2008/06/10

feldgraus femma - EM-special

FELDGRAUS FEMMA Naturligtvis håller feldgraus femma stenkoll på EM och självfallet kommer poängen att delas ut i alla de sex matcher Sverige kommer att spela (ehh... right, dream on). Nåja. Grekland ville absolut inte spela fotboll och Sverige kunde inte riktigt. Men en seger blev det till slut och det kändes nästan lika skönt som en Blåvittseger kan kännas.

Sverige - Grekland
5 poäng: Zlatan Ibrahimovic - Ja, vad fan tror ni egentligen. Sverige har, efter att Henke flyttat hem till lilla Allsvenskan och efter att Ljungberg gått och skadat sig hela tiden, en spelare av yppersta världsklass. Varför visar han i all enkelhet genom den prestation som gav 1–0
3 poäng: Christian Wilhelmsson - Stod för allt, nästan, i offensiv väg fram till det att han tyvärr fick linka ut från den här EM-turneringen. Har kritiserats för att inte våga utmana längre men visade att han fortfarande är oberäknelig en mot en.
2 poäng: Petter Hansson - Backklippan som trots avsaknad av alla former av åtråvärda kvaliteter gång på gång visar varför han faktiskt spelar. Säker defensivt, ruskigt viljestark offensivt. Grymt snyggt mål som fullkomligt osar Håkan Mild.
1 poäng: Daniel Andersson - Sidleds-Danne är alltid kritiserad, oavsett vad det handlar om. Därför tycker jag gott att han kan få en poäng i dag då han faktiskt visar att han inte var fel val. Gjorde en god insats under hela matchen och det tycker jag att han ska ha beröm för.

Totalt efter 1 omgång
1. Zlatan Ibrahimovic - 5 poäng
2. Christian Wilhelmsson - 3 poäng
3. Petter Hansson - 2 poäng
4. Daniel Andersson - 1 poäng

21 kommentarer:

  1. Därför tycker jag gott att han kan få en poäng i dag då han faktiskt visar att han inte var fel val.

    Va? Vilken match såg du? Han var helt initiativlös och han var klart sämst i Sverige. En snäll-poäng till killen som fått kritik, så svenskt, så töntigt.

    SvaraRadera
  2. poäng till sidledsdanne? avgå! (och ta med dig danne!)

    SvaraRadera
  3. Jag håller med. Sidledsdanne va bättre än va jag trodde. Dock inte sagt att han förtjänar speltid igen.

    SvaraRadera
  4. anonym 00:08/ Är det inte snarare svenskt och töntigt att följa med strömmen och "hata den där Sidleds-Danne" utan att egentligen veta varför?

    Iniativlös? Jaha, meningen var kanske inte att han skulle stå för de offensiva initiativen?

    SvaraRadera
  5. 00:36 anonym/
    tycker det är rätt att ge danne poäng, kan väll tilläggas att ingen inklusive ja själv inte tycker om danne men idag var ha OK!

    SvaraRadera
  6. oj felgradu 00:36 menar ja!

    SvaraRadera
  7. Sidled skötte sitt jobb jävligt bra, det kan ingen förneka. Då har man töntiga skygglappar på. Bra poängutdelning.

    SvaraRadera
  8. Sidleds danne var värdelös, fungerar inte när man spelar i svenska landslaget att bara vara bra utan boll, man måste även vara bra med boll

    SvaraRadera
  9. "Anonym Anonym sa...

    Sidled skötte sitt jobb jävligt bra, det kan ingen förneka. Då har man töntiga skygglappar på. Bra poängutdelning.

    11/6/08 01:16"

    Det kan alla med lite vett och sans förneka, mot EMs sämsta motstånd var han sämst i Sverige. Han gjorde ingenting som är värt att ge poäng för.

    SvaraRadera
  10. anonym 07:40/
    Men vad är det där för nivå? Först blev regerande europamästarna, som var det bästa laget av alla i em-kvalet, plötsligt till EM:s sämsta motstånd.
    Och dessutom var sidleds-Danne sämst i laget och gjorde inget som var värt poäng...
    Du missade tydligen helt att han och Taco tillsammans med resten av laget stängde mittfältet för Grekerna? De hade ju snudd på noll att komma med och mycket tack vare att Taco och Sidled låg rätt i banan. Hade Sidleds-Danne däremot, när grekerna rullade runt bollen, gjort några frejdiga tokrusningar á la Kimpa hade de med stor säkerhet hittat ett hav av yta bakom honom där de kunnat sticka in bollen.

    Vår egen Alex var på intet sätt dålig men han hade klart större problem än vad Daniel hade, om du nu vill ha en spelare var "sämre" än Daniel.

    SvaraRadera
  11. Oj vilket värdelöst folk vi måste vara enligt ett par av er. Töntiga och viljelösa.

    Kom igen nu och sluta gnäll nu. Vi svenskar är ju grymma!!

    SvaraRadera
  12. Daniel Andersson är tamejfan tragisk. Juho Hemmola, du kanske inte såg grekernas spel, hur du kan haussa deras lag på kvalresultat är konstigt, för i dagsformen är de ju rena katastrofen. Daniel Andersson mot Spanien? Hjälp.

    SvaraRadera
  13. Intressant att ingen nämner de tre andra spelarna som får poäng när vi trots allt vinner igår och istället går till bred attack mot Daniel Anderssons närvaro i laget...

    SvaraRadera
  14. Tycker att Henke Larsson skulle fått högst poäng. Fantastiskt rörelse, bra bollkontroll och låg bakom båda målen med smarta passningar.

    SvaraRadera
  15. Att folk kritiserar Daniel Andersson efter gårdagens match är ju bara ytterligare ett bevis på att folk själva aldrig spelat fotboll på någon som helst nivå över korpen. Känns lite som att man bestämt sig innan matchen att han kommer vara dålig. Jag har aldrig varit något fan av honom men hyllas den som hyllas bör, igår gjorde han det riktigt bra. Fotboll på så hög nivå är mer än bara en dribbling, nån snygg passning och att skjuta hårt. Det är taktik och smartness och det har Daniel och i just denna matchen var han rätt pusselbit. Det kommer han antagligen inte vara mot kvicka spanjorer. Då behövs en snabbare spelare i mitten, givetvis Linderoth.

    SvaraRadera
  16. anonym 13:30/ 5000 spänn säger att du inte lirat i allsvenskan.

    SvaraRadera
  17. Sidleds va ju ett klockrent val. Passar hans kvaliteter perfekt mot tröga greker och en roll där han inte rör bollen så mycket. Han har rutinen att täcka upp bakåt och stå rätt vilket Kimpa definitivt inte har. Fast spanjorerna blir nog värre, de flesta joggar väl ifrån sidleds i det laget.

    SvaraRadera
  18. Frankie: Intressnt att du inte vågar kommentera Dannes insats igår. Var det läge för kollektivt självmord? Vad tycker du om hans insats?

    Sen går väl folk inte alls till "bred attack". Minst lika många som tycker att han gjorde en bra match. Jag tycker att Lagerbäck gjorde en kanonuttagning, och att DA gjorde en nästan felfri match.

    SvaraRadera
  19. Tyckte Micke Nilsson var en av de bättre svenskarna igår. Ruskigt stabil och bra med uppåt samt att han spelade sig ur många svåra situationer. Danne var stabil inte mycket mer. Alex var nog sämsta( i vm sist tyckte jag att han i ljungberg var bästa) svensk tyvärr utan att ha varit dålig.

    SvaraRadera
  20. Anonym sa...

    Frankie: Intressnt att du inte vågar kommentera Dannes insats igår. Var det läge för kollektivt självmord? Vad tycker du om hans insats?


    "Vågar kommentera", hehe, du, min kommentar kommer i ett blogginlägg snart. Var så säker.

    SvaraRadera
  21. "Vågar kommentera", hehe, du, min kommentar kommer i ett blogginlägg snart. Var så säker.

    höhö. oj vilket rungande svar det blev i ditt inlägg. jag är mållös. är det så svårt att erkänna att du hade fel, och att Lagerbäck inte är så kass som du tror? med ditt förslag hade vi säkert vunnit med 100-0. kan inte du bli förbundskapten?
    fråga: tycker du att det är viktigt med balans på ett mittfält?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.