På gång


måndag 24 oktober 2011

Adam Johansson "Jag har haft en fantastisk tid här"

INTERVJU. Adam Johansson lämnar IFK Göteborg efter sju säsonger i klubben. Under sina år i föreningen han det bli 119 Allsvenska matcher för Adam, men nu är det slut för den här gången.
- Det är klart att det känns vemodigt att lämna klubben efter så många år. Jag har haft en fantastisk tid där och trivts som fan. Har IFK Göteborg att tacka för väldigt mycket, säger han till Baraben.com.

Hur skulle du sammanfatta dina år?
- Det började bra och jag fick ganska mycket speltid och kände att jag utvecklades. Höjdpunkten är definitivt guldet 2007. Finns inget som slår det! Att få vinna guld med föreningen i sitt hjärta, det blir inte större än så. Tyngsta perioden är skadeperioden då jag slet av mig korsbandet och det tog ganska lång tid att komma tillbaka. Men alla inom klubben har alltid varit kanon mot mig. Fansen likaså, tycker våra supportrar fått lida mycket de senaste säsongerna men de har även ställt upp väldigt bra för föreningen.

Om du nu fick sväva iväg lite, vilken liga ligger du och drömmer om på natten?
- Om jag fick bestämma helt själv hade det blivit La Liga eller Serie A. Deras fotboll passar mig ganska bra tror jag.

Du efterlämnar dig nu kaptensbindeln, vem vill du se som din efterträdare?
- Selakovic har väl skött sig ganska bra? Det är klart, de andra i laget ska ju stå ut med hans stora käft. Stahre får nog ta det beslutet istället.

En längre intervju med Adam kommer att göras inom kort. Skicka med din hälsning eller fråga i kommentarsfältet.

65 kommentarer:

 1. Stort tack för tiden här Adam och lycka till i framtiden. Hade varit fantastiskt att se dig bära fram nysatsningen till ett SM guld nästa år!

  SvaraRadera
 2. Tack för allt Adam och jag förstår att du vill vidare och tjäna lite mer pengar medan du kan. Men varför spelar du ut ditt kontrakt? Blåvitt har ju hjälpt dig mycket och skrev nytt kontrakt trots dina skador.

  Jag förstår som sagt varför du drar, men att klubben kunde få lite pengar för dig när du sticker hade ju inte varit fel.

  Tack för alla insattser i den blåvita tröjan. Blir svårt att ersätta dig.

  //Daniel

  SvaraRadera
 3. Ännu en bosman-grabb! Så jävla dålig stil. Inget hjärta till föreningen alls.........

  SvaraRadera
 4. Hur kan du säga att blåvitt är föreningen i ditt hjärta när du går som bosman?

  SvaraRadera
 5. Det blir nog bra för dig att få en nytändning någon annanstans, tycker det känns som du kört fast lite i år. Men det kanske beror på skador, tror det är bäst både för dig och klubben att du går. Tack ändå Adam, du har alltid gjort ditt bästa!

  SvaraRadera
 6. Kommer du tillbaka?

  Lycka till i framtiden :)

  SvaraRadera
 7. Tack för alla åren Adam!!!

  Folk som lipar över Bosman för en spelare som är 28 år, högerback och inte med i landslaget: hur mycket tror ni Adam kommer tjäna resten av karriären? Ska han skriva kontrakt på ett år och ge blåvitt ett par miljoner (mer skulle det knappast bli) i det läget? Vi har haft en av allsvenskans bästa ytterbackar i många herrans år nu, det har varit värt mycket! Ska vi sälja spelare får vi göra det när de är 22 och har framtiden för sig! Adam har genom åren tecknat kontrakt för en massa år med Blåvitt, om vi då inte sålt honom är det som det är.

  Lycka till i en liga med mer pengar Adam, och välkommen tillbaka sen!

  SvaraRadera
 8. Hjalmar Jonsson skall bli ny kapten!

  SvaraRadera
 9. Inte klar med någon ny klubb än????

  Jaja, lycka till i Danmark.

  SvaraRadera
 10. Tack för allt Adam. Kommer minnas ditt goa spel på högerkanten med Sella, hur viktiga ni var för oss.
  Lycka till i nästa klubb!

  SvaraRadera
 11. Hur kan man hellre vilja spela i ett mittenlag i norge än ett guldsatsande blåvitt nästa år?

  SvaraRadera
 12. Har du ingen självinsikt alls??? Du skulle passa bra i serie a eller la liga jo tjenare nej lycka till i norge!!!!

  SvaraRadera
 13. lycka till adam!

  SvaraRadera
 14. tack Adam för alla fina år fyllda med brytningar, inlägg och enorm kämparglöd. Du har varit en stor förebild som lagkapten för IFK Göteborg. Jag önskar dig ett hjätligt lycka till i din kommande klubb och ett ännu hjärtligare på återseende!

  SvaraRadera
 15. Jag vill inte ställa någon fråga till Adam. Istället vill jag säja; hoppas du har fått som du vill nu efter månader av gnäll i media om att du vill lämna Blåvitt. Vi behöver inte sådana som du, som inte vill spela för våran klubb. Det är ett rent under att du ens har fått spela nu på slutet. Tänk på en sak Adam, det finns folk som lever för den här klubben och att då få höra gång på gång i tidningarna att våran lagkapten inte vill spela för klubben, är som att få en fet käftsmäll! Sen är det klart att du har gjort mycket för klubben och det tackar jag dej för men kom inte och strö salt i såren och säj att Blåvitt är klubben i ditt hjärta. Taskig sorti Adam men tack ändå! MOT SM-GULD 2012!!!!!!!!

  SvaraRadera
 16. Adam fick nån hype efter han spela på samma kant som N.Alexandersson. Inte svårt att lyckas med en sån spelare intill sig.

  SvaraRadera
 17. Stort tack Adam!

  Fråga: Hur går snacket i laget kring Drugges frisyr?

  SvaraRadera
 18. Tack för allt Adam. Du har varit suverän på planen och en god ambassadör för klubben utanför planen. Tyvärr stannade väl din utveckling av efter den tunga skadan 2009, och därför är det naturligt att du nu känner att du behöver en ny utmaning. Hoppas få se dig i Blåvitt om några år igen. För mig är du en blåvit hjälte som alltid är välkommen tillbaka.

  SvaraRadera
 19. Ni som klagar på att han går som bosman: Inser ni inte att det är mycket sannolikt att Adam kommer tillbaka till Blåvitt som bosman om några år?

  SvaraRadera
 20. Det var alltså här bitterkukarna hade samlats.
  Ano 17:36 skrev:
  "Vi behöver inte sådana som du"
  Så du menar att Adam ska vara kvar i klubben för din skull? Vad tror du att han menar när han säger att han behöver en nytändning?

  SvaraRadera
 21. Det var alltså här bitterkukarna hade samlats.
  Ano 17:36 skrev:
  "Vi behöver inte sådana som du"
  Så du menar att Adam ska vara kvar i klubben för din skull? Vad tror du att han menar när han säger att han behöver en nytändning?

  SvaraRadera
 22. Tyvärr tror jag att för att Adam skall kunna lämna för utlandet är bosman det enda alternativet finns uppenbarligen inte ett tillräckligt stort intresse för honom annars hade säkerligen gjort som Bjärs, Ragge och Gurra gått ett halvår innan kontraktet gick ut för en spottstyver.

  Lycka till var du nu hamnar Adam

  SvaraRadera
 23. lycka till kapten. Btw, möte dig en gång i mitt förra jobb. För dig säkert helt vanligt någon som hjälper dig med en grej men för mig var det höjdpunkten (jobbmässigt) på hela året!

  Tack för allt, välkommen åter!

  SvaraRadera
 24. "anonym 18:43", Jag har inte sagt att Adam ska stanna kvar för min skull. Att gå ut i media gång på gång och lipa är ett hån mot oss supportrar som lägger ner hela vår själ i klubben. Ringer tidningarna och frågar är det bara att säja ingen kommentar, svårare än så är det inte. Och att vi inte behöver sådana spelare som Adam står jag för! En spelare i IFK Göteborg ska vilja spela för Sveriges mest framgångsrika klubb och det vill han ju upperbarligen inte. Vill du ha en sån spelare i laget? Inte jag i alla fall.

  SvaraRadera
 25. Tack för denna tiden Adam och lycka till !!

  Bry dig inte om Bosmantjafset, när vi skaffar nya spelare och det är Bosmanfall ses det bara positivt.

  SvaraRadera
 26. Janlind:

  Jag, liksom Adam är engagerad i klimatfrågor. Fråga om han gör något konkret för att minska koldioxidutsläppem!

  SvaraRadera
 27. Lasse i Götet24/10/11 20:25

  Tack Adam!

  Jag har följt dig sedan tiden i Frölunda,och jag kan bara önska dig lycka till i framtiden.

  Ps:Du är välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 28. Tack för tiden innan du spelade din match mot Portugal och gjorde succé och fick Hybris.

  SvaraRadera
 29. Stort tack för allt Adam och lycka till!

  SvaraRadera
 30. Tack för denna tiden Adam och lycka till i framtiden, du är alltid välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 31. Tack Adam du ska ha ett stort tack för allt du gjort för klubben! Men den stora frågan är ju om det var du som var med i youtube-videon där folk mimar till "sommargay"? Och om det nu var du. Hur tänkte du? haha

  Lycka till i framtiden Adam!

  SvaraRadera
 32. 24/10/11 20:32
  Det var ju inte så att han åkte på en korsbandsskada kort där efter i alla fall...

  SvaraRadera
 33. Tack för allt Masthuggspågen!
  Du har varit en stor tillgång för klubben i mitt hjärta under många år. Tror aldrig jag haft så mycket hopp om en Svensk storspelare som i dig, du har alltid besuttit ett lugn med bollen och visat dig oerhört nyttig både defensivt och offensivt.

  Dessutom kände jag mig mer kär än någonsin när du ensam avväpnade Cristiano Ronaldo gång på gång i landslaget. Adam du är värd din vikt i guld, både som människa och fotbollsspelare. Du får dyka upp i de vackraste färger som finns tillsammans med Wernblom, Berg och resten av gubbarna om inte alltför många år. Tills dess önskar jag dig all lycka!

  MVH
  Smör

  SvaraRadera
 34. Sluta gnäll över att spelare lämnar som Bosman när det är det ända sätt Blåvitt själva värvar spelare på..

  Lycka till Adam, för alltid en guldhjälte i historieböckerna.

  SvaraRadera
 35. Stort tack för din tjänst i Blåvitt el capitano! Hoppas på lyckade år utomlands för dig och att du kommer tillbaka en dag.

  SvaraRadera
 36. Tack för allt Adam och lycka till!!!:)
  Mot 2012, Framåt kamrater!!!

  SvaraRadera
 37. Också lite tjurig över bosman.
  Men tack för guldet.
  Lycka till

  SvaraRadera
 38. Tack för allt Adam, du har varit grym!

  SvaraRadera
 39. Tack för många bra år i föreningen

  SvaraRadera
 40. Inte en krona till klubben i ditt hjärta..men ok tack, nån Blåvitt legend blir du inte. Du kan gå till Halmstad när du kommer tillbaks..

  allaeanglar

  SvaraRadera
 41. @2015: ge oss ett exempel där Adam har lipat i media. Killen har varit sjukt ärlig. Han har deklarerat att han behöver en nytändning. Kan du ge ett exempel på en spelare i dagens blåvitt som nobbat andra anbud? Hysen ska vi nog räkna bort mtp att han fick allsvenskans högsta lön någonsin.

  SvaraRadera
 42. Det spelar ingen roll om man så har spelat och varit trogen Blåvitt i flera år. Lämnar man som bosman kan man dra åt helvete. Förfärligt att pengar styr så himla mycket nu för tiden.....

  SvaraRadera
 43. Lycka till nu Adam, du har varit en riktig trotjänare ska du veta. Fasten du går gratis från klubben, så skulle jag bli förvånad om det är någon som bryr sig om det ärligt talat.
  se nu bara till så att du inte kommer till något bonkegäng i Holland eller något sådant.
  Önskar dig all lycka, och du är välkommen tillbaka även om du nu skulle va närmare 40 sträcket då du bestämmer dig att vara klar med europaäventyret ;)

  /Anton

  SvaraRadera
 44. Hellre att en spelare är ärlig och säger att han vill ha en annan utmaning och även tjäna mer, än en hycklare som hela tiden säger hur gärna han vill vara kvar för att sedan lämna (läs Kaka, Cris.Ronaldo, Shevchenko). På detta sättet har han varit ärlig mot fans och klubbledning vilket har lett till att Blåvitt redan nu har kunnat köpa in en väldigt bra ersättare som man sakta har kunnat matcha in både på planen och i omklädningsrummet inför nästa säsong.

  Lycka till i fortsättningen och tack för allt!!
  Du är alltid välkommen tillbaka

  SvaraRadera
 45. Tack för allt Adam! Hoppas du hittar någon trevlig klubb i Europa som passar dig bra!

  Ha det gött!

  SvaraRadera
 46. Innan Adam kom hade vi inte haft en vettig högerback sedan 90-talet. Tack för din tid och engagemang i klubben. Skiter fullständigt i att du går bosman för du har gjort så mycket för min förening. Hoppas du får en fin utlandskarriär som avslutning!

  SvaraRadera
 47. Klart du ska dra för att tjäna lite pengar när du har chansen. Tack för din tid i Blåvitt och lycka till!

  SvaraRadera
 48. Adam har gjort det grymt bra under många år och ska ha cred för det. Konstigt att det klagas så mycket över att han lämnar som bosman när vi just nu värvar bosmanspelare på löpande band.

  Om det är okej att värva bosman borde man väl också acceptera att någon då och då lämnar som bosman? Det är knappast några större summor vi hade fått för Adam ändå, med tanke på hans ålder, och något vikande kurva med skador och liknande senaste åren.

  SvaraRadera
 49. Tack som FAAN Adam!!
  Du har skött dig med bravur!

  Kaptensbindeln ska naturligtvis våran nummer 7 bära.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 50. DU ÄR VÄLKOMMEN TILLBAKA! JA DU ÄR VÄLKOMMEN TILLBAKA, VÄLKOMMEN TILLBAAAAAAAKA. Forza capitano

  SvaraRadera
 51. Lycka till i din kommande klubb!

  Du är nu alltid Blåvit, så vi syns om några år ;-)

  SvaraRadera
 52. Lycka till Adam! Jag och alla andra med blåvitthjärta önskar dig all lycka! Tack för allt!
  /Mikael

  SvaraRadera
 53. Tack för den här tiden Adam! Du höll en låg profil och fick kanske just därför inte alltid den respekt du förtjänade av fansen. Jag minns dig på cykeln i Majorna och för ditt på gränsen till fega backande när du väntade ut motståndarens anfallare. Som tur var blev du bättre på att "hugga" tidigare med åren (i alla fall innan du backat in bollen i eget målområde). Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 54. 25/10/11 08:41

  Sedan Jon-Inge Höiland skulle det visst vara där va?

  SvaraRadera
 55. Hur fan kan ni klaga på Adam era dumma och äckliga idioter? Så mycket killen har gjort för klubben i sex år! Skrivit på nytt kontrakt trots att han vart för bra för AS. Åkte på en skada när han var Allsvenskans bästa back och ordinarie i landslaget och storklubbarna köade för hans namnteckning.

  Nu är det sista chansen att få bli utlandsproffs och tjäna lite cash. Jag kräks på vissa av er, äckliga jävla svin, håll på aik istället!

  TACK FÖR ALLT ADAM! Vi älskar dig och välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 56. Adam, är du uppvuxen i Grimmered eller Ekebäck, vi är ett par som har delade meningar om detta!

  SvaraRadera
 57. Tack för allt Adam!!
  Kamratliga lycka till!

  Framåt Blåvitt!

  SvaraRadera
 58. Grimmered såklart. Ekebäck, finns det ett område som heter så?? finns iaf igen som kommer därifrån hehe.

  SvaraRadera
 59. Lycka till Kaptenen!

  Du är väldigt välkommen tillbaka..

  SvaraRadera
 60. Tack Adam för din tid här och din seriösa inställning. Kör hårt nu och kom tillbaka snart.

  SvaraRadera
 61. Stort tack för tiden i de vackraste färgena! Du är alltid välkommen tillbaka.

  SvaraRadera
 62. Det har varit snack jätte länge att han ska dra men har aldrig hört nånting om vart, är det någon som har någon anning om var han ska spela verkar konstigt att vara så säker på att lämna om han inte har någon annan klubb klar.

  SvaraRadera
 63. Girig inställning.
  Precis som Celik i Gais tar de chansen och inte förlänger för att hoppa på första bästa penningstinna erbjudande.

  Det är bara pengar som gäller.

  Är man tillräckligt bra så blir man köpt av en storklubb även om man har kontrakt.
  För mig får han gärna dra utomlands och behöver inte komma tillbaka till blåvitt.

  SvaraRadera
 64. Fråga till Adam:
  Alla rätt på Red Lions pub-quiz eller vinst mot aik?

  Jämförelsen med Celik haltar på så många plan.

  SvaraRadera
 65. Att lämna som bosman när man är kapten tycker inte jag rimmar så gott. Men men lycka till i Ålborg. Skönt dock att det finns så många här inne som tycker det är helt rätt att lämna som bosman när man spelar i Blåvitt. Synd tänker ni kanske att Tobbe skrev nytt kontrakt då ;)

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.