av Risp i en intervju med GP igår. Baraben hade helt rätt, hade inte Kalle kommit hem nu hade BLåvitt varit högaktuellt för Risp...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.