2006/01/01

2006 i handflatan

SPÅDOM Nyårsdagen är kommen och man kan inte låta bli att fundera över hur 2006 blir. Jag kikar i mina blåvita handflator och kommer fram till följande angående IFK Göteborg...

...George Mourad blir klar för AIK. Över ett par bärs övertalar dock en spelare med samma bakgrund - Arash Talebinjead - George att inte gå till AIK och Mouradona tar sin skinnväst och drar till GAIS.
....Richard Richardsson blir förväxlad med sin namne snowboardåkare och TV-programmet “Richter” kommer till en blåvit träning för att dokumentera den nya karriären. Efter det ställer inte Arne upp på intervjuer med SVT.
...i samband med den allsvenska premiären mot Öster öppnas möjligheten att lämna förslag på namn på den nya arenan. På grund av motståndet får “Ravelli Arena” flest röster. Tvillingarna ses senare skåla på en pub på Avenyn.
...Janne Plånbok chockar alla och startar, tillsammans med Patrik Hermansson, “Ängla-TV”, IFK Göteborgs egna TV-kanal. Kanalen köper rättigheterna till samtliga allsvenska matcher, vilket gör Lars-Åke Lagrell förargad.
...efter fem raka inledande segrar i Allsvenskan förlorar IFK derbyt mot GAIS. George Mourad, Mikael Sandklef och Tomas Rosenqvist går alla omkring med spänt bröst på gatorna. Det slår slint för Ölme, som utmanar de tre på en straffturnering.
...Ölme vinner straffturneringen mot de tre från GAIS.
...AIK leder Allsvenskan när VM-uppehållet tar vid. I media framstås AIK som den bästa nykomlingen sedan Darin. AIK:s Daniel Öhrlund får en plats i VM-truppen, men sliter sönder hälsenan på en träning i Tyskland.
...IFK Göteborg vinner mot AIK med 5-0, i slutet av juli, tack vare den slapphänte andremålvakten i Gnaget. Nu inleds AIK:s fall.
...Henrik Larsson skriver på för klubben i sitt hjärta - IFK Göteborg. Men med ett villkor, att Håkan Mild gör comeback. Håkan drar på sig sin Adidas-dojor och får även med sig Stefan Landberg och överraskande Stefan Rehn. Allt blir som en uppladdning för VM 1994.
...Håkan Mild missar straff mot i derbyt mot Häcken, men Henrik Larsson blir en finne i röven för de gulsvarta med sina tre mål. Stefan Landberg leker Joseph Elanga, bjuder på ett mål och bjuder sedan på en back dansk exportvara, som kompensation.
...George Mourad, Gustaf Andersson och Mamadou Diallo ångrar sig alla att de lämnade IFK. Alla tre är med och tränar under augusti, men Håkan Mild visar dem till ÖIS-gården. Zoran blir överlycklig och påstår att nu vinner ÖIS allt som går att vinna.
...äntligen kommer domen mot IFK Göteborg. Man inser att Lars Lithner inte hade några glas i sina glasögon utan har läst rätt så mycket fel. Robert Laul skriver sitt längsta blogginlägg någonsin, där han hyllar IFK och deras saneringsarbete. Stefan Selakovic firar med tre mål mot ÖIS i derbyt. Mats Persson firar med att bjuda Zoran på Tommy Lycén.
...efter nio hemmamatcher och lika många omröstningar på vad den nya arenan ska heta, kommer äntligen IFK Göteborgs förslag. Förslaget blir “Gullevi”, där de flesta rösterna år undertecknade med signaturen Arne. Zoran slänger kavajen och Rolle slutar spela i protest. Projektgruppen går tillbaka till ritbordet.
...Arne Erlandsen ska visa hur Kjetil Rekdal gjorde i VM 1998 mor Brasilien och slår en straff på en träning. I vätan snavar han dock och bryter ett ben i foten. Allt filmas av nystartade “Ängla-TV” och klippet kommer sedan med på “De tio roligaste sakerna i Göteborg” i TV-programmet “100 höjdare”. Arne ställer sedan inte upp på intervjuer med Kanal 5.
...Richard Richardsson tröttnar på bänken och konsulterar andra som har blivit knäckta av Bengan, så som Dick Last, Rickard Claesson och John Alvbåge, för råd. Bengan blir sedan mystiskt skadad och Richard för göra succédebut mot Malmö FF. Bengan aviserar sedan att han slutar och Richardsson får stå hela Royal League, innan John Alvbåge återvänder.
...Hans Blomqvist blir sugen på IFK igen, men väljer i stället att helt lägga av. Hans börjar dock jobba inom IFK, där han bland annat visar för spelarna hur man på bästa sätt gör två mål mot Malmö FF.
...Jonas Wallerstedt antecknar frenetiskt men gör inte ett enda mot MFF. Han gör tre mål på hela året.
...Ali Gerba lyckas bättre och blir på ett supporterforum kallad för Muhammed Ali. Detta smeknamn tycker han dock inte om och hotar att flytta tillbaka till GIF Sundsvall.
...IFK Göteborg vinner Allsvenskan, efter en hård kamp med Helsingborg ända in på mållinjen. Henrik Larsson visar stark empati för de rödblå och flyttar sedan till Skåne.
...rubriken “IFK tinar upp guldpytten” används 319 gånger i svensk media, från augusti till november.
...Håkan Mild återvänder till kontoret, Stefan Rehn återvänder till Djurgården, Stefan Landberg hjälper Hultsfred upp i tvåan innan han börjar vinterträna. De Pedro påstår att GAIS är klubben i hans hjärta och går dit.
...Royal League inleds med tre raka förluster, supportrarna skriver efter Arnes avgång, men trollar med knäskålarna och drar fram John Carew ur hatten. Alla älskar Arne.

14 kommentarer:

  1. Hahaha. Skön bakishumor

    SvaraRadera
  2. Söderman efter detta inlägg från dig. Så vet jag en sak.
    Vi skulle inte ta den dära sista järnet igår.

    SvaraRadera
  3. AIK leder Allsvenskan när VM-uppehållet tar vid. I media framstås AIK som den bästa nykomlingen sedan Darin

    Hahahahahaha. Världsklass.

    SvaraRadera
  4. Darin suuuuger
    Fattar inte varför folk röstar på den fjollan.

    Fast det är klart jag fattar inte heller varför man blir AIKARE.

    SvaraRadera
  5. haha fan va grymt

    SvaraRadera
  6. "Mouradona tar sin skinnväst och drar till GAIS" hahaha

    SvaraRadera
  7. Alltså egentligen. Kolla in tabellen idag. AIK leder. Första och enda gången?

    SvaraRadera
  8. Vad ger detta för odds hos Ladbrokes? ;-)

    SvaraRadera
  9. Mycket underhållande läsning!=)

    SvaraRadera
  10. Vem fan är Daniel Öhrlund?

    SvaraRadera
  11. Mkt bra skrivet o rolit som fan

    SvaraRadera
  12. Örgryte höjer prislappen på Ailton till 560 miljoner euro.

    SvaraRadera
  13. Jag undrar om de verkligen får sålt honom då? Är det verkligen sant? Jag tror inte Chelsea ens bjuder så mycket. Jag menar, de har ju Drogba, ba.

    SvaraRadera
  14. Skitbra!
    /Farbror Västerman

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.