På gång


fredag 3 september 2010

Inför: Halmstads BK - IFK Göteborg (U19)


INFÖR. Numera stabila serieledarna IFK Göteborg åker ner till Halmstad för ett möte i Juniorallsvenskan Elit Södra på en plan med det vackra namnet Kärlekens IP. Avspark är 16.30.

Juniorallsvenskan Elit Södra går in i sitt slutskede och det med IFK Göteborg som säker serieledare. Blåvitt ledde redan inför förra omgången med en poäng tillgodo på Malmö FF, men tack vare seger med 4-1 mot Åtvidaberg samtidigt som Malmö förlorade mot Kalmar FF så är försprånget numera 3 poäng ner till Kalmar, som har en match mer spelad. Dessutom är slutspelsplatsen säkrad då IFK Göteborg har 16 poäng ner till Öis och med 15 poäng kvar att spela om.
- Det är skönt att ha nått det målet. Vi kommer nu att försöka rotera i truppen så alla håller sig i matchtrim. Vi vet inte exakt vilka spelare vi kommer ha tillgängliga till U19-slutspelet med matcher i U21 och Allsvenskan samtidigt, så det gäller att se till att vara väl förberedda oavsett vad som inträffar, säger Eijlert Björkman.

I IFK Göteborg är Efe Yildirim avstängd efter att ha inkasserat sitt sjätte gula kort för säsongen mot Åtvidaberg. Mittbacken är lagets bästa målskytt så här långt och frågan är om han verkligen spelar på rätt position med tanke på det.
- Ja, vi har ställt oss frågan. Vi har funderat på om Efe skulle passa mer i en 10:anroll och han har hoppat in några gånger i U21 i den positionen med bra resultat. Men samtidigt skall man komma ihåg att det mest är på fasta situationer han gör sina mål och att han är lagets straffskytt. Men visst är tanken lockande att prova honom på en mer offensiv position, kommenterar Eijlert Björkman.

Inför bortamötet med Halmstads BK har man haft en del förkylningar i laget under veckan vilket påverkar laguttagningen.
- Vi hade egentligen tänkt att ta ut bästa möjliga lag inför denna matchen, att plocka in de spelare som numera tränar med A-truppen så killarna inte glömmer bort varandra. Det hade passat bra i och med att A-truppen har speluppehåll. Nu spricker det lite i och med att Lawal Ismail och David Johansson inte kan vara med, men Joel Allansson och Niklas Andersén är med i alla fall. Det blir lite konstigt om man skulle ta in dem till slutspelet och så har inte killarna spelat ihop på flera månader och det vill vi undvika, säger Björkman.

Eijlert Björkman om...
...Jetmir Kurtis avstängning
Jetmir blev utvisad senast i J19 (U-truppens "b-lag", red anm.) efter bara 25 minuter. Efter ett missat friläge skrek han ut ett mindre väl valt ord med rött kort som följt. Han var aktuell till denna matchen men vi väljer att inte ta med honom på grund av den händelsen. Det är inget nytt att det är nolltolerans på såna kraftuttryck och om man på det viset sätter sina lagkamrater i den sits han gjorde så måste jag markera genom att stänga av honom internt en match.

...Lawal Ismail och David Johansson
Lawal har känningar i ljumskarna och David känner sig sliten i kroppen, så vi väljer att låta dem vila denna matchen.

...Efe Yildirim
Efe åkte på sitt sjätte gula kort mot Åtvidaberg och är avstängd.
Stora frågetecknet i den startelva Eijlert Björkman tagit ut är Bragi Bergsson som varit förkyld till alldeles nyligen.
- Jag tror att Bragi kan starta, men alldeles oavsett så kommer jag inte ge honom mer än 45 minuter. Har man varit sjuk i veckan skall man ta det lite lugnt. David Moberg Karlsson kommer ersätta honom i paus.

Andreas Petersson var enormt bra senast mot Åtvidabergs FF där han stod för tre assist och ett mål när Blåvitt vann med 4-1.
- Andreas har lite problem med en vad efter att ha fått en rejäl spark i U21-matchen i tisdags. Som tur var stod han rätt till annars hade det kunnat bli en fraktur, men han kom undan med en vadkaka. Han var ett osäkert kort, men vi bedömer att det är inget som skall hindra honom från att spela, förutom att han kan bli lite stel efter match, säger Eijlert Björkman.

Dagens match spelas på en plan med det något romantiska namnet Kärlekens IP. Namnet till trots tror Eijlert Björkman på en tuff och hård tillställning.
- Matcherna i Halmstad brukar vara riktigt svåra för oss. Det kommer garanterat att bli hårt närkampsspel och smågrinigt. Detta är matcher som betyder oerhört mycket för båda lagen och dessutom krigar Halmstad om slutspelsplats så de kommer sälja sig dyrt.

Halmstads BK - IFK Göteborg
Juniorallsvenskan Elit Södra
Fredag 3 sept 16:30, Kärlekens IP


Halmstadsbloggens införartikel.

8 kommentarer:

 1. Ang Efe Y, så är det egentligen inte så konstigt att han gör mål, då han i sin förra klubb Fässberg, just spelade forward och öste in mål, det var först när han kom till IFK som han blev omskolad till back.

  SvaraRadera
 2. Junior SM-guld! Vore fett och dra till med en riktig storpublik på någon av deras matcher för att visa stödet.

  SvaraRadera
 3. 14:12: Mycket intressant information. Tack så mycket!

  SvaraRadera
 4. Grymt bra jobb! Tack!

  SvaraRadera
 5. Känns som Robin Alnäs går mot sitt slut i Blåvitt. Lär lämna efter säsongen.

  SvaraRadera
 6. Vilket ord skrek Jetmir Kurti för att bli utvisad?

  SvaraRadera
 7. Det förtäljer inte historien, men vad jag förstod på Eijlert så var det ingen tvekan om att utvisningen var korrekt. Ordvalet var långt över gränsen - därav IFKs motreaktion.


  ...

  Förlust 2-3 blev det efter att Andersén blivit utvisad efter blott 20 minuter. I det fallet var det ordet "pinsamt" som renderade ett extra gult kort och utvisning... Hårda bud i Mellerud...

  SvaraRadera
 8. Olof vill tacka för ditt hårde arbete!

  Sen kan man väl bara konstatera att det blir alldeles för mycket kort ocg då speciellt röda för ungdomarna.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.