2008/06/12

Oavgjort mot Spanien innebär inte avancemang

EURO2008 Jag jämförde timmarna innan Sveriges EM-premiär mot Grekland Daniel Anderssons klubbtillhörighet, liga och UEFA-ranking med Kim Källströms. "Mellan raderna" läste de flesta av er läsare in en helt korrekt och syrlig kritik mot Lagerbäcks val av Daniel före Kim. Daniel spelade och Kim såg från bänken hur Sverige vann med klara 2-0.

Jag hade personligen bytt plats på dessa två spelare och ställt upp med en diamant på mitten där Anders Svensson fått rollen som defensiv balansspelare. Lagerbäck valde två mer defensiva roller för innermittfältarna, där Sidleds-Danne och Taco-Andess spelade sida vid sida. Hans variant "fungerade" bevisligen, hur min variant hade presterat får vi aldrig reda på. Men Daniel Andersson gjorde inte bort sig, tvärtom så gjorde han en skaplig insats utan att glänsa.

Men hade Sverige spelat 0-0, eller fått stryk till och med, så hade tonerna i efteranalysen av Daniels insats varit helt andra. Oavsett hans prestation på plan. En studsboll som Isaksson räddar med stora svårigheter vid 0-0 blir troligtvis helt avgörande. Underläge där och så möter vi 11 spelare i grekiskt målområde. Men som tur är blev det inte så, istället stänker Zlatan in en kanon. Med Daniel Andersson på plan. Utan hjälp av Kim Källström.

Efter att ha sett Grekland i aktion, med så kallat facit i hand, är jag faktiskt helt övertygad om att Sverige hade både styrt mittfältet och vunnit matchen helt oavsett vilka spelare som fått chansen. Grekland var det absolut sämsta laget, eller gjorde i alla fall den absolut sämsta insatsen, så här långt i årets EM. Mot Spanien och även Ryssland blir det helt andra tacos.
_________________________________________
Efter Spanien-Ryssland så var den stora snackisen självklart David Villas målexplosion balanserat av huvudskakningar åt ryssarnas märkliga försvarsinsats. Guus Hiddink är känd för att spela ett man mot man försvar, något som den ryska björnen aldrig varit bekant med tidigare och resultatet var väl ingen större succé.

Men det stora varnande skumfingret måste pekas mot den ryska offensiven som är blixtrande rapp, som skapade stolpskott och ribbskott när spanjorerna ännu inte var i ledning och sedan när de bara hade ett måls ledning. Stommen från det UEFA-cupsvinnande ryska laget leder den ryska offensiven på ett sätt som är imponerande och lite smått skrämmande. Spanien kom undan med rena förskräckelsen, att siffrorna rann iväg kan förklaras till stor del av ett blixtrande kontringsspel av de rödgula mot ett tragiskt ryskt man-man försvar.

Underskatta inte Ryssland. En poäng mot Spanien innebär inget avancemang för Sverige. Först skall vi klara av en mullrande rysk björn som med all sannolikhet kör över Grekland på lördag.
__________________________________________
I Norge så hejar de inte bara på Sverige i EM. I Norge kallar man även Sverige för "Söta bror", vilket betyder ungefär "Kära bror". Men jävlar vad söta de är norrmännen...

__________________________________________
Nu börjar Lika som bär förslagen från er läsare rasa in, följande tre jämförelser tackar vi läsarna Jakob, Carl och Erik för:




Och så en Lika som bär som flera läsare uppmärksammat men som vi faktiskt publicerade redan under VM2006:

Har du en lika som bär? Maila oss!

14 kommentarer:

  1. Fy fan vad Lukas och Pontus är lika, men Greken och ED är ju asrolig!!!

    SvaraRadera
  2. jävligt bra kvalité på baraben den senaste tiden, inlägg om em och landslaget, höjdpunkter och analyser, fortsätt det goda arbetet killar!!! ett nöje att läsa!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker mig se en viss likhet mellan Lee Dainton i Dirty Sanchez och portugals Carvalho

    Dainton
    Carvalho

    SvaraRadera
  4. Varför funkar inte Dainton-länken?

    Nytt försök:

    Dainton

    SvaraRadera
  5. idag var det bra 'lika som bär' bilder!!!

    SvaraRadera
  6. Tänk om Pontus kan likna Lukas i målskyttet också, då blir det väldigt roligt på Ullevi i höst.

    SvaraRadera
  7. "Men Daniel Andersson gjorde inte bort sig, tvärtom så gjorde han en skaplig insats utan att glänsa."

    Är motsatsen till göra bort sig skaplig?

    SvaraRadera
  8. Frankie = Bagdad-Bob?

    SvaraRadera
  9. Segio Ramos var förbaskat bra.

    Men var är Medie-Ekwall och Medie-Frankie?? ;)

    SvaraRadera
  10. Hjn/ Man kan vara värre än att göra bort sig, har du aldrig sett Hjalmar Jonsson på plan?

    SvaraRadera
  11. Anonym Anonym sa...

    Frankie = Bagdad-Bob?

    12/6/08 18:18


    Vad ska detta betyda? Att Sverige redan är klara för slutspel och inte behöver spela mot Spanien och Ryssland? Faaaan va gött! Underbart!

    SvaraRadera
  12. vilka är dessa mongos som alltid är inne och lipar och gnäller på barabens kommentarer? har inte gais och aik egna hemsidor och bloggar?

    SvaraRadera
  13. "Jag hade personligen bytt plats på dessa två spelare och ställt upp med en diamant på mitten där Anders Svensson fått rollen som defensiv balansspelare. Lagerbäck valde två mer defensiva roller för innermittfältarna, där Sidleds-Danne och Taco-Andess spelade sida vid sida."

    Alltså Anders hade ju en utgångsposition längre ner i planen än Daniel. Såg du inte det?

    SvaraRadera
  14. anonym 11:54/nej det hade han inte. de var i balans, har du aldrig kickat boll?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.