2006/01/19

Thomas Gertmo: "Mild passar perfekt som sportchef"

INTERVJU Baraben.com tog chansen att ringa upp Thomas Gertmo, tillfällig extraanställd på Kamratgården som avlastning och bollplank till nytillträdde sportchefen Håkan Mild. Gertmo har i över 20 år jobbat inom IFK Göteborg i olika sammanhang, med allt från tränarstaben till styrelsen.

Tjena Thomas, det ryktas att du och dina bröder är Öisare sedan barnsben, stämmer detta?
- Man väljer ju inte sina föräldrar så det va ju några år som yngre där som man var påverkad åt det hållet, det var väl upp till en sådär 7e eller 8e klass innan jag kom på bättre tankar än så.

Hur hamnar någon som är Öisare i barndomen senare på Kamratgården då?
- Ja du det var ju Roger Gustavsson som tog mig till föreningen 1983, då som målvaktstränare för U-truppen och sen har man blivit kvar i olika former.

Har du någon tjänst uppe på Kamratgården nu sedan Bengt Halse deklarerat att alla ska få beskrivningar av sina tjänster?
- Innan jul, i November och December gick jag ju in på heltid och hjälpte till för att stötta föreningen men numer blir det väl en 30 eller 40 procentig tjänst ungefär kan man väl
säga.


Vilka områden på Kamratgården är det du främst hjälper till med, är det att coacha Håkan eller något mer specifikt?
- Nej coacha skulle jag verkligen inte kalla det, jag försöker ju att avlasta honom och finnas till hands då när det behövs.

Hur ser planeringen och arbetet på Kamratgården ut nu i dessa tider av förändring där ny ordförande ska utses och kanske även en delvis ny styrelse kommer ta vid i Mars?
- Arbetet fortgår ju som vanligt. Det är klart att man är intresserad och lite nyfiken att se vem som kommer att bli den nya ordföranden, men egentligen så påverkas ju inte vi
direkt av det. Lena Mattsson Wall med ansvar för ekonomin, Hans Lundberg med ansvar för marknadssidan med flera är ju bekanta ansikten som sköter sina delar av verksamheten, så det rullar på inom föreningen.


Du har ju mycket erfaranhet från liknande arbete som Håkan Mild nu är ny inom, hur tycker du det har gått för honom att ta steget från planen och in i "klubbhuset"?
- Det känns som Håkan har jobbat med detta tidigare, det här arbetet faller honom faktiskt väldigt väl in. Han är ju en ledargestalt även på planen så det har gått väldigt bra att ta steget in på kansliet för honom. Han passar perfekt för det här arbetet och det har gått väldigt smidigt för honom.

Ni säger er ju att ha värvat klart för säsongen, är det så eller kommer vi att bli överraskade snart?
- Ja vi är ju nöjda med truppen i nuläget, även om det är Håkan i första hand som har koll på spelarna i truppen. Men samtidigt så är det ju en bransch där mycket kan hända och väldigt snabbt med, under en hel säsong. Så man vet aldrig, men i nuläget ser truppen väldigt komplett ut.

Vi har ju för närvarande fem forwards i truppen, kan någon av dem bli aktuell för utlån?
- Nej i dagsläget är vi nöjda med situationen och det gäller även forwardssidan.

Kommer Javier De Pedros plats att bli fylld av ett nyförvärv?
- Vi har ju redan bra konkurrens på vänstersidan med Wowoah och Vasquez så det är nog inget som blir aktuellt.

Kommer han att ersättas på annat sätt i truppen då, till exempel av en spelare från U-truppen?
- Nej ersättas blir ju fel ord eftersom han var här som en extraspelare, så vi tycker att vi har en tillräcklig trupp i dagsläget.

Det ryktas att Kevin Amuneke åter ska vara aktuell för Blåvitt i samband med att Landskrona BOIS inte lyckats sälja honom till utlandet.
- Jasså? Nej det är det första jag hör om det i alla fall. Så det är nog något som inte kommer bli aktuellt.

Sen är det ju många supportrar som undrar kring Mikael Antonsson vars kontrakt går ut i sommar, har ni inom Blåvitt hört om han vill vända hem igen?
- Ja "Anton" ser vi ju som en god vän mer eller mindre och han var ju här under julen på besök på Kamratgården. Så det är klart att vi har kontakt med honom.

Ja, Dennis (Jonsson) bjöd väl med honom på julfesten ni hade med va?
- Ja precis, det stämmer. Även om inte jag har pratat personligen med Anton om detta så tror jag inte att han har bestämt sig om sin framtid än faktiskt. Men det är klart man hoppas att sådana duktiga killar ska komma till Blåvitt. Sen kan man ju inte veta hur det blir i framtiden.

Men om Anton vänder hem till Sverige så är det Blåvitt som gäller?
- Ja jag hoppas ju det, men som sagt, man kan aldrig veta vad som händer i framtiden i den här branschen heller.

Tror ni att Kalle Svensson kan bli proffsaktuell nu när han gjort sin i media hyllade landslagsdebut?
- Ja du, hehe, det vet man ju inte. Det är ju jättekul för honom och andra killar som det går bra för så det är väl inte helt omöjligt på sikt.

Tack för svaren Thomas och ha en bra dag.
- Tack själv, ha det gött!

11 kommentarer:

  1. han verkar vara en go gôbbe gertmo! hälitt att mild verkar glida in bra i sin nya position som torped

    SvaraRadera
  2. Underbart, precis såna här intervjuer man längtar efter en kylig eftermiddag på jobbet

    SvaraRadera
  3. gött baraben!

    Jag längtade efter lite svar om:

    -Anton
    -De Pedro
    -Berg

    Tack.

    SvaraRadera
  4. Är Gertmo möjligen en seriös kandidat till ny ordförande i föreningen?

    SvaraRadera
  5. Fetingcred. Dags att intervjua Janne "Avhoppad Plånbok" Nilsson med? ;)

    SvaraRadera
  6. Riktigt bra med intervjuer där man får veta hur det står till i olika delar av föreningen.
    Hoppas på en med Roger Gustafsson där han pratar om u-truppen och hade varit kul att hör vad som händer på marknadsföringsdelen nu när det har blivit en sådan het sak här.

    SvaraRadera
  7. Jag skulle gärna läsa en intervju med Plånbok. Få höra hans version så att säga. Eller bara höra vad han tycker om fotboll ... och gåvor.

    SvaraRadera
  8. Alltid kul med intervjuer från Kamratgårdsfolket, andra potentiella intervjuoffer:

    -Hans Lundberg (om marknads"kaoset")
    -Håkan Mild (om hur sexig han är...)

    SvaraRadera
  9. kanske slå en pling te Arne?

    SvaraRadera
  10. Han hör visserligen inte hemma på en sån här klassig sida men en intervju med hatten skulle vara kul.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.