2011/03/22

Jag gillar inte den nya matchtröjan!

SPONSORTANKAR. I dag presenterades alltså den nya huvudsponsorn för IFK Göteborg; Prioritet Finans. Det är säkerligen inte bara jag som varit tvungen att använda Google för att hitta lite information om företaget och dess ägare Nils Wiberg. Efter att ha besökt några sidor och läst lite artiklar är min bild ganska klar. Prioritet Finans är ett företag som skor sig bland annat på att du får P-böter och att människor hamnar i skuld helt enkelt. Som jag förstår det har företaget dessutom valt att inte jobba med indrivning av bland annat SMS-lån och sjukhusräkningar, så även om det handlar om ett inkassobolag så finns det vissa gränser, vilket känns bra.

Jag är av den åsikten att man skall betala för det man köpt. Lånar man pengar skall man betala tillbaka dem och gör man inte det hamnar man hos fogden, svårare är det inte. Att det finns företag som tjänar pengar på det är inte konstigt. Däremot har jag faktiskt lite svårt för att ett sådant företag numera står som huvudsponsor för laget jag älskar. Jag har läst helt bisarra utläggningar som jämför Prioritet Finans med vapenindustri, tobaksindustri och till och med kriminella organisationer som Hells Angels. Jämförelserna är befängda.

Vi pratar trots allt om ett stort svenskt företag som följer svenska lagar och regler. Att de pengar som framöver kommer till vår förening genereras av skulder (oavsett om det är privat- eller företagsskulder) är en tanke man måste förlika sig med, hur svårt det än kan kännas.

Men det som egentligen stör mig mest, är att den nya matchtröjan är riktigt ful!

61 kommentarer:

 1. Tycker tvärtom. Nya tröjan är snygg!! Synd att den inte kommer säljas i shoppen.

  SvaraRadera
 2. Håller med "Andyman" i chatboxen. "12 miljoner in och givetvis blir det ett evigt gnällande. Folk är för roliga"

  Omväxling förnöjer!

  Hur man kan säga att den nya matchtröjan är ful går över mitt förnuft. Det är blåvitts tröja för i helvete. Den är blå och vit. Den är smyckad med det finaste av märken. Hur i helvete kan man inte gilla? Låt vara att ett sponsornamn bytt plats med ett annat, so what? Pengar in! Mycket pengar, dessutom. Och, tröjan är fortfarande blåvit. Det, mina vänner, är det som betyder något.

  SvaraRadera
 3. Håller med anonym 1. Känner viss tveksamhet inför PF men tröjan känns riktigt bra!

  SvaraRadera
 4. Nya tröjan är jättesnygg!
  Den fula blaffiga ICA-loggan som gav oss namnet ICA Göteborg är äntligen borta! Jag är en väldigt glad Blåvitt-supporter idag.

  SvaraRadera
 5. Tycker också tröjan är snygg! ICA loggan var ju större än texten Prioritet Finans. Bara det att man blivigt så van vid ICA loggan. Fattar inte varför alla hakar upp sig på att vi inte har en mataffär på bröstet. Hoppas bara dom andvänder pengarna rätt nu.....

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att tröjan är skitsnygg! Visst, tradition, historia, men hur snyggt var det egentligen med ICA över hela bröstet?..
  Och sedan det här med inkassoföretag. Vi lever i en marknadsekonomi, där inkasso är en del av systemet, slappna av lite.
  IFK har fått ett av de bästa avtal som någon klubb i Sverige har slutit, så folk borde jubla.

  SvaraRadera
 7. Tycker det känns som klubben växt upp lite med det här. Storklubbar i Europa byter ju sponsor av och till. Känns bra att man prioriterar pengar här, eventuellt gnäll är bara trams.

  SvaraRadera
 8. Sveriges efter aik gnälligaste supportrar? Hylla föreningen för att rott hem sveriges bästa avtal istället.

  Näe "men alla är ju så jävla inkompetenta"

  SvaraRadera
 9. ICA är väl inte heller världens mest etiskt korrekta företag PeeMan, datummärkningsfusk och skyhöga vinster.

  SvaraRadera
 10. Håller med Magnus helt. Bara fördelar med mer pengar in och så länge de kommer från hederlig verksamhet spelar det ingen roll om de är från en GAISares obetalda p-bot eller en ÖISares (finns dem längre?) överprisade oxfilé. Enda nackdelen är väl att min GAIS-kompis nu får halva promenadavståndet till mataffären eftersom han kan häva sin ICA-blockad.

  SvaraRadera
 11. Magnus: Slappna av lite? Tycker du att indrivning rimmar med "Kamratskap"? Visst är 12 miljoner om året bra, men inte säkert att det är det på bekostnad av föreningens grundvärderingar.

  Jag säger inte att det är en dålig affär, men att slappna av och hänvisa till en marknadsekonomi är ganska korkat. Då har man snart en förening som heter AIK.

  SvaraRadera
 12. Tröjan är fulare men det här ger oss lite finansiella muskler att matcha de andra lagen när det gäller att plocka hem spelare mm.

  Härligt att Blåvitt äntligen låter varumärket jobba lite! Vi omsätter mindre pengar än borås... Det är fan skandal, gött att marknadsavdelningen äntligen börjar jobba.

  SvaraRadera
 13. Frågan är ju när Blåvitt ska göra som Stockholmslagen och erbjuda tröjor utan sponsorer i shopen.

  SvaraRadera
 14. PeeMaN, tänk såhär istället nu "skänker" ju mer eller mindre gaisarna sina pengar till blåvitt.

  SvaraRadera
 15. Sen är det väl en vanesak också. Tyckte det såg konstigt ut med Liverpools tröjor utan Carlsberg. Men nu tänker man inte på det. Kommer bli samma med IFK.

  SvaraRadera
 16. man har rätt till sina egna värderingar och etiska gränsdragningar även i en marknadsekonomi. Man måste inte välja pengar framför allt. Men jag antar att det är bra att Skylla på att man får bra betalt så slipper man ta ställning.

  Jag är ialla fall lite tveksam till att koppla ihop blåvitt med ett sånt bolag. även om bolaget och branchen är helt laglig.

  man kan ju annars undra var man skulle dra gränsen. skulle vapentillverkare få sponsra? osv osv. Finns mängder av bolag som är lagliga som folk eventuellt skulle ha moraliska betänkenheter kring.

  detta är inget solklart fall och det är bra med debatten och jag tycker inte det ska ses som gnäll.

  SvaraRadera
 17. Till anonym: "Magnus: Slappna av lite? Tycker du att indrivning rimmar med "Kamratskap"? Visst är 12 miljoner om året bra, men inte säkert att det är det på bekostnad av föreningens grundvärderingar."

  Men nu är det ju inte indrivning a´la Hells Angels som PF bedriver.. Det är pengar som människor är skyldiga laglydiga företag. Så jag vidhåller att folk nog bör slappna av lite.

  SvaraRadera
 18. 19:30

  haha carlsberg...det är väll inte ens den mest klassika reklamen på deras tröjor sök på glenn hysenbilder i liverpooltröjan som exempel. Finns fler varianter.

  SvaraRadera
 19. Jag kan faktiskt inte förstå debatten alls. Ni tror inte företag som Volvo, Kia, ICA, Sats med flera använder sig av företag som Prioritet Finans? Vad är då skillnaden på att ha dem som sponsor eller ett företag som använder dem eller ett likadant företag för att få in sina pengar? Snälla nån.. Det här är kanske den värsta och mest absurda PK debatten jag varit med om.

  Att Prioritet Finans tackar nej till stora summor pengar genom att inte beblanda sig med vissa former av indrivning är väl snarare något vi borde kunna känna stolthet över nu när de är vår sponsor?

  Själva tröjan tycker jag också ser helt okej ut.

  För övrigt tycker jag att människor ska betala det man är skyldig!

  SvaraRadera
 20. Men förbannade grinfittor. Sluta lipa om allt och alla någon jävla gång.

  SvaraRadera
 21. @JoBo: Säg till din GAIS polare att han kan lyfta sin ICA blockad igen för de kommer fortfarande synas på tröjorna, de är numera "hederssponsor" till Blåvitt och de betalar nästan lika mycket pengar till Blåvitt.

  SvaraRadera
 22. @JoBo: Och förövrigt, vem fan är polare med en Gajsare?

  SvaraRadera
 23. trojan ar fan inte mindre ful nu an med ica blaffan pa brostet. forandring behovs.

  SvaraRadera
 24. och forresten, jag vantar fortfarande pa kronikan som hyllar blavitts management som lyckades ro i land sveriges mest lukrativa trojavtal.

  men det lar val droja...

  SvaraRadera
 25. Jag håller med Magnus, tagga ner lite nu gott folk. I min bok är företaget varmt välkommet om de slantar upp en bra summa. Det är ju inte traficking de sysslar med direkt.

  När blev kött-ICA en så helig ko förresten? Det är för fan en mataffär snälla ni! Nä, nu somnar jag om barn.

  SvaraRadera
 26. Multikapitalister som svärtar ned den fina tröjan... nä fy bubblan!! Upp till kamp kamrater!!

  SvaraRadera
 27. Med tanke på att jag de senaste åren fått otroligt många frågor från mina vänner som bor utomlands om laget heter ICA, så är detta ett stort plus!

  Den är bra mycket mer clean nu än tidigare, även om man hade kunnat skippa märket i halsen.

  SvaraRadera
 28. Inkassobranschen i sig är det väl inget fel med. Det beror snarare på hur bolaget sköter sitt arbete. Precis som det gäller för alla företag.

  Spännande med ny look på matchtröjan!

  SvaraRadera
 29. Sverige. Landet lagom där det är fult att tjäna pengar.

  SvaraRadera
 30. Fan va negativa alla e detta jävla året. Bittra jävlar

  SvaraRadera
 31. Det ska alltid vara ett gnäll om allting va? Tröjan ser mkt fräschare ut + att vi faktiskt har kvar ICA ändå sen så får vi ju en HEL del extra pengar till att utveckla föreningen, flr att etablera oss i Europa!

  Den här artikeln var så j**** värdelös så jag tycket att ni ska ta bort den, är trött på att det finns så mkt pessimister bland oss supportrar! Dax å växa upp nu och inse hur det nya moderna samhället ser ut!

  SvaraRadera
 32. Nya tröjan är ju 100 gånger snyggare, vad snackar du om??

  SvaraRadera
 33. Den blåvita tröjan kan ALDRIG bli "riktigt ful"!

  SvaraRadera
 34. Så satans ful. Men det är det värt med det avtalet!

  SvaraRadera
 35. Sköna pengar att ha när Kim Källström längtar hem :).

  SvaraRadera
 36. Fyfan. När man läser här ser man att det finns vissa som skulle sälja ut föreningens grundtankar om kamratskap utan att tveka.

  Hade Gaddafi kommit med någon miljard hade folk hurrat: "Vadå? Han vill ju bara styra sitt land på sitt sätt. Vilka är vi att lägga oss i?"

  Sälj ut hela jävla föreningen och bli ett köpelag med avsaknad av hjärta precis som Engelska Man U, det är väl det ni vill, kapitalistas!

  SvaraRadera
 37. Det bästa som hänt sen skivat bröd.
  Tummen upp för marknadsavdelningen som annars bara får skit. Se nu till att köpa in en innermitt värdig att få bära tröjan också.

  SvaraRadera
 38. Hur tänker du skribenten? Företag säljer fakturorna till Prioritet Finans. Det är alltså inga skulder, bara betalsättet faktura. Sen förekommer det säker att folk inte betalar fakturorna, men det är en annan femma.

  SvaraRadera
 39. tycker den ser helt ok ut!

  SvaraRadera
 40. Ni som tycker illa om vår nya sponsor beroende på deras verksamhet har väl aldrig tankat sin bil,mc eller köpt korv på Shell,BP ?
  För övrigt drabbar det väl mest GAISARE? så varför klaga?

  SvaraRadera
 41. kan du inte bara hålla igen med din gnälliga jävla kritik e du bussi

  SvaraRadera
 42. Tycker att det är alldeles för mycket reklam och kladd på den nya tröjan, men det var det även på den GAMLA tröjan. Intersportloggorna på axlarna är värst.

  MEN, det var då ett jävla gnäll på just detta istället för att glädjas åt att vår klubb precis lyckats knyta åt sig 48 miljoner svenska riksdaler! Ett fantastiskt ekonomiskt tillskott och ett MÅSTE om vi ska kunna satsa vidare på sin modell med en väldigt etablerad ungdomsanläggning där vi med jämna mellanrum kan plocka upp talanger med hjärta i klubben.

  Jag hade gärna sett att Blåvitt kunde stå emot feta reklamerbjudanden från företag som vill ha deras fula loggor tryckta över hela matchstället. Att vi likt Barcelona kunde ha ett "rent" matchställ där våra blåvita ränder inte överskuggades av annan skit. Men vem som helst med inblick i allsvenskan och dess ställning i Europa, såväl sportsligt som ekonomiskt, förstår att det här är nödvändigt om vi någonsin ska få uppleva framgångar likt dem på 80 och 90-talet igen. Det här avtalet innebär nämligen att Blåvitt kommer ha råd att tacka nej när de holländksa klubbarna kommer och rycker i våra nyckelspelare. Så oavsett om tröjan är ful eller inte, detta är bäst för klubben, och det är väl den vi älskar?

  SvaraRadera
 43. Debatten verkar från början handlat om huruvida vi bör förknippas med ett sådant företag och om det är värt pengarna. Det är en debatt som självklart skall tas om det handlar om ett ”skumt” företag som vill in och sponsra. Vad jag inte förstår riktigt är folks uppfattning om inkassoföretag. De framställs av många som att de sysslar med att stjäla pengar från de skuldsatta i någon slags anti-Robin Hood-anda. Det är väl ändå en självklarhet att fakturor skall betalas.
  Nu sysslar PF tydligen inte med indrivning till sms-låneföretag men även om man gjort så hade inte jag sett något problem i det. Problemet ligger väl snarare hos de personer som tar sms-lån från första början, eller hos sms-låneföretaget. Att skylla på inkassoföretaget i en sådan situation förstår jag inte alls hur man kan göra. De är ju bara en mellanhand som ser till att de som ska ha sina pengar får det. För säljer man en vara eller tjänst skall man ha betalt för det. Hur hade samhället sett ut annars?
  Många verkar även väldigt besvikna, närmast förgrymmade över att tröjorna nu får nytt utseende. Vad skulle vi gjort då? ”Tack men nej tack till 48 miljoner, vi vill ha kvar Ica som huvudsponsor på tröjorna. De är så mycket snyggare så.”
  Sluta gnälla och var glada och tacksamma istället. ICA kommer ju fortfarande sponsra oss vilket innebär att de 48 miljonerna från PF mer eller mindre går rakt in i kassan. Investeras dessa pengar i den sportsliga verksamheten skulle vi i teorin kunna köpa en spelare för 38 miljoner och ge honom 200.000/månad i 4 år för 48 miljoner.
  Tänk vad vi kan göra med sådana pengar när Källström, Alvbåge, Antonsson, Berg, Wendt m.fl. vill hem igen..

  SvaraRadera
 44. Jag håller med Martin!

  Ett alldeles för trött, konservativt och negativt inlägg!

  Förändringen innebär mer pengar, en bättre produkt ---> attraktivare spel ---> bättre stämning på Gamla.

  För hur snygg var den trötta jävla sosse-loggan som ICA körde på en skala?

  Stil och klass - blåvit som rosasvart - Forza Blåvitt 2011 !

  SvaraRadera
 45. Det går fan i mig utför för Blåvitt när ett jävla skitbolag som Prioritet Finans får nämnas i samma mening. Man skäms. MAN SKÄMS. Och gör man inte det är man förmodligen moderat.

  SvaraRadera
 46. Du "hamnar" inte i skuld, du "sätter dig själv" i skuld. Ser inga som helst problem med PF som huvudsponsor.

  SvaraRadera
 47. Matchtröjan är snyggare nu!!

  SvaraRadera
 48. Gillar också tröjan!

  SvaraRadera
 49. Anonym sa...
  Du "hamnar" inte i skuld, du "sätter dig själv" i skuld. Ser inga som helst problem med PF som huvudsponsor.

  22/3/11 21:43

  Är du efterbliven eller? Tror du verkligen att alla människor väljer att få skulder? Finns hur många exempel som helst på människor som inte klarat av att betala sina räkningar pga dom blivit varslade efter ex antal år på sitt arbete.
  Det finns många anledningar till att människor blir skuldsatta så du är ju helt ute och cyklar.
  Allt här i livet är inte svart eller vitt.

  SvaraRadera
 50. Inkasso bolag tjänar pengar på att folk under ex antal år inte kan betala sina räkningar vilket är helt jävla rubbat.
  Självklart ska man betala sina skulder men inte fan ska det sitta människor och tjäna pengar på andras missär.

  SvaraRadera
 51. Tja.... en klassiker visst men Man U byter också sponsorer på tröjorna. Vem minns inte klassiska Sharp som dom hade i massa år......

  Kan cashen göra IFK bättre, so what... Dom får ju en chans att justera designen till nästa säsong

  SvaraRadera
 52. Nu fattas bara att ordna till de svenska skatterna kring fotbollen så kan vi börja jobba in 15-års försprånget Danmark har på oss efter Bosmandomen.

  För folk glömmer inte att vi fortfarande i praktiken får betala nästan dubbelt så mycket för att ge samma lön till en spelare som man gör i Danmark eller Holland? Det här är ett fruktansvärt skönt tillskott för att stärka vår position inom Sverige, men öppna ögonen, Norge (!!!) ligger fan mil före oss vid det här laget. Fler saker måste ändras om nån Europa-dröm skall bli av för svenska lag.

  SvaraRadera
 53. 12 milj är ju kanon!! Synd bara att dom kommer från vinster på folk som har det tufft ekonomiskt...

  SvaraRadera
 54. Man ska ta debatten om inkassoföretag, moral etc, på allvar, ja. Men.
  Om folk inte kan betala av sina skulder, då ska man bara dra ett streck över det då, eller?
  Nej, tänk efter lite nu istället och gläds åt ett grymt avtal och en ny fräsch snygg tröja!

  SvaraRadera
 55. Det är en sak att inte kunna betala sina skulder, men en helt annan att tjäna pengar på att folk inte kan betala.

  SvaraRadera
 56. "Det är en sak att inte kunna betala sina skulder, men en helt annan att tjäna pengar på att folk inte kan betala."

  Finns det något företag som arbetar gratis? Det är 2011 nu.

  SvaraRadera
 57. På vilket vis får folk som inte kan betala sina skulder det sämre för att ett inkassobolag köper skulden av den som tidigare hade den?

  De betalar t.ex. 80% av skuldbeloppet till den som tröttnat på att inte få betalt i tid. När de sedan får betalt av den som satt sig i skuld så har de vips tjänat sig en hacka. Det är ju inte så att den som inte betalar sin skuld får det sämre. De fyller ett behov på marknaden. Det är inte de skuldsatta personernas pengar som går till IFK nu, det är Telenors, Telia, Elgiganten och alla andra bolag som inte fått sina fordringar betalda som "nöjer sig" men en mindre del av betalningen för att få den betald i rimlig tid.

  Alla har rätt till sin åsikt, men försök åtminstone se lite längre än näsan räcker.

  SvaraRadera
 58. ICA-tröjan är så jävla ful och töntig så allting är bättre än den. Nya tröjan är verkligen snygg men inte för att det står prioritet finans utan för den nya layouten.

  SvaraRadera
 59. Nu fattas bara att ordna till de svenska skatterna kring fotbollen så kan vi börja jobba in 15-års försprånget Danmark har på oss efter Bosmandomen.

  För folk glömmer inte att vi fortfarande i praktiken får betala nästan dubbelt så mycket för att ge samma lön till en spelare som man gör i Danmark eller Holland? Det här är ett fruktansvärt skönt tillskott för att stärka vår position inom Sverige, men öppna ögonen, Norge (!!!) ligger fan mil före oss vid det här laget. Fler saker måste ändras om nån Europa-dröm skall bli av för svenska lag.


  Men du, nu är det ju så vad gäller skattereglerna i tex Danmark att dom bara gäller utlänningar, alltså alla icke danskar. För dom som är danskar så är skatterna lika höga som i Sverige.

  Det skulle betyda att vi i Sverige sänkte skatterna för tex Danska/Tyska/Islänska spelare, men inte för Robin Söder eller Tobbe Hysen. Och jag ser gärna 1 eller kanske 2 till utlänningar till i IFK men jag vill absolut behålla arbetet på unga svenska spelare.

  SvaraRadera
 60. Har läst igenom kommentarerna och skäms när jag läser hur okunniga suportrar glorifierar Prioritet Inkassos medverkan på Sveriges populärase fotbollslags tröjor, den känsllan som slår en är samma som när man läser insändare i samband med artiklar om skuldsatta, Lobbyinslag, personer som skriver 50 inslag i olika varianter bara för att dränka vettiga åsikter. Antar att hälften av er som skrivit jobbar för ett inkassobolag.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.