2009/02/07

Tobias Hyséns blogg: Jag skadade mig på träningen i torsdags

INIFRÅN BLÅVITT. Efter en veckas träningsläger kan vi börja sammanfatta läget i laget lite. Den som har utmärkt sig mest bland de nya spelarna är nog William A, han har sett rapp och bra ut. I dag spelar han forward från start och det känns spännande. Förutom honom är det kanske Kalle som jag varit mest nyfiken på. Han ser bra ut på träningarna men är inte fulltränad ännu. De kör ganska hårt med honom så han spelar nog när vi kommer hem, i dag vilar han dock.

I torsdags hoppade Tobias Sanas knäskål ur led på träningen, så han blir borta ett tag. Men det ska tydligen inte vara superallvarligt, även om han hade rejält ont. Sana blir nog borta ett par veckor nu även om jag inte vet hur diagnosen ser ut riktigt.

En roligare detalj är att både Söder och Dyrestam är med och tränar, mer eller mindre för fullt igen. Men där är det samtidigt "skynda långsamt" som gäller.
Jag tycker konkurrensen i laget är bra, vi har flera alternativ på alla platser och framför allt i försvaret har vi en enormt bra uppsättning just nu. Så just nu tycker jag vi klarar oss bra men om det blir skador på viktiga spelare framöver skulle det kunna bli lite problem.

Egentligen vet vi inte så mycket om rumänska Timsiora som vi möter i dag, med än att Kevin Amuneke tydligen lirar där och att de kom trea i rumänska ligan. Laget vi ställer upp med i dag blir i alla fall:

----------------Dahlin------------------
Erik L(hb), Ragge, Råttan, Adam (vb)
---------------Seb(def)-----------------
Sella(hy)Olsson , Jakob, Bärkroth(vy)
---------------William------------------

På bänken: Bjärs, Gurra, Hjalle, Werner, Etteus, Petter och Mackan tror jag.

Tv-spel står i centrum när träningarna är slut...
Bild: Tobias Hysén

I veckan har träningarna sett okej ut, även om vissa träningar har varit lite sämre på grund av vädret. En dag fick vi storm och hällregn, så vi tvingades avbryta träningen ganska tidigt. Till just till den här matchen har Adam tränat som vänsterback efter sin utflykt där i landslaget.

Jag står över matchen i dag som en försiktighetsåtgärd då jag skadade mig på träningen i torsdags. Som tur är det inget allvarligt, men jag kan inte spela idag utan räknar med att vara åter på fredag mot FC Trollhättan.
Jag skulle ta bollen av Erik Lund och kastade mig för att tackla honom och skadade foten på nåt vänster. Jag kan inte riktigt slå till bollen just nu och yttersidan av foten är typ av. Hahaha, nej men det känns lite i alla fal och det är ingen idé att chansa med att spela i dag.

Det dåliga vädret har gett oss en hel del tid på hotellet och där har det i vanlig ordning blivit mycket Football manager och andra tv-spel. Vi har fått igång X-Boxet efter mycket om och med. Sedan arrangerade jag och Gurra en inofficiell lagquiz och vinnare, i överlägsen stil, blev team Olsson- Selakovic. Frågorna var på kategorier som fotboll, musik och film. Men mest fotboll.

Ett exempel: Vem har mest Europamatcher för IFK?

Efter matchen ikväll blir det inkilning för de nya spelarna. Detta kommer bli mycket trevligt och för jävla roligt. Vi har väntat hela veckan på detta. Jag kan avslöja att det bli underhållning för oss från de nya spelarna och sedan lite annat godis för oss, självklart får de nya bjuda även på detta. Efter det är det dags att dra ut och göra Malaga, i alla fall för de som orkar följa med, det blir ju rätt sent.

En kul detalj från veckan är att Werner har haft lite ont i nån muskel nära röven. Lösningen? Han har fått akupunktur och den ena nålen är tydligen väldigt nära där det smärtar och gör jävligt ont, hahaha.
Sedan har vi flippat ur som vanligt när vi kollat på TouTube, det finns mycket sköj där. Bland annat har vi har kollat lite på "Lille al-Fadji" och så finns det en engelsman som härmar Liverpool-spelare och Rafa Benitez så jävla grymt. Jag lägger in den filmen här under så får ni som är Pool-fans se det, för jävla kul.

Förresten, svaret på frågan från quizen, "Vem har mest Europamatcher för IFK?" är: Tommy Holmgren 54 stycken. Kunde ni det utan att Googla fram svaret?

Med hälsningar inifrån Blåvitt
// Tobias Hysén

20 kommentarer:

  1. Jag e fan kär! Tack för din tid Tobbe

    SvaraRadera
  2. Grymt tobbe:D <3

    SvaraRadera
  3. Intressant att Atashkade får så mycket speltid. Är han en större talang än t ex Etéus?

    Någon som vet eller vill tränarna gå runt på spelarna så mycket som möjligt?

    SvaraRadera
  4. frankie kallade niclas carlsson för "råttan" för ett år sedan, då blev det ett jävla liv i kommentarerna. nu kallas han det av sina egna lagkamrater, tänker samma personer rasa mot alla blåvitt spelare med eller?

    jävligt gött att läsa din blogg tobbe! bra språkligt, vettiga ämnen som tas upp och små "anekdoter" från din vardag i truppen. sjukt uppskattat och grymt att ni fixar fram detta baraben.com!

    SvaraRadera
  5. Gõtt.. Go video också..

    SvaraRadera
  6. Tobbe är kung!

    SvaraRadera
  7. ingen rubbar på lund!!! :)

    SvaraRadera
  8. Tack Tobbe !!

    God blandning av allvar och skoj och om inte annat lite medecin för ett fotbollshungrigt Blåvittfan.

    Väl mött på Valhalla IP !!

    SvaraRadera
  9. Klart att William är större talang ät Eteus. Två år yngre också! Däremot är Eteus en Nistelrooy typ. Inte spec snabb, teknisk eller stark, men gör mål på sina lägen.

    SvaraRadera
  10. Tack för din tid Tobbe. Du skriver mycket bra och dina inlägg är oerhört intressant. Ovärderligt med en röst inifrån laget!

    SvaraRadera
  11. Du är kung Tobbe. Hade varit roligt om du hade kunnat gå in lite djupare i erat FM-lir i något blogginlägg.

    Riktigt roligt att du tar dig tid och bloggar, du gör det jäkligt bra också.

    SvaraRadera
  12. Jag såg Wernbloom och Frankie med två tjejer på Avenyn förra helgen, spelar Frankie i Blåvitts kroglag nu när Jonathan inte är kvar?

    SvaraRadera
  13. Härlig information och icke-information. Det sistnämnda är minst lika intressant som det andra. Tacktacktack.

    SvaraRadera
  14. Hysén, Hysén, To-bias-Hysén
    Han spelar boll, som farsan sin
    To-bias-Hysén!

    SvaraRadera
  15. Kanon video!

    SvaraRadera
  16. Haha, fasen va sköj! Tack Tobbe!

    Roligt med Boom-Boom, eller ja, trökigt att han är "skadad", frågan är hur det uppstod?

    Forza blåvitt!

    SvaraRadera
  17. Kevin Amuneke fick spela en kvart.

    SvaraRadera
  18. Kul läsning. Sana med en knäskål ur led och Werner med sträckt röv.. Tobbe själv lider av att yttersidan på foten är av.
    Hårt... Facktermer allihop va?

    Vem är bäst i laget i ProEvolution? Vem är mest besviken över sina egna förmågor i FM2009?

    Vilket lag kan matcha blåvitt i defensiven denna säsong?

    Saknas det inte lite på forwardsidan?

    SvaraRadera
  19. Grymt intressant tobbe! Fortsätt så. Ps I år kommer du vara en av allsvenskans i särklass bästa spelare. Inget tvivel.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.