2008/06/10

Daniel Andersson versus Kim Källström

LANDSLAGET Daniel Andersson startar för Sverige ikväll. Kim Källström är petad. Daniel Andersson spelar i Malmö FF. Kim Källström spelar i Olympic Lyon.

Malmö FF kom på nionde plats i Allsvenskan 2007.
Allsvenskan rankas som Europas 28 bästa liga.
Daniel Andersson lirar i det nionde bästa laget, i Europas 28:e bästa liga.

Kim Källström spelar i Olympic Lyon. De vann franska ligan.
Olympic Lyon rankas som Europas sjunde bästa lag av UEFA.
Daniel Andersson startar för Sverige ikväll. Kim Källström är petad.

56 kommentarer:

  1. Tja, jag tycker det verkar bekant.. riktigt jäkla bekant eller vad säger ni?

    http://kempemallen.blogs.eurosport.se/archive/2008/06/10/deja-vu.html

    SvaraRadera
  2. AVGÅ LAGERBÄCK!!!

    SvaraRadera
  3. Den som inte klarar av att analysera fotboll själv, kan alltid luta sig mot statistik. Billigt trick.

    Skulle Hedman stått i landslaget bara för att han var i Chelsea? Ska Alex petas, med precis samma logik? Andess likaså? Och Henke?

    Vilken klubb de spelar i spelar väl ingen roll. Det borde väl för fan vara deras fotbollskunskaper som avgör?? DA är bättre defensivt, och det tjänar Sverige på. Det ger större utrymme för övriga offensiva spelare; dvs det ger Sverige en bättre offensiv.

    SvaraRadera
  4. Nu är det varken Lyon eller MFF som spelar i kväll. Kim må spela i världslaget - men i det svenska landslaget har han aldrig levererat. Han blir ju snarare sämre och sämre, ju fler chanser han får. Och han är långt ifrån någon stjärna i Lyon, som många tycks tro att han är.

    SvaraRadera
  5. Sen kan man inte bli PETAD ur ett landslag, som man aldrig varit i närheten av att vara ordinarie i.

    SvaraRadera
  6. En insatt jämförelse mellan en balanssspelare, DA, och en offensiv spelare som behöver två balansspelare bakom sig, KK.

    SvaraRadera
  7. anonym 14:35- för det första är en skitusel kim källström fortfarande på en nivå tio gånger högre än en jättebra daniel andersson. för det andra så har daniel andersson ALDRIG spelat bra i landslaget eller klubblaget, så ditt resonemang håller ju inte alls...

    SvaraRadera
  8. helt sinnessjukt hur en V Ä R D E L Ö S spelare som daniel andersson ens är aktuell för en landslagstrupp. vi får vara glada att det inte är spanien vi spelar mot, shit sicken lekstuga det hade blivit på oss då.

    SvaraRadera
  9. kim källström är i rullstol bättre än fem daniel anderson. det kan ju även en blind person se. tragiskt att vi får ett nytt em2000 på halsen. avgå lagerbäck vid förlust ikväll!

    SvaraRadera
  10. Jag skulle våga påstå att Kim Källström inte presterar i landslaget för att han vet om att en enda dålig insats gör att han är petad nästa match. Säg vad ni vill men vad jag har sett så är Kims problem i landslaget att han "försöker för mycket" som det så elegant heter. Känner man sig någorlunda säker på sin roll så infaller sig ett lugn, ett flyt som gör att det flyter på sen.

    SvaraRadera
  11. Kim Källström presterar ju inte i landslaget för han får ju aldrig chansen. Han slängs in när de andra tre-fyra allsvenska alternativen inte finns tillgängliga och när Linderoth går med kryckor. Vi har en potentiell världsspelare där men låter honom inte få spela in sig i laget. "vi" får skylla oss själva, nu står hoppet till show Seb/Henke/Zlatan ikväll.

    SvaraRadera
  12. Just det faktum att Kim inte lyckas prestera för att han känner press, just det visar ju att han inte räcker till. Och absolut inte i den defensiva rollen.

    SvaraRadera
  13. Kim är så jävla dålig i landslaget, det är det som är problemet. Det är därför han petas av en allsvensk spelare.

    SvaraRadera
  14. Härligt att en talang som Daniel Andersson får chansen.... Det var på tiden. :/

    SvaraRadera
  15. Men...Danne levererar medan Källström har inte gjort en enda bra landskamp.

    SvaraRadera
  16. Äh. Henke Larsson spelar i laget som slutade på åttonde plats i Europas 28:e bästa liga. Spelar ingen roll. Kim har ju inte presterat i landslaget. Han är lite av en cry-baby, så om det inte blir speltid så lurar det nog en bojkott i höstens VM-kval.
    Därför - hög tid att komma in i andra halvlek och dra in ett långskott Kim. Kom igen.

    SvaraRadera
  17. keffe 15:13 hahahahaha jahaaaa, ja? "danne" levererar? vad är det han levererar? hinkar av skit? fågelägg?

    SvaraRadera
  18. det roliga är ju att artikeln bara statuerar tydliga objektiva fakta. reaktionerna hos en del här är ju helt uppåt väggarna hahahaha

    SvaraRadera
  19. Källström suger iofs. Men att danne ska spela är jag tveksam till. Men en annan relevant fråga är vad fan Alexandersson 100 år gammal gör i ett svenskt landslag!!

    SvaraRadera
  20. Snälla skut mig

    SvaraRadera
  21. Daniel Andersson gillar blått. *ej relevant*
    Kim Källström gillar gult. *ej relevant*
    Daniel Andersson tappar väldigt sällan bollen i farliga lägen. *relevant*
    Kim Källström tappar ofta bollen i farliga lägen. *relevant*

    Alltså:
    Daniel Andersson startar i Sveriges landslag. Kim Källström startar inte i Sveriges landslag.

    SvaraRadera
  22. Ibland är statistik det vackraste som finns. Skoningslöst och exakt. Bästa inlägget hittills på den här bloggen.

    SvaraRadera
  23. Olympique Lyon stavas det...peta fetto andess istället

    SvaraRadera
  24. När fan har DA levererat då? Jag hade t.o.m. kunnat spela i landslaget utan att tappa bollen i farliga lägen. Det är ju bara att gömma sig i uppspelssituationer och inte bidra med någonting offensivt. Så jävla gammalmodigt, traditionellt och tråkigt att peta Kim. Hoppas Sverige floppar så Lagerbäck får sparken och Svenska landslaget kan börja leva upp till sin potential snart.

    SvaraRadera
  25. Har Sidledsandersson slagit en passning framåt i hela sitt liv?

    SvaraRadera
  26. Största skandalen i modern tid inom svensk fotboll!

    SvaraRadera
  27. Sidleds-Danne har varit jäkligt vass på andrabollar utifrån straffområde på träningarna plus att han klarar av att stötta Taco på mitten. Kim känns inte mogen för uppgiften säkert pga av motståndet. Alexandersson framför Stoor när Alex varit borta så länge???

    SvaraRadera
  28. bra artikel, detta är ju katastrof att kim inte lirar...

    SvaraRadera
  29. Har inte Kim Källström fått chansen? Han har väl närmare 60 landskamper.

    Kan inte alla Kim-förespråkare säga en (1) bra landskamp som Kim har gjort?

    SvaraRadera
  30. anonym kim-hatare/ titta på minuterna han spelat så har kan lirat cirka 18 fullängdsmatcher. så kamma dig din clown.

    SvaraRadera
  31. 18 landskamper? Men då har man väl fått chansen?

    Men det kanske är att Kim spelar på fel plats? I så fall kör jag en klassiker:
    AVGÅ ALLA!

    SvaraRadera
  32. anonym 18:10/ vad yrar du om då? Nämn en landskamp där inte svenskar begått kollektivs självmord på grund av Daniel Anderssons uselhet.

    SvaraRadera
  33. Lagerbäck e dum i huvet om han inte låter Kim spelar.......

    SvaraRadera
  34. sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt

    SvaraRadera
  35. Skönt med olika åsikter. Själv tycker jag att det mesta i just den här postningen är dösnack. Alternativet till Daniel Andersson är en halvskadad Tobias Linderoth och det är den positionen vi snackar om nu. Den positionen är inte något för Kim utan snarare Anders Svensson.

    SvaraRadera
  36. Kim Källström är inte bra i landslaget ändå.

    SvaraRadera
  37. Men det finns stora risker med det här: Kim Källström är för bra för att äta den här skiten i längden. Han kan bli en ny Zetterberg som skiter i allt.

    SvaraRadera
  38. Ruben: Att tro Sverige skulle få ut mer offensivt av Sidleds-Danne än av Kim låter bara riktigt jävla dumt. Gå o lägg dej

    SvaraRadera
  39. En till: efter att jag skrev första kommentaren har jag läst en massa olika artiklar på nätet och ungefär alla håller med Frankie. Till och med i Sydsvenskan!

    Läs själva!

    Jag är ärke-pessimist sedan tidigare oavsett Andersson/Källström (tycker att laget har större problem än så), men jag hoppas förstås att jag har fel när jag tippat 1-0 till Grekland.

    SvaraRadera
  40. Studiomannen, men hela poängen är ju att Kim ska in, Daniel ut och så ner med Andess som defensiv. Då är det ju ett byte av Kim och Daniel A som ska till, sedan hur man positionerar spelarena är en helt annan femma, de måste ju vara med i laget för att kunna prestera...

    SvaraRadera
  41. Kim kanske är skadad?

    SvaraRadera
  42. Fan gubbar, ni har inte fattat Herr Lagerbäcks taktik! Mellberg kommer tjonga tjongbollar till Henke & Zlatan 2x45min. Det behövs inget mittfält, bara 8 backar!
    :)

    SvaraRadera
  43. Jag hoppas verkligen att han överraskar oss!

    SvaraRadera
  44. Hade Kim varit med ade det nog blivit 4-0.
    Värdelöst ;)

    SvaraRadera
  45. Daniel Andersson; Man of the match

    SvaraRadera
  46. hahahaha daniel tragisk andersson var oväntat sämst i sverige. en sådan chock.

    SvaraRadera
  47. henke: såg du matchen? tack vare att DA och Andess stängde mittfältet centralt kunde ex vis Chippen satsa ordentligt framåt på kanten.
    Med KK som innermitt hade alla fått jobba mer hemåt.
    Så ja, även om KK är bättre offensivt än DA, så blir kardemumman ändå att Sverige får bättre offensiv med DA.

    Frankie, vad tycker du om Dannes insats?

    SvaraRadera
  48. Frankie: nu med facit i hand gjorde Daniel Andersson (precis som Feldgrau också tycker) en bra match. Den innerduon du föreslår lär bli tveksam mot ett offensivt Spanien är jag rädd. Tror att Lagerbäck inte vågar chansa på Källström-Svensson. Jag förstår principen. Anders längst bak i den förbannade diamanten (gillar räta linjer själv) och Kim längst fram. Själv ser jag hellre då Henke som offensiv mittfältare om man ska gambla. Han fick inte mycket uträttat idag och det hade varit intressant och jävligt vågat av Lagerbäck att köra med Zlatan-Elmander på topp och ha Henke bakom och Svensson som defensiv mittfältare.

    Vi får se. Nu är jag jävligt nöjd. Bra start!

    SvaraRadera
  49. Så går det när man räknar GAJS-Matematik.. Finns 10 spelare till i laget.

    SvaraRadera
  50. Klockrent val av Lagerbäck/Andersson! Daniel gjorde ett enda misstag på hela matchen.

    Men kan man inte se helheten så kanske man inte skall analysera fotboll och laguttagninga?

    SvaraRadera
  51. Gaismatematik

    SvaraRadera
  52. Fan va gott att Silded dominera. Hata kim, överskattad som få.

    SvaraRadera
  53. Så patetiskt. Det är skrattretande att folk försvarar uttagningen. Källström spelar en defensiv roll i Lyon och han får spela mycket. Klart som fan han håller defensivt. Dessutom är det ju Taco som ska spela på den defensiva positionen, inte Kim.

    Daniel var helt okej igår. Inte mer. Han var bra defensivt, men slog bort bollar och slöade ner många anfall som hade potential att bli bra. Men jämnfört med hur jag trodde att han skulle spela var han rena guden.

    SvaraRadera
  54. Frankie, mannen som skoningslöst förvarade Mourad framför Berg, kommer så väl ihåg den sommaren...

    Jag vill inte påstå att jag själv kan speciellt mycket om fotboll, men Frankies populism slår alla gränser. Som regel gäller att när Frankie uttalar sig starkt om en taktisk fråga så gäller alltid motsatsen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.