2006/01/31

Ännu en pungspark

KAMRATFÖRENINGEN Citat från dagens Metro: "Förundersökningen om skattebrott inom IFK Göteborg, kan inte bara resultera i åtal, fällande dom och ekonomisk smäll. Det kan också sluta med att klubben fråntas rätten att kalla sig IFK." I artikeln intervjuas Erik Lidèn, ordförande i IFK-föreningarnas centralstyrelse och han ställer sig tveksam till att "ha den här typen av föreningar inom IFK-rörelsen".

Precis när man börjat tro att det omöjligt kan bli värre, händer det här. Hur mycket mer skit orkar, spelare och supportrar ta? Kommer detta stärka supportergemenskapen och lojaliteten eller kommer det hela att resultera i en slutgiltig kollaps? Vad har vi kvar när vi står utan pengar, Allsvensk plats och föreningens namn? När vi fått en ordförande som tidigare svikit klubben, själv sitter i valberedningen, vilket inte alls är okej om ni frågar mig, och inte har sina supportrars fulla stöd? För mig blir svaret: Givetvis sitt klubbhjärta, och jag hoppas att fler känner likadant.

Åh vad man längtar efter att få läsa artiklar om IFK Göteborg, (snart bara Göteborg?), som enbart handlar om fotboll. Om total mangling av Diff;arna i Royal League, segertåg i Ålborg och en Allsvensk premiär som slutar med en förkrossande seger.

Det är kanske dags att bli religös....om inte annat för att man tror på Änglar....

27 kommentarer:

  1. Ta det lugnt nu Becka! Måla inte upp mardrömsscenarion i onödan. Tror knappast det kan bli aktuellt med ett namnbyte på grund av skattehärvan. Det låter väldigt osannolikt.

    SvaraRadera
  2. Den här "Namnchockkuppen" är naturligtvis bara trams!

    Det finns inte så mycket intressant för tidningarna att rapportera om nu när "SUPERBRASSEN" ännu inte har anslutit till difs trupp...

    SvaraRadera
  3. Det tråkiga i samhället vi lever i är att allt handlar om och är baserat på Stockholm. Om Blåvitt vinner med 5-0 mot Djurgården kommer det i nyheterna nämnas att Djurgården åkte på en snöplig förlust borta mot IFK Göteborg. Därefter fortsätter nyhetssändningen med att dra upp hur det går i skattehärvan, allt för att klanka ner Göteborg och få med hur underbart Stockholm är. Hoppas ingen gräver ner sig pga detta uttalande om namnet, fortsätt kämpa för Blåvitt.

    SvaraRadera
  4. erling och stellham>> Jag hoppas, och tror, givetvis att ni har rätt, men jag är bara så trött på att läsa en massa skit om klubben, istället för fotboll, så jag måste avreagera mig nånstans...och risken finns ju ändå, eller hur? Främst skrev jag detta för att uppmana folk att behålla sitt klubbhjärta oavsett vad som skrivs och händer.

    SvaraRadera
  5. Becka:

    Vår förening & vårt lag kommer alltid att finnas kvar på något sätt. Om den sedan hetar IFK, FF, eller RSV bryr iaf jag mig mindre om...

    SvaraRadera
  6. Haha nej du Stellham, nu tar du allt fel enligt mig. Ett föreningsnamn förknippat med 101-åriga anor är INTE oviktigt. Inget påverkar min kärlek till klubben, men det vore givetvis tragiskt att förlora namnet.

    SvaraRadera
  7. Tror ni att IFK-styelsen verkligen vill förlora sin mest framgångsrika och kända förening? Dessutrom borde vi väl vara den förening som genererar mest pengar till styrelsen då varje förening skall betala 1 spänn för varje medlem...

    Som Stellham sa: TRAMS!

    SvaraRadera
  8. Som sagt blir ingen gladare än jag om ni har rätt, men jag tycker ändå inte det är oviktigt att diskutera vad något sådant skulle innebära och att uppmana folk att ändå stå bakom sin klubb. Om inte annat kan man ju diskutera hur ordförande Erik Lidén kan ha mage att göra sådana uttalanden innan en dom har fallit. Smaklöst, om ni frågar mig.

    SvaraRadera
  9. Jag hade ju en mardröm för ngn vecka sen, där blåvitt försvann..

    SvaraRadera
  10. Erik Lidén har väl bara plockat ut sina omtalade "15 minuter i rampljuset". Inget att oroa sig över, bara trams...

    SvaraRadera
  11. Stellham/ Du och Lithner kan ju stå där och heja på RSV Göteborg då...

    SvaraRadera
  12. frankE:

    Lithner är iofs en STOR supporter, inget tvivel om saken. RSV kanske hade varit ett stag för långt...

    SvaraRadera
  13. Ja, kom igen! Vem har mest att förlora, IFK:s centralstyrelse eller vi? Aldrig i helsike att de slänger ut oss. Jag tror på 15 minuter i solen-teorin.

    SvaraRadera
  14. Om du nu Becka tycker det är så jobbigt att ständigt läsa om Blåvitt rörande skattehärvan, varför skriver du då ständigt själv om den???

    SvaraRadera
  15. Kjelle>> För att tidningarna aldrig skriver om det ur supportrarnas perspektiv, bara ur hyenornas. Jag tycker att det behövs en motvikt till det. Vi måste också skriva om det, men ur vårat eget perspektiv, så vi kan ventilera, debattera och stötta varandra. En för alla- alla för Blåvitt.

    SvaraRadera
  16. Becka:

    Hur är det "kidsen" säger? WORD!

    SvaraRadera
  17. Inte bara kidsen. Word. Skitkul med RSV Göteborg. Eller bara SV Göteborg, vilket kan leda tankarna både till Sports Verein och Skatteverket.

    SvaraRadera
  18. Vi byter namn till "Blåvitt"

    SvaraRadera
  19. Vad sägs som IFC Göteborg?

    Eller Göteborgs Angels

    eller kort och gått DIF Göteborg.

    SvaraRadera
  20. Det är ingeting att bry sig om, Klubben heter IFK Göterborg AV HÄVD och det är bara att fortsätta att kalla sig så.

    Om det inte passar herr lidén är det bara att fortsätta heta IFK Göteborg och be herr lidén att stoppa upp något stort och runt i röven.

    Varför krypa för kräk?

    SvaraRadera
  21. snart far vi väl inte ha bla-vitt pa tröjan heller? Kom igen rosa-brunt!? Hemska tanke...

    SvaraRadera
  22. ICA Göteborg????
    ;)

    SvaraRadera
  23. Mitt helt seriösa förslag till nytt namn när vi tvingas byta är:
    AIK.

    SvaraRadera
  24. AIK Göteborg är ju klockrent. Så kan vi byta och spela med gula tröjor och svarta shorts och kalla fansen för gulingar. På så sätt kommer såväl Häckens fans (obs ironi) samt AIKs och Ellos att ta fel och gå på alla våra matcher med. Fullsatt?

    SvaraRadera
  25. Blåvitt är for hellvede IFK föreningens bästa "produkt". Om an säger IFK tänker alla på blåvitt, mesta mästarna och det enda svenskalag som tagit guld i Europa!
    Ska Peking bli deras skyltfönster...? knappast!

    SvaraRadera
  26. Ähh, skit samma!.
    "Real GAIS" kanske hade varit något.

    SvaraRadera
  27. Kent finell/ Varför inte MS Estonia?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.