2006/01/05

Klart ikväll: Mourad lämnar för högre lön...

SILLY SEASON Enligt en uppgiftslämnare till Baraben är det så att George Mourads agent just nu för en frenetisk jakt på lönekronor för George, oavsett vart han hamnar.

George Mourad har Fabio Alho som agent, ett faktum som innebär att George förmodligen kommer få höjd lön oavsett. En person som träffat Alho berättar om att agenten i fråga just nu är ute efter att både höja Mourads lön och att i samma "rörelse" se till att få en go procent på hans försäljning i egen ficka.

Fabio Alho är sedan tidigare känd på den svenska fotbollsmarknaden för den kraftiga löneökning han förhandlade till sig för sin mest kände svenske klient: Christian Wilhelmsson. När "Chippen" omförhandlade sin lön i höstas var det Alho som var den som skötte kontakten med Anderlecht- helt och hållet. Resultatet? Lönen höjdes från i sammanhanget "blygsamma" 3,5 miljoner till 14 miljoner per år. Dessutom fick Chippen inskrivet i sitt kontrakt en fast försäljningssumma (då han tidigare varit missnöjd med att klubben tackat nej till bud från bland annat Fiorentina på honom).

Så personer med insikt i fotbollssfären är ganska övertygade om att George Mourad är förlorad för IFK Göteborg, med all sannolikhet även för svensk fotboll- då Alhos främsta klubbkontakter ligger i länder på kontinenten, bland annat Holland, där han genomfört flertalet medelstora transferaffärer. Ofta med ökade löneanspråk som motivation.

Baraben.comBaraben.comBaraben.comBaraben.comBaraben.comBaraben.com

Den treeniga heligheten som ska styra IFK Göteborg efter att Mats Persson från och med 1/1 2006 fått sparken blir enligt GT en trio av Wall, Mild och Lundberg.
Frågan jag ställer mig är om det är speciellt klokt att ersätta Mats Persson, som eventuellt kan ha varit korruppt, men dock kompetent med Wall/Lundberg. Noteras skall ju i sammanhanget att Wall varit ekonomichef i IFK Göteborg under samma tidsperiod som miljoner av föreningens kronor varit oförklarligt på vift på olika konton ute i Europa. Lundberg å sin sida är inte direkt känd för hans fantastiska storaffärer heller- något som väcker frågan hos mig: ska Mild som är helt ny verkligen coachas av dessa två personer?

Man säger sig även från styrelsens sida vilka förstärka organisationen genom att styrelseledamöterna ska bli mer aktiva i föreningsarbetet. Ja det var ju inte en minut för sent.

Det ryktas även bland föreningens supportrar att IFK Göteborg i dagsläget inte vill söka en efterträdare till Mats Persson just på grund av den utsatta position som det innebär att vara klubbdirektör i Blåvitt- med eventuella rättegångar och mediedrev hängande över sig. Men i Göteborg finns det gott om modiga människor som är berädda att kämpa för sin sak och hundratusentals av dessa går omkring med ett Blåvitt hjärta. Så IFK Göteborg, permanenta nu inte er "förstärkning" av organisationen utan ta in nytt blod och nya perspektiv för att få föreningen att växa. Vi måste tänka i större perspektiv med mer mod och vilja att vara Sveriges ledande förening. Det är vi inte på den administrativa sidan idag och blir förmodligen inte det heller om inte en radikal tankeförändring välkomnas in på Kamratgården.

21 kommentarer:

 1. Slå upp klåpare i ett lexicon så får man en bild på Lundberg.

  SvaraRadera
 2. Ett annat exempel på kompetensen inom organisationen:

  "Tillsammans med föreningens ekonomichef Lena Mattsson-Wall och marknadschefen Hans Lundberg kommer Håkan Mild att bilda den operativa enheten inom IFK Göteborg.
  - Här har vi för första gången i föreningens historia gått in med befattningsbeskrivningar för var och en, säger Bengt Halse."

  NU skall alla veta vad deras jobb är! Underbart...

  SvaraRadera
 3. Stellham&Frankie

  Gör det bättre själv da så får vi se hur ni klarar av det. Frankie som marknadschef och Stellham på MPS gamla post.

  SvaraRadera
 4. Inte konstigt att vi haft kaos då. Ingen har ens vetat vad deras egentliga jobb har varit, fan trodde Plånbok/Persson att deras egentliga uppgift var att handla mackor till luncherna så kanske det var det som de tog ut den där miljonen till?

  SvaraRadera
 5. Gunilla på kansliet:

  Just give me the keys...

  SvaraRadera
 6. gunilla på kansliet/ Får jag sitta i styrelsen då?

  SvaraRadera
 7. Hans Lundberg och Lena, det var ju verkligen sexigt! Eller inte...

  Är det inte till och med så att Lena fortfarande är misstänkt för inblandning i skattehärvan?

  SvaraRadera
 8. erling/ Bengt Halse är ju det i alla fall eftersom han är orförande och därmed helthetsansvarig. Gällande Halse tycker jag synd om honom när jag ser honom i intervjuerna på tv nu alså, jävligt sorgsen ser han ut varje gång.

  Men därmed inte sagt att jag tycker allt han gör är kanonbra, det är trots allt han som byggde upp organisationen på det sättet att Mats Persson fick fria händer att agera- resultatet var väl ingen direkt succé...

  SvaraRadera
 9. Bond//

  Ditt jobb är väll at skjuta superskurkar och raggabrudar. Jag menar när har du tid för Blåvitt?

  Stellham//
  Kolla in din brevlåda imorron.

  SvaraRadera
 10. Gunilla på kansliet:

  Vet du var min brevlåda bor? Oroväckande... ;-)

  SvaraRadera
 11. gunilla/ jag kan både bekämpa onda mästerbrottslingar (hatten söderberg) och charma vackra kvinnor (dig och wall) och dessutom styra klubben... ;)

  SvaraRadera
 12. alltså jag tycker ni är lite väll hårda mot Lundberg. Han försöker bara göra sitt jobb. Okej han kanske inte gör det på ett lika proffsigt sett som DIFs marknadschef. Men han försöker.

  Dessutom så tror jag att han gör ett bättre jobb om man uppmuntarar honom.
  Vi människor brukar ju fungera så.

  Jag menar vad tjänar det till att håna honom?

  Försök ta kontakt med honom istället och ge honom några goda råd så han känner att han får den uppskattning han behöver.
  För att göra ett bra jobb.

  SvaraRadera
 13. Gurra:
  Tror du inte det är lite lättare att klubben anställer en KOMPETENT marknadschef än att peppa pajasen som jobbar där nu? Vi ligger ljusår efter många andra svenska klubbars marknadstänkande och så har det varit under en lång tid. Håkan Milds avtackande är det ultimata exemplet på hur dåligt saker och ting sköts från vissa inom föreningen.

  SvaraRadera
 14. Admiral//

  Förvisso är han inte rätt man på rätt plats. Men jag tycker att det börjar likna någon ful form av mobbning av Lundberg på denna sida.

  SvaraRadera
 15. Snygga länkar i artikeln Frankie, en från 2002 och en från 2001. Som vanligt är du helt ute i det blå.
  Vet inget men glappar på bla, bla...

  SvaraRadera
 16. Gunilla/ kritik bör kunna riktas mot föreningens ställföreträdare av medlemmarna utan att vi för den skull påstår oss vara bättre lämpade för uppgiften i fråga.

  SvaraRadera
 17. anonym/ Och din poäng är? Ja länkarna är från 2001 och 2002, och bilden är från 2005 och de värsta idiotuttalandena från Lundberg är från hösten 2005 och artikeln från 2006. Poängen? Svenska mugs, gå och göm er.

  SvaraRadera
 18. Frankie/ Tyvärr inte Svenska fans, har aldrig skrivit ett ord där.
  Poängen är att du sparkar åt alla håll för att uppnå något sorts ställning som en kille som har koll.
  Problemet med sådana som du är att du oftast inte har en aning om hur det ligger till. Betvivlar att du varken pratat med Lundberg eller t.ex. Gertmo utan dina åsikter grundas på vad du läser i tidningarna.
  Den större poängen blir att du för att nå en egen ställning skadar föreningen.
  Jag trodde du hade ett större hjärta för föreningen.

  SvaraRadera
 19. Anonym/ Jag vill inte ha någon ställning, för i så fall hade jag försökt bli aktiv i Supporterklubben Änglarna eller ansökt om jobb i IFK Göteborg. Det enda jag vill är att få uttrycka min åsikt i sammanhanget, och det tänker jag fortsätta med.

  Ibland har jag information från styrelsen, ibland från sponsorer, ibland från kanslipersonal, oftast i andrahandsled, ibland till och med tredjehandsled. Ibland har jag ingen som helst info alls- mer än att jag läst ett uttalande, som i detta fall. Nej jag har inte ringt Lundberg utan ifrågasätter om han är den som ska sköta en av de viktigaste positionerna inom föreningen. Vad jag åstakommer med detta? En kritik om att öka proffessionaliteten förhoppningsvis, men det sker inte på bekostnad av att smutskasta föreningen, för det gör administrationen mellan varven alldeles bra helt själva med diverse uttalanden, det handlar om att åter bli bäst på alla områden, något vi verkligen inte är idag.

  SvaraRadera
 20. Frankie//


  Ett litet förslag varför går du inte bara till Lundberg på en intervju och frågar honom det du vill ha svar på?

  SvaraRadera
 21. Gott, nu har vi en ny syndabock nu när M.P. har slutat!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.