2006/01/20

Hur nära Göteborg är Anton egentligen?

SILLY SEASON Följande bild damp ner på Barabens mailadress. Vid en första anblick såg det ut som något helt ordinärt från ifkgoteborg.se men när man tittar närmare på vad för namn som står längst upp på sektionen "Nyförvärv" så får man en chock.


Den inmailande signaturen "Adapter" skriver: Fick just nu den här screenshoten av min polare. Vet inte om det är så att han hunnit ta bilden medan IFK visade något som inte var offentligt eller om någon hos Blåvitt suttit och förberett ett framtida drömscenario, men spännande var det att se i alla fall. Tänkte det vore nåt för Baraben.

Baraben tänker inte ta ställning till vad bilden betyder utan lämnar öppet för spekulation bland er läsare. Det kan ju betyda allt eller inget.

37 kommentarer:

  1. hoppas hoppas hoppas...

    SvaraRadera
  2. I call shenanigans

    SvaraRadera
  3. Whoami/ Ja är det fejkat så är det ju bra gjort alså. Det ser ju inte direkt klippt eller amatörmässigt ut som liknande brukar göra om det är bluff. Detta måste utredas.

    SvaraRadera
  4. Känns inte så troligt att dom skulle göra en sådan blunder. Jag antar att det är enkelt att göra med dagens program. Men roligt vore det.

    SvaraRadera
  5. jag vet till 100% att bilden är manipulerad, och att ingen sådan information har lagts upp på ifkgoteborg.se.

    mvh "säker källa"

    SvaraRadera
  6. "Säker källa"/ Haha med andra ord är det du själv som manipulerat bilden?

    Jag jobbar med fotoredigering och kan väl säga att det är lätt att bluffa om sånt här om man vill. Samtidigt ser inte detta alls ut som en bluff...

    SvaraRadera
  7. Hmm....så klumpig är ingen att man lägger upp det innan. Jag tror det är båg. Tyvärr.

    SvaraRadera
  8. Vi på Baraben.com ursäktar att det tekniska krånglar, av nån anledning verkar kommentarerna komma lite huller om buller.

    Blogger har nog lite problem.

    SvaraRadera
  9. Hmm....så klumpig är ingen att man lägger upp det innan. Jag tror det är båg. Tyvärr

    Tur att vi inte är AIK menar du?

    SvaraRadera
  10. Bilden är på något sätt väldigt tilltalande. Undra varför.

    SvaraRadera
  11. Kapten/ Klumpighet är väl för övrigt ett signum för de utåtriktade krafterna av ifkgoteborg?

    SvaraRadera
  12. Kan man inte se på bildens properties om den är photoshoppad på något sätt?

    SvaraRadera
  13. Jag vet hur man ser att det är fejk! Kolla på prickarna ovanför namnet "Mikael Antonsson" till höger om "nyförvärv 2006". Det är 10,5 eller 11 prickar, bedöm själva. Notera att de två första prickarna på den nya bilden är något mindre och krokigare än de på originalbilden på ifkgoteborg.se. Det betyder att någon har klippt in namnet och inte korrigerat det tillräckligt noggrannt.

    SvaraRadera
  14. Trevligt att alla vet saker medan de är anonyma. Kan inte ni som "vet" saker berätta vem ni är så kan man själv bedöma hur trovärdiga ni är...

    SvaraRadera
  15. anonymous

    kan ju bero på att det är en gif-bild och därmed sämre kvalité korkskalle..

    SvaraRadera
  16. HAha skulle IFK som annars är så sega med hemsidan och speciellt truppsidan göra något sådant? HAhahahah

    SvaraRadera
  17. anonym/ Du har lätt så rätt asså, fan ifks hemsida ser helt missbildad ut, som om de skulle klara avattdå sätta upp nåt snabbt. allt går ju i slow motion där.

    SvaraRadera
  18. oavsett bluff eller inte är det väl intressant att ifk inte satt in någon som nummer 3, eller så är det bara för att man inte köpt någon back

    SvaraRadera
  19. I mitt bildbehandlings program kan man få bilden förstorad utan att det på något sett ser manipulerad ut (genom att tycka på en pil nere till höger). Där kan man tydligt se att bilden är äkta. Låt oss hoppas att Anton blir klar i början på nästa vecka!

    SvaraRadera
  20. På Alltid Blåvitts forum säger Morran: "Det är jag som har hand om lagsidan på IFK:s officiella och jag kan meddela att den ALDRIG har sett ut så. Dvs en manipulation."

    SvaraRadera
  21. Ja nu står alexander östlund som nr 3

    SvaraRadera
  22. Varför skulle man skriva det på truppsidan som admin om det inte var klart för att offentliggöras?
    Game.
    Set.
    Match.

    SvaraRadera
  23. anonym/ För att man jobbar på IFK Göteborgs administrativa avdelning och per definition är klantarsle då...

    Deuce.

    SvaraRadera
  24. Jag tror såhär: Själva sidan är inte fejk, alltså 3#Antonsson är inte inklippt utan inskrivit lokalt på någons dator. Sen har personen i fråga klippt in explorerfältet ovan med ifks adress. Är ett litet mellanrum mellan själva sidan och under adressfältet. Där tror jag "fejket" ligger...

    SvaraRadera
  25. Nu har klåparna på ifkgoteborg.se varit framme igen! Tydligen sket det sig med Anton efter att Baraben varit för heta på gröten, men nya "trean" duger gott åt mig!

    http://www.pirrayah.com/verkligen/absolut.jpg

    //Jens

    SvaraRadera
  26. jens/ Hehehehe. Den va snygg, inte lika snygg som "originalbluffen" (om det nu är en bluff) men nästan.

    SvaraRadera
  27. frankie//

    Äh, sådär ser vanliga ifkgoteborg.se ut i Firefox, på riktigt! Dags att byta upp sig...

    SvaraRadera
  28. Daveparre:

    Räcker det inte med en av dem???

    SvaraRadera
  29. om de nu skulle vara en ny version varför står då håkan kvar?

    SvaraRadera
  30. det är inte över. håkans epok alså. bara en tidsfråga.

    SvaraRadera
  31. Intressant diskussion verkligen. Är det inte fake om den är fabricerad på någons dator och sedan inklippt? Hmm. Lustigt att alla anonyma insiders stavar som femåringar dessutom.

    SvaraRadera
  32. Denna österrikiska sida som listar värvningar och förluster samt möjliga sadana för (österrikiska) bundesliga säger inget om Antonsson. http://www.sport1.at/coremedia/generator/id=3235642.html

    Inte sett nagot i tidningarna här nere heller...

    SvaraRadera
  33. Kollat ett fan-forum för Austria med, de spekulerar som bäst VAR Antonsson ska spela i DERAS backlinje.

    SvaraRadera
  34. Efter ytterligare lite efterforskningar har jag däremot hittat en fan-sida där det star följande: "MIKAEL ANTONSSON, SIGURD RUSHFELDT, ERNST DOSPEL und LIBOR SIONKO: Am 30. April 2006 muss die Option auf das Quartett gezogen werden. Vier Spieler, die Ansprüche auf einen Stammplatz stellen, vor dem Aus am Verteilerkreis? "Wie es mit Antonsson, Rushfeldt, Dospel und Sionko weitergeht, hat in erster Linie mit den Spielern selbst zu tun", so der violette Sport-Vorstand. Und auch mit der sportlichen Entwicklung im Frühjahr. Sollte die Champions League in Reichweite sein, spricht es sich laut Stöger auf jeden Fall leichter."


    Kort sammanfattning pa svenska: För ovanämnda spelare, däribland Antonsson, sa maste klubben utnyttja sin option senast den 30 april. En klubbrepresentant ska ha uttalat sig om att hur det blir med dessa spelare "beror i första hand med spelarna själva att göra". Ocksa de sportsliga framgangarna avgör, om Champions Leauge är inom räckhall blir det ocksa enklare. (Antagligen da bade sportsligt och ekonomiskt)

    SvaraRadera
  35. Ursäkta svenskan...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.