2008/06/15

Frankies Femma: Sverige- Spanien

FEMMAN I Feldgraus frånvaro ersätter Frankie som betygsättare för "Femman". Sverige-Spanien blev till slut ungefär det flesta förmodade på förhand, en kämpainsats från Sveriges sida med tre poäng som trots allt trillade åt Madrid-hållet.

Sverige- Spanien
5 poäng: Johan Elmander- Hasse Backe var innan match väldigt orolig för hur Elmander skulle klara av uppgiften som mittfältare och hävdade att ett par träningar inte kan skola om en anfallare till att ta defensivt ansvar. Men Elmander var den friskaste fläkten på plan och får genom sin insats i andra halvlek fempoängaren, en andra halvlek där han trots stora problem med orken kämpade både framåt som bakåt. Visade på karaktär och laglojalitet som ingen annan orkade göra.
3 poäng: Zlatan Ibrahimovic- Är egentligen outstanding i Sverige de stunder han får boll. Sjunker djupt i plan och tar rollen som speldirigent för att skapa sig ytor. Håller upp bollen i avgörande lägen så laget får röra sig upp i plan och levererar vassa instick framåt. Hade fått femman om han hållit i samma spel utan att bytas ut i paus. Gör åter mål och visar vilken världsspelare han är.
2 poäng: Olof Mellberg- Verkar må bra av sitt miljöbyte till Italien och det lättade ansvaret av att ha lämnat ifrån sig kaptensbindeln. Spelar ut med stor trygghet i bakre ledet och var nära att knipa en eller ett par poäng ytterligare. Har en formkurva som pekar spikrakt uppåt just nu, trots tveksamt agerande vid 1-2 målet.
1 poäng: Fredrik Stoor- Kniper nätt och jämt den sista poängen från Anderas Isaksson som gör en bra match i målet trots två mål förbi sig. Stoor visar tendenser till ett nytt landslag där killar som han, Sebastian Larsson, Zlatan men även snart Bjärsmyr och Marcus Berg kommer utgöra stommen i laget. Har en positiv anda på plan och spelar ofta enkelt och offensivt.

Totalt efter omgång 2
1. Zlatan Ibrahimovic - 8 poäng
2. Johan Elmander - 5 poäng
3. Christian Wilhelmsson - 3 poäng
4. Petter Hansson - 2 poäng
Olof Mellberg - 2 poäng
6. Daniel Andersson - 1 poäng
Fredrik Stoor - 1 poäng

23 kommentarer:

  1. Elmander före Mellberg? :o

    Mellberg kunde inte göra nåt vid 1-2 målet IMO.

    Annars var Mellberg lysande och stoppade allting. Kan nog inte komma på ett misstag av honom under matchen. Juventus måste vara glada att man har köpt honom.

    SvaraRadera
  2. Mellberg är ju den som skulle fått en 5:a

    SvaraRadera
  3. man kan väl inte ge en mittback högsta betyg efter två bakåtmål varav en på fast situation och förlust?

    SvaraRadera
  4. Taco-Andes borde fått poäng. Var bäst bland mittfältarna i båda lagen.

    SvaraRadera
  5. Sidled borde fått poäng, och så bra var fan inte Elmander!

    SvaraRadera
  6. taco och sidled? haha ja de var ju jäääääättebra. elmander var den enda mittfältaren som var bra. sidled och ljungberg var ju riktigt dåliga, anders svensson var ok.

    SvaraRadera
  7. minuspoäng till rosenberg..

    SvaraRadera
  8. Rätt starkt av Zlatan att ha plockat hem 8 poäng efter 1 omgång!!?!

    Rosenberg presterar nog fan sämre i landslaget än vad marin ramberg gjorde i blåvitt.

    Ge oss poäng på Onsdag!!!

    SvaraRadera
  9. Hur kan man ge en offensiv spelar högsta betyg när man bara gär ett mål och förlorar?

    SvaraRadera
  10. Spanien bytte sitt innermittfält supertidigt. Xavi och Iniesta, utbytta och överglänsta av Taco och DA. Klart de förtjänade poäng. Speciellt första halvlek var Daniel A fantastisk, ännu bättre än mot Grekland. Så mkt debatt som det varit kring honom, så mkt skit han fick före EM, så hyllad han blivit av alla fotbollskunniga efter dessa två matcher. Undrar varför Frankie inte nämner honom med ett ord?

    Och Elmander var fan inget särskilt. Tätade inget nämnvärt bakåt, skapade inte mycket framåt. Mellberg och Zlatan däremot.

    SvaraRadera
  11. Anders Svensson då? Som varit bland de bästa båda matcherna?

    Urlöjligt!!!

    SvaraRadera
  12. Snällt att ge Stoor poäng när båda målen kommer på hans kant och som han borde avvärjt.

    Vid hörnan joggar han sakta mot bollmottagaren som lätt passar förbi honom. Med lite tempo hade han avvärjt där.

    Vid 2-0 gör han en makalöst felbedömt försök att nicka bort kontringsbollen... suck.

    SvaraRadera
  13. Bjärsmyr snart en stomme i landslaget?
    Ha
    Ha ha ha
    Ha
    Ha ha

    SvaraRadera
  14. Johan Elmander borde ha 5 poäng och inte tre i sammanräkningen?

    SvaraRadera
  15. Fick jag välja skulle jag peta Alex till förmån för Stoor mot ryssarna. Och inte enbart pga att jag hellre ser att Alex vilar då han har viktigare uppgifter framför sig, utan för att Alex är rätt tveksam som back.

    SvaraRadera
  16. Märkligt hur olika folk ser på saken... för mig var innermittfältet klart bättre än yttermittfältarna. Se bara på det faktum att spanske förbundskaptenen bytte ut BÅDA sina innermittfältare för att de inte klarade av Daniel A och Anders S. Dessa två, Isaksson, Zlatan och Mellberg stod i en egen klass tycker jag.

    Stoor och Hansson jobbade som fan, men det var de som blev överspelade flera gånger. Mikael N också. Tror inte Mellberg gjorde ett enda misstag. Ljungberg och Henke fick inte jättemycket uträttat framåt, men jobbade som svin bakåt och får klart godkänt.

    De andra behöver jag inte nämna. För de var inte lika bra...

    SvaraRadera
  17. Anonym sa...

    Snällt att ge Stoor poäng när båda målen kommer på hans kant och som han borde avvärjt.


    Eh? Petter Hansson borde sparkat bort första bollen, Petter Hansson borde sparkat bort andra bollen. Vid bägge målen är det Petter Hansson som är sista spelare att bli överspelad innan spanske spelaren tar avslut mot mål. Så man kan lika gärna se det som att Petter är den som kukar ur vid bägge målen.

    SvaraRadera
  18. studiomannen/ det inre mittfältet hade ju zlatan som offensiv fältare och elmander och henke som fyllde på. det var ju där vi skapade vår positiva period i första och troligtvis precis därför som aragones fick panik och ville täppa till. daniel och anders ägnade sig åt att panikrensa framför backlinjen.

    SvaraRadera
  19. Sista anonym: jag förstår vad du menar, förutom ordet "panikrensa". Där är vi alltså inte överens alls. Men vi är säkert överens om annat: t ex att Daniel Andersson inte gjort bort sig det minsta. det har ju varit en hel del snack om honom sedan han blev uttagen mot Grekland.

    Och ska man peka ut någon särskild för baklängesmålen är det bara att läsa innantill vad Barabens väpnade fraktion skriver. Eller se matchen igen.

    Men jag vill inte gärna hänga någon. De jobbade som fan och bara genom det (och att jag är subjektiv och patriotisk) gör att de var förtjänta av en poäng!

    SvaraRadera
  20. Stoor assisterade till vårt mål, det väger självklart in i att han får poäng. Det är ingen piss i Mississippi.

    SvaraRadera
  21. Stoor orsakade hörnan som ledde till Spaniens första mål, sen sov han när den väl slogs. Dessutom kom segermålet på hans kant. Oavsett om Hansson borde ha agerat annorlunda, och bär det största ansvaret för Villas mål, så kom det icke desto mindre efter en kontring längs kanten som Stoor SKALL täcka av. Det är därför han är försvarare.

    Missförstå mig inte, jag tycker han skall spela. Alex gör inte en människa glad, vare sig som landslagsback eller som ytter i Blåvitt. Bra att han inte spelade mot Spanien, dom hade sprungit i cirklar kring honom.

    Men Stoor var insyltad i båda Spaniens mål i lördags, och det kan ingen göra något åt nu. Han kan bli en riktigt bra landslagsback, men än så länge är han inte särskilt stabil.

    SvaraRadera
  22. En assist gör ingen succée.

    SvaraRadera
  23. Henrik Rydström säger i sin blogg;

    "Fredrik Stoor hyllades lite varstans efter Spanienmatchen och det är kanske inte fel, men inte heller rätt. Jag får känslan att han tjatats in av så många att när han väl får spela är han bra, oavsett vad. Och många är trötta på Alexandersson och vill ha en förändring till varje pris. Alltså, Stoor gjorde en bra debut, men det blir genomskinligt när det räcker att han ger ett passningsalternativ för att han ska få beröm. Vi tycks glömma att Alexandersson ofta smyger med i anfallen och är skicklig på att hitta in till anfallarna på fötterna. När Stoor slår ett inlägg får halva svenska folket glädjefnatt."

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.