2008/06/24

Du bestämmer: Vem inom Blåvitt bör ställas till svars?

FRANKIE SAYS RELAX Ok, nu måste någon, några eller något ställas till svars för den breda apati som råder för närvarande. Svenska mästarna IFK Göteborg har blandat bra med uselt spel i upptakten av året. Vi har fått stryk mot skitlaget Ljungskile, vi fick nyss stryk mot Elfsborgs B-lag, vi är iskalla på transfermarknaden, vi har en minst sagt knacklig ekonomi och vi ser inte speciellt starka ut inför Champions League-kvalet.

Frankie tänker vända sig direkt till den, dem eller det som ni läsare kräver för att få fram lite vettiga svar om vad som egentligen pågår. Vem vill du ha svar av? Vem tycker du har en del att vädra i frågan om tillståndet på Kamratgården?

- Ordförande Stig Lundström?
- Marknadschef Hans Lundberg?
- Sportchef Håkan Mild?
- Lagkapten Niclas Alexandersson?
- Tränarna Rehn/Olsson?
- Akademiens Roger Gustafsson?

Vem vill du ha tydliga svar från här på BaraBen.com? Någon av ovanstående? Någon helt annan person? Säg din åsikt här i kommentarena och motivera gärna vad den personen inom IFK Göteborgs organisation bör svara på för frågor, vad är du nyfiken på just nu? Vad framgår inte för dig om Blåvitts lag, situation, värningar, organisation, ekonomi eller vad fasen som helst?

31 kommentarer:

  1. först stryk mot ellos b-lag och nu 0-0 mot norskt motstånd. jag vill veta vad ALLA på kamratgården säger om detta, är det så här vi ska gåt till cl???

    SvaraRadera
  2. Jag vill ha raka svar från Rehn om varför spelet varit så in i helvete dåligt och varför byten kommer så sent.

    Jag vill ha raka svar från Mild om varför vi inte gjort någon som helst värvning när vi alla vet att det behövs!

    SvaraRadera
  3. Seppo Vaihela: (från http://ifkgoteborg.blogspot.com/2007/09/seppo-vaihela-ifk-mste-bli-bttre-p-allt.html)

    "
    - Det är så det är, det är 2010 som vi har som mål och det är väldigt snart. Då vill vi vara ledande. Vi vill då ha en balanserad ekonomi, ett eget kapital som är värt namnet när man omsätter 70-80 miljoner. Vi måste öka våra intäkter ganska mycket för att vara konkurrenskraftiga. Vi ska höja vårt publiksnitt, det räcker inte med att ha sex, sju, åttatusen. Vi ska ha femtontusen som publiksnitt har vi sagt. Vi har även satt upp som mål att vi skall ha en konstgräsplan på Kamratgården, så vi skapar en arbetsmiljö för våra spelare och våra ungdomar, så som den skall vara i en ledande förening. Då blir vi attraktiva dessutom. Kamratgården behöver rustas upp på många olika sätt. Vi vill dessutom att många fler av våra u-truppsspelare ska studera. Vi vill till och med att några av våra a-lagsspelare ska engagera sig i studier på högskolenivå. Det är många sådana mål vi har satt upp, för att vi skall vara en bra förening. Och för att klara de målen måste vi ha en organisation som stödjer detta, och där har vi ett jobb att göra, framförallt jag som anställd. Det är inget man klarar av på ideell basis. Detta är ett jobb jag skall göra tillsammans med Håkan, Hans, Lena och Roger, det vill säga de som är ansvariga för respektive områden. Tillsammans ska vi sätta och se vad som krävs konkret och hur vi ska bemanna de här olika områdena."

    Man kan uppröras över årets dåliga spel, men för klubben tycks medellångt perspektiv vara i fokus.
    (Söder, Bärkroth, etc)

    Seppo Vaihela har ansvaret! Kolla först med honom om hur arbetet fortskrider!

    /fillemanjong

    SvaraRadera
  4. Jag vill veta varför publiksiffrorna varit så dåliga?

    Varför Hjalmar fortfarande får spela? (värva!)

    Varför spelare som tidigare varit stjärnor (Peter Ijeh (stavning), Sella, Hysén m.fl.) misslyckas i blåvitt konsekvent. Medan unga talanger och "mediokra" reserver i andra lag som T. Olsson, "Råttan" etc. "lyckas".

    Sist men inte minst så vill jag att Mild, Ica-Stig, Rehn/Ohlsson ger sin REALISTISKA syn på blåvitt idag. Vilka ambitioner har man i år med CL och allsvenskan? Jag nöjer mig inte med "vi ska bli ett storlag i Europa igen" för i så fall är ju ambitionen alldeles för hög för den den faktiska satsning som görs.

    SvaraRadera
  5. Jag vill veta varför i helvelunda Pontus fortfarande får starta.

    Den frågan riktas nog till Rehn & .co

    SvaraRadera
  6. Kul att få veta hur man tänkt överleva första rundan av CL med nuvarande trupp och spel?

    Varför jagar man inte en ny spelmotor nu när Ohlson är borta minst 10 matcher/säsong.

    Varför använder man inte riskkapitalet för att rädda situationen?

    SvaraRadera
  7. Visst är det speciellt viktigt att vinna SM-guld i år, med tanke på att det blir lättare att slå sig in i CL nästa år. Om ett annat svenskt lag lyckas med det så blir från frånseglade. Men vad tror ni händer om man lägger den pressen på IFK? "Ni måste ta guld i år!". Snacka om prestationsångest.

    Ingenting blir bättre av att lägga ytterligare press på spelare och ledare. De vet nog redan vad som krävs.

    SvaraRadera
  8. Frankie goes Zlatan och pratar om sig i 3e person...

    Är det någon som man ska få svar ifrån gällande värvningar och det dåliga spelaet är det väl Mild/Rehn/Alex man ska prata med.

    Ja ni får fatta själva vem man ska prata med om vad. Kanske ingen ide att snacka värvningar med Alex eller spel med Mild...

    SvaraRadera
  9. Till Olsson/Rehn: 1. Varför funkar spelidén som introducerades förra året så dåligt i år? Borde det inte vara så att man borde ha utvecklat spelet ytterligare i år? Faktum är att spelet hittills i år har varit klart sämre. I stället för att skapa trygghet med en invand spelidé så verkar det som att spelarna inte vet vad som förväntas av dom, resultatet blir långbollar och dålig rörelse.
    2. Vi har inte så många tekniska och konstruktiva spelare att välja på, vi står och faller med Tomas Olsson. Tomas är ofta skadad och vi har ingen naturlig backup. Utan Tomas har vi ingen naturlig bollhållare som kan ge laget andrum genom att hålla i bollen och lugna ner spelet. Borde det inte vara högsta prioritet att hitta en konstruktiv innermittfältare? (fråga 2 kan lika gärna ställas till Håkan)

    SvaraRadera
  10. Visst, dåligt i år på planen, men ekonomin är väl ändå inte så dålig, eller?

    SvaraRadera
  11. Jag vill veta varför vi inte försöker med mer spel på kanterna. Kolla bara på Kalmarmatchen. 3 inlägg, 3 mål och 3 poäng. Kan ju inte vara så svårt eller?

    SvaraRadera
  12. Jag vill veta varför alla IFK:are är smygbajare? Är Bajen Sthlms IFK?

    Ängel på semester

    SvaraRadera
  13. Jag vill ha svar från Laglund varför Mild är på Ullevi just nu???

    I blåvit dress?

    /Sportchefen

    SvaraRadera
  14. Jag vill ha svar från vem fan som helst (här inne, eller helst av tränartrojkan) på vad som är våran "spelidé"? Är så trött på det uttrycket. Alla ser vi att de spelar skit, och det kan ju knappast vara det som är idén? Är det spelarna som är dumma i huvudet eftersom de efter två år ännu inte ens förstår hur de ska försöka spela?

    SvaraRadera
  15. Undrar från Mild om det finns någon scoutning i öst. Ryssland, Polen, Tjeckien och massa sådana länder. Bör ju finnas någon fynd.

    För man behöver ju inte bara scouta i Island..

    SvaraRadera
  16. Så dålig ekonomi har vi inte

    SvaraRadera
  17. Vad jag har hört så är Blåvitts ekonomi sådär. Ganska så stort driftunderskott förra året trots storpublik m.m

    Är det någon som har koll på ekonomin?

    SvaraRadera
  18. Jag vet inte vad ni andra känner men efter som det inte vart ett enda knyst om värvningar (förutom en provspelande junior) så har jag en känsla att "bomben" kommer snart. Tror inte det kommer hända nånting förrän EM är slut eller framför allt tranferfönstrets fulla längd använts. Hysén var ju trots allt en "sista minuten på tranfertiden-värvning". Och tror gud-Håkan tar sin tid att noga veta allt om allt om spelarna som kommer att värvas.

    Nu har man ju inte hört ett knyst från kamratgården på flera veckor (månader?), och jag tror fan inte dom sitter och gör ingenting.

    pöss o hej

    SvaraRadera
  19. permobil/ jasså inte? konstigt att vår marknadschef säger tvärt emot dig och hävdar att vi har stora problem med ekonomin. men du kanske kan det bättre än han?

    SvaraRadera
  20. FRåga rhen hur en spelare som sella kan gå ifårn ordinarie till att knappt platsa på bänken på ån månad... och hur spelet ifrån ifjol kan vara som bortblåst.

    SvaraRadera
  21. Frågan är hur i helvete man kan sätta en av de få kretiva spelarna som Selakovic på bänken!?

    SvaraRadera
  22. Mild har en målgörare på gång.
    Mer kan jag inte avslöja just nu!

    SvaraRadera
  23. Jag vill veta vem man bör ligga med.

    SvaraRadera
  24. - grässtrå
    Om det är det där om Paul Oyuga så visste vi redan det ...

    SvaraRadera
  25. Stefan/Jonas/Håkan: Jag vill veta om vi har någonsomhelst realistisk möjlighet att gå vidare till CL-spel. Förstärks truppen till kvalet?

    SvaraRadera
  26. till tränarna:
    -Hur kommer det sig att vi under vårsäsongen spelade katastrofalt dålig fotboll?

    -Tycker tränarna att vi har ett grundspel?

    -Tror tränarna verkligen att vi har ett lag för att klara oss att kvala in till CL?

    -Tycker tränarna att dagens IFK göteborg spelar en attraktiv fotboll? Känner de själva något ansvar eller skyller de på spelarna?

    -Känner de att de har något ansvar mot supportrarna att spela en modern fotboll a la´Ryssland? eller skall vi fortsätta att tjonga bollen a la´ Drillo?

    -Håller våra anfallare allsvensk klass?

    -Kommer de att avgå om vi kommer sämre än fyra?


    Ja listan kan väl göras hur lång som helst, jag är sjukt besviken på spelet, laget och coachningen. jag lägger ner en massa pengar på IFK..men snart får det vara nog.

    Mvh Bill

    SvaraRadera
  27. Enligt tidigare uppgifter kommer Ragnar lämna efter cl kvalet. Är den tänkta ersättaren Råttan? Kommer IFK diskutera med Kalle Svensson om att komma hem och ta tillbaka landslagsplatsen nu när till och med Lagerbäck öppnar för föryngring?

    Svar av Mild tack.

    /Bradden

    SvaraRadera
  28. -Bjärsmyr lämnar väl också snart. Hur är det med hans kontrakt?

    SvaraRadera
  29. När jag klagade på dåligt/tråkigt spel hade jag ingen som helst anledning till det så länge vi vann vad har ändrat sig sen då??? Visst förlust i träningsmatcher än sen då??? Det spelar väl ingen roll eller ??

    SvaraRadera
  30. Marknadschefen bör definitivt ställas till svars för varför hypen kring den nya arenan är totalt obefintlig. Jämför med Malmö. Det kommer inte gå av sig självt att dra fullt hus bara för att vi får en ny arena. Sedan borde killen som förhandlat med Higab om driften av den nya arenan frågas ut. Om det är sant det som kommit ut att föreningen inte får ett öre av kringförsäljningen på arenan är det ta mig f-n skandal. Higab hade knappast sålt särskilt många korvar där om IFK valde att spela sina matcher nån annanstans.

    SvaraRadera
  31. - Vad är det som har hänt uppe på Kamratgården utan att ha läckt ut till allmänheten? (För någon skandal, bråk eller någonting måste ha hänt.)

    - Selakovic-frågan.

    - Varför värvas inte minst en anfallare av rang?

    Listan kan göras lång, men dem 3 frågorna är dem för mig mest spontana.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.