2008/06/07

Zlatan vs Lagerbäck- maktkampen om landslaget

STARTELVAN MOT HELLAS När Zlatan Ibrahimovic på gårdagens presskonferens sa:
gillar Fredrik Stoor och Sebastian Larsson...

och

...hoppas att de får spela.
så tog det självklart hus i helvete. Storstjärnan i laget uttalar sig positivt för två spelare som han tycker ska få speltid. Två spelare som är direkta konkurrenter med rutinerade lagspelare på sina respektive positioner. Sebastian Larsson anses dessutom vara direkt konkurrent till lagkapten Fredrik Ljungberg, vilket naturligtvis måste ses som att Zlatan ifrågasätter om Fredrik Ljungberg borde få starta.

Zlatan Ibrahimovic delar skosponsor med Sebastian Larsson, vilket föranlett dem till att umgås en del i Malmö den senaste tiden. Där har de spelat in en gemensam reklamfilm och deltog dessutom i ett sponsorjippo. Zlatan är dessutom sedan tidigare god vän med "Chippen" Wilhelmsson, de två och Mellberg var som bekant den trio som tillsammans bröt mot lagets utegångsförbud när de gick på Park Lane i Göteborg. En aktion som till slut fick Zlatan att bojkotta landslaget i mer än ett halvår.

Nu verkar Zlatan ytterligare stärka sin position i truppen och vågar dessutom uttala sig om laggutagningar, något som är högst ovanligt i den svenska truppen. Detta ger ytterligare vatten på den kvarn av spekulationer från förra veckan där Lars Lagerbäck blev upprörd av frågor om Ljungberg skulle få spela trots att han var ur form, för att Ljungberg var lagkapten. Att Zlatan uttalar sig positivt om Sebastian Larsson i det här läget måste tolkas som att han försöker lägga in sin åsikt i debatten om Ljungbergs vara eller icke vara i startelvan mot Grekland.

Vem har den egentliga makten i landslaget?
Zlatan
Lars L
Ljungberg
BaraBen.com
pollcode.com free polls
I ett normalläge skulle Zlatan förmodligen få en tydlig reprimand från landslagsledningen för att ha lagt sig i uttagningen till startelvan inför media, men nu är läget alldeles för känsligt. Istället har man försökt "informera" den övriga truppen vad Zlatan "egentligen" menade med sina uttalanden. Allt för att undvika en öppen konflikt inför premiären. Ingen vill gå in i turneringen med ett öppet sår som behöver desinfekteras genom medling och svassande på tå. Speciellt inte med lagets historia där före detta kaptenen och Zlatan-allierade Mellberg och nuvarande kaptenen och av Zlatan kritiserade Ljungberg, vid flera tillfällen rykt ihop i rena slagsmål.

Men fram till på tisdag lär frågan om vem som faktiskt har makten inom det svenska landslaget inte besvaras. Men spelar Fredrik Stoor och Sebastian Larsson från start mot Grekland, då vet vi hur det egentligen ligger till i truppens maktbalans. För inte tror väl någon på fullaste allvar att Lagerbäcks helt egna, opåverkade och genomtänkta förstaval, skulle vara Stoor och Seb Larsson? Fat chance.

13 kommentarer:

  1. hur fan ska mittfältet formeras då?

    ljungberg-taco-källström-chippen funkar ju med.

    men de vill säkert ha in linderoth:

    ljungberg-linderoth-taco-chippen

    men då blir det två "defensiva" i mitten.

    zlatan vill väl ha:

    chippen-linderoth-källström-seb larsson?

    SvaraRadera
  2. Vad är det som säger att Zlatan vill ha Källström på plan? Killen har ju knappt gjort ett rätt i landslaget och hänger ju bara med huvet. Att Zlatan inte är bästa polare med Ljungberg var ju f.ö ingen nyhet direkt.

    SvaraRadera
  3. anonym 16:41/ vart i texten påstås att zlatan vill ha källström på plan? det är ju seb larsson zlatan vill ha på plan och de två konkurrerar vad jag vet inte med varann?

    SvaraRadera
  4. Lösningen, skicka hem Div-Zlatan, han ställer bara till med problem, och spelar inte ens bra när han spelar för Landslaget.

    SvaraRadera
  5. Tycker att det är ett jäkla svassande för Zlatan. Människan ser ju sig i tio fall av tio som större än laget. Tråkigt men sant.

    SvaraRadera
  6. Tycker det är bra att nån säger nånting. dags att rycka upp sig

    SvaraRadera
  7. Saknar Turbo Svensson i landslaget

    SvaraRadera
  8. Trodde enda tills halva inlägget att det var en (allt mer utdragen) pik mot GT:s löp om Zlatans "chockuttalande".

    Jag menar, vad sa han egentligen? Inget särskilt alls.

    SvaraRadera
  9. In med Sidleds Danne!!

    SvaraRadera
  10. och Långås!!

    SvaraRadera
  11. Ja skicka hem divzlatan. Hna kan varken trixa till till 3 eller göra mål på annat än straff. Att han sedan publicerar sin startelva i Aftnobladet är kanske det värsta. för_

    Tycker du att Larsson och Stoor ska ingå i startelvan?

    – Jag vet inte, allt handlar om taktiken vi vill lägga upp men det är klart det är två riktigt bra spelare, de är hungriga och nya i laget och jag hoppas dom får spela.

    Det visar ju verkligen att han sätter tyngd bakom orden. Att inleda med "Jag vet inte" brukar väl de flesta göra som ska framföra en stark åsikt.

    SvaraRadera
  12. Bla bla bla bla. Samma gamla visa om och om igen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.