2011/03/24

Stabil seger för U21 mot Jönköping Södra

U21. Det blev till slut en rätt behaglig seger i kvällens U21-match på Valhalla, trots att det ett tag såg jämnt ut målmässigt.

Inledningsvis tog det inte många minuter innan Blåvitt hade tagit ledningen. En lång boll från Efe når Pär Ericsson som på något konstigt sätt lägger in bollen vid målvaktens första stolpe. Såg lite märkligt ut då det kändes som att målvakten chansade på att det skulle komma inlägg, men när Pärlan laddade på och istället sköt mot mål så vart han helt ställd.

Det är fortsatt tryck mot Jönköpings mål och kvitteringen kommer därför som en kalldusch. Det är en boll in i boxen som försvaret inte får undan och en grönklädd får därmed alldeles för enkelt lägga in den i nät.

Efter det börjar framförallt kanterna komma igång och Robin skapar nu en hel del tillsammans med William Lundin. Även på vänstern är det stundtals lekstuga med firma Sana/Niclas Andersén.

Det är också på det sättet 2-1 kommer när Sana petar in en retur på ett läge som Robin skapat. 3-1 gör Pär Ericsson på assist av samma Robin Söder.

Matchen som helhet är väldigt väl genomförd från de Blåvita. Det är bra fart framåt som vi är vana att se när ungdomarna spelar och framförallt är det på kanterna det skapas farligheter idag. William imponerade på mig och det känns som han har gått fram väldigt mycket sen jag såg honom förra året. Andersén höll igen på de värsta satsningarna och koncentrerade sig istället på att anfalla med bra fart och teknik. Robin hade många bra aktioner och var även själv nöjd med sin insats, även om det såg lite, lite tveksamt ut första delen av första halvlek. Sana växte ut i andra halvlek när han hade många fina dribblingsraider mot trötta gröna spelare.

Bragi gjorde ett riktigt piggt inhopp och precis som i fallet Lundin känns det som att han har gått framåt mycket till i år. Tillsammans med Faltsetas var det full kontroll på mitten i slutet av matchen.

En bra insats som lovar ännu ett roligt år med ungdomarna. Hoppas, hoppas nu bara att vi även får se samma tempo och frejdighet när a-laget spelar...

5 kommentarer:

 1. Härligt!
  .... Var är Frankies krönika? Den skulle väl publicers idag?

  SvaraRadera
 2. Vore enormt kul om Pärlan kunde ge oss alla en smäll på käften och visa att han minsann visst blir nåt

  SvaraRadera
 3. Jag börjar bli optimistisk inför säsongen. Det oroar mig.

  SvaraRadera
 4. Tack för ett bra reportage. Har ni koll på uppställningen?

  SvaraRadera
 5. anonym 11.052011-03-25 11:06

  Never mind. Från ifkgoteborg.se:

  Erik Dahlin – William Lundin, Efe Ylidirim, Jonathan Azulay, Niclas Andersén – Thomas Olsson (63), Alexander Faltsetas – Robin Söder, Hannes Stiller, Tobias Sana – Pär Ericsson.

  Avbytare:
  August Strömberg, Lawal Ismail, Tobias Bratt, Bragi Bergsson (63), Chris Mbamba, Andreas Peterson, Sam Larsson.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.