2011/03/18

Beräkningarna som utesluter bojkott!

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er läsare och supportrar. Ibland från ett okänt namn, ibland en fotbollsprofil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material till oss. I dag gör "Påsen" beräkningar om effekterna av att bojkotta Blåvitt.

Det här är ett komplement till gästkrönikan av "Anonym Ängel". Följande tabell, amatörkalkyl, kalla-det-vad-du-vill är till för er som menar att en bojkott av Blåvitt tills det att JO fått sparken är rätta vägen. För dig finns det två alternativ inför den här säsongen; att gå eller att inte gå på matcherna.
Det finns också två möjliga resultat; att det går bra eller dåligt för laget. För enkelhetens skull har jag valt att göra stora skillnader mellan de olika resultaten.

Självklart är vi inte dumma i huvudet och vi vet alla att det kan gå ”lite knackigt” för laget (win some, lose some), men för att allt ska bli supertydligt kan det i den här tabellen bara gå gôrbra eller sketdåligt för laget. Och i ärlighetens namn, visst ser vi väl alla det hela som ett misslyckande om det går ”lite knackigt” för ett lag som Blåvitt? Hur som helst, jag hoppas att de flesta av er än så länge är med på hur jag tänker. Modellen är hämtad och modifierad från det här You Tube-klippet, så om jag har uttryckt mig luddigt, kika gärna på klippet för att få en bättre förståelse för modellen. Men alltså:

Alternativ 1: Jag går på matcherna och stöttar mitt lag, oavsett vad jag tycker om tränaren.
Alternativ 2: Jag bojkottar matcherna tills det att laget tillsätter en ny tränare.
Resultat 1: Det går bra för laget.
Resultat 2:
Det går dåligt för laget.”A” är ett drömscenario, det kan väl ingen blåvit supporter tacka nej till? ”B” och ”C” är inte direkt önskvärda scenarion men i viss mån och av vissa acceptabla. I ”B” går det visserligen dåligt för klubben men för laget går det bra. I ”C” går det visserligen dåligt för laget men för klubben går det bra. Här räknar vi gott + ont = okej, ett så kallat ”mellanår”.

Scenario ”D” är det
som vi alla vi undvika. ”D” vore en katastrof för laget och klubben vi alla älskar. Av dessa fyra scenarion är det ”D” som vi absolut måste undvika. Hur kan vi supportrar förhindra att ”D” inträffar? Vi kan inte direkt påverka matchresultaten, alltså att laget vinner sina matcher. Därför, för att förhindra ”D”, måste vi gå på matcherna. I sådana fall, om det går dåligt för laget, hamnar vi åtminstone i scenario ”C” och inte ”D”.

”A” är något vi alla vill ska inträffa. Vad kan vi supportar göra för att öka ”A”:s chanser? Återigen, vi kan inte direkt påverka matchresultaten men vi kan gå på matcherna – en del av två för att ”A” ska inträffa. Genom att gå på matcherna möjliggör vi scenario ”A” samtidigt som vi gör allt vi kan för att eliminera scenario ”D”. Hur någon kan uttala sig så klumpigt som ”Jag bojkottar Blåvitt så länge JO sitter kvar”, utan att först tänka på konsekvenserna, är för mig helt jävla otroligt.

/Påsen

26 kommentarer:

 1. Äntligen nån som fattar vad det handlar om. Vi supportrar är klubben! Låt det fortsätta vara så även om JO får sitta kvar.

  SvaraRadera
 2. Påsen; du är klok som en bok. Bojkott är en dolkstöt i det Blåvita Hjärtat och inget annat än en fånig egotripp. Så alla 80-talister och andra navelskådare; pallra er iväg och köp årskort nu. Tillsammans skapar vi den Blåvita framtid vi alla drömmer om!

  SvaraRadera
 3. Jag har redan årskort, men jag kanske klipper det om du inte slutar missbruka semikolon i dina kommentarer

  SvaraRadera
 4. Jag bojkottar matcherna tills det att laget tillsätter en ny tränare.
  Min familj och vänskapskrets gör samma. INGET ÅRSKORT i år. JO idiotfotboll är inget fär oss.

  // Henrik

  SvaraRadera
 5. Antingen gilllar man blåvitt och går på matcherna, eller så gillar man inte blåvitt eller fotboll och stannar hemma.

  Att ens diskutera bojkott och annat trams kan man göra hemma i sandlådan.

  SvaraRadera
 6. Jag har sagt det tidgare och säger det igen. Publiken är inte anställda vars uppgift är att gå på matcher oavsett hur det ser ut. Publiken går på matcher för att det ger dem nått tillbaks. Får man skit i ett år trotts de förutsättningar som blåvitt har så är det inte kul längre helt enkelt. Jag kommer gå på enstaka matcher men inte förnya mitt årskort.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Bra Henrik, stanna hemma så tittar vi andra på vårat lag IFK Göteborg.Besök oss inte igen. Spelar ingen roll om tränaren heter Jonas,Bosse,Arne,Reine eller Stefan L, man går på IFK Göteborg för man älskar IFK i vått och tort,

  Visst vi kan gnälla på dåliga tränare,spelare,sportchefer ect ect. MEN ALDRIG SKULLE JAG SKITA ATT GÅ PÅ MATCHERNA FÖR DET.

  Sen tycker jag personligen att man borde kickat han efter förra säsongen, men nu är det som det är och vi bör absolut inte kicka nu pga av dåliga träningsmatcher.

  Låt han få bevisa det till sommar uppehållet. fuckar inte det så kanske det är dags att kicka.

  SvaraRadera
 9. Bara skönt om alla medgångssupporters stannar hemma..

  För ni bara gnäller och tror att allt hjälper med att värva till höger o vänster, så snabbt det går lite trögt.. Vilket har visas både en och hundra gånger att det inte funkar, utan nästan tvärt om, det blir ännu värre med spelare o tränar som inte har hjärtat utan bara är där för det ekonomiska vinningen..

  Kommer att gå o se blåvitt oavsett om de åker ner i div 1..

  Tack för ordet...

  SvaraRadera
 10. Henrik

  Bra grej o sparka en tränare som spelarna vill ha kvar o trivs med.

  Spelarrådet vill ha kvar JO och tror på JO. Vad exakt är det för idiotfotboll blåvitt spelar i år.
  Att det tar tid att spela in ett nytt system/spelsätt vet alla som spelat fotboll, eller?

  SvaraRadera
 11. 18/3/11 13:47

  Det tar inte flera år, tror du det så har du ingen aning om fotboll själv.

  SvaraRadera
 12. Om blåvitt spelat attraktiv fotboll och förlorat då skulle jag inte brytt mej. Men att spela dåligt och förlora då får det fan räcka. Ni som tror att man vill endast vill ha bort JO har fattat saken fel. Vi vill, i alla fall jag, ha bort den jävla tråkiga fotbollen som spelas. Om det innebär att en spelare eller tränare ska bort skiter jag i, men nu är det JO som har ansvaret för det dåliga spelet. Det händer ju inget!?

  SvaraRadera
 13. Anonym 13:47/ Man kan ha många analyser men att det skulle ta tid att spela in ett system som vi redan spelat med i flera säsonger i rad är ju inte särskilt genomtänkt. Du får nog komma på lite bättre förklaringar till att försäsongen inte varit särskilt ljus, för det här systemet i olika varianter har Blåvitt i princip kört sedan 2007.

  SvaraRadera
 14. Det bäst är väl om Blåvitt erbjuder oss Alternativ E, så slipper vi välja. Ger oss en ny tränare så lockar det mer folk.

  SvaraRadera
 15. haha, krig bland Blåvitts medgångs supportrar, jag vet om att GAIS e ett mittenlag kanske lite under, men vi skulle aldrig ha krig, vilka idioter!
  // GAIS

  SvaraRadera
 16. En ny tränare och ett Blåvitt som gått ut i media och sagt att -nu jävlar ska vi spela bra fotboll, vinna sm-guld och komma utvi europa hade antagligen lockat några tusen extra årskortsköpare. Nu är signalen från ledning och mild, vi är nöjda med medelmåttiga resultat och en tränare som konstant misslyckas att få ut max ur en mkt talangfull trupp. Jag gillar Blåvitt men det betyder inte att jag accepterar vad som händer, Blåvitt måste inse att fansen är de som genererar intäkter. Jag vill se 442, kul spel, spelare som kämpar tills de stupar och sänkta biljettpriser - då kommer gamla vara fyllt till bredden!

  SvaraRadera
 17. SFAC/
  Jag bojkottar. Sätter inte min fot på Ullevi så länge Jo är kvar. jag har gjort mitt för blåvitt. Gjort resor till Dundee,Munchen,Milano,Poznan etc 100-tals resor i Sverige. Har under JO ledande blivit en jävla bitter pessimist. Man mår nog bäst av att stanna hemma arenan. Kanske har jag smittat av min omgivning på Ullevi, när ingen av oss förnyat. Jag hoppas på 3 raka försluster, samt att det STORA drevet jagar iväg Jonas. Sen kan vilken sund tränare som helst få laget på fötter, till ett SM-Guld...

  SvaraRadera
 18. Att gå på matcherna i nuvarande läge visar att man STÖDJER det JO och CO håller på med. Det är inte att vara lojal mot blåvitt. Tvärtom.

  SvaraRadera
 19. Om du lovar att vi ses på Gamla så lovar jag att hantera min faiblesse för semikolon; underbar synpunkt btw. Sitter du i Akademien?

  SvaraRadera
 20. I alternativ D så tillsätter vi Lars Lagerbäck! Jag tänker göra allt för att inte det scenariot utspelar sig, det är inte värt risken!

  SvaraRadera
 21. Sätter inte min fot på Gu innan Jo e väck han får gärna ta Mild med sig också!!!!

  SvaraRadera
 22. Med fans som 17:06 behöver vi inga fiender.
  Du hoppas på tre raka förluster? Själv hoppas jag på tre vinster. Håller du på fel lag?

  SvaraRadera
 23. Lärde vi oss inget av 2010? Vår trupp är överskattad. Jämför med MFF, HIF eller Ellos. Inte fan är vår trupp bättre.
  Visst, om Seb tar det där sista steget, och Drugge funkar, och JJ vågar, och Söder & Hysén får vara hela osv... men det är många "om".

  SvaraRadera
 24. Jag är också ett fan som åkt Sverige och Europa runt för att se mitt älskade Blåvitt.

  Även jag hoppas Blåvitt förlorar de första tre matcherna. Första gången i mitt liv jag varit i närheten av att hoppas Blåvitt förlorar.

  Anledningen är att det är enda chansen att bli av med JO. Blir vi av med honom efter 3 matcher lever fortfarande chansen till guld. Är han kvar har vi noll chans...

  Tråkigt men sant och jag är inte ensam om att tänka så här!

  SvaraRadera
 25. Anonym sa...

  Att gå på matcherna i nuvarande läge visar att man STÖDJER det JO och CO håller på med. Det är inte att vara lojal mot blåvitt. Tvärtom.

  18/3/11 17:07
  Det var det löjligaste jag hört

  SvaraRadera
 26. Själv hoppas jag ALLTID att Blåvitt vinner - oavsett vem som är tränare...

  Jag har också rest runt i Europa när Blåvitt spelat, men det är ju knappast svårt att göra när det går bra. Att i prövningens tid välja att inte stödja laget gör väl att tidigare meriter som supporter på något sätt känns lite medgångsaktigt, eller?

  Man gör naturligtvis som man vill, fast jag undrar hur många av er som sagt er inte sätta er fot på GU faktiskt kommer komma smygande tillbaka efter 5-6 raka segrar...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.