2006/01/26

Marbellalägerstart med skyfall och regntunga planer...

TRÄNINGSLÄGER Laget har gjort två pass på gräs men eftersom det regnade ganska kraftigt natten till torsdagen har kvalitén på planerna varit ganska dålig. Inga större nyheter eller händelser finns att rapportera från träningen men imorgon förväntas tempot vara högre och planerna bättre.

Morgonen präglades av dåligt väder men på eftermiddagspasset blev förhållandena snabbt bättre och tränarstaben hoppades på riktigt gynnsamma förhållanden för fredagen.
Kalle Svensson hade anlänt till truppen från landslagslägret och under fredagen kommer både Stefan Selakovic och Niclas Alexandersson även de till Spanien.

Gerba har sett pigg ut på träningarna och hans enorma träningspotential har börjat visa sig. Ännu är inte resultaten från Laktat-testet som togs i veckan (blodtest som tas i ett löpmoment på löparband, för att mäta mjölksyrehalten) kända utanför truppen men det sägs redan att Gerba gått rakt in i toppskiktet. På den våta träningen på Torsdagsförmiddagen stänkte han in ett par bollar bakom Bengan på ett sätt som gav mersmak.

Mourad testades åter i en mittfältsroll i flera av övningarna och mittbackskonkurrensen mellan Kalle, Bjärsa och Dennis ser ut att pusha dem till nya nivåer. Kalle som just återvänt från landslagsturnén fick se Dennis och Bjärsa agera väldigt piggt under träningen. I frånvaron av Alex rapporteras att både Jonathan som Vasquez fått spel och övningstid till höger på mittfältet.

Gällande skadeläget så har både Kilhberg men främst Thomas Olsson varit på gång i träning men det dröjer ett litet tag till innan de är i matchtrim. Hotellet man bor på är som beräknat till stor belåtelse och tongångarna kring Marbella-lägret är minst sagt positiva, även om vädret på Torsdagen var typiskt grått Göteborgskt.

På Lördag 16:00 lirar Blåvitt mot Torpedo Moskva och nästa Fredag 16:00 mot St Mirren.

I veckan kan ni följa Patrik Hermanssons bloggande från Spanien för uppdateringar kring lägret. Han har även kamera och kameraman med sig i "bagaget" så vi ser fram emot lite Insider-journalistik från Fan-tv...

4 kommentarer:

  1. Nu när inte Håkan behöver försäsongsträna längre så hoppas jag att AlltidBlåvitt-gubbarna kan få sig en interjuv klockan 01.30 i baren med han. Det hade varit bra "tv"...

    SvaraRadera
  2. Fattar inte vad Vasques skall ut till höger att göra? Han är ju given till vänster. För övrigt så kanske nån kan utveckla ordet "träningspotential"!?Lite dif-aftonbladet-varning över det annars...

    SvaraRadera
  3. älskar dessa raporter att det är på rätt väg....

    SvaraRadera
  4. Kan inte den som är med nere i Marbella köra en fullständig matchrapport och uppdatera under matchtid som skedde senast från Norge så man kan följa matcherna "live"?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.