2006/01/30

Supporterfonden: 11 dagar kvar!!

SUPPORTERFONDEN Du kanske har hört talas om projektet med Supporterfonden men inte riktigt vet vad det går ut på.

Grundtanken är ju att samla in ekonomiska bidrag från supportrar som sedan skänks till IFK Göteborg.

Men hur går det till? Vem styr? Vart hamnar pengarna? Ställ dina frågor här i kommentarsfältet och hjälp oss utforma en FAQ (Frequently Asked Questions, på svenska: återkommande frågor) för Supporterfonden.se som ska ge enkla svar på vanliga frågor som Blåvita supportrar har kring projektet. Man kan antigen ställa sina frågor och funderingar här i kommentarsfältet eller använda det formulär som finns längst ner på www.supporterfonden.se.

Vi kan med glädje även konstatera att Supporterfonden nu fått stöd av Änglarna Skåne som ställer sig i gruppen av dem som officiellt stödjer Supporterfonden och med bannerbyten hjälper att marknadsföra densamma. Alla som har en hemsida och vill visa sitt stöd för Supporterfonden kan nu även kolla in vår bannersida där banners i olika format kommer finnas för användning. Bannersen har även färdiga koder utlagda som man kan klippa in.

23 kommentarer:

  1. Allting verkar strålande! Gött o komma igång med sånt här, hoppas att alla är beredda att skänka lite, stort som smått.

    SvaraRadera
  2. Detta känns jävligt seriöst! Jag skall med 100% säkerhet delta!

    SvaraRadera
  3. Droppar lite frågor: Vem förvaltar mitt bidrag? Hur stort inflytande har varje enskild bidragsgivare? När kommer fonden att lämna över pengarna till IFK? Kommer de som lämnar stora bidrag (företag, organisationer, enskilda krösusar etc) få någon extra uppmärksamhet, i form av något slags "partnerskap" (förutsatt att de är intresserade av det)? Hur kommer fonden organiseras rent tekniskt, finns det en styrelse eller någon annan form av ledning som garanterar "medlemmarnas" ansvarsutkrävande?

    SvaraRadera
  4. marcus/ Bra frågor! Flera hamnar med svar rakt i vår FAQ! Och anser du att några av frågorna inte besvarats får du mer än gärna säga till så ska vi komplettera!

    SvaraRadera
  5. Tycker att hela idén är klockren, dock så vill man ju veta att IFK är intresserade av att ta emot dessa pengar!?

    Det är ju ett faktum att föreningen INTE varit intresserad av att starta riskkapitalkbolag liknande DIF, just med anledningen att föreningen inte vill vara beroende av utomstående ägare. Detta bekräftade ju Bengt Halse så sent som i november på infokvällen för supportrar i Burgårdens aula.

    Så frågan kvarstår;
    ÄR IFK intresserade av dessa pengar?

    SvaraRadera
  6. Det är ju ett faktum att föreningen INTE varit intresserad av att starta riskkapitalkbolag liknande DIF, just med anledningen att föreningen inte vill vara beroende av utomstående ägare.

    Detta är inte ett riskkapitalbolag, detta är en Supporterfond. Dvs så begär vi inte en motprestation utan skänker pengarna till IFK Göteborg. Två helt olika saker.

    Ett riskkapital innebär att man investerar och skriver avtal om att kunna få tillbaka sin investering, en Supporterfond innebär att vi skänker pengarna till IFK Göteborg för att stärka föreningens ekonomi och vill inte ha något tillbaka från dem.

    SvaraRadera
  7. mex:

    Utöver det som Frankie skriver, så är IFK absolut intresserade av bidraget. Vi har kontinuerlig kontakt med föreningen för att "optimera" formerna så att det skall passa så bra som möjligt.

    SvaraRadera
  8. Köp en en Brasse för pengarna, det hade vart grymt!

    SvaraRadera
  9. Lite fler frågor:

    1) Har fonden någon strategi för att få pengarna att växa?

    2) Någon tanke på hur pengarna kan/skall placeras i väntan på överlämnande?

    3) Vem står juridiskt sett för fonden?

    4) Har ser regelverket ut rörande uttag ur fonden?

    SvaraRadera
  10. Vore det inte bra om det blev ett bannerutbyte med Alltid Blåvitt eller är det omöjligt med tanke på Svenska Fans?

    SvaraRadera
  11. androvic:

    Vi har kontaktat Alltid Blåvitt ang samarbete & bannerbyte, bollen ligger helt hos dem.

    SvaraRadera
  12. Androvic/ Alltid Blåvitt har fått samma erbjudande om "tyst partnerskap" som Änglarna, Änglarna Stockholm, Änglarna Skåne, Ingbritt och WCA/YL har fått.

    Änglarna, Änglarna Stockholm, Änglarna Skåne är de som hittils gått med på ett samarbete kring fonden.

    SvaraRadera
  13. Däcksparkare och bakåtsträvare UNDANBEDES!!

    STÅ UPP FÖR BLÅVITT

    SvaraRadera
  14. Först vill jag påpeka att fonden är ett bra intiativ. Det behövs ett ökat engagemang i våra led. Jag har dock ett några funderingar som ni kanske kan svara på? För att fonden ska få rejäl genomslags kraft så tror jag det är viktigt att arbeta brett och att så många som möjligt stödjer den. I nuläget så finns det bara en banner på sidan om att Änglarna stödjer fonden. Borde inte ni försöka få dem att puscha mera för den? Det finns en del personer som inte sympatiserar med allt som skrivs på denna blogg och jag tror att de av den anledningen kan avböja sitt bidrag. Om ni exempelvis skulle få Anders Almgren, som jag uppfattar har bra stöd bland majoriteten, så skulle han kanske kunna bli ett draglok. Jag tror ni skulle vinna mycket på om Mild och/eller syrelsen skulle uttala sig positiv till fonden. Övriga skyltfönster bör väl vara Änglabladet, Blått & Vitt genom annonser och intervjuer. Ni bör även försöka komma in på någon sponsorträff och snacka om den. Jag hoppas att ni försöker få med er så många som möjligt annars tror jag att det kan bli tufft att nå det riktigt höga nivåerna.Lycka till!
    /Fredrik

    SvaraRadera
  15. Fredrik/ Jag kan lova dig att alla de exempel du tagit upp bearbetas. Varenda ett.

    SvaraRadera
  16. Fredrik/ För övrigt upplyftande synpunkter och likt dem vi själva haft. Tack för inputen.

    SvaraRadera
  17. Frankie
    Ingen fara jag är bara glad om ni kan ha någon nytta av mina synpunkter. Som jag tidigare skrev så tror jag fonden kan bli hur bra som helst om den får ett brett stöd bland anhängarna samt sponsorerna. Jag tror många (likt mig själv) länge väntat på att kunna stödja IFK för att få tillbaks föreningen till den absoluta toppen. Nu efter alla turer i den så kallade "skatteaffären" så tror jag "behovet" av att stödja föreningen är större än på många år. Än en gång lycka till och jobba på stenhård som kommer detta projekt bli lyckat.
    /Fredrik

    SvaraRadera
  18. Fredrik/ Notera att det är möjligt för dig att hjälpa till med fler idéer och tankar men även mer fysisk hjälp om du vill. Kontakta Supporterfonden via formuläret på Supporterfonden.se eller mail...

    SvaraRadera
  19. Frankie
    Det skulle vara tips och idéer i så fall. Jag flyttar till Wien imorgon så det vore dumt att binda upp mig vid någonting som jag får svårt att sköta. Naturligtvis (om inget drastiskt sker) så kommer jag självfallet att även bidra ekonomiskt till fonden.

    SvaraRadera
  20. Diskussionen tidigare har varit att man vill villkora den så kallade gåvan till IFK. Gäller det fortfarande och kan man det? För att en gåva skall anses vara en gåva måste mottagaren vara med på noterna och acceptera dem. Jag är ganska skeptisk till att det går att sätta krav på mottagaren av en gåva i stil med att de skall använda pengarna till ett visst ändamål. Och detta är ju ganska avgörande för om man skall vilja sätta in pengar, inte sant?

    SvaraRadera
  21. il proffessore/ Nej, det är mycket simpelt. Man ger ett råd till IFK om hur fonden tycker att man ska använda pengarna. Man villkorar ingenting. I slutändan är det helt upp till Blåvitt hur de kommer använda stålarna...

    SvaraRadera
  22. Ok, bra. Personligen spelar villkoret inte någon roll för mig, jag litar helt på IFKs goda omdöme när det gäller pengar som kallas gåvor, men i diskussionen har man märkt att frågan är känslig från en del givare. Kanske man kan kalla det sponsring och då styra pengarna genom ett avtal istället?

    SvaraRadera
  23. il proffessore/ Nej, Det kommer inte bli några avtal för Supporterfonden 2006. Inte som det ser ut i nuläget i alla fall.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.