2006/01/03

Klubbdirektör sökes!

DIREKTÖR SÖKES IFK Göteborg söker att anställa en klubbdirektör tills vidare. Arbetet utgår ifrån det klassiska Kamratgården som varit hemmet för den mest framgångsrika föreningen i svensk fotbollshistoria.

Passar du in på följande kriterier?

-Blåvit i hjärtat?
-Följer IFK Göteborg före alla andra lag?
-Har kunskaper inom föreningsledning och/eller organisationsledning?
-Tycker att det är helt ok att betala skatt efter svensk lag?
- Anser att föreningsarbete ska skötas i öppenhet gentemot sina medlemmar?
- Du har inte några kroniska hjärtproblem som kommer tvinga dig att sjukpensioneras?
- Har aldrig skickat runt miljoner mellan olika Europeiska bankkonton som "kul tidsfördriv"?
- Du har ingen son som är landslagsmeriterad handbollsmålvakt?
- Inte blir nöjd förrän Blåvitt åter är Sveriges nummer ett?
- Kan skilja på vem som är en väldigt talangfull och värdefull spelare och vem som bara är en galen Frölundabo, på bilden till höger?
- Du har aldrig arbetat som chef för SVT-sporten eller inom Gais?

Sök då tjänsten via:
IFK Göteborg
Alfred Gärdes Väg
416 55 Göteborg

Märk kuvertet "Lars Lithners fanclub" och sätt på brevlådan idag.

26 kommentarer:

  1. Han till höger är den talangfulle va?

    SvaraRadera
  2. Lite elakt mot Erkan men annars jävligt roligt! Ingen Gentzel i blåvitt!

    SvaraRadera
  3. Nu börjar det likna gammal god Bara ben-stil igen! :-D

    SvaraRadera
  4. Visst ska det tas med en nypa salt, men jag vill påminna alla om att en av Blåvitts största ledare någonsin, hejade på Djurgården som ung - Anders Bernmar.
    Vad jag vill ha sagt med det är att ett stort Blåvitt hjärta inte är ett måste, det viktiga är att Blåvitt hittar en gubbe som verkligen kan jobbet och som vill jobba för medlemmarnas och supportrarnas bästa.
    Kan t.o.m. se fördelar med en klubbdirektör som inte är född Blåvitt (när han anställs alltså, vill ju gärna att han lär sig älska Blåvitt, m.a.o. sitt jobb).
    En klubbbdirektör som är "född blåvitt" förlåter man gärna ett misstag eller två för många, det skulle aldrig ske om klubbdirektören följt Bajen i unga år t.ex.

    SvaraRadera
  5. pes5/ Förstår vad du menar, men i detta fall gällde det lite mer att pika de klubbdirektörer vi haft den senaste 10-årsperioden än att ha en seriös annons ute...

    SvaraRadera
  6. Rätt svar på artikeln är....Carl Fhager.

    SvaraRadera
  7. Gillar denna blogg, men det är såna här artiklar som får mig att undvika bara ben mer och mer.

    Det inte provocerande, bara sandlådenivå...

    SvaraRadera
  8. Cobbs/ Precis... ;) Fråga bara Mallorca. Sen att han mest inte alls hängde med på våra träningar är en annan 5:a.

    Frankie/ Vilka har ansökt då? För det är väl ändå du som läser posten på K-gården? :P

    SvaraRadera
  9. jag håller mest på frölunda, men får jag söka?

    SvaraRadera
  10. Carl Fagher tjatas det om med jämna mellanrum. Frågan jag har är, vad har han gjort mer än öst pengar över Lucic, Töfting, Bergren etc? Ingen spelare går till Häcken om dom inte får mycket mer betalt än vad t.ex. Blåvitt erbjuder. Att vara klubbdirektör/sportchef med stor budget i Allsvenskan är pissenkelt. Vill inte dömma ut Fagher helt, men tycker man kan vänta med att ropa på Fagher innan han gjort något riktigt bra - Häcken i Royal League, hittat någon supertalang, lyckas locka folk till Rambergsvallen och inte "dopa" publiksnittet med matcher under Gothia och sedan påstå att Häcken har mer publik/supportrar än Öis och Gais. Roligast vore det ju om Blåvitt kunde hitta ett eget namn.

    SvaraRadera
  11. Persson var jurist - Fhager är advokat.

    Eh, tack, men nej tack.

    SvaraRadera
  12. Det behövs verkligen fler personer för de uppgifter som finns. Idag är det Thomas Gertmo som sköter klubbdirektörsrollen- mitt förslag är att Gertmo övertalas att fortsätta arbeta med detta och överlämna de mediala bitarna och spelarförhandlngarna etc till sportchef Mild.

    Ett av problemen har ju varit att det varit för få personer som haft ansvar för lite för mycket saker, något som lett till att styrelsen letts bakom ljuset osv.

    Gertmo kvar i organisationen, eventuellt som ny styrelseledamot efter årsmötet? Fagher är dessutom en ung talang med Blåvitt hjärta som är intressant i sammahanget. Inte självskriven men väldigt spännande och intressant!

    SvaraRadera
  13. Bara för att Mats Persson har en juristutbildning och förknippas med allt fiffel och elände vi nu satts i innebär det ju inte att juridiska kunskaper hos Carl Fagher borde ses som negativa? Snarare tvärtom.

    SvaraRadera
  14. Håller inte med om kritiken mot Fahger. Hur får du etablerade spelare till en klubb som aldrig vunnit nåt? Det krävs lite mer än bara pengar min vän. Men pengar hjälper nog.

    SvaraRadera
  15. Det som Fagher lyckades med mer än nyförvärven är väl att skapa stora rubriken om en liten klubb på Hisingen med inte jättemånga supportrar, att han inte hittat några "supertalanger" kan ju bero på att det inte är hans jobb

    SvaraRadera
  16. Erlingmark kan la bli klubbdirektör eller.

    SvaraRadera
  17. Thomas Gertmo kanske inte är perfekt, men han är nog bättre än att ta in Erling i alla fall. För även om jag har stor respekt för Erling som människa och respektgivande ledarskapsgestalt så är det nog bäst att inte ha två spelare som nyligen var på plan som styr föreningen. Jag vill hitta en Fagher-typ som kan jobba tillsammans med Håkan Mild. Men om Gertmo visar sig fungera, varför inte bara låta honom fortsätta framöver?

    SvaraRadera
  18. Jag hade nog passat in där, men jag vet ínte om jag hinner.

    SvaraRadera
  19. Carl Fhager verkar ju dock mer ha den rollen som Håkan Mild nu skall ha.. En klubbdirektör i Blåvitt kommer mer vara inriktad på pappersarbete, inte övertala spelare att det är Blåvitt dom skall spela för.
    Med andra ord är namnet inte hälften så viktigt som kompetensen.

    SvaraRadera
  20. Frankie:

    Tack för komplimangerna! Jag går gärna in som klubbdierktör om nån frågar efter mina tjänster...

    SvaraRadera
  21. Sätt på brevlådan... höhö

    SvaraRadera
  22. Tror som flera andra att det kanske inte är nödvändigt med en regelrätt klubbdirektör i Blåvitt. Mild tar ju över många av Perssons uppgifter. I dagens GP förstår man ju mellan raderna när Halse snackar att Blåvitt inte kommmer att söka en regelrätt klubbbdirektör, utan försöka bygga upp en annan organisation.
    Frankie är givetvis rätt i att det viktiga är att hitta någon som kompleterar Mild. Den personen är förmodligen inte Carl Fagher.

    SvaraRadera
  23. Återigen ett dåligt inlägg.
    Det är MP som har höjt IFk till där de är idag. Vad hände innan MP kom? Ingenting! Det var Lundin, kämpa-fotboll, inga profiler, ingenting. Tycker Mats Persson skall hedras för det han gjort klubben, sedan om han gjort något olagligt får framtiden utvisa.

    SvaraRadera
  24. http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,756713,00.html


    Ingen ny klubbdirektör anställs.

    SvaraRadera
  25. Nä, jag hade ju nyss sagt här att jag inte hinner. Vem är förvånad? Även klubbledningen läser Bara Ben. Så klart!

    SvaraRadera
  26. Vill ni ha mig som klubbdirektör då? Men måste dock först lillägga att jag inte stämde in på så många av dina kriterier ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.