2006/01/09

Bildreportage: Träningslägren 2005

FÖRSÄSONG När försäsongen nalkas är det inte bara brutal hårdträning under "drillinstructor Arne E" på schemat utan traditionella träningsläger förlagda på varmare breddgrader som står på schemat.

Den 25:e Januari flyger Blåvitt ner till Marbella i Spanien för träningsläger så då tar vi på Baraben chansen att med ett par bilder påminna om vad som hände förra året vid samma tidpunkt.


Är detta ett palats? Ett Ottomansk tempel? Nej nej, detta är faktiskt det hotell som Blåvitt bodde på nere i Turkiet. Helt otroligt till exteriören...


Hjalmar vet hur man ska förbereda sig och strechar ut i solen inför en morgonträning i Marbella på träningslägret i Spanien...


Dennis visar hattmodet i Turkiet. Notera den blå burken i näven på Cliff. Snus och fez visar en back som är världsvan?

Spegelblankt ligger poolområdet i Turkiet då det inte ges mycket tid att ligga och plaska när stenhård träning står på schemat...


Seb visar backhanden, även om man kan notera att bollen är på andra sidan av bilden, förlorar han med flit måhända? Motståndaren utanför bild, heter nämligen Arne Erlandssen...


En vinterdag i Marbella kan innebära att skor ska putsas. Är det måhända så att numera "flyktade" Turkietproffset Risp putsar mäster Milds vänsterkänga här? Bilden är hursomhelst underbar.

14 kommentarer:

  1. den sista bilden är riktigt rolig ju!

    SvaraRadera
  2. coolt, mer sånt här!

    SvaraRadera
  3. Fez - inte turban!

    SvaraRadera
  4. Vad heter hotellet?

    SvaraRadera
  5. Taskigt att ingen talade om för Dennis att fez är förbjudet i Turkiet...

    SvaraRadera
  6. cmh/ Är det verkligen det? Haha varför då?

    SvaraRadera
  7. anonymous:

    Hotellet hette Kremlin palace. Jag bodde på hotellet bredvid (ca 100 m) som var ungefär lika pampigt med ett annat tema.

    SvaraRadera
  8. Mer sånt här!

    SvaraRadera
  9. frankie:
    Det var turkiets landsfader Kemal Atatürk som förbjöd fez och slöja. Jag tror det var ett steg i någon sorts mordeniseringsprocess av Turkiet. Förmodligen symboliserade fezen något klassamhälle som Kemal ville bli av med.

    SvaraRadera
  10. cmh/ Så Fezen var del av borgarskapet? Eller arbetarklassen? Ataturk är ju omtvitvistad på många områden men att han förbjöd fezen är första gången jag hört, kul kuriosa i alla fall hehe.

    SvaraRadera
  11. frankie:
    Här sinar mina kunskaper men Wikipedia säger:
    "Mustafa Kemal regarded the fez - which Sultan Mahmud II had originally introduced to the Ottoman Empire's dress code in 1826 - as a symbol of feudalism and banned it, encouraging Turkish men to wear European attire - thus, hats such as the fedora became popular. In fact, several people were shot in order to decrease the usage of the garment."

    SvaraRadera
  12. haha shit, skjuta folk för att man har fez, låter ju liiiiiite drastiskt...

    SvaraRadera
  13. Alltså Kemal förbjöd inte fezen på grund av klassamhälle utan förbjöd det mesta som hade med det osmanska riket att göra, däribland diverse religiösa plagg (bland annat fezen). Han ville att Turkiet skulle ha en egen identitet och inte förknippas med det historiska arvet. Det finns andra som haft viljan att förneka sitt historiska arv, bland annat Hitler och Mao, men det måste man inte diskutera här. ;)

    ... Med viss risk för att vara politiskt korrekt.

    SvaraRadera
  14. Politiskt korrekt är väl hela den här bloggen Il Proffessore? ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.