2011/03/28

Premiärminnen

PREMIÄRNERVER. Ni vet hur det känns. Den allsvenska abstinensen är påtaglig. Ni har tröttnat på live-rapportering från någon träningsmatch mot något Uzbekiskt lag på La Manga eller mot Gunnilse på Ruddalen. Ni har laddat kopiöst inför premiären av allsvenskan. Vad kul det ska bli, grönt gräs, skönspel och tre lätta poäng. Eller kanske inte...

Lite personliga reflektioner på premiärer jag minns men som jag helst av allt vill glömma.

2003 Landskrona BoIS-IFK Göteborg 2-1

Bilade ner tillsammans med min kompis och våra flickvänner. Hamnade på skuggsidan, svinkallt var det och till råga på allt så dominerade Landskrona stort. En klen tröst var när Jimmy Svensson sköt en frispark från mittplan som vinden tog tag i och som seglade in i Landskronamålet. Tror att blåvitt spelade i sina gråa bortaställ med vinröda inslag. Brrr...

2004 Kalmar FF-IFK Göteborg 0-0

Solen sken men det var ändå svinkallt. Skön stämning i blåvittklacken. Peter Ijeh gjorde sin första allsvenska match med IFK men gjorde inte mycket väsen av sig. Hjalmar bjöd på klassiskt uppspelstifo (Stavningsprogrammet känner inte igen det ordet, märkligt). Tung resa hem i regnet

2006 IFK Göteborg-Östers IF 0-0

Minns matchen framför allt pga att grannpojken på 8-9 år bad om att få åka med. Han hade förmodligen sett fotboll enbart på tv tidigare. Förmodligen höll han på Barcelona och såg på Champions League som måttstock på hur fotboll ska se ut. Behöver jag nämna att han efter 0-0 hemma mot nykomlingen Öster aldrig frågade mer. Svinkallt och ödsligt på Nya Ullevi.

Har ni minnen från dessa, eller andra premiärer så tveka inte att dela med er av dessa i kommentarsfältet.

------------------------------------

Statistik. Här kommer resultat från de senaste tio årens premiärer. Klicka på matchen för matchfakta.

2001-04-09 19:00 IFK Göteborg - Helsingborgs IF 2 - 1
2002-04-08 19:00 IFK Göteborg - Örebro SK 1 - 1
2003-04-05 14:00 Landskrona BoIS - IFK Göteborg 2 - 1
2004-04-04 15:00 Kalmar FF - IFK Göteborg 0 - 0
2005-04-10 15:00 Malmö FF - IFK Göteborg 1 - 2
2006-04-03 19:00 IFK Göteborg - Östers IF 0 - 0
2007-04-06 15:00 Trelleborgs FF - IFK Göteborg 1 - 1
2008-03-31 19:45 Malmö FF - IFK Göteborg 1 - 1
2009-04-06 20:00 Helsingborgs IF - IFK Göteborg 1 - 0
2010-03-13 16:00
Kalmar FF - IFK Göteborg 0 - 3Med andra ord så är premiärer inte riktigt blåvitts melodi men vi får hoppas att vi bättrar på statistiken mot Örebro. Se till att vara på plats och stötta vårat älskade lag. Till de som säger "Jag ska fan inte köpa årskort när dom spelar så uselt" vill jag bara säga. Skärpning. Är inte medgångssupporter ett negativt ord?

19 kommentarer:

 1. Tja, nu slog vi väl förvisso Kalmar borta med 3-0 förra säsongen? 2-2 mot Gefle hemma var i sista matchen...

  SvaraRadera
 2. ahga

  Sorry, nu är det åtgärdat

  SvaraRadera
 3. Hemmapremiären, första matchen på nya stadion, 6-0 mot Djurgården. Har aldrig mått så gött!

  SvaraRadera
 4. Nej Djurgårdskrossen var magisk

  SvaraRadera
 5. Roligast med 0-0 Öster hemma var ju annars att Ozzy lyckades rensa bollen i ansiktet på sig själv. Annars var det lite kvällssol, Arne gjorde tre byten på samma gång och flaggtifo var temat för dagen. Gerba fick spela.

  SvaraRadera
 6. känslan är man för första gången för säsongen går till ullevi för att se blåvitt spela. man känner inget annat än förväntan och nervositet. nittio minuter senare lämnar man arenan och önskar att man aldrig hade varit där. spelar blåvitt lika jävla uselt som de senaste året så kan jag fan inte rättfärdiga det ringa priset för en biljett och den bortkastade tiden. jag lägger fan ner då. har gått på blåvitt i tjugo års tid men någon gång räcker det. så snälla blåvitt, snälla ge mig ett par passningar i rad emellanåt och lite passion. annars har ni med all säkerhet tappat ytterligare en betalande åskådare.

  SvaraRadera
 7. Anonym 18:18:
  Om du har varit blåvittsuporter i tjugo år borde du ha fått uppleva rätt många fina ögonblick eller?

  SvaraRadera
 8. Örebro vinner med 3-1

  SvaraRadera
 9. Haha... word åt Joel (19:15)

  SvaraRadera
 10. Premiären 09 borta mot HeIF när polaren får för sig att dra över till Helsingör i halvtid. Skumt minst sagt!

  SvaraRadera
 11. Det pirrar redan i magen...!

  SvaraRadera
 12. Hemmapremiären mot nykomligen Assyriska smekte väl Haddad Kebab upp oss i brygga!??

  SvaraRadera
 13. Tänk att Falle startade istället för mini-Seb förra premiären.

  Hua.

  SvaraRadera
 14. Hemma mot ASSyriska var riktigt tung.. gör fortfarande ont i själen när jag tänker på den matchen.

  SvaraRadera
 15. I år vinner vi. Mycket bättre läge än förra året när "alla" (åtminstone vi själva) var säkra på att vi skulle ta guldet. Nästan samma gäng, men med ett års erfarenhet mer och ett jävla revanchsug. I höst får vi fira igen.

  SvaraRadera
 16. Kalmar förra året var ett av mina bästa minnen från bortaresor. Förra året var en usel säsong resultatmässigt, men den bjöd ändå på ett gäng trevliga resor, och ett gäng mindre trevliga sådanna.

  Flög till kalmar med lite kompisar förra året, Lanade på flygplatsen och min polare spydde ner sig själv där bak (lite lätt turbulens utanför Nybro) så han och jag stannade kvar och försökte få rent honom medens resten tog en taxi i ilfart till systemet. Checkade in på ett vandrarhem vid Ikea, tog taxi till matchen. Såg knappt matchen för vi hamnade bakom en jävla kamerastolpe. Men jag såg Kims räddning mycket väl. Efter matchen gjordes Kalmar, och tro vi hittade ett ställe som hette Palace som var rätt trevligt.

  Bra resa tycker jag ändå. På vägen hem fick jag en fortkörningsbot och efter det var året katastrof med sin absoluta botten den 26:e September när min dåvarande flickvän vill "prata" direkt efter man kommit hem från en jobbig match i Malmö.

  Dagen efter var jag singel.

  SvaraRadera
 17. Ahh, premiärer...
  Något som jag minns är tågresan till premiären mot HIF 99, vi ville alla se Nevland men det var la högst nån minut om han nu spelade alls?
  Vad jag minns är när jag på kvällen efter hemkomst, för första gången, var bjuden till tjejens far med familj och media tydligen rapporterat om hur tågresenärerna gått bärsärkargång under hela dagen.
  Ingen som åkte med visst nåt om det dock, för inget hände ju. Men det var RÄTT många frågor om vad fan man var för en då...

  I övrigt minns jag även hur gigantiskt kallt det var mot TFF hemma i premiären 94 när vi vann med 6-0...
  Och från senare år, slakten av dif när gamla invigdes 09.

  SvaraRadera
 18. Minns en premiär som förlorades med 6-0 -det året tog vi GULD!

  SvaraRadera
 19. Kommer ihåg 2003års säsongs annonser i tidningarna. Det var som en serie. Roligt och fyndigt var det då iaf.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.