2011/03/15

Publik bojkott vore en katastrof för Blåvitt

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er läsare och supportrar. Ibland från ett okänt namn, ibland en fotbollsprofil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material till oss. I dag tar "Anonym ängel" sig an problematiken med en svikande publik.

Sedan vår katastrofsäsong förra året har vår tränare haft minst sagt tveksamt stöd från många supportrar och även jag har varit en av de som uttalat mig kritiskt. Ingenting har egentligen hänt som förändrat min åsikt. Jag hade velat se en ny tränare i år men nu har man inom föreningen ansett att denna lösning var den bästa och då är jag beredd att ge det en chans. Därmed inte sagt att Håkan Mild är felfri och aldrig gör misstag. Självklart har man rätt som supporter att ifrågasätta saker och ting och inte hålla med om allt hela tiden, absolut. Men att döma ut tränaren på förhand tjänar ingen på. Vad ska vi göra, byta tränare ett par veckor innan serien startar? Nä, detta är vägen man valt att gå och i dagsläget är det enda rätta, enligt mig, att ge det en chans, oavsett vad man tycker om tränaren. Det är inte rätt läge att sparka Jonas Olsson så varför inte ge både honom och laget vårt stöd, i alla fall för stunden.

Från flera olika håll hör man folk som resonerar något i stil med: ”Så länge som JO är kvar som tränare blir det inget årskort för mig”. Detta tycker jag känns väldigt tråkigt, för oavsett om man vill se tränaren sparkad sedan länge eller inte, så är en bojkott av lagets matcher fel väg att gå. Det finns andra sätt att visa sitt missnöje, andra sätt som inte påverkar föreningen i lika stor utsträckning.

För det är föreningen IFK Göteborg som förlorar på att publiken bojkottar matcherna, inte tränaren. Efter en snabb blick i årsredovisningen ser man att de största intäkterna föreningen har kommer från matchintäkterna. Alla vet väl också hur viktigt det är att ha en stark ekonomi för att kunna både köpa och behålla bra spelare för att nå sportslig framgång. Jag hoppas ni förstår hur viktiga ni är för föreningens ekonomi och därmed även indirekt föreningens sportsliga framgång. Bojkottar man lagets matcher för att man inte gillar tränaren, drabbas hela föreningen. Jag hoppas ni är medvetna om det.

Samtidigt är det en produkt man köper och man kan som supporter anse att produkten inte är tillräckligt bra för att köpas. Fast resonerar man på detta sätt kan man, enligt mig, inte längre kalla sig för trogen supporter. Istället är man precis som alla andra evenemangsupportrar som enbart går på fotboll när det är fint väder och det väntas bli en spännande match, eller med andra ord, när produkten är tillräckligt bra. En trogen supporter däremot, ställer upp för laget i alla lägen. Förra året, om inte tidigare, blev vi blåvittsupportrar kända för att stötta vårt lag på läktarna oavsett hur dåligt det går på planen. Varför inte fortsätta med det?

Jag har aldrig varit såhär osäker inför en säsong. Det känns som det kan bli allt mellan himmel och helvete. Visst ser det mörkt ut just nu, förra året var allt annat än bra och vi har verkligen inte imponerat på försäsongen. Dock är det är mycket positivt på gång i föreningen, både på och utanför fotbollsplan. Nya kamratgården och nya inomhushallen i Kviberg är på gång. När andra lag gick runt 30 miljoner back var vi en av få föreningar som visade positivt ekonomiskt resultat för 2010, föreningen känns allmänt välskött. Dyrestam och Söder är tillbaka på allvar efter skador och det ska bli oerhört intressant att följa deras fortsatta utveckling. Sanas och Bärkroths karriärer är på väg att lyfta på allvar och Sebban är på gång in i ”riktiga” landslaget. Jag tror vi har något stort på gång och jag vet inte hur alla ni andra därute resonerar, men jag tänker i alla fall vara med på resan.

Så min uppmaning lyder: Ge det en chans, lite tid, några matcher. För oavsett om allt går åt helvete i säsongsinledningen eller inte, så går IFK Göteborg en ljus framtid tillmötes, det är jag helt övertygad om. Men du behövs på läktaren, för att lyfta laget, för att stödja föreningen. Ge det en chans, för du behövs.

/ Anonym Ängel

91 kommentarer:

 1. Bra skrivet!! Stötta i med och motgång!!!
  Framåt Blåvitt!

  SvaraRadera
 2. Vilken jävla propaganda. Som om IFKs kansli hade skrivit det självt.

  SvaraRadera
 3. Mycket bra skrivet! Nu stöttar vi våra älskade änglar! Från början till slut!

  SvaraRadera
 4. Vi är missnöjda, respektera det! Försök inte sopa det under mattan igen.

  SvaraRadera
 5. "Men att döma ut tränaren på förhand tjänar ingen på."

  På förhand? Skämtar du? Gubben har fått sin chans. JO -Dra, tacksam för det du möjligtvis har gjort för vår klubb men det är dags att lämna och det snarast.

  Du säger att du känner dig orolig inför säsongen, himmel eller helvete.

  Kan så gott som garantera dig en helvetes säsong, för mig innebär det placering 6 och neråt, gärna lite krampaktigt spel på det också.

  Mellansäsong placering 2-5, godkänd säsong 1a. Orimliga krav? Ni har väl inte glömt att vi håller på IFK Göteborg va? Inte Gais, inte Öis, inte Häcken, inte Djurgårn eller något annat bonkegäng.

  Bagdad"JO"Bob lämna oss, avgå, ta ditt ansvar. Ja ni förstår nog vart jag vill komma..

  Ps. Inget årskort för mig, första säsongen sen 01 utan årskort. Tacka JO och Mild för det.

  SvaraRadera
 6. Blåvitt har absolut inget dåligt lag men åt helvete dåliga tränare ska tilläggas! Därmed tycker jag vi borde göra som HIF (med risk att bli sågad nu) att skita i AS och ist satsa fullt ut på SC och satsa på att gå bra i EL!
  Jag menar inte att HIF satsar på SC men lägger AS åt sidan för EL!

  SvaraRadera
 7. Alla vet hur lång tid det tog för Stereo att byta från 4-4-2 till nuvarande när vi körde fast under 08. Det var precis samma tugg om att vi var lättlästa, tror vi kommer gå tillbaka till 4-4-2 under säsongen! Det är bara det att det tar längre tid för JO att inse, men när han väl gör det så blir de bra!

  SvaraRadera
 8. Propaganda direkt från Kamratgården eller? Sovjets sista fäste? Eller kanske Gadaffis?

  Trodde mer om en legend som Mild, anställ inte kompisar om du inte har stake nog att sparka de då de inte sköter sitt jobb.

  Värva inte spelare bara för att de har spelat i din moderklubb.

  Nej tråkigt nog tycker jag inte att Mild är av den rätta kalibern för att få axla sportchefsansvaret i en klubb av blåvitts dignitet.

  SvaraRadera
 9. Jag är på så satans dåligt humör allra redan. Solnatattarnas framgångar gör mig uppriktigt illamående. Så det är dags att lägga energi på att älska blåvitt istället!

  Jag håller med dig till viss del ändå. Jag kommer att försöka se så många matcher jag kan! Och vem vet vad som händer... Peppa nu!

  SvaraRadera
 10. 3 jävla dagar väntar man på nåt nytt och ni kan inte snickra ihop nåt själva.
  Vad är det för fasoner!?

  SvaraRadera
 11. Så länge som JO är kvar som tränare blir det inget årskort för mig

  /Erik

  SvaraRadera
 12. haha, detta inlägget skapade bara mer hat mot JO! vilket e kanon!

  SvaraRadera
 13. Väldigt intressant läsning... Jonas Olsson tippas att få sparken först i allsvenskan.

  http://rekatochklart.se/blogg/mr_england/5115/

  SvaraRadera
 14. Trött på all propaganda. Varför kan man inte vara en trogen supporter bara för att man ställer krav?

  Om nu biljettintäkterna är så viktiga är det ju ett utmärkt sätt att visa sitt missnöje mot Jonas Olsson genom att stanna hemma. Då kanske klubben sparkar honom tidigare!

  Tyvärr skyddar Mild sin vän. Det är ett tecken på dåligt ledarskap och Mild borde också avgå. Usla värvningar och uselt ledarskap gör honom inte bättre än Jonas.

  Trött på att vi accepterar medelmåttor!!

  SvaraRadera
 15. Att Bärkroth skulle vara på väg mot något annat än typ bänken eller superettan är ju också en överdrift.

  SvaraRadera
 16. Visst, jag ska ge det några matcher, men jag hoppas verkligen att det finns ett hemligt men konkret krav på Olssons resultat under säsongsinledningen. Typ: Under åtta poäng på fem omgångar = tränarbyte.

  SvaraRadera
 17. Sluta snacka om PRODUKT! så jävla trött på detta patetiska inneord... Va fan det är fotboll vi snackar om, det enda man vill är att se på lite boll! Lira bra, försök åtminstone, så kommer folk. Så länge Jo sitter där han sitter lär vi aldrig lyckas med det. Kicka jo

  SvaraRadera
 18. Fan så trött på alla gaisare som hatar och inte kan stötta... Börjar IFK bli mer som AIK så kommer jag fan inte vara med....
  Gnällkukar!!!!

  SvaraRadera
 19. Stanna hemma då, lipsillar. Och kom inte tillbaka. Dyker man inte ens upp, har man fan inte ens rätt att gnälla.

  "i vått och torrt, i med och motgång" Yeah right.

  Jävla Jesper Blomqvistar hela högen.

  SvaraRadera
 20. Ja vad är det för jävla AIK-fasoner folk har fått för sig? Finns långt bättre sätt att påverka i DIN och MIN förening än att bojkotta den. Det här är inget jävla vinstdrivande företag.

  Fortsätt dra folk till matcherna och stötta laget, JO kommer ju få sparken tids nog om det fortsätter gå åt helvete i säsongsinledningen. Finns ju absolut inget att vinna på att sparka honom nu när han redan fått hela försäsongen.

  SvaraRadera
 21. haha fyfan asså. inte vart inne på baraben på ett bra tag o nu när jag skummat igenom lite kommentarer ser jag att allt är sig likt, ett jävla gnäll over&out fuck internet

  SvaraRadera
 22. "För det är föreningen IFK Göteborg som förlorar på att publiken bojkottar matcherna, inte tränaren"

  IFK lyssnar ju inte på sina supportrar. Många har vart missnöjda med JO och vi låter resultet ligga som grund, lägg där till det dåliga spelet.
  Vi visar vårt missnöje, sen är det upp till blåvitt att visa hur man vinner tillbaks sina supportrar.
  IFK är ingen jävla välgörenhetsförening.

  SvaraRadera
 23. Det är bara en fråga om när JO får kicken. Jag lovar att köpa årskort den dagen om det så är med 7 omgångar kvar så har föreningen inte tagit någon ekonomisk skada.

  SvaraRadera
 24. Problemen är inte att resultaten gått som det gjort. Det är att man ser inget ljus i tunneln. Taktiken funkar inte, alla andra klubbar vet redan vår taktik. Jonas tror dock stenhårt på den. Men att byta tränare skulle man gjort tidigare, nu är det försent, för nära in på säsongen. Men för klubbens framtid behövs det en ny tränare och sportchef till nästa säsong och att supportrar ställer krav är väll inga problem? Man kan inte alltid stå och le och viftta med flaggan. Ni som gör det är knappast bättre fans.

  SvaraRadera
 25. Fel fel fel att man köper en produkt som supporter! "Produkten" IFK Göteborg köps av medgångare. Vi supportrar, som ÄR IFK Göteborg, köper ingen förbannad produkt.

  Därmed inte sagt att jag har förtroende för JO, om nu någon tolkade det så. Han borde gått efter fjolåret. Nu ger jag honom fram till sommaren, sedan kommer bägaren rinna över på ett sätt som inte ens hans kompis Mild kommer kunna blunda för.

  SvaraRadera
 26. Skita i att köpa årskort eller att gå på matcherna för att man tycker tränaren är dålig.
  Hur go i huvudet får man vara?
  Alla ni som ens tänker dessa tankar -STANNA HEMMA
  Gick på matcherna när vi harvade i mittenskiktet av div 2 och skulle förmodligen gå även om vi låg i div 1000 och fanns det då årskort skulle jag köpa ett. Jag till skillnad från er som inte köper årskort pga av missnöje med tränare har IFK Göteborg som favoritlag inte den eller den tränaren!

  SvaraRadera
 27. IFK Göteborg har gått in i väggen spelmässigt och ni goa gubbar här som fortsatt tjoar och hajsar om att allt kommer bli bra, fortsätt ni så.

  SvaraRadera
 28. Givetvis har man rätt att vara missnöjd med saker och ting men att bojkotta matcher är ju bara pinsamt. Då är man ju ingen supporter egentligen. Det blir en lose-lose situation.

  SvaraRadera
 29. På sätt o vis håller jag artikel-författaren, MEN

  - om Ekonomin INTE skall bli lidande krävs det både fler årskort och framallt FLER marginalåskådare.

  OCH DE KOMMER INTE OM INTE JO/Mild ändrar sig och vill BÖRJA spela ATTRAKTIV fotboll.

  Fattar du det?

  SvaraRadera
 30. 100% är jag med dig!

  SvaraRadera
 31. Trollhättan Mild har skrivit som "anonym ängel" om publik bojkott.

  Nu får det fan i mig vara nog. Trots fem förluster och 2 oavgjorda senaste 7 så ser ingen på Kamratgården vad som händer ?

  Tyvärr så kommer JO vara kvar så länge hans Trollhättan broder Mild är sportchef !

  // Thomas

  SvaraRadera
 32. Fan va kul det skall bli om det skulle gå riktigt bra under säsongsinledningen, undra om alla knällkukar kommer att komma och titta på matcherna då eller om att de kommer fortsätta att proppsa på inte komma innna JO har fått sparken.

  Jag tror vi alla kan vara införstådda med att börjar säsongen som försäsongen har sätt ut så kommer JO få sparken, men att sparka han nu är meningslöst.

  SvaraRadera
 33. Jag o tre polare har inte förlängt årskortet, det samma med farsan o några av hans polare. Blir väl att se någon match om det är fint väder i vår. Jag kan inte acceptera att man kör vidare med samma spelsystem o taktik (eller bristen på taktik) gång efter gång. Det räcker nu :(

  SvaraRadera
 34. Henrik.

  Snälla släpp dina skygglappar och försök se verkligheten. Vi är sjukt underpresterande och om folk är oroliga så är de det med rätta. Vi har ett ledarskap som satsar på "karaktärspelare" vilket är en omskrivning för spelare som rättar sig i ledet. Om vi hade haft spelare med karaktär hade de sett till JO sparkades för länge sedan.

  SvaraRadera
 35. Bra skrivet! Ni andra gnällgökar kan ju fundera vilka signaler till media klubben skulle sända om vi sparkade tränaren 3 veckor innan premiären! Lite grann som aik förra året!

  SvaraRadera
 36. medgångs supportrar

  SvaraRadera
 37. Bojkott leder ingen vart. Tror det finns större chans att påverka klubben om vi visar att vi är hardcore och stöttar i med och motgång. Det är då vi kan få gehör för våra åsikter i slutändan. Om tillräckligt många fanatiker ger uttryck för en åsikt så kan man inte bortse från detta hur länge som helst.

  SvaraRadera
 38. Som någon annan skrev:

  han och några kompisar samt deras fäder inte hade förnyat sina årskort pga av spelidén/sättet att spela.

  Samma här - nästan - jag förnyade men inte två av mina kompisar.

  Och det är just detta tappet som Mild måste förstå - det påverkar självklart ekonomin och till slut vilka spelare vi har eller kan få

  /Franz

  SvaraRadera
 39. Håller IFK på att bli Sveriges bögklubb? Aikarna kommer att slakta er!

  knallen

  SvaraRadera
 40. Jonas Olsson "supertaktik" fungerar inte när Bjärs, Gurra och Wernis inte finns kvar. Kalle, JJ och Pärlan har inte riktigt samma kvalitéer kanske?

  SvaraRadera
 41. Dåligt spel en hel säsong belönas med en ny chans.

  Inget nytt årskort för mig heller. Jag har köpt 2 biljetter för halva priset på letsdeal. Förmodligen kommer jag inte få något för de 90 kr de kostade. Polaren har inte heller förlängt. Läget hade varit annorlunda ifall man såg att saker och ting ändras, att spelet sitter att det är underhållande iaf mer än bedrövande.

  SvaraRadera
 42. helvete, va fan går alla inte bara till matcherna och visar sitt missnöje på arenan istället, då får klubben man älskar pengar och missnöje!

  SvaraRadera
 43. Glöm inte att från 98-06 hade vi placeringarna 8-6-4-4-12-7-3-2-8. Sedan tog Mild/Stereo över och vi har 1-3-2-7. Svenska Cupen var vi i final i 99 och 04, under Mild/Stereo final 07-08-09 varav en vinst. Må hända att vi är "lättlästa" och att vissa karaktärsspelare har teknik som Jimmy Svensson. Men det är FAKTA att denna ledningen har lyft klubben, så ha lite tålamod... Känns som att majoriteten av JO-hatarna började kolla på blåvitt 07 och inte ens vet att vi var ett övertidsmål och en stolpträff ifrån att hamna i superettan bara för mindre än 10 år sen.

  Sedan ska vi såklart sikta högt, men att sparka en tränare pre-season eller mitt i har sällan lett till SM-Guld. Kontinuitet är nyckelordet. Kolla de ledande klubbarna i Europa och se om de har Kontinuitet i ledning/spelsystem... Hamnar vi inte topp 4 denna säsongen kan diskussionen tas, nu är det bara att skrika så högt vi kan på matcherna för att bära spelarna, tänk våren 08. Magiskt. Fullt nästan varje match, och ett jävla tryck. Och knappt ett poängtapp!

  SvaraRadera
 44. Jag har inte heller förlängt mitt årskort. Ni som tycker om att kalla folk för medgångssupportrar får kalla mig det det om ni vill.

  Är det bättre att man står som en hjärntvättad nordkorean och hyllar och viftar flaggan trots att man vet att det är åt helvete?

  Satt bakom Jonas Olsson hela förra året och mår dåligt varje gång jag ser honom. Kommer inte lägga ett öre på klubben jag älskar innan han är borta. Det är min protest och jag är inte ensam, men kanske är ni hjärntvättade bättre supportrar än mig?

  Money talks, mer än supportrars ord. Det är sanningen vare sig man gillar det eller inte...

  Så de som stannar hemma är riktiga supportrar som vill klubben väl, ni andra är naiva nordkoreaner.

  SvaraRadera
 45. Man ger alltid blåvitt en extra chans, om och om igen.
  Man älskar de blåvita ränderna.

  Men att efter ett sådant katastrofår som förra, kan man inte bli annat än bekymrad, när de träningsmatcher jag sett innehållit identiska problembarn som följde hela 2010.

  Att sedan JO konstant letar positiva detaljer i träningsmatcherna och absolut inte ser några problem med helhetsspelet och ytterligare en matchförlust är att dumförklara inte bara laget utan även oss supportrar!

  Är man inte ödmjuk nog att kunna ta in det tusentals andra sett på matcherna, utan endast uppvisar tydligt tunnelseende och arrogans.
  Detta kommer obevekligen leda till katastrof!

  Det handlar inte om att tro på sig själv eller sin vision, utan även att vara lyhörd och förändringsnyfiken.

  Blåvitt kommer återigen bli ett "frölunda indians" detta år, på grund av ledarskapet!

  Jag kommer att se och älska blåvitt precis som vanligt.

  Jag hoppas innerligt att jag har fel i mitt resonemang och tar GÄRNA på mig fåntratten i slutet av säsongen!

  Jag gör allt för mitt BLÅVITT och jag vet att jag INTE är ensam!

  /Born as a Angel, dead as a winner

  SvaraRadera
 46. Jag och 2 vänner som haft årskort förra året kommer inte förlänga pga dålig fotboll(JO)
  /Sven

  SvaraRadera
 47. Pappskallar - ni ska ju inte stanna hemma när de spelar dåligt, ni ska gå dit och bua som ni aldrig buat förut.

  Jag önskar att det vore som vissa vill få det till, att det bara är att stötta, hurra och göra tummen upp vilka jävla tattarbeslut Mild än fattar, men tyvärr är situationen för allvarlig för att man bara ska ta detta med en klackspark.

  Efter den där fullständigt vedervärdiga avslutningsmatchen (jag kan fotbollsmässigt inte komma på nåt jävligare i min vildaste fantasi) mot AIK 2009 så försvann mycket glädje och mycket tålamod med det här sällsynt felbyggda laget. Hur mycket talang och kunskap har inte använts fel? Vi borde ha vunnit Allsvenskan minst tre gånger de senaste åren. Såna talanger vi fått fram och så lite framgångar vi fått ut av det ...

  Skulle inte förvåna mig om Faltsetas och Pär Ericsson är mittbackspar i premiären. Bra karaktär.

  SvaraRadera
 48. Direktören2011-03-16 13:35

  En gång var BaraBen rolig. Kommentarerna var roliga, bitska och kritiska även mot laget/klubben.

  Den tiden är förbi. Det gnälls på allt. Sparven hade passat perfekt in i sammanhanget.

  IFK Göteborg är en medlemsklubb. Vill du förändra ledning, styrning och inriktning, gå på årsmötet. Är du som jag både medlem och supporter, kom dessutom till matcherna och visa vad du tycker om spelet, bra eller dåligt. Men stanna inte hemma! Det är ju så korkat så klockorna stannar.

  Vi som är på plats har all rätt och visa vårt missnöje med spel och inställning, om så är fallet. Eller visa vår glädje när det går bra. Ni som stannar hemma
  kan bara skrika i kudden.

  Sedan är det en annan sak att jag är uppriktigt orolig för hur det skall gå i år. Inte en enda positiv signal, so far. Men det tänker jag visa på plats på GU.

  Heja Blåvitt!

  SvaraRadera
 49. Jävla gnällrövar. Stanna hemma! jag vill inte ha folk på Ullevi som redan innan allsvenska startat börjar gnälla om avgångar. hoppas verkligen inte att idoter börjar bua efter första felpassen, det hjälper ingenting.

  Visst JO Har en del att bevisa , låt han då för guds skull bevisa det då.

  SvaraRadera
 50. Fullständigt makabert att någon kan försvara JO, jag känner ingen, absolut ingen, som gillar JO. Ut med honom!

  SvaraRadera
 51. Jag och min kompis har inte heller förnyat årskortet. Detta är min protest mot JO och Mild!

  Kolla på Berlusconi, han värvar Zlatan...han vet att med Zlatan så har han chansen att vinna titeln + att Milan säljer ca 10.000 NYA säsongskort när de presenterar en ny stjärnspelare.

  /

  SvaraRadera
 52. jag har ej förnyat mitt årskort, detta är dock en protest mot IFKs SVINDYRA priser i jämförelse med andra lag!

  2300kr för klacken i IFK
  1600kr för klacken i MFF
  1500kr klacken i AIK (1000kr var priset fram till 31 januari)
  1100kr för klacken i Elfsborg
  1400kr klacken i HeIF
  1200kr klacken i Örebro (900 för studenter)

  säg nu inte att "ingen vill väl se något av de skitlagen ändå", det är ju självklart att man inte vill. Men det är trots allt de 4 topplagen + AIK (som jag tog med för de har ju rätt mkt publik).
  Att IFK lägger sig så mycket högre är ren skit i mina ögon, det är utveckling åt helt fel håll! kommer ej ihåg priserna från Nya Ullevi exakt men vet iaf att de va bra mycket mindre än de som är nu.

  SvaraRadera
 53. Rubrik satt av en som går i femman eller?

  SvaraRadera
 54. Heja Blåvitt dom är bäst!

  SvaraRadera
 55. "/Born as a Angel, dead as a winner
  16/3/11 12:46"

  Jag kunde inte sagt det bättre själv !

  /Franz

  SvaraRadera
 56. Anonym 14:27, jag trodde din sort var utdöd sedan den tid då vi värvade oss från att vara Sveriges rikaste klubb till att bli en klubb i ekonomisk kris. Nu när vi gått igenom stålbadet och kommit på fötter känns det lite historielöst att skrika efter spektakulära värvningar.

  SvaraRadera
 57. Anonym -16/3/11 13:49

  Låg du i koma förra året?

  Det är inte så att vi bara klagar innan årets säsong har startat, vi klagar för att det hittills i år har sett lika djävla dåligt ut som i stort sett hela förra året - FATTAR du?

  /Franz

  SvaraRadera
 58. Har heller inte några goa vibbar infr säsongen, men får bara Söder, Dyre, Adam vara friska och Seb håller sig från för många varningar, så kan det bli gott trots allt. Visst fan, glömde bort vem som ska göra målen. Får hoppas att Sandberg håller nollan hela säsongen och vi får en massa självmål till skänks....

  SvaraRadera
 59. Bygg en egen arena!!

  SvaraRadera
 60. Tycker dan säger det ganska bra?
  Vi blir av med medgångarna vi fick 07.

  Big deal!
  Dom skriker mest massa gojja.

  SvaraRadera
 61. Medgångare haha. Stå ni där ni andra 6000 där som hjärntvättade nordkoreaner och heja.

  SvaraRadera
 62. Klockrent Dan!

  SvaraRadera
 63. Tycker det är beklämande att inte Mild och styrelsen tar sitt ansvar och byter tränare. Dom måste ju känna av stämning i spelartrupp och bland fansen. Nu kommer fansen avsätta två gamla hjältar och hela 2011 blir ett förlorat år.

  SvaraRadera
 64. så här det varenda klubb i hela världen. Börjar man spela dåligt så blir det publiktapp så är det bara. Skulle gärna se om någon har ett exempel där ett lag spelar sämre och sämre men publiken ökar!?

  SvaraRadera
 65. Det är så många idioter och antagligen även Gaisare som skriver i den här kommentartråden. Det är väl självklart att vi stöttar laget järnet första 6-7 matcherna. Ser det katastrof ut då kan vi börja kräva JOs avgång. Att göra det nu är totalt meningslöst eftersom han självklart inte kommer få sparken just nu. Så jävla mycket folk med råsundafetto-mentaliteten som egentligen inte älskar Blåvitt utan bara sig själva.

  SvaraRadera
 66. Tycker det är så sjukt dåligt alla som inte köper årskort tack vare tränaren.
  Det finns ett lag och det är IFK!
  Är man en riktig IFKare köper man årskort även om vi har Svennis eller JO som tränare för det är ändå IFK.
  IFK för evigt i mitt hjärta oavsett tränare.
  Årskortet är redan köpt

  //En stolt IFKare

  SvaraRadera
 67. Jag köper inget nytt årskort därför att jag inte känner någon glädje med blåvitt längre. Sjukt tråkigt spel, spelare på fel plats. Ingen spelare visar vinnarmentalitet förutom Hysen och en hel drös spelare som helst vill utomlands.

  Det är inte mitt jobb att gå på blåvitts matcher utan det ska vara kul att gå dit.

  SvaraRadera
 68. Jag köper inget nytt årskort// stolt IFKare

  SvaraRadera
 69. Vad kallar vi såna som bara går på match när det går bra? MEDGÅNGARE!

  Ni sviker inte JO, ni sviker IFK Göteborg, dvs era bröder och systrar på läktaren.

  SvaraRadera
 70. Har man gått på så gott som alla hemmamatcher sedan senaste UEFA-cup guldet, så fortsätter man gå.

  Att följa sitt lag är en oändlig resa.

  SvaraRadera
 71. Att inte köpa årskort är idag det enda sättet att påverka.

  Håkan Mild har tydligt visat att han triggas och drivs av prestige. Han kommer därför aldrig göra sig av med JO för att folk klagar/buar. Tvärtom då kommer han behålla JO längre. Mild skiter fullständigt i vad fansen tycker.

  Enda chansen att bli av med JO är att klubben drabbas ekonomiskt för då kommer till slut någon högre upp reagera.

  De som kallas MEDGÅNGARE är de enda som kan rädda Blåvitt på sikt.

  SvaraRadera
 72. Bra skrivet!!

  Ni som gnäller på Mild förstår er fan inte på fotboll.. Mild gör ett sjukt bra jobb, han värvar och bygger långsiktigt, vilket krävs i dagens fotboll.

  15/3/11 23:24. Sånna som dig klarar vi oss utan. jävla tönt!!

  SvaraRadera
 73. anonym 21.28.

  Du är en sådan person som skulle springa rakt in i en vägg för att Håkan Mild hade sagt att det var ofarligt.

  SvaraRadera
 74. http://sportsday.se/nyheter/fotboll/jonas-bryr-sig-om-spelet-inte-resultaten-just-nu

  SvaraRadera
 75. Det heter väl ändå "publikbojkott" och inte "publik bojkott"? Eller?

  SvaraRadera
 76. 22.39: Ja det är Leo som som har snurrat till det, se chatboxen.

  SvaraRadera
 77. anonym 22:39/ Alla som läst mer än lågstadiesvenska vet att man kan använda bägge dessa uttryck och nej, det är ingen särskrivning. Men ja, naturligtvis är det vad som är centralt här...

  SvaraRadera
 78. Jasså jaha, MEDGÅNGARE ska alltså rädda klubben:)

  SvaraRadera
 79. Anonym 15:03

  Nej men det är ju intressant att se alla "riktiga" supportrar som börjar lipa nu för att en stor massa har fått nog. Stå ni där på matcherna med 6000 i publik och se om det är kul. Det jag menar är att om vi hade bytt tränare satsat på ett roligt spel och kryddat med en ´RIKTIG nr10 så hade det varit lättare att dra publik.

  SvaraRadera
 80. Själv är jag tacksam att de som inte köper årskort pga JO uteblir från GU, vi klarar oss gott utan er. Har däremot inga problem med att man buar ut egna laget efter dåliga insatser, det är nämligen så man påverkar och visar vad man tycker om man är supporter. Man slutar inte gå på matcher. Själv kommer jag fortsätta gå på Blåvitts matcher även om de förlorar några i rad eller rent av åker ur allsvenskan. Det är det som kallas att vara supporter.

  Titta på engelska gamla storlag som har massa publik trots att de harvar längre ner i seriesystemet. Hade de haft vissa här inne som supportrar hade deras läktare förmodligen gapat tomma.

  Märkligt att den här debatten överhuvudtaget förs på en SUPPORTERblogg då det är tämligen självklart hur man beter sig som supporter. En debatt om att man skall sluta gå på Blåvitt för att de spelar dåligt borde rimligtvis föras på en annan arena där debatter mellan icke fotbollsintresserade håller till. BASTA.

  //Djorkaeff

  SvaraRadera
 81. De va värst va mycke lipsillar här är.

  Jag skiter faktiskt i om det är 40 pers eller 14.000 på läktarn när mitt lag spelar. Jag går till GU för att se IFK Göteborg spela. Ibland förlorar dom och ibland vinner dom.

  Herregud, kom igen nu människor, det handlar om ett nöje det här, inte livet. Som vissa skriver här kan man tro att era liv är totalt innehållslösa och att allting i era liv styrs av hur vårat lag spelar.
  Å andra sidan kan man ju hoppas att ni mår så bra och har så få motgångar i era liv att ni kan unna er att bli blinda för hur oviktig fotboll verkligen är.

  SvaraRadera
 82. @ Böjen:

  Med andra ord är du ingen jätte blåvittfantast... hade du varit det hade du fattat varför det ser ut som det gör.

  undvik att kommentera om du inte delar samma passion som andra! du skämmer ut dej!

  SvaraRadera
 83. Man får lära sig mycket här på Baraben. Bland annat att riktiga supportrar inte bryr sig om vi vinner eller förlorar. Det viktiga är visst att man är på plats på GU oavsett resultat, väder, vind och division.

  Tillåt mig skratta åt er!

  /Winning is everything

  SvaraRadera
 84. Anledningen till att jag inte hra förlängt mitt årskort beror inte på bristande kärlek till klubben.. Allt beror på att jag mår otroligt psykiskt dåligt när jag ser hur klubben misshandlas av JO & Mild! Spelmässigt är vi bland de sämsta lagen i ligan, det är bara att inse detta! Det går inte att jämföra vårat spel med varken IF traktor eller rosengård ff... Fruktansvärt tråkigt!

  SvaraRadera
 85. Intressant fråga i ämnet är hur de som ska bojkotta tills JO försvinner reagerar om han nu trots allt gör bra ifrån sig i år?

  Vad händer om Blåvitt leker hem Allsvenskan? Säger inte att jag tror det kommer bli så, men vad händer OM det blir så?

  Alex Ferguson var ju grymt ifrågasatt under början av sin tid i Man Utd.

  Svennis var faktistk inte heller sådär popis bland Blåvita innan han tog oss till UEFA Cupguld.

  IFK Göteborg är trötts allt en förening med medlemmar och medlemsmöten. Hade det varit så att de som nu gnäller ville se en ordetnligt förändring så hade de gott väl kunnat närvara på senaste medlemsmötet, som inte alls var längesedan, och krävt om en omstrukturering bland de sportsligt ansvariga.

  Nu gjorde ingen/inte tillräckligt många det och nu sitter JO kvar, och baserat på det så tänker i alla fall jag ge honom så mycket stöd som möjligt. Att försöka slå undan benen på honom nu kommer knappast rädda den här säsongen i alla fall.

  SvaraRadera
 86. Är väl inte svårare än att man får ge JO sitt erkännande? Den prestigeförlusten är värd mindre än det faktum att IFK går bra. Sedan att detta aldrig kommer ske är en annan sak...

  SvaraRadera
 87. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 88. Jättebra skrivet! Håller med om allt.

  SvaraRadera
 89. Bra artikel för en gångs skull på baraben.
  Som jag ser det, ligger det till så här:
  Åkta supportrar går på ALLA matcher, stöttar laget i ALLA lägen.
  Ni som inte gör det är ettdera av tre alternativ:
  1. medgångare
  2. opportunister
  3. gajsare!
  Så jävla enkelt är det!

  SvaraRadera
 90. inte ens mot ett konkurslag(tvångsnedflytad) division2 bonkelag utan tröjsponsor ! och amatörspelare från Ryssland har vi bra anfallsspel.Vilken tråkig fotboll

  SvaraRadera
 91. Visst kommer bojkotta årskortet för samma anledning som jag nämnt tidigare (priset i jämförelse med andra klubbar)

  Men kommer ändå gå på alla matcher. tycker fler folk ska göra så, skit i årskortet för att visa att det måste ske en ändring för att man skall köpa det, men gå på matcherna ändå! För när man räknar på det så "tjänar" man ändå bara ca 100-200kr på årskortet.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.