2006/01/02

Är Hisingen verkligen en ö?

TANKAR OFF SEASON Läste senaste numret av Supporterklubben Änglarnas medlemstidning "Blått & vitt" och kom underfund med att deras kritik mot IFK Göteborgs torftiga matchprogram just hade gett mig en dejavu-känsla. Efter en stunds funderande insåg jag att det var Kalmarbloggen Kff-Snack som visat upp en gammal reklamlapp från 1970-talet som gett mig den där känslan. Reklamen i fråga kan ni se här till höger, en reklam som förmodligen skulle sättas upp på träd och anslagstavlor eller liknande.

Det var en tid långt innan datorer och layoutprogram, med svartvit tv och avsaknad av avancerade vardagsprylar som ständigt intensifierar vår tekniska kunnande och kravmall. För när varje tjomme på läktaren både kan ta bilder, redigera dem och sedan skriva ut dem inom loppet av en timme efter matchslut så måste verkligen produkter som matchprogrammet hålla en sjukt hög nivå för att vara konkurrensmässiga. Annars blir produkten bara ett meningslöst sätt att påminna den äldre supportergenerationen om hur vi brukade göra saker och ting förr i tiden...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Elfsborgsbloggaren "Röd guling" har på senare tid utökat verksamheten. Länge gick man i tankarna kring om hans blogg verkligen var seriös eller bara ett jättelikt humorprojekt med en outtröttlig Ängel (ja vissa av oss "visste" till och med vem denna Ängel skulle vara...) bakom det hela. Nu har stjärnan från Ålgårdsläktaren, Elloslinda, från ingenstans chockkuppsartat värvats till Röd Guling i dessa Silly Season tider. Denna unga person av det kvinnliga släktet har följande "motto" uppe på Röd Gulings blogg:
"Elloslinda: Eftersom jag inte bor i Göteborg så har jag ingen koll på vilka stadsdelar som är öar och inte, även om jag brukar va på Hisingen lite då och då. ;)"

Förutom att jag själv undrar ofta vart fan jag hamnat nånstans när jag är ute på Hisingen, så- är detta väl det mest givande beviset hittills på att Röd Guling faktiskt är en bluff? För det finns väl inte faktiskt två personer i lilla Borås som är så jävla underhållande utan att veta om hur roliga de är för sin omgivning? Men i och för sig, man ska inte glömma att Robert "Sveriges roligaste man" Gustavsson även han är från regnets hemstad...

17 kommentarer:

  1. Robert Gustavsson är la från Skövde?

    SvaraRadera
  2. Tack för länkningen. Nu ligger för övrigt en jävligt bra årssammanfattning uppe som jag rekommenderar starkt.

    SvaraRadera
  3. Mkt lovande "debut"!

    Dock både stavas & uttalas det *elloslinda* om jag inte är helt ute & cyklar... ;-)

    SvaraRadera
  4. Robert G är från Skövde.

    SvaraRadera
  5. Bond/ Påhoppet på Hisingen va lågt.

    ohj/ Den som ser skillnad på de olika hålorna på Väschuttaslätten räck upp en hand?! ;)

    SvaraRadera
  6. Ärligt talat så vet jag inte vart han kommer ifrån, R Gustavsson alså, men har för mig att jag hört att han va från Borås...

    SvaraRadera
  7. Och då menar jag såklart Robert och inte Roger med mitt "R". ;)

    SvaraRadera
  8. Tänk om det är så att rödguling är på väg att värva hela fältet av underhållande internet-troll? Vilken samlng det hade kunnat bli!
    Cubillas, 1x21x2, denvackrasyn, hbk-sson, osv...

    SvaraRadera
  9. Robert Gustavsson är la från Eskilstuna.

    SvaraRadera
  10. Helt fel. Robert Gustafsson är från Skövde som sagt...

    SvaraRadera
  11. erling: Faktum är att jag söker karaktärsdrag före folk som kan skriva bra eller är extremt kunniga om Elfsborg. Jag har den senaste tiden tackat nej till några som vill skriva för bloggen, då de inte riktigt har haft koll på vilken pryl jag sysslar med. Så på sätt och vis är din tanke inte helt fel.

    SvaraRadera
  12. Jag var senast på(?) Hisingen igår och hade inte bara öppet mina ögon på bussresan dit från NE för att notera om det kom nån kontrollant för att se om jag hade någon bussbiljett(vilket jag inte hade ;)), utan kollade även om jag såg något vatten som kunde tyda på att Hisingen ÄR en ö. Hittade dock inget vatten :)
    /Elloslinda

    SvaraRadera
  13. Påhoppet på Robert var ju lägre än glocalnet...

    SvaraRadera
  14. Robert G är från Skövde. Jajamensan. Men han är inte Skövdes roligaste export. Det är Christer Ulfbåge.....

    SvaraRadera
  15. Tror ni verkligen på myten att Göteborg är en stad?

    SvaraRadera
  16. din sopa... Robert Gustavsson är från SKÖVDE...

    SvaraRadera
  17. Göteborg stad eller inte det kvittar när vi alla vet att det är framsidan,

    För övrigt är Robban G från Skövde och Lotta Brom'e är den roligaste från den byn

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.