2011/03/31

Blåvittshopen överträffar alla förväntningar!

BARABEN AVSLÖJAR. Vanan trogen att nosa upp och avslöja nyheter såg BaraBen till att i förhand kunna bjuda sina trogna läsare på en exklusiv visning av några av plaggen som säljs när Blåvittshopen öppnar igen med modevisning kl 1700 under torsdagen.

Så här följer lite modebloggande...

En nyhet är att samarbete inletts med klädmärket American Apparel. Min åsikt om detta märket (efter en roadtrip i USA förra året) är att det är hippare och klart dyrare än tex HM på andra sidan atlanten där de även har egna butiker jämfört med i Sverige där märket framförallt de sista åren lyckats slå sig in på marknaden bland artistmerchendise. Många större svenska artister väljer t.ex. gärna AA till sin merch på grund av ryktet om den stabila kvaliteten samt inte minst den tighta och poppiga passformen.

Blåvittshopens nya kollektioner bjuder äntligen på många fler produkter och kläder anpassade efter fler målgrupper i supporterskaran. Vad som är extra tydligt är hur det lagts energi på att ta fram ett antal varierande produkter för "civil" användning såsom pikéer, koftor, hoods, linnen mm. Vi snackar enkla snygga plagg som i många fall "bara" har ett diskret broderat lejon eller klubbmärke broderat på bröstet i samma färg som plagget. Shopen utökar även rejält utbudet av snygga basplagg till tjejer trots att många AA plagg ofta anses vara unisex i modellerna.

Ett flertal riktigt cleana T-shirts dyker också upp såsom t.ex. den Tobias Sana bär ovan med de fyra Glenngubbarna á la Andy Warhols Marilyn Monroeporträtt som står ut som riktigt klockren.

Eller vad sägs om Hjalmars egna kollektion? Jag gillar nyheterna skarpt.

Blåvittshopen har även hörsammat efterfrågan på ekoprodukter och flera av de nya produkterna i främst barnsegmentet är framtagna av ekologiskt bomull vilket känns riktigt bra. (Något Seppo gärna kunde nämnt på årsmötet, om han känt till det, när han bl.a. talade sig varm för den nya CSR-gruppen som föreningen tillsatt.)

Betyget blir att Blåvittshopen vida överträffat förväntningarna. Med shopens nya utbud av trendigare kvalitetskläder och med genidraget att erbjuda fler diskreta produkter för vardagsbruk kan man numera seriöst fundera på att likväl gå till Gamla Ullevi för att förstärka sin egen eller hela familjens basgarderob som att gå till dyrare (eller billigare) vanliga klädbutiker på stan.

Framtiden känns riktigt ljus för IFK Göteborg att souvenir och varuförsäljningen förhoppningsvis framöver kan börja ge lite bättre klirr i kassan än de futtiga hundratusenlapparna shopen genererat i vinst de sista åren till föreningen.

Sedan skall man väl inte sticka under stol med att ett bra sportsligt resultat går ofta hand i hand med ökad merchandiseförsäljning...


Kofta/cardigan


Nya slimmade pikétröjor. Fler färger, bättre passform och bättre kvalitet med broderat lejon.


...samt pikéer med klubblogga broderad i färg.


"West Side Glory"


Olika vita tröjor med vitt broderat lejon finns också...
Fina barnkläder (Givet inköp av alla "LS-småbarnsfarsor" haha!)


Jättelånga tunna scarves/halsdukar


Riktigt nice oldschoo
l Adidasträningsjacka.

Lisa i shopen berättade även att pga någon policy inom Adidas så är det bara Chelsea i hela världen av alla lag som får ha Adidas "Originals" produkter (street/retroprylarna) och pryda med klubbmärke eller liknande. Korkat och synd att Adidas inte fattat vad de kunde vunnit på samverka med gamla anrika adidasklubbar typ blåvitt och ta fram retroprylar nu i samband med 80-talsfilmen. En reklamfri 1982 Adidas matchtröja tror jag hade sålt riktigt bra.


Långt ribbstickat damlinne. Skall komma liknande till herrar också inom kort.I dagsfärska nya numret av Blått & Vitt (finns nu i Blåvittshopen samt skickas hem till alla Änglarnas medlemmar.) finns för övrigt en intressant intervju med "Nudie-Palle"(styrelseledamot i IFK samt ordförande i styrelsens för shopens bolag IFK Göteborg Promotion AB) där han berättar lite mer om hur arbetet gått och går till med att styra upp shopens produkter. Ett jobb som nu verkligen börjat ge bra utdelning.

51 kommentarer:

 1. För bruden alltså!

  SvaraRadera
 2. bra initiativ! bra där blåvitt. roligt att bevittna denna tid av förändring på kamratgården.

  fast med tanke på hur debatten gick angående nya tröjsponsorn och ifrågasättandet av dess affärsverksamhet så väntar jag med spänning på hur den blåvita hisingsvänstern snart går till attack mot aa's version av modekommersialism.

  let's have it!

  http://theweek.com/article/index/204413/american-apparel-a-timeline-of-controversy

  SvaraRadera
 3. Hjalmar t-shirten kommer jag i alla fall köpa!
  En retro 82-adidas hade ju varit grymt!

  SvaraRadera
 4. kul att det händer något.

  AA är inte kläder för folk med muskler det är en sak som är säker, bara taniga grejjer. Typ enbart raka "styprörsbyxor" (för folk utan röv och lårmuskler) och små tröjjor.

  men som sag kul att det händer nåt.

  SvaraRadera
 5. Bättre än innan, dock inget att jubla över. Skall bli kul när "Vänster mupparna" skall ta fram släggan och försöka säga att AA är satans verk allierat med Blåvitt...

  SvaraRadera
 6. Riktigt bra! Hjalmartröjan är ju given. Likaså lite sköna pikéer.

  Gött jobbat shopen och BB!

  SvaraRadera
 7. Hjalmartröjan, fy sjutton vad snyggt!

  SvaraRadera
 8. Yes! Äntligen börjar det hända grejer!

  SvaraRadera
 9. Vad jag saknar är toapapper med Hjalletryck...

  SvaraRadera
 10. Warhol tröjan var verkligen snygg! Första gången jag ser ifk-kläder jag faktiskt vill ha för att de är snygga.

  SvaraRadera
 11. Saxat från kingmagzine.se

  Borde väl passa både vänster och höger, eller?

  "American Apparel är underklädesmärket som beskrivs som den moderna versionen av Victorias Secrets, där detaljerna och glamouren fått ge vika för enkelhet och medvetenhet. Med Dov Charney i spetsen och med all produktion (design, tillverkning, reklam, etc) samlad under ett tak har man har revolutionerat textilbranschen. Inte bara har man åstadkommit bra löner till de anställda och en miljövänligare produktion, utan även snygga och kvalitativa underkläder och basplagg med bra passform till rimliga priser.

  American Apparel utmärker sig även genom sina kampanjer. Modellerna hämtas enbart ur den ordinarie personalen, och är fotade i en lättklädd, vardagsnära situation med en tydlig polaroidinfluerad stil. Med sin visuella image och den etiska profileringen har man förvandlat vanliga t-shirts och underkläder från gammalt slit- och släng till sexiga mervärdesplagg.

  Visste du att: Dov Charney växte upp i Quebec, staden som är känd för sin starka koppling till Skandinavien. Han älskar svensk design och högst av allt håller han Volvo 240, den enda bil hans far ägde under tio års tid."

  SvaraRadera
 12. Se på fan. Till slut, efter fem års gnällande, så lyssnar man och gör något kundanpassat.

  Blir även en liten rapport från förhandsvisningen sent ikväll.

  SvaraRadera
 13. Det bäsa är att robin söder är så sjukt snygg!

  SvaraRadera
 14. grått o fult

  SvaraRadera
 15. Fan va kul, detta va på tidigt. En del riktigt snygga grejer !

  SvaraRadera
 16. Vilka söötisar

  SvaraRadera
 17. Hur fan kan folk tycka att det är okej och snyggt att gå i en tröja med ansiktet på en fotbollsspelare?
  Har ifk:arna ingen som helst hum om vad som är trash och direkt fult?

  SvaraRadera
 18. varför fick inte jag vara modell för ? häls jakob j

  SvaraRadera
 19. West side Glory såg snygg ut =)

  SvaraRadera
 20. Hjalmartröjan och Glenntröjan är ju givna :)

  SvaraRadera
 21. Underbart, nu slipper man dra sig för att köpa IFK-kläder!

  SvaraRadera
 22. ÄÄÄÄNNNNTTTTLLLLIIIIIIIGGGEEEEENNNN!!!!!!!

  SvaraRadera
 23. News flash till Anonym 31/3/11 12:00:
  Gais är bajs!

  SvaraRadera
 24. När det gäller Adidas och merchandise skall ni vara glada att de tillverkar något överhuvudtaget...med tanke på att IFK säljer mellan 4-6000 replica. Jämfört med danska klubbar där tex Vejle i div1 (!!!) säljer 12000. FCK ligger någonstans runt 75000 replica. Blåvitt är ett gärdgårdsgäng när det gäller merchandise....

  SvaraRadera
 25. Snackar vi 12000 replica per år hos Vejle? Det låter ju väldigt mycket med tanke på att de flesta danska klubbar inte kommer upp i ett publiksnitt på 12000 per år.

  SvaraRadera
 26. Jag vill se bevis på att FCK säljer 75000 tröjor. låter helt bisarrt mycket.

  Om adidas och blåvittshopen hade vänd på det hela och vill öka försäljningen så kan man kanske skall tänka till och bredda även replica utbudet med tex klassiska reklamfria 80-tals sådana så lär ju knappast försäljningen minska iaf.

  Det är ju inte så att IFK saknar fans för vi snackar ända om det svenska lag med mest supportar i hela landet.

  Det är ju rätt vanligt att rätt många "äldre" supporters sällan köper senaste matchtröjan. Jag själv är en sådan. Men en clean reklamfri oldschool tröja vet jag många (inkl mig själv) som gärna hade dragit på sig...

  SvaraRadera
 27. Senaste anonym: Men just det finns ju i shoppen. Inte från 82 men väl från 1958. Riktigt snygg i mitt tycke!

  SvaraRadera
 28. Korrekt 12000 replica i Div 1. Skillnaden är att i Danmark köper man en replica även om man nödvändigtvis inte går matcherna....

  SvaraRadera
 29. Nån undrade varför inte JJ fick vara modell. Svaret är att han var för långsam med av och påtagningen av tröjorna. Vad jag vet så testade han men han är nog kvar i hytten. Det går inte fort...

  SvaraRadera
 30. Nån undrade varför inte JJ fick vara modell. Svaret är att han var för långsam med av och påtagningen av tröjorna. Vad jag vet så testade han men han är nog kvar i hytten. Det går inte fort...

  SvaraRadera
 31. Tro mig jag har själv räknat på affären...
  Däremot är det en kulturskillnad då svenskar inte är jättesugna på att använda fanwear.

  SvaraRadera
 32. Prins Bertil2011-03-31 14:00

  Bra, det här är grymt! Jag har inte sett något allsvenskt lag visa den medvetenheten på merchendise tidigare. Palle Stenberg visar hur man med små medel kan göra stor förändring. Riktigt kul att se!

  SvaraRadera
 33. Sjukt snygga kläder! Vill köpa många olika alltså

  Hoppas bara inte modellerna är för små, vissa är ju lite runda och goa så att säga.. :)

  SvaraRadera
 34. 31/3/11 14:12

  snyggt med lite tigta kläder ;).

  SvaraRadera
 35. Någon som är lite insatt som kan berätta hur mycket av försäljningen som Blåvitt kan stoppa direkt i egen ficka? (Man blir ju mer benägen att handla om Blåvitt får en stor del av kakan)

  SvaraRadera
 36. Jag blev mer intresserad av vilka jeans Robin Söder har på sig !

  SvaraRadera
 37. Men Håkan Mild då?!

  Jag vill ha Håkan Mild merchendise.

  SvaraRadera
 38. Anonym 07:02

  Du får banta helt enkelt.

  Snygg kollektion på det stora hela!

  SvaraRadera
 39. Nudie-Palle ska ha en stor eloge. Så kul att man utnyttjade hans kompetens på klädområdet.

  Gillar skarpt att man kommer kunna klä sig snyggt i rätt färger på matchdag, utan att behöva dra på sig matchtröja varje gång.

  SvaraRadera
 40. Satan vad snyggt!

  SvaraRadera
 41. säger som Christian, vad är det för Jeans Söder har på sig? Inte Nudie väl?! Hur som helst, snygga!

  SvaraRadera
 42. Ja heja "BLÅ-VITT". Stackars oss supportrar som faktiskt också vill klä oss till match!
  Jag fattar inte grejen med att gå runt med kläder som "inte syns" vilket lag man håller på istället för att skämmas för tillhörighet.
  Jag har säkert jättefel och är jättedum men, men.......

  SvaraRadera
 43. Jag ska ha en hjalle-tröja!

  SvaraRadera
 44. 19.47 du får tycka vad du vill. Vi har olika smak, det är just det som är grejen. Det är därför folk är så entusiastiska just nu eftersom det lite mer nedtonade saknats tidigare.

  SvaraRadera
 45. Riktigt snyggt!

  //
  http://mercilabs.se

  SvaraRadera
 46. Snygga grejer, synd att det verkar vara "slimfit" på det mesta bara...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.