2009/02/21

Här är inmarschallsången jag vill se på Gamla Ullevi

MUSIK. Tidigare i år har vi på BaraBen lyft frågan om musiken på Gamla Ullevi. Nästa steg i debatten är att fokusera på en inmarschsång, en sång som skall ena läktarna i allsång inför varje match. Ni kan redan nu räkna med att IFK Göteborg kommer spela antigen Schytts med "Heja Blåvitt" eller Groznjy med "En stad ett lag" till våra inmarscher.

Men duger dessa sånger verkligen som inmarschlåtar?
Mitt svar är nej.

Den mest berömda inmarschsången för de flesta svenskar är Liverpools fans och deras inmarschsång "You never walk alone", här inför en Champions League-match mot Barcelona:



Men norr om gränsen finns det ett katolskt gäng vid namn Glasgow Celtic som faktiskt spöar Liverpool-fansen på deras egna paradgren, rätt enkelt dessutom:



Lämnar vi den brittiska övärlden så finner vi den mäktigaste inmarschen i Europa på Olympiastadion i Rom. Med viss risk för att bli lätt Birro:eskt sentimental på gamla dagar så får i alla fall jag ståpäls av att höra Romas tifosi brista ut i den klassiska inmarschen, med det mindre briljanta namnet, "Roma Roma Roma". Sången har ett lungt tempo, enkel text som är allsångsvänlig och inga störande element som jävlas med publiken:



Mitt förslag för inmarschlåt på Gamla Ullevi hädanefter är därför Maia Hirasawa med sin "Gothenburg":



Melodin är rätt långsam vilket gör det enklare för en stor grupp att sjunga med i allsången. Texten är förvisso på engelska vilket ger en internationell touch, men både rätt enkel och handlar dessutom om en ångestfylld passion till Göteborg som stad, en kärlekssång helt enkelt. Låten har den en enorm läktarpotential med partier av "aaaah aaaahaaa" och liknande, mellan de rätt talande textraderna och saknar element som snabba partier som förstör en mäktig allsång. Dessutom är inget annat fotbollslag som både historiskt och i dagsläget förknippas så starkt med sin stad som Blåvitt, så argumentet att det är en kärlekssång till Gothenburg, Göteborg, och inte Blåvitt, stärker bara min vilja att använda den. Den har helt enkelt alla element för att bli en episk klassiker som allsång på Gamla Ullevi.

Hirasawas "Gothenburg" är inte för skrikig, har inte en hård stil som skrämmer skiten ur pensionärer och barnfamiljer - men är samtidigt inte mesigt dansbandstöntig och således en låt som retar skiten ur alla "tuffingar" där emellan. Sedan vore det förmodligen rätt enkelt att få hit Maia själv till premiären för att på så sätt inviga allsången på riktigt och sedan låta den växa därifrån och få ett eget liv, till något som kan krossa, eller i alla fall hamna i närheten av Romas och Celtics magiska läktarsånger.

Tror jag detta blir av? Nej. Det kommer säkert att eka "Heja Blåvitt" från högtalarna i år med. Men det var, är, ju i alla fall en idé som kunde gett oss den där ytterligare internationella dimensionen framöver...

235 kommentarer:

  1. Refrängen skulle absolut funka bra tycker jag... men känns väl inte så troligt att den kommer fastna hos särskilt många... eller?

    SvaraRadera
  2. arigold/ Man kör ju så klart texten på storbildsskärmarna, i alla fall den första säsongen. Då kan alla sjunga med och lära sig den snabbt...

    SvaraRadera
  3. AriGold/ Första gången de spelade "roma roma roma" kan det inte ha varit många som vare sig kunde texten eller trodde sig lära den. Men man måste nöta något under många år om det ska bli en tradition som fastnar och blir mäktig. Nu för tiden finns som sagt storbildsskärmar och sådant som kan hjälpa till genom att en textremsa läggs upp...

    SvaraRadera
  4. Kul förslag!

    SvaraRadera
  5. trist låtförslag..

    HEJA BLÅVITT

    SvaraRadera
  6. och så lämnar vi över kommentarsfältet till hundra jobbiga hårdrockskillar som allihop skriver "vad är det här för trög skit, RAMMSTEIN ska det vara på inmarschen"...

    SvaraRadera
  7. Är personligen inte jätte förtjust i Hirasawa, men ändå roligt med ett lite annorlunda förslag istället för den trötta Grozny rocken som brukar dyka upp. Tror man behöver en svensk text för att det riktigt ska sätta sig hos alla dock. Det finns en anledning att Kent, Winnerbäck, Lundell och Håkan når en större publik än svenska band som sjunger på engelska.

    SvaraRadera
  8. Sorry, håller inte men en av mina personliga favoriter. Dock inte BLÅVITTFOTBOLL

    SvaraRadera
  9. Evert taube Änglamark skall vi ha!!

    SvaraRadera
  10. Om man kunde få (nästan) hela Ullevi-publiken att sjunga och sjunga med hjärtat som på Anfield eller Celtic Park skulle stämningen bli jävligt mäktig på Gamla även om vi sjöng "Min hatt den har tre kanter". Min poäng: Det som är avgörande är inte låtvalet utan traditionen. Självklart skall vi inte slänga bort vår "Heja Blåvitt"-inmarschtradition, utan istället börja sjunga med i den med draghjälp av ökad högtalarvolym i det utmärkta ljudsystem som finns på nya arenan (detta knep används på såväl Anfield som Celtic Park som framgår av klippen).../JW

    SvaraRadera
  11. Jag gillar förslaget. Nån ny låt måste fram. Och denna är ett bra förlsag !

    SvaraRadera
  12. Kör hårt på detta! Mycket bra förslag!

    SvaraRadera
  13. någon annan än jag som tycker Blickar över götet vore en perfekt låt?

    SvaraRadera
  14. Grymt förslag, till skillnad från en del förslag så GÅR denna faktiskt att sjunga allsång till för det är inte hårdrock eller en snabb låt med krånglig text. har man text på storbildsskärmarna till en sådan här inmarschlåt skulle vi ha enorm allsång efter ett par matcher.

    och som du säger själv, den är inte hysterisk men inte töntig så de flesta kan acceptera den. personligen tycker jag den är sjukt bra dessutom.

    SvaraRadera
  15. Äntligen! Då jag själv är för lam för att dra igång debatten om inmarchsången är jag j-ligt glad att du gjorde det! Tack!

    Ditt förslag till inmarschsång passar jag på för tillfället då jag hört låten för lite, har inget bättre förslag heller dessvärre MEN ska vi ha en inmarschsång på "gamla" så måste ALLA grupperingar vara överens så det är väl på tiden att vaska fram olika förslag, nöta dem på BaraBen och sedan rösta...Kan få vilken Allsvensk (till att börja med) klubb som helst att låtas imponeras och tappa focus!

    SvaraRadera
  16. JW14:01/ Med skillnaden att "Heja Blåvitt" är en skitful sång då. De tre andra exemplen är långsamma vackra låtar som har lågt tempo, medan "Heja Blåvitt" är som ett dansband på GHB, tralltrall när den är som värst...

    SvaraRadera
  17. Jag tror en del "hårdingar" skräms lite av Maias ljusa röst. Men tänk den låten sjungas av 4-5 000 mansröster:

    "Gothenburg I came back to you
    Now you be nice to me, then I'll be nice to you
    Gothenburg I thank you
    You gave me someone to love, and I really owe you"

    att ha texten på storbildsskärmen är smart dessutom.

    SvaraRadera
  18. Så länge man bara sjunger de två första verserna, så att inte det blir för långt (runt 3 minuter annars) så är detta det bästa inmarschförslaget jag hört i alla fall.

    De två första verserna i låten:

    "Trams coming in, there's wind from the sea
    But I don't feel cold, it's not shivering me
    And I thought I didn't like this city but I've changed

    Pass the place were I lived in 2002
    And I can see the square close to my old school
    In the middle of Northtown, just feeling good
    Did not think I liked this city,
    Thought I, thought I hated this city but

    Gothenburg I came back to you
    Now you be nice to me, then I'll be nice to you
    Gothenburg I thank you
    You gave me someone to love, and I really owe you

    Walk up to the hill, there is someone I like
    He has those wrinkles close to his eyes
    But they´re not from crying, he laughs more than I
    Did not think I liked this city
    Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
    Thought I, thought I hated this city but

    Gothenburg I came back to you
    Now you be nice to me, then I'll be nice to you
    Gothenburg I thank you
    You gave me someone to love, and I really owe you"

    SvaraRadera
  19. Fantastiskt bra förslag.

    SvaraRadera
  20. Naturligtvis skall inte raden "Find More lyrics at www.sweetslyrics.com" finnas med i sången då...

    SvaraRadera
  21. Allvarligt talat så är "Änglamark" inte en dum idé alls. Sången har rätt tempo och är en melodi som dom flesta känner till. Kanske inte speciellt blåvittrelaterad text, men det finns ju också ett alternativ att man gör om hela eller delar av texten.

    SvaraRadera
  22. Jag gillar Maia Hirasawa, men jag har aldrig ens tänkt tanken, o först tänkte jag, näe vafan de här går ju inte, men jo nu i eftertanke är det ju verkligen en grym idé hela texten ger ju en riktigt personlig och sympatisk känsla! Så nu känns det jävligt synd att det antagligen inte kommer bli något av det här. Men jag antar att du främst tänkte på Första versen och refrängen då?

    Trams coming in, there´s wind from the sea
    But I don´t feel cold, it´s not shivering me
    And I thought I didn't like this city but I've changed

    Pass the place were I lived in 2002
    And I can see the square close to my old school
    In the middle of North town, just feeling good
    Did not think I liked this city,
    Thought I, thought I hated this city but

    Gothenburg I came back to you
    Now you be nice to me, then I´ll be nice to you
    Gothenburg I thank you
    You gave me someone to love, and I really owe you

    SvaraRadera
  23. Känns nästan som allt annat än "Heja Blåvitt" är bra. Blir det ändå den vill jag att vi överröstar skiten med någon lämplig sång istället. Då blir det mycket bättre tryck.

    Gillar texten till den här låten och tror faktiskt att det kan gå hem om alla verkligen lär sig låten och tar i lite. Dock tveksamt att Blåvitt skulle gå med på att byta ut klämkäcka dansbandsplågan "Heja Blåvitt". Kan inte någon höra med Kamratgården om det är tänkt att köra den även på nya arenan?

    SvaraRadera
  24. Riktigt bra initiativ, Frankie. Man har länge längtat efter en riktigt bra låt även om jag är tveksam till om det kommer fungera med en låt på engelska?

    Forstsätt spotta ut artiklar Frankie! Det är ju faktiskt helt sjukt vilket jävla engagemang du har för blåvitt!

    SvaraRadera
  25. Riktigt bra initiativ, Frankie. Man har länge längtat efter en riktigt bra låt även om jag är tveksam till om det kommer fungera med en låt på engelska?

    Forstsätt spotta ut artiklar Frankie! Det är ju faktiskt helt sjukt vilket jävla engagemang du har för blåvitt!

    SvaraRadera
  26. Håller med om att Änglamarken skulle kunna funka bra, om inte borde klacken göra en version på den. Blommorna kan bytas ut till blåvita legendarer.

    Maias låt skulle också kunna bli bra. Kanske måste initiativet komma underifrån. Jag har svårt att se att gubbarna i båset skulle ge upp Groznys, det var ju Milds "beställningsverk".

    En annan låt som kanske inte passar som inmarschallsång men som vore grym på läktarna är "Göteborg" av Göteborg Sound:

    Jag har varit i London, jag har varit i Paris
    Jag har sett mig omkring på alla sätt och vis

    Jag har sett New York och Jerusalem
    Men jag gjorde inget annat än längtade hem

    Inget är som du, åhåhåhåh Göteborg
    Jag älskar dina gator och jag älskar dina torg

    Tänk att få vandra i våran allé
    Och ta sig en bärsa på 7:ans café
    Att ligga i gräset i Slottskogens park
    Långt ifrån främman, kröken och knark

    Inget är som du...

    Att sitta på spårvagnen linje nr 4
    När kontrollören kommer på, då är goda råden dyra

    Jag har vart i Amsterdams glädjekvarter
    Men det enda jag gör är å förstå mer och mer att

    Inget är som du...

    SvaraRadera
  27. Tycker det är grymt krystat och så droppande av lillebrorskomplex att alla allsvenska lag helt plötsligt ska ha en inmarschlåt likt liverpool och Celtic. De senaste två åren har ju många allsvenskalag skaffat inmarschlåtar och försökt skapa en "detta har vi alltid gjort" -stämning kring den. Själv tycker jag att det känns så jävla konstigt.

    Sanningen om liverpool/celtic är ju att det finns en historia bakom att de började sjunga låten. Att bestämma en låt FÖR att ha något att sjunga känns krystat. Dessutom har vi ju faktiskt Heja blåvitt som (gilla det eller ej) är vår traditionella låt sedan ganska länge(?).

    Det är alltid krystat att bestämma att man ska börja med en ny tradition. Traditioner börjar oftast som en slump som man sedan fortsätter med.

    I övrigt så är ju låten ett passande val om vi nu ändå måste ändra på vår inmarsch...

    För övrigt hade "Heja Blåvitt" låtit underbart utfört av 55 000 på en CL-match.

    SvaraRadera
  28. Vi har supportrar med massa produktiva förslag och idéer, bryr sig Blåvitt ens om dessa? har Blåvitts marknadsfolk koll på baraben till exempel? för om man inte har koll på vad supportrarna tycker och tänker, hur fan ska man då kunna ge bra produkter och lösningar till oss?

    blåvitt borde ta in flera skribenter härifrån som konsulter, det hade jag gjort om jag varit i den här branschen.

    SvaraRadera
  29. anonym 14:43/ Poängen är fortfarande att heja blåvitt inte går att sjunga bra allsång till. den är för snabb och har för få som faktiskt gillar att sjunga den. vi har ju haft den på matcher i 30 år, mer till och med men ändå sjunger inte folk med för den är inte allsångsvänlig...

    jag gillar maia-förslaget. som sagt, första två verserna och dubbel refräng så har vi en klassiker på g här.

    SvaraRadera
  30. Kul förslag. Hade dock föredragit nått på svenska. varför inte nationalteatens "Bara om min älskade väntar". Den är verkligen gbg,tydlig,långsam och lätt att följa med i. man kanske hade behövt anpassa texten något iof.

    SvaraRadera
  31. Låten är fantastisk och verkligen som gjord för allsång. Vore så sjukt fint om någon kunde ta tag i detta, som sagt, skulle nog inte vara svårt att få Maia till premiärmatchen för att introducera den eller så.

    SvaraRadera
  32. anonym 14:50/ Bara om min älskade väntar är skivacker, men den har förvisso ingen koppling till Göteborg. Ulf Dageby har översatt Dylan i den låten, så Göteborg är det inte direkt...

    SvaraRadera
  33. Passar väl perfekt med en engelsk text för Lilla Londons stolthet Blåvitt!

    SvaraRadera
  34. Njaaa.. mökligen refrängen, annars sjunger hon rätt fort den kvinnan , svårt att hänga med för många, speciellt när det är på engelska

    Kan vi lika gärna ha "heja blåvitt"
    passion & tradition det med.

    jag e kluven

    SvaraRadera
  35. Jag gillar melodin väldigt mycket, den har ett perfekt tempo för inmarschlåt, men texten är ju för jävla tetig. Hon hatade staden men kom tillbaks bara för att hennes pojkvän råkade bo här, om jag har uppfattat det hela rätt. Inte direkt den stenhårda patriotism man skulle kunna önska. Sedan vore det dessutom mer önskvärt med en svensk text.
    Blåvitt borde fråga Maia om hon skulle kunna spela in en svensk version med lite mer patriotisk text;)

    SvaraRadera
  36. FANTASTISKT FÖRSLAG! Hade kunnat bli jävligt pampig och dessutom är det lite nytänkande. Gillar detta som fan.

    SvaraRadera
  37. Allt utom den där jävla "Ett lag..." så är jag, och många med mig nöjda.
    Texten är så illa, så man blir sjösjuk.
    Bara lyssna på rader som "för han å hon å du å jag..".
    Va fan är det för svenska?
    Bara för att det rimmar, så betyder det inte att det är bra.
    Fortsätt med Heja Blåvitt, då den alltid har funnits där, och bör vara med oss även i framtiden.
    Det jämförs med lag som Liverpool och Celtic, som har kört "You never walk alone" i måååååånga år.
    Tveksamt om de skulle byta bara för att de skall bli lite mer "poppiga".
    Det tog dem många år innan deras inmarschlåt satte sig, och att vi skulle byta låt nu, skulle nog tyvärr innebära att vi skulle tappa den enda låt som alla kan på arenan.

    /Slang

    SvaraRadera
  38. Hirasawa skulle nog funka. Bra text och fin melodi.

    "Bara om min älskade..." var också ett bra förslag. Texten måste inte handla om Göteborg. Kan West Ham sjunga om såpbubblor, kan väl vi sjunga om vad som helst.

    SvaraRadera
  39. Varför inte olle adolphssons: Det går en vind..

    Det hörs en sång i från norra läktarn, det hörs en tydlig melodi..

    SvaraRadera
  40. är du efterbliven?

    SvaraRadera
  41. Heja Blåvitt har helt klart sin begränsning som en ganska "tråkig" låtförslag. Samtidigt har den helt klart sin charm och är en riktig klassiker. Är inte detta något som bör diskutera - inte just den förslagna låten kanske - men i allmänhet. Hur vill Blåvitt ha sitt evenemang - hur vill vi supportrar att det ska vara? Jag skrev en gästkrönika på alltid blåvitt i vintras och tycker att den här diskussionen är helt klart nödvändig från supportrars håll mot föreningne.

    SvaraRadera
  42. Tror fullt på detta oxo...

    D-Day



    "jag gillar maia-förslaget. som sagt, första två verserna och dubbel refräng så har vi en klassiker på g här.

    21/2/09 14:47"

    SvaraRadera
  43. Kan bara instämma med allt i denna texten som för övrigt va bland de bästa jag läst här på baraben. När jag såg rubriken blev jag lite irreterad först eftersom jag helt enkelt gillar "en stad ett lag" men efter att läst texten och hört Maias låt så håller jag helt och hållet med. Den hade vart kolckren! Jobba för detta baraben!!

    SvaraRadera
  44. Blickar över götet hade ju vart den mest 100% låt som går att hitta till en inmarsch.. Blååååvittt blååååvittt Äääänglaaarna från gööötebrog!

    SvaraRadera
  45. Grym ideé, snälla gör allt för att få detta att nå fram till blåvitt så kanske dom lyssnar !

    SvaraRadera
  46. Jag förstår verkligen inte varför folk inte föreslår "Änglarna Från Götet"? Det är den enda låten vi har idag som är klassisk nog och har potential att skapa ett enormt tryck redan från start.

    Har tidigare skrivit det här på Änglarnas forum:

    Tänk er ett fullsatt Gamla Ullevi, solen skiner och det är knappt fem minuter till avspark, vi möter AIK. Rätt som det är spelas "Änglarna från Göteborg" upp på hög volym (dubbelt så högt som "När jag blickar över götet" på Nya Ullevi) och varenda jävel i klacken sjunger för full hals, sången sprider sig även till andra sektioner och helt plötsligt står mer eller mindre hela arenan upp och sjunger för allt vad de är värda. Det fullständigt ekar och stämningen ökar för varje sekund som går. AIK:arna ser ut som mimande clowner när deras sång fullständigt dränks av våran.

    Drömmer jag eller är det här möjligt? Hade inte det varit en jäkla tändvätska för spelarna att gå ut till en sådan lyrisk stämning? Är vi kapabla till detta? Är det en bra idé?

    Bara några tankar.


    Är ändå inte den låten den mest klassiska kandidaten till att ta över efter "Heja Blåvitt". Passion är bara förnamnet.

    SvaraRadera
  47. Blickar över götet ska spelas vid inmarsch och 18 800 änglar ska sjunga med. Det blir gåshud..

    SvaraRadera
  48. Tycker det här känns lite som då vissa ville att tränarna skulle ha dyra kostymer i allsvenskan, för att de har det utomlands...

    Vore det inte smartare att behålla lite av vår originalitet (träningsoveraller och Heja Blåvitt)? Och fokusera på att importera sådant som utvecklar spel och spelare istället (träningsmetoder och dietplanering)?

    SvaraRadera
  49. Bra initiativ!
    En tanke: om tradition fortsätter och "Heja Blåvitt" även i fortsättningen kommer att spelas vid inmarsch, kanske man i sann supporteranda kunde börja med att sjunga "den nya" sången vid start av andra halvlek istället. Om resultatet blir bra, kanske man kan få de ansvariga att överväga att byta ut inmarschsång "Heja Blåvitt" emot "den nya".

    SvaraRadera
  50. För det andra så bör en inmarschsång på något sätt också få den statusen. Majoriteten av klacken skiter i "heja blåvitt" utan står och sjunger hata gais - eller något annat - i stället. På nåt sätt måste den ges en "ny" status - Heja Blåvitt om det fortsätts med den - för att den ska kunna kallas inmarschsång.

    SvaraRadera
  51. Inmarschsång på ENGELSKA? Nu får du väl ändå kamma dig..?

    SvaraRadera
  52. Ha kvar "Heja Blåvitt" som måljingel och jobba in Hirasawa som inmarchlåt. Före en gångs skull ett förslag med klass .Jag besparar mig gärna från "Blickar över götet" och "En stad ett lag".

    SvaraRadera
  53. Riktigt grym idé, jag gillar det. Plocka upp det till ansvariga IFK-are!

    SvaraRadera
  54. fruktansvärt bra förslag frankie.

    SvaraRadera
  55. Kass förslag.

    Visst är Hirasawas "Gothenburg" en fin och trevlig trudelutt på alla sätt och vis, men som fotbollslåt och som inmarcshlåt? Knappast.

    Vi har en inmarschlåt sedan trettio år till baka, det kallas TRADITION, vi som faktisk varit på matcherna de senaste 20 åren får lite gåshud då de första tonerna sätter igång.

    Om folk inte sjunger med tillräckligt till HEJA BLÅVITT (en låt skriven för vårt lag) varför tusan skulle man/de då börja sjunga till en låt som råkat ligga på topplistan för nått år sedan och som inte har något som helst att göra med vårt lag?

    Spela gärna låten tio minuter innan avspark eller i pausen, men bevara vår tradition med Heja Blåvitt!!

    Nä Frankie, det håller inte, ta och kamma dig eller fixa en manikyr eller något och gör ett reportage om det i GT, sluta propagera för ny inmarschsång.

    Ska vi kanske ändra inmarschsån varje gång det råkar komma upp någon ny "hit" på SRs-topplista andra heta alternativ "Känn ingen sorg för mig GBG"?

    SvaraRadera
  56. Ärligt talat, låten Blickar över Götet är ju gjuten. Fattar inte varför inte denna ses som den självklara inmarchlåten. Man körde den förra året, eller om det var för två år sedan, med ljumen respons. Men den har enorm kapacitet att kunna bli en klassiker på nya arenan. Svårigheterna att etablera några nya supporterkulturer på ett ekande tomt nya ullevi är ju uppenbara! Blickar över Götet har precis det gung och rytm som en bra inmarchlåt skall ha, den har en fantastiskt enkel och bra refräng och det finns stor potential att många snabbt skall kunna lära sig den. Inte minst om man låter textremsor på storbildskärm rulla.

    SvaraRadera
  57. mycket bra mycket bra ! Hur stor är chansen om vi framför detta till IFK att det händer tro ? Om det görs en namninsamnling T.ex på läktaren innan matchstart / Halvlek eller över internet å det visar ett relativt stort intresse borde det antagligen gå. Läggs det fram på ett bra sätt som i till exempel den texten du precis skriv borde det antagligen gå . Genom en bra inmarsch blir ju spelarna allmänt taggade också !

    SvaraRadera
  58. gammal och bitter/ Problemet är att tradition inte hjälper, det är ju påtvingad tradition, låten är inte gjord för inmarsch och ingen vill(/kan på ett vettigt sätt) ju sjunga med i den!

    Sedan när du börjar med personangrepp på Frankie istället för att diskutera frågan idiotförklarar du bara dig själv.

    Jag håller med majoriteten, förslaget är riktigt bra och de två första verserna i denna med dubbel refräng vore ett stort lyft!

    SvaraRadera
  59. Brilliand förslag, tror dock inte det komme bli av...men kontakta IFK och gör ett försök!

    SvaraRadera
  60. Grymt jävla förslag och genomtänkt med, ingen dänga som "en stad ett lag" där texten är så urbota korkad att man blir irriterad av att höra skiten.

    maia h för inmarsch!

    välkommen tillbaka frankie, du är saknad!

    SvaraRadera
  61. Hirasawa - Gothenburg skulle absolut kunna funka!
    Dock ett litet frågetecken till texten, mest för att den är på engelska...
    Och hela låten är för lång att sjunga, men de inser nog de flesta också.

    // Mange

    SvaraRadera
  62. Det är precis sådant här tänk man skulle vilja höra från: IFK!

    SvaraRadera
  63. Blöjsupportar hela bunten? Klassiska Heja Blåvitt ger ni fan i, sjung med istället. Hirasawa?! Herre gud...

    /74

    SvaraRadera
  64. Bästa förslaget så här långt är absolut "Bara om min älskade väntar"! Maias låt är skitbra men det känns inte som om den kommer funka till 100%, hur bra den än är.

    Problemet med bland annat "Blickar över götet" är att de har skrivits med förhoppningen att den ska funka som inmarschsång och då känns det lite krystat. För övrigt har vi en inmarschlåt sedan många år tillbaka, där har vi ju traditionen.

    SvaraRadera
  65. Är det något frankie kan så är det att engagera folk i alla fall, både för och mot. se bara diskussionen om detta, vilket egentligen inte är något "hett" ämne...

    SvaraRadera
  66. Heja Blåvitt är ingen ingångslåt.
    Heja Blåvitt är ingen låt.
    Heja Blåvitt är hysterisk Bert Karlsson-onani från 70-talet som gör barn döva och vuxna självmordsbenägna...

    SvaraRadera
  67. blowing bubbles- hjälper inte att heja blåvitt är klassisk, den är ju svindålig och därmed inget som lockar till allsång.jag tycker hirasawa är ett skitbra förslag!

    SvaraRadera
  68. Heja Blåvitt är tradition, vet inget annat svenskt lag som haft samma inmarschlåt under 30-talet år. Det är klassiskt, något att vara stolt över.

    SvaraRadera
  69. Bra att detta ämne lyfts upp! Min personliga åsikt är att med ny arena så ska det självklart vara även ny musik. Hela musikutbudet i allmänhet och ingångslåten i synnerhet SKALL ändras! Det ska vara cleana låtar, inget jävla larv. Sen så har jag inte någon direkt egen åsikt om vad det bör bli, men Frankies förslag står jag bakom helhjärtat tills dess att eventuellt något bättre förslag kommer fram. ALLT är bättre än Schytts och Grozny iallafall. Och hoppas att denna diskussion mynnar ut i att Blåvitt vaknar och förstår att lyssna på sin själ, dvs sina supportrar, i denna fråga...

    SvaraRadera
  70. Nja.. Tyvärr, det finns inget som slår "Heja Blåvitt". Det är bara att inse att vi är inte internationella i den bemärkelsen. Personligen tycker jag inte att man kan ta någon annan låt utan att de känns falskt och tillgjort. You'll never walk alone, är förvisso en av världens mäktigaste låtar, men den symboliserar inte IFK Göteborg. Gällade "Gothenburg" så är den inte "maffig", den saknar tryck - vilket "Heja Blåvitt" har tack vare att den har hängt med i så många år och nästa alla kan de. "Heja Blåvitt" ekar på Gamla, igår, idag och i framtiden.. =)

    SvaraRadera
  71. Refrängen i Maia Hirasawas "Gothenburg" lyder:

    Gothenburg I came back to you
    Now you be nice to me, then I'll be nice to you
    Gothenburg I thank you
    You gave me someone to love, and I really owe you


    Där "you gave me someone to love" självklart är i vårt fall en referens till Blåvitt, där "I came back to you" kan vara en referens till änglar, spelare som fans som varit i exil på olika vis, hemvändande proffs och supportrar.

    Personligen tycker jag att den här sången har många dimensioner och är tolkningsbar på ett sätt som gör den attraktiv. Sedan att fokus i den är "Gothenburg" och inte "Blåvitt" tycker jag är fräscht, dels för att vi har Göteborg i vårt föreningsnamn, dels att vi sjunger en hyllningssång till vår hemstad, eller i vårt fall staden som är hem för vår arena och vår Kamratförening.

    You be nice to me, and I'll be nice to you är ju samspelet mellan supporter och lag, supporter och stad, ge ni oss ett fint spel så ger vi er vår passion och glöd.

    Som sagt, texten är mångfascetterad och som någon annan nämnde så är det väl knappast ett problem med en engelsk text för oss i "Lilla London", speciellt år 2009 när "alla" kan engelska. Jag står fast i att jag anser Maia:s "Gothenburg" vara det klockrena exemplet på vad vi borde ha istället för Heja Blåvitt som inmarschlåt på Gamla Ullevi.

    Heja Blåvitt ska naturligtvis leva kvar som målsignatur och höras flera gånger per match, ändå.

    SvaraRadera
  72. vad ska man säga, du argumenterar väl för din sak frankie. vad först lite tveksam men när man hört låten 3-4 gånger så sätter den sig verkligen.

    låg på solariet och hymmade "goooothenburg be nice to me" förut hahaah

    SvaraRadera
  73. Tack för det mycket härliga förslaget. En mycket vacker text om en mycket vacker stad. Inte heller bara ett jävla okritiskt hyllande utan en berättelse från verkligheten. Livet är inte alltid enkelt. Hade vart värdigt att sjunga den här inför matcherna.

    Måste också säga att jag trodde förslaget skulle mötas av större motstånd här inne. Men icke, tack för det.

    SvaraRadera
  74. ser man över kommentarerna så verkar runt 80% vara för att byta till hirasawa här, det är faktiskt ett chockresultat om man ska använda kvällstidningsspråk. jag kan inte mer än hålla med själv oxå! hirasawa är klockren som ingångslåt!

    SvaraRadera
  75. Det var en gång ja skulle ut och feska ål med en krok som var av stål jag hade lånat Birger Bengtssons gamle båt men det var hål i bönn så jag blev våt. Då fick jag syn på Andreases pråm den har ju alltid gått i lån, fast hes och skrovlig i min hals ja' sjunger ÅLEFESKARNS vals.


    Där har ni en bra refräng..

    /Blåvitt

    SvaraRadera
  76. Nejnej... Det ska vara Heja Blåvitt.. Klassiskt och bra. /P

    SvaraRadera
  77. Heja Blåvitt är kanske den fulaste låten som vi har, men ok att den har tradition, ha kvar den som måljingel då istället och kör på något nytt och bra i början av matchen- som detta!

    Men nej, Blåvitt kommer aldrig ta till sig det här utan istället köra typ "en stad ett lag" som är rätt katastrofalt usel när allt kommer kring.

    SvaraRadera
  78. Det här är en alldeles för stor sak för att låta några dagdrivare och småbloggare ens ha en åsikt om. Men om vi alla kan vara eniga om att det vedervärdiga kräkmedel som "Groznyj" alstrat ABSOLUT INTE får spelas så är det ju ett steg i rätt riktning.

    Maia Hirasawas låt har väl egentligen bara rätt titel. Jag tror vi måste köra något storslaget och tungt men ändå inte smaklöst, och kanske släppa själva texten och göteborgsanknytningen. Det senare skulle vi ju få med typ Instant repeater 99 eller varför inte introt till I´ll be gone?

    SvaraRadera
  79. Jag älskar den här låten!
    Klart den skall ljuda på nya arenan!

    SvaraRadera
  80. Kul och se att du har humor Frankie. Tragiskt att så många nappat på det här. Vi skulle alltså sjunga en låt på engelska, som dessutom handlar om en tjej som först avskydde våran älskade stad för att sedan finna den lite småpittoresk och go? Ger inte ett jotta för Schytts och dansband men Heja Blåvitt är en svensk klassiker. Så lalla ni till Hirosawa i duschen eller solariet om ni vill, inte på Gammla Ullevi.

    Old timer

    SvaraRadera
  81. Ålen är bäst hittills.

    SvaraRadera
  82. "Heja Blåvitt" är:

    1. Klassisk
    2. Traditionell

    "Heja Blåvitt" är inte:

    1. Allsångsvänlig
    2. Medryckande
    3. Triggande
    4. Passionerande

    Byt ut den som inmarschlåt och ha kvar den som målsignatur så blir alla glada och nöjda. Horribel låt att ha som inmarsch, bara att hoppas att klacken överröstar dansbandsdängan om den mot förmodan blir kvar.

    I det här fallet behövs det förändring.

    SvaraRadera
  83. Bra förslag fel låt:

    Vår stad heter inte Gothenburg..vi heter GÖTEBORG!!

    Ingen engelsk skit tack. Vi är svenskar!!!

    SvaraRadera
  84. Ah, rätt bra förslag. Men det viktigaste är, som några påpekat, att frågan lyfts. Heja Blåvitt funkar uppenbarligen inte och Grozny-låten suger hängröv. Maias låt skulle kunna funka, men min favorit är nog Änglarna från Gbg!

    Den andra frågan - som vädrades härom veckan - är ju den om musiken på Gamla. Varför spelar vi inte ENBART Göteborgslåtar!? Det finns ju hur många som helst! Istället blir det sån skit som Måns "Boråsfrilla och kuksugarmun" Zellmerlöv och annan skiiiit...

    SvaraRadera
  85. Bra melodi men texten på engelska kommer inte funka. Jag röstar på "Bara om min älskade väntar"

    "Var e refrängen på Gothenburg"?
    /Bert Karlsson

    SvaraRadera
  86. Jag har tidigare föreslagit att sjunga "Men bara om min älskade väntar" på våra läktare, om den fungerar som inmarschlåt vet jag dock inte, men refrängen är så allsångsvänlig & mäktig det kan bli på svenska.

    Änglamark som inmarschlåt med originaltext är jag tveksam till, men att den aldrig skrivits om med ny mer blåvit text är en gåta. Mer folkkär melodi går knappast att finna.

    förövrigt tycker jag det känns mer Bajenkomplex än Pool/Celtic-komplex att försöka hitta en icke-mainstream låt att använda som inmarschlåt istället för heja blåvitt.

    Bra idéer som presenteras hittills hur som helst, och som nämnts tidigare: de bästa/mest lyckade läktarsångerna är ofta sådana som ej har ett givet samband med klubben utan fångas upp underifrån. Vem fick inte rysningar av Derrys 50 supportrar överrösta oss med "Teenage Kicks" till exempel?

    SvaraRadera
  87. På Änglaskaran´s myspace ( www.myspace.com/anglaskaran ) står det att dom har nya låtar på gång. Hoppas att de har nån låt som passar, vore fräckt med en ingångslåt som hade lite mer drag i sig men ändå var allsångsvänlig...

    SvaraRadera
  88. Det ska vara drag i första tonerna på en inmarschlåt, Heja Blåvitt har det lite grann. för övrigt är det väl "Blåvitt, Blåvitt" som spelas när bollen är i motståndarens mål och ingenting annat!?

    SvaraRadera
  89. Sämsta förslaget

    SvaraRadera
  90. Bästa låten i Sverige är utan konkurrens Bajens "Just idag är jag stark"! Får rysningar när hela Söderstadion vibrerar av grön/vitt till den låten! Nåt sånt skulle vi ha.

    SvaraRadera
  91. "Bajens" låt är grym

    SvaraRadera
  92. Maia Hirasawas Gothenburg - Har inte vi hört denna låten på Ullevi någon gång? För låten känns så jäkla bekant.

    SvaraRadera
  93. Problemet med Grozny och alla andra beställningsjobb är att texten idiotförklarar klubbens fans (min åsikt iallafall) Kände dom sig tvugna att lägga ut texten så att det inte lämnade något utrymme för tolkning?

    "Det fanns en ängel, som jobbade vid en svarv
    Under 30 år på ett och samma varv"
    Vafan?
    Kommer aldrig att sjunga med i detta för det har ingen mening för mig. Hirasawas låt kan funka för den kan man iallafall hitta ett eget sätt att relatera till.
    /john

    SvaraRadera
  94. Tycker denna som jag länkar till är bäst. kolla hemsidan..

    http://www.youtube.com/watch?v=s2IGoCsPHU4

    "På Ullevi finns alltid vi när blåvitt spelar här.
    Våran änglakör ska sjunga nu, så det blir atmosfär.
    Vi ger er kraft, vi bär er fram, mot nya stora mål. Och vårt änglalag ska vinna allt, så vi kan säga skål.

    Så alla blåvita änglar på planen, vi tror på er idag.
    Vi finns alltid här med änglasång, och ni vet vi älskar vårt lag.

    Vi är alla här för samma sak, visa att det går.
    Även om det blåser kallt någon gång finns solen där vi står."

    Kan det ens finnas en bättre text?

    SvaraRadera
  95. Bajens låt är skit.. jävla pundare som sjunger (passar iofs bra)

    SvaraRadera
  96. Anonym 21:44. Och hur många rockstjärnor har inte varit pundare? 99 % eller? Knark eller inte, många bra låtar har dom gjort. Hade vi en lika bra låt som Kentas låt skulle jag vara jävligt glad!

    SvaraRadera
  97. Jag ställer mig bakom förslaget om Maia, självklart befinner hon sig på innerplan i premiären och kör den live, med texten på storbildsskärmarna.

    Och så kräver jag att man sjunger "Hallelujah" under matchens sista minuter.

    "Maybe I've been here before, I know this room, I've walked this floor, I used to live alone before I knew you, I've seen your flag on the marble arch, love is not a victory march, it's a cold and it's a broken Hallelujah
    "

    http://www.youtube.com/watch?v=mmbQEQltOwM

    SvaraRadera
  98. This is my life - Gasolin.

    SvaraRadera
  99. Vad har en engelskspråkig sång att göra på mesta mästarnas arena? Det är inte för inte som man sjunger "welcome to sweden" när det där ljusblå andraplatsglorifierande skitlaget är på besök, eller hur? Tyvärr är den på grund av språket otänkbar som inmarschlåt för mig; hade den varit på svenska så hade den däremot varit det bästa förslaget på en alternativ inmarschlåt som jag hört.

    En kompromiss mellan röj och tradition (om vi nu sorgligt nog inte lyckas kombinera dessa) skulle kunna vara att låta "heja blåvitt" vara kvar som låt i halvtid och efter vi gjort mål; men ersätta den som inmarschlåt.

    Man skulle eventuellt kunna försöka översätta "Gothenburg" men det kanske lätt blir vanskligt. Jag försökte iaf; slutade efter första refrängen då det känns som att man kanske inte skulle vilja ha den mycket längre än så ändå utan snarare bara upprepa refrängen kanske?



    Står på ett berg, ser ut över stan
    bekanta syner, det är lätt man blir van
    Och jag trodde att jag hade glömt vem du är

    Går ned för gatan där du bodde en gång
    en man går förbi och visslar på en sång
    som minner om alla de tider som var
    och jag trodde, jag glömt vem du var;
    trodde hjärtat slog för nå'n annan, men...

    Göteborg, jag fann vägen hem
    mina brister du ser; och du förlåter dem
    Göteborg, (jag) älskar dig
    jag ser en kvälls röda hav och du ler mot mig


    ok, det medges att min poetiska sida kanske inte är på topp efter några bira, men någon kan säkert göra det bättre än jag. Ville mest illustrera att det faktiskt borde gå att ta denna väg med ;)

    SvaraRadera
  100. Knö dig in fast dörra e trång, för här e äna hålligång.

    SvaraRadera
  101. Håller med Robban!
    Den är klockren: http://www.youtube.com/watch?v=s2IGoCsPHU4

    Lagom tempo, bra text (på svenska!!) och pampig...

    // Mange

    SvaraRadera
  102. Till Ali!
    Tror du seriöst att vi ska spela en låt som världens största GAISare sjunger? (Ebbot i the soundtrack of our lives) Tror inte en enda ängel på denna jord skulle acceptera det.

    För övrigt så är Maias låt riktigt bra, men jag håller med ett flertal som talat tidigare om att det känns helt fel att det skall vara en låt på engelska.
    Även min röst faller på "Änglarna från göteborg", som är den enda bra låten med blåvittanknytning. Och som dessutom har en mening i texten, det man sjunger passar in i sitt sammanhang.
    Grozny suger, och bör inte ens spelas i halvtid!

    SvaraRadera
  103. "Vi är alla här" passar grymt bra! Får ryssningar av bara tanken på att sjunga den inför match! Klockren rent ut sagt!

    SvaraRadera
  104. Anonym 21:42:

    Jo visst har den spelats någon gång på Ullevi. Det stämmer!

    ----------------------

    Men jag lägger som sagt min röst på "Vi är alla här". Klockren är bara förnamnet!

    // Mange

    SvaraRadera
  105. nationalteaten for president!

    Lasse//

    SvaraRadera
  106. Eftersom (nästan) alla är så jävla överens om att "Heja Blåvitt" är kass och inte allsångsvänlig så är det väl för fan bara att börja sjunga (som är lättsjungen och allsångsvänlig) er nya sång på match efter match?

    Då borde den ju kunna bli tradition rätt snabbt och kanske konkurera ut "Heja Blåvitt" som inmarschlåt, eller?

    Innan vi har hört en sådan låt under åtminståne 5-6 matcher kan ni väl lugna er lite?

    Men det är ju bara att sätt igång med "Gothenburg" i nästa match.

    Lycka till!

    /En som med stolthet sjunger med i Heja Blåvitt.

    SvaraRadera
  107. Det lär inte finnas någon majoritet för detta förslag om vi inkluderar de Gamla Ullevi-besökare som inte brukar sitta och kommentera i Barabens kommentatorsfält. Men det kan ju vara vitaliserande att sådana här frågor lyfts då och då. Misstänker att traditonstyngda Heja Blåvitt spelas vid inmarschen mot DIF snarare än en låt på engelska om gåttenbörj. Dagebys Dylanlåt som framfördes av Totta är en oerhört vacker låt, men jag fattar nog inte riktigt vitsen med att köra den vid inmarschen. Har tyvärr själv inget klockrent förslag på inmarschlåt. Ni som aldrig hört Blues för Göteborg av Cornelis W kan ju kolla upp den (MEN OBS DET ÄR ABSOLUT INGET FÖRSLAG TILL INMARSCHLÅT, DET ÄR BARA EN FYNDIG MEN DATERAD SÅNG OM GBG)

    SvaraRadera
  108. Nej Nej Nej, det här är väl ingen låt för oss. kan inte känna ens en bra vibb med denna.

    Någon nämde Gasolin, this is my life. yes underbar

    eller kvinde min, blåvitt mitt jag älskar dig etc

    Sen den som säger att Kentas just idag är jag fri inte är en bra låt är fel ute, jag ryser när Bajen sjunger den, sorry

    Rätt låt med enkel text, vi får fortsätta leta.

    SvaraRadera
  109. Jag är sjukt förtjust i Joel Alme. Han sjunger visserligen på engelska och jag har ingen aning om vilket lag han sympatiserar med men han är från Göteborg iaf.

    http://www.youtube.com/watch?v=JJ15BSJjy9E

    "Still capture the minutes
    still passing out days
    I'm glad that I found you on that last summers day
    Cause noone defeats you, you call out the names
    and everyone wants you to shine on their way

    Come closer show me better times
    I believe you showed the best of me
    and turn your magic moments on
    I believe you took the best of me"

    Det kan, om man läser det mycket välvilligt, tolkas som att ingen kan slå oss, alla vill se oss och vi skriker ut blåvitts namn. :)

    //Mathias

    SvaraRadera
  110. Håller med föregående talare. Men då ska vi ha omskriven svensk text likt hästpojkens variant:

    http://www.youtube.com/watch?v=9rp13hVznoo

    Sjukt bra låt som påminner om brajens...

    SvaraRadera
  111. Det fina med Bajens låt är ju att Kenta själv var superbajare. Lyssna gärna på hans andra bajenlåtar också. Dom är fan inte dumma.

    SvaraRadera
  112. Jomenvisst, vi tar en låt som känns fräsch idag och hoppas på att den håller i 40 år!

    Bättre och mer nytänkande vore det väl att köra med en diss av motståndarna.

    Mitt förslag är den enkla och lättsjungna "Ni kan dra åt helvete, ni kan dra åt helvete ..."

    SvaraRadera
  113. Tycker det är skitsamma om artisten håller på Blåvitt eller inte så länge han inte håller på något annat lag. Elvis Presley lär ju knappast varit både Celtic och Liverpool fan...

    SvaraRadera
  114. Vi ser både liverpool och celtic använda en gammal Psalm sång. Mitt förslag e denna låten, kanske kan ändras lite. Men jag tror mycket på den http://www.youtube.com/watch?v=4fsD5zgIhWs

    SvaraRadera
  115. Det finns alltså folk som seriöst tror att Heja Blåvitt ska bytas ut mot en tjej som sjunger att hon upptäckt att Gbg är en ok stad??

    Skärp er för faan!

    Ska det vara någon ny låt bör det vara något som maler sig in i hövvet på motsåndarna när de står i gången. Något som gör att de inte kan samla tankarna förrän Blåvitt gjort sina två-tre första mål. Psykmusik helt enkelt. Fixa det den som kan!

    SvaraRadera
  116. varför inte angel med robbie williams. Im loving angels instead liksom. :)

    SvaraRadera
  117. Anonym 23:37 / You'll Never Walk Alone är från början en musikallåt och Elvis spelade in den långt senare.

    SvaraRadera
  118. Så jävla skön debatt! Det är nästan nu eller aldrig...

    SvaraRadera
  119. Själv växte jag upp med Heja Blåvitt, Farsan hade/har LP:n hemma. Se musiken spelades på stora runda svarta plattor förr. Vi snackar klassiker här blöjfans. Den spelades när vi kom in och tog UEFA-cupen samt otaliga SM-guld. Så snälla lägg ner den här komplex-diskussionen. Och att brajenlåten näms och beröms!? Jävla gajsvarning på det.

    SvaraRadera
  120. Anonym 00:10

    Väl skrivet!

    SvaraRadera
  121. Anonym 00:10. Du, en bra låt är en bra låt och Bajens låt är jävligt bra som inmarschlåt. Så ta du dina jävla stenkakor och heja blåvitt och hela den antika skiten och fatta att vi lever i andra tider nu!

    SvaraRadera
  122. Anonym 00:29

    Fimpa dit j-la bajenkomplex, det är inte värdigt oss. Vi har haft inmarsch till samma låt i över 30 år, och det stavas TRADITION, hur dålig låten än må vara. Bränn några bengaler och lugna ned dig.

    SvaraRadera
  123. Skoj att låtvalet engagerar så många blivita, syd bara att det går att få dom som bestämmer att lyssna

    SvaraRadera
  124. Det är diskussionen kan hålla på i evigheter.

    Jag har all respekt för Heja blåvitt
    och med den tradtionen bör den vara en självklarhet. dock blir det inte mycket av de . ingen sjunger med . de allra flesta står å klappar. om inte det så är trumman redan igång för någon annan låt. det funkar helt enkelt inte längre.

    men den dära Maia Hirasawa
    Harrejävlar!! USCH!
    Snälla folket.. den handlar om passion jovisst.. men inte till laget Blåvitt som vi går till Ullevi för att se , för att lyssna till , för att sjunga till!

    En enkel lösning är "Blickar över götet"

    Bra text , lagom tempo.
    Och sjunger alla emd i den kan de bli hur bra som helst.
    men folk aranngerar ju inte sig.

    å att skylla på att många inte kan texten. Hur fan kan man inte kunna den texten , Lyssna 2 -3 gånger så sitter den som en järnspik. En blåvit låt sätter sig alltid. Borde den göra för alla med Hjärtat format i Blåvita färger.!

    SvaraRadera
  125. Det är ju det som är så bra med bajarnas låt att alla verkar kunna texten och att alla sjunger med. Och varför det? Jo därför att alla gillar låten och därför accepterar den. Det skapar ju en stämning som man saknar hos oss.

    SvaraRadera
  126. Kul att se alla troll som hyllar bajens låt.. kanske skall dra mig åt bajens forum och hylla heja blåvitt, eller nåt

    SvaraRadera
  127. Snälla, bara för att vi indoktrineras dagligen med stockholms medias budskap om stockholms förträfflighet behöver vi inte lägga oss ner och gå på myten att Djurgården skapade "ajax-modellen", att bajen kom på läktarsång, AIK är mäktigast i norra europa osv. Således kan vi lägga bajenkomplexet åt sidan, om vi nu tvunget måste prata komplex kan det väl handlad om Celtic och Liverpoolkomplex.

    SvaraRadera
  128. BRA FÖRSLAG FRANKIE !!!

    SvaraRadera
  129. 00:29:

    Kentas låt är faktiskt bara några år "yngre" än Heja Blåvitt. Den spelades in 1979. Sen har den väl iofs inte körts på HIF:s matcher alla dessa år, bara några år tror jag...om det nu är det du menar. Men stenkakestatusen för Kenta är nästan jämbördig med Shytts dito.

    SvaraRadera
  130. men på engelska???
    hmmm svenskt lag som har sin hymn på engelska? dont like.....

    SvaraRadera
  131. Anonym 23:48

    WORD

    "Gothenburg" är en bra låt men inget vi ska ha som inmarshlåt!

    En stad, ett lag känns inte som något klockrent alternativ heller men jämfört med den här låten så är den grym.

    SvaraRadera
  132. fan det e ju riktigt kasst.
    låten i sig är bra men har inget med IFK att göra. Att hon nämner göteborg som en stad hon har övergett men hittat tillbaka till gör det absolut inte på något sätt bättre.... Övergett IFK eller vad är det vi ska sjunga?

    ogillar förslaget skarpt och hellre http://www.youtube.com/watch?v=X9qr7nig6vI gammal låt och han väser lite mycket men lugn låt om IFK... Tycker annars att det finns mycket som skulle passa oss bättre....

    SvaraRadera
  133. Vår gamla dänga har en fin tradition ja. Men ingen sjunger med längre samtidigt som klackboysen sjunger annat med sin trumma. Alltså, spela Heja Blåvitt efter mål men skaffa något som får publiken att rysa och bli laddade.

    Maias låt är ett bra förslag, låt diskussionen fortsätta och kom med fler förslag.

    Laglund, du kanske borde lyfta detta på din blogg också så det får större genomslag?

    SvaraRadera
  134. Tycker du har rätt i att vi borde bli lika bra på att sjunga som celtics fans eller romas fans....men det handlar inte om låtvalet tycker jag.. Vi ska inte titta på andra för att på något sätt försöka hävda oss. Vi ska ha våra egna sånger som VI gjort och som har anknytning till OSS... Det viktigaste är att alla alla alla sjunger!! inte bara 20 procent av publiken... Och när jag säger sjunga menar jag inte som i en gosskör utan sjung högt och stolt!! Då lovar jag att vi får en internationell touch på vår inmarsch.

    SvaraRadera
  135. Men jag tycker du är helt rätt ute med att ta upp denna fråga... För vi är alldeles för dåliga på att sjunga kära kamrater... Tack Frankie!!

    SvaraRadera
  136. Maia Hirasawa vore grym. Texten ger mig kårar i vanliga fall, men att lyssna på den med blåvita öron gav mig rysningar i kubik. Ritkigt bra förslag.

    Gillar man inte engelska Gothenburg är det ju inget som hindrar att man sjunger Göteborg...

    SvaraRadera
  137. Hej alla glada människor ifrån staden Göteborg
    Frölunda Hisingen och Kortedala Torg.
    Ööööh öh GÖTEBORG
    Ööööh öh Troublemakers

    SvaraRadera
  138. Inga engelska texter:

    Mitt förslag,
    Blåvitt, Änglarna finns här i Göteborg

    http://www.youtube.com/watch?v=2QJRaedHXC8&feature=related

    SvaraRadera
  139. Troublemakers låt är ju klockren, fart i den också. Hade absolut funkat som inmarschlåt om spelarna hade sprungit ut på plan, inte gått in långsamt som dem gör nu. Inför andra halvlek kanske?

    / Materialarn

    SvaraRadera
  140. Vi bor i Sverige, är svenskar och talar svenska.

    Även om det är ett intresant inlägg i debatten av Frankie så hade jag inte velat ha en engelsk text, lika lite som jag inte förstår varför vår lagkapten brukar ha ett "C" på armen.

    Det handlar mer om statusen, vill vi ha en inmarschlåt är "Heja Blåvitt" enda alternativet, men då ska det vara total uppslutning!

    SvaraRadera
  141. Fotbölls Glenn/
    Så jäkla briljant! Refrängen där några gånger så är vi hemma.

    Om bara min älskade väntar är också ett bra förlsag.

    SvaraRadera
  142. Det kommer bli asbra!

    SvaraRadera
  143. Det viktigaste är ju att alla sjunger.

    Visst, Heja Blåvitt är kanske ingen opitmal allsångslåt men den har det viktigaste: Tradition och en koppling till Blåvitt, och visst sjutton går den att sjunga som allsång (har själv gjort det hundratals gånger)

    Om alla är med på att vi skall sjunga med i Heja Blåvitt vid inmarschen (det är inte tydligt idag) så kommer till blí ett helvetiskt tryck.

    Sedan kan man alltid sjunga andra låtar också - till slut kanske någon av dessa får tillräcklig "status" för att ta över efter Heja Blåvitt, men försök inte tvinga på folk något....

    SvaraRadera
  144. Jag ser det som självklart att det måste vara en långsam låt, annars kan vi ju likagärna behålla heja blåvitt som väldigt få orkar sjunga med i. Maias låt är ingen favorit i övrigt men som inmarschlåt känns den klockren

    SvaraRadera
  145. http://open.spotify.com/user/drdonuthin/playlist/3mDqScBlktiaVjhsi5sRPJ

    SvaraRadera
  146. Omröstning på det här kanske? Har själv svårt att välja mellan Maia och "Bara om min älskade väntar" med nationalteatern

    SvaraRadera
  147. Grymt bra förslag, älskar låten, klockrent enligt mig, denna låt måste vi sno omgående och göra den till "vår" Den passar perfekt enligt mig eftersom de flesta, ung som gammal säkerligen tycker om denna.

    SvaraRadera
  148. Anledningen till att man håller på blåvitt är hjärta. Blåvitt står för allt det som stockholmsklubbarna inte gör. Tradition, klubbkänsla och gemenskap.

    Att stå där på läktaren och höra Heja Blåvitt och veta att min far gjorde precis samma sak för 30 år sedan är mäktigt.

    Att som spelare stå i gången och veta att hjältar som Torbjörn Nilsson hörde samma sång innan match måste ge rysningar och en signal om att Blåvitt är stolt tradition och det är en ära att spela för klubben.

    Så, låt alla andra historielösa klubbar skapa sina traditioner genom hippa reklambyråer medan vi vårdar ett historiskt arv som knyter ihop dåtid med nutid.

    SvaraRadera
  149. Bra förslag!

    SvaraRadera
  150. http://www.youtube.com/watch?v=s2IGoCsPHU4

    Den är klockren, spela den!

    SvaraRadera
  151. http://www.youtube.com/watch?v=X9qr7nig6vI

    Hur F*n kan ni tycka att "Gothenburg" passar bättre än denna?

    SvaraRadera
  152. Tempot på låten är bra, men texten är urusel!
    Hur kan man ens tänka tanken att nominera en låt som handlar om en tjej som sjunger om att hon "trodde att jag hatade Göteborg som stad".
    Men efter att ha funderat lite, så "OK då, det är väl rätt så OK att bo där i alla fall...".

    Vad ger det för budskap? Skall vi trycka på folk en ny låt, bara för att ordet Gothenburg är med i texten?

    Hitta en låt som har lite kopplingar till staden, men använder positiva ord istället, så har ni min röst.

    /Slangen

    SvaraRadera
  153. Lägger min röst på "Blickar över götet"
    Rysningar när man ser den videon, och den handlar enbart om vår kärlek till Göteborg och Blåvitt.

    Den har grym potential att sätta sig även hos oss lite äldre.
    /Slangen

    SvaraRadera
  154. Det måste få bli denna:

    http://www.youtube.com/watch?v=MUox4_8HXrs&feature=related

    Blåvitt är mitt liv.

    SvaraRadera
  155. http://www.youtube.com/watch?v=s2IGoCsPHU4

    Där har ni den

    SvaraRadera
  156. Bra förslag, men det ska nog allt vara på svenska!

    Något ingen nämt är att i fotbollseuropa börjar inmarchsångerna innan spelarna kommer in på planen. Men blåvitt kör igång den klassiska "heja blåvitt" precis när spelarna går ut på planen. Det är när de står i spelargången och väntar på att få springa in och möta publiken som det skall starta. Om vi ska kunna trycka ner motståndarna i skorna måste det vara så, att de blir nervösa av lite handklapp i en och en halv minut kan vi spola ner i bajamajorna på nya!
    Nej en riktig sång utan chans till handklapp skall vi ha!
    Som några redan nämt så finns det en som vi själva släppt på skiva!
    Fanns att inhandla i änglashopen för 6-7 år sen(?) så inget importerat. Och sen texten; handlar om det blåvita livet både på och utanför Ullevi. Även lite nostalgi och Gud finns med!
    Sången jag skriver om är givetvis "Änglarna finns här i Göteborg". INTE en klassiker men inget påtvingat heller, utan den gyllene medelvägen?
    Att "heja blåvitt" skall vara kav som mål-jingel är givet, då skall det handklappas!
    Att den är lång (2:55) gör inget då den påbörjas innan spelarna kommer in och ej blir stående på planen för länge. Att sjunga i tre minuter skall väl ändå alla klara av?


    När jag var liten, vi hade en boll
    En gammal och sliten, men vi spela mest på skoj
    Fast regnet det vräkte och kvällen den blev sen
    Så va man en hjälte med blåslagna ben.

    Blåvitt blåvitt
    Änglarna finns här i göteborg
    Blåvitt blåvitt
    Sjung ut din glädje och glöm all Din sorg.

    Fick mej en passning stack iväg på min kant
    La den snyggt i krysset, men dom hade blåst offside
    Vi spelade som hjältar, kämpade och slet
    För det var som ett vm fast allt var på lek.


    Blåvitt blåvitt
    Änglarna finns här i göteborg
    Blåvitt blåvitt
    Sjung ut din glädje och glöm all din sorg.

    Minns Thorbjörn Nilsson, han var fennomenal
    Vi satt och titta på ullevi morfar osså ja
    Och fast regnet det vräkte och vägen hem var lång
    så var han min hjälte, och minns än en gång


    Blåvitt blåvitt
    Änglarna finns här i göteborg
    Blåvitt blåvitt
    Sjung ut din glädje och glöm all din sorg.


    Blåvitt blåvitt
    Änglarna finns här i göteborg
    Blåvitt blåvitt
    Sjung ut din glädje och glöm all din sorg.

    http://www.youtube.com/watch?v=2QJRaedHXC8&feature=related

    SvaraRadera
  157. För Guds skull och för själva djävulen:

    Torbjörn Nilsson

    SvaraRadera
  158. Maia är okej, men hon är ju ingen Nina Hagen precis

    http://www.youtube.com/watch?v=TCrCRez2CcM&feature=related

    SvaraRadera
  159. Jag tycker . "Jag måste ringa Carina" med Lars-Kristers är bra spela den !!! Tänka 5000 pers stå och sjunga den vilken stämmning. - jag måste ringa carina lalalalalala...

    //Ulf Hardass

    SvaraRadera
  160. "Blickar över götet" ska det vara som inmarschlåt!

    SvaraRadera
  161. "Gothenburg" är ett mycket bra alternativ, har tänkt på denna som inmarchlåt sen första gången jag hörde den.
    Har dock alltid gillat "heja Blåvitt" men den sjungs ju sönder av tjallalallalaall &"hata gais" mm så den är nog inte så populär längre. (ska ändå användas vid mål).
    nä,nu jobbar vi in gothenburgh som officiell!

    SvaraRadera
  162. Gillar Hirasawa men en 08tjej som står för Blåvitts ingångsång?? Och på engelska. Har ni helt spårat ut. Vi ÄR GÖTEBORG, kom med något mer äkta med anknytning till fotbollslaget

    SvaraRadera
  163. "Blickar över Götet" har ju haft sin chans om man säger så. Det har inte varit någon höjdare (visserligen på Ullevi men ändå). Det finns egentligen inget som talar för att folk ska börja sjunga på den bara för att vi får ny arena.

    "Vi är alla här" har potential att bli grym som inmarschlåt!
    http://www.youtube.com/watch?v=s2IGoCsPHU4
    Ta er tid att lyssna på den. Den är perfekt!

    // Mange

    SvaraRadera
  164. Som några har föreslagit så tycker också jag helt klart:

    Bara om min älskade väntar.

    Tryck på länken ovan för att lyssna. Kanske kunde man ändra texten till typ: Bara för mitt älskade blåvitt eller nått liknande.

    Nationalteatern är Göteborg och låten är fin och enkel. Skall vi klubba det?

    SvaraRadera
  165. @ Mange:

    Vi är alla här är inget vidare. Ingen vidare känsla och pubertal fjortis-rock med prettotext är inget vi skall ha tycker inte jag. Gillar däremot "Bara om min älskade väntar"

    SvaraRadera
  166. Som många andra har skrivit kan jag bara stämma in och säga att den kanske låter lite mesig/töntig/icke-fotbolls-aktig, men tänk er ett fullsatt Ullevi som sjunger i kör?

    (Ett bra läge för alla fjortisar att lära sig lite engelska om dom vill vara med att sjunga med) ;)

    SvaraRadera
  167. jag vill ha här är änglarna med änglaskaran som inmarchlåt /mikael

    SvaraRadera
  168. Inge snack om saken: 08-lagen har bättre inmarschlåtar än vad vi har. Stod på södra när vi möte Gnaget 2006 och hade ett otroligt svart/gult haldukshav framför mig och ett Råsunda som sjöng"När solen går upp över Solna" eller nåt sånt. Det var jäkligt mäktigt och avundsjuk blev man. Så skippa 08-komplexen och leta efter nåt liknande som ALLA kan ta till sig och inse att "heja blåvitt" må vara tradition men också jävligt töntigt!

    SvaraRadera
  169. Jag skiter i vilken låt som spelas eller vilken text som väljer att framföras. Mitt enda krav är att "HATA" ingår.

    SvaraRadera
  170. Fan vilken förmåga att skapa debatt baraben! Sjukt bra ämne och grymt förslag.

    Som jag ser det är Maia Hirasawas "Gothenburg" och Nationalteaterns "Bara om min älskade väntar" två grymma förslag som är mil bättre än de usla och riktigt dåliga blåvitt-alternativ som finns.

    "En stad ett lag" är den mest lobotomerade låt jag hört. "Han och hon och du och jag", vad i helvete liksom. Fy fan va uselt hantverk.

    SvaraRadera
  171. "Jag måste ringa Carina" är juuu klockren! WTF klubba den NU!

    SvaraRadera
  172. Jävlar vilken debatt. Skönt att ha dig tillbaka hetsmeister Frankie!

    SvaraRadera
  173. Vänta lite, det här var dagens sjukaste:

    " Det lär inte finnas någon majoritet för detta förslag om vi inkluderar de Gamla Ullevi-besökare som inte brukar sitta och kommentera i Barabens kommentatorsfält. Men det kan ju vara vitaliserande att sådana här frågor lyfts då och då. Misstänker att traditonstyngda Heja Blåvitt spelas vid inmarschen mot DIF snarare än en låt på engelska om gåttenbörj. Dagebys Dylanlåt som framfördes av Totta är en oerhört vacker låt, men jag fattar nog inte riktigt vitsen med att köra den vid inmarschen. Har tyvärr själv inget klockrent förslag på inmarschlåt. Ni som aldrig hört Blues för Göteborg av Cornelis W kan ju kolla upp den (MEN OBS DET ÄR ABSOLUT INGET FÖRSLAG TILL INMARSCHLÅT, DET ÄR BARA EN FYNDIG MEN DATERAD SÅNG OM GBG)

    21/2/09 23:06
    Radera
    Blogger Carina sa...

    Nej Nej Nej, det här är väl ingen låt för oss. kan inte känna ens en bra vibb med denna.

    Någon nämde Gasolin, this is my life. yes underbar

    eller kvinde min, blåvitt mitt jag älskar dig etc

    Sen den som säger att Kentas just idag är jag fri inte är en bra låt är fel ute, jag ryser när Bajen sjunger den, sorry

    Rätt låt med enkel text, vi får fortsätta leta.

    21/2/09 23:11"


    Hahahahahahahaha vaaaad är detta för sjuk människa??????? Hahahahahahahaha.

    SvaraRadera
  174. låten kan inte användas, däremot kan man använda aaaaaaaaaaah aaaaah aaaaaaaaaaaaaah biten i låten fast ndar till typ angllllllllllllarrrrna naaaaaa naaaaaaa

    SvaraRadera
  175. Dra upp en omröstning på SÄ:s hemsida eller här med de flesta alternativen som nämns i den här tråden så får vi se vad folk föredrar?

    Personligen gillar jag "När jag blickar över Götet" eller "Änglarna från Götet". Det är två låtar som båda är klippta och skurna som inmarschlåtar. Tycker vi skall hålla oss till en låt på svenska och som redan finns i repertoaren.

    SvaraRadera
  176. Tror vi på allvar att medelsvensson kommer stämma upp i unison allsång såsom Pools och Celtics fans gör?

    "En stad ett lag" som har en hyggligt catchy refräng har knappast inneburit att alla skrålar tillsammans.

    Det närmaste man kan uppnå är att man klappar tillsammans (förhoppningsvis i takt) och då går det alldeles utmärkt att göra det till "Heja Blåvitt".

    SvaraRadera
  177. "Blickar över Götet" är ju en underbar låt med enkel text och handlar dessutom om Blåvitt. Tänk er ett fullsatt gamla och den låten i högtalarna...

    SvaraRadera
  178. Blöjfans, blöjfans... Maken till bajenkomplex har jag inte sett på år och dar. Kom tillbaka när ni är gamla nog att förstå innebörden av tradition.

    SvaraRadera
  179. Cabrón här igen och har funderat på det där med inmarschsång. Till slut landade jag i Alf Robertsons "Jag lämna mitt hjärta i Göteborg". En lugn kärleksförklaring till staden Göteborg som har bombastiska drag om man tänker en hel arena sjungandes låten. Att Alf själv var en omtyckt göteborgare som nyligen gick bort skulle nog få många att sjunga med.


    JAG LÄMNA MITT HJÄRTA I GÖTEBORG

    Ja jag har vart i New York, London och Paris
    Och jag har sett vår värld på alla sätt och vis
    Men ingenstans på jorden har jag det lika bra
    Som när jag kommer hem till min egen lille stad

    I Göteborg har jag mitt hjärta
    En doft av hav, en solig dag

    En spårvagn gnisslar sig förbi
    Ett par som håller om varann
    Det är så skönt att komma hem

    I Göteborg finns själ och hjärta
    Nåt speciellt, det känns så väl
    Och vart än vägen bär här i livet
    Så är det skönt att komma hem

    SvaraRadera
  180. För mig finns det bara EN låt som skulle funka.

    Troublemakers- "Änglarna finns här i Göteborg"

    Alla, ung som gammal, kan relatera till den texten. Busenkel och körvänlig refräng dessutom. Jag kan verkligen se HELA ullevi stämma upp i den refrängen.

    http://www.youtube.com/watch?v=2QJRaedHXC8

    SvaraRadera
  181. Stört många kommentarer! Visar vilken otroligt viktig sida baraben.com är för blåvit debatt och förbättring.
    Förslaget är bra, mycket bra rent av. Nu får vi hjälpas åt och ta nästa steg!

    SvaraRadera
  182. Blickar över Götet ska det vara!!

    SvaraRadera
  183. orkade inte skumma igenom alla dessa kommentarer så om denna frågan redan ställts får jag be om ursäkt. Vilket är det troligaste sättet att få denna låten som inmarsch låt?

    SvaraRadera
  184. Troublemakers Änglarna är den i särklass bäata Blåvitt-låten.

    Kan inte allá enas om detta..

    Så jävla bäst!

    SvaraRadera
  185. http://www.youtube.com/watch?v=KxyLZMv_rI0&feature=related


    Allt är sagt i debatten....

    SvaraRadera
  186. "Heja Blåvitt är det enda som duger och kommer funka! Den är den enda låten som de absolut flesta har en relation till! Den har spelats sen 77 och det var väl i samma era som det blev populärt för svenska lag att spela in sådana!? Alltså har den vart med från början i våra sammanhang. En "inmarschlåt" behöver inte vara hipp, nyskriven, listvänlig, bra, cool, eller internationell heller för den delen. Låten är perfekt och den är våran sen början och våran egna lilla hymn! Tänk matchtröjan utan ICA på... Maia Hirasawas låt är så vansiggt bra och vacker och hade vart självskriven, om den bara vart med från början... Bara det inte blir Groznyj!

    SvaraRadera
  187. 1)Blåvitt, Änglarna finns här i Göteborg
    2)Blåvitt, Änglarna finns här i Göteborg
    3)Blåvitt, Änglarna finns här i Göteborg

    + Att denna kan folk redan, så den tar inte så lång tid att få ordning på. Och självklart utgår alla förslag på band som inte är Göteborska.. rakt av.
    Totta..pff!

    SvaraRadera
  188. Cabrón: Har du möjligtvis en länk så att man kan höra Robertson-låten?

    SvaraRadera
  189. Vi snor Bajarnas låt och gör texten "göteborgkst" bara. Det blir bra. Det är ändå den bästa låten.

    SvaraRadera
  190. Bra med debatt. Trots att jag älskar Maia och den låten är jag tveksam om det är rätt låt för inmarch. Dock behöver vi en låt där man inte kan köra klapp-raketen som alla jävlar gör till Heja Blåvitt. Har folk ingen taktkänsla alls då kan de väl klappa tyst/kasta konfetti/vad som helst.

    SvaraRadera
  191. Frankie, hur gammal är du? släpp fulatorn och kom in i matchen. Vi skall skapa stämning inte få publiken och laget att somna in! Låten Suger balle!

    SvaraRadera
  192. Ärligt talat! Säger det igen! Lyssna på denna!

    http://www.youtube.com/watch?v=4fsD5zgIhWs

    http://www.youtube.com/watch?v=4fsD5zgIhWs

    http://www.youtube.com/watch?v=4fsD5zgIhWs

    SvaraRadera
  193. Ulf Lundell - Snart kommer änglarna att landa

    SvaraRadera
  194. En version av Heja Blåvitt fast i långsammare tempo tror jag kan bli grymt mäktigt.

    SvaraRadera
  195. skulle vara intresant å höra va några av spelarna tycker om låtarna, eller om dom skiter i vad som spelas.

    SvaraRadera
  196. håkan hellström - känn ingen sorg för mig Göteborg

    SvaraRadera
  197. Just idag är jag stark- Kenta

    SvaraRadera
  198. http://www.youtube.com/watch?v=mpCRj-pOR3o

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.