2009/02/23

Lägg din röst - vad vill du sjunga under inmarsch på Gamla?

MUSIK. En häftig debatt bröt ut när vi i lördags förslog att "Heja Blåvitt" skall bytas ut mot Maia Hirasawas "Gothenburg" som ny inmarschlåt på Gamla Ullevi. En stor andel av er kommentarörer ställde sig positiva till idén, många andra kom med egna förslag. Men en överväldigande majoritet var ändå öveens om en sak: Schytts känns passé just som inmarschlåt och bör därför bytas ut. Eller?

Därför presenterar vi i dag de mest frekvent återkommande förslagen för nya inmarschlåtar på Gamla Ullevi. Utan inbördes ranking eller "ordning", här är de förslag ni kommentatörer främst velat lyfta fram för att ersätta "Heja Blåvitt". Sist ligger en omröstning i frågan som pricken över i't.

Så lyssna igenom låtarna, ta dig en funderare och lägg din röst i omröstningen.

Troublemakers-
"Änglarna finns här i Göteborg"


Nationalteatern- "Bara om min älskade väntar"


Schytts- "Heja Blåvitt"


Änglarna- "Blickar över götet"


Maia Hirasawa- "Gothenburg"

För att undvika att videosekvenser påverkar valet publicerar vi endast följande musikstycken, utan bihang i form av musikvideos och blåvita hyllningsklipp. Lyssna på musiken, andas, sug in atmosfären, tänk er att ni är på Gamla Ullevi och fantisera. Vilken av dessa låtar är er favorit för inmarsch? Rösta på din favorit här!

Vad vill du sjunga under inmarschen?
Troublemakers Nationalteatern Schytts Anglarna Maia Hirasawa

114 kommentarer:

  1. Änglarna- "Blickar över götet"
    helt klart

    SvaraRadera
  2. Nationalteatern o bara om min älskade väntar är ju grym. Bra förslag!

    SvaraRadera
  3. Eftersom "Änglarna från Götet" inte fanns med tar jag "Blickar över Götet" istället. Bra initiativ.

    SvaraRadera
  4. 'Götet' är ett stockholmsk smeknamn på Göteborg. Inte fan kan ni sjunka så lågt att välja en sunkig låt med det namnet?

    SvaraRadera
  5. Förstår inte hur ni tänker... Är det bara jag som e gammal o nostalgisk eller??

    Men jag kan inte äns tänka mig någon annan låt än "Heja Blåvitt" på inmarschen......"Vi ska minnas Bebben Johansson ialla våra dar..." den måste vara kvar...

    SvaraRadera
  6. Kan man inte få alternativet inget av dom?

    SvaraRadera
  7. Nationalteatern är ju helt sjukt bra!

    ? är texten bara. annars grymt skön.

    SvaraRadera
  8. Två alternativ fattas:
    "Änglarna från Götet" och "Vi är alla här".
    Den sistnämnda tycker jag känns given som inmarschlåt. Som sagt synd att den inte finns som alternativ.

    "Blickar över Götet" har haft sina chanser. Folk sjöng inte till den under fjolåret och det kommer inte heller ske i år...

    "Bara om min älskade väntar" får min röst av dessa förslagen.

    Men som sagt, "Vi är alla här"...

    SvaraRadera
  9. Varför inte rösta om färgen på dräkterna också? Dagens unga kanske hellre går med svart matchtröja?

    Kamma er och inse att Heja Blåvitt är en del av IFK Göteborg!

    Inte fan är de något musikalist lyft med de två andra blåvittsångerna utan tvärtom två jävla nerköp med uttryck som Götet, grammatiska fel och nån jävla stockholmsdialekt.

    Ska vi satsa på något som låter bra får vi väl plocka fram någon gammal go låt som alla gillar, typ Bodies med Smashing Pumpkins.

    Lyssna och njut av en typisk blåvitlåt.

    http://www.youtube.com/watch?v=sjvlfg0j-cw

    SvaraRadera
  10. håller helt klart med om " vi är alla här"

    SvaraRadera
  11. Är det bara jag som inte förstår hur Maia ens kan vara ett alternativ?

    Den låten har inget att hämta på Ullevi.

    SvaraRadera
  12. Fan att de flesta röstar på "Änglarna"! Låter som en stockholmare som försöker sjunga på göteborgska och för tankarna till bajens Kenta-låt!
    Maia Hirasawa är klockren!
    Grymt förslag!

    SvaraRadera
  13. Är inte blåvitt tradition?
    Ska arenan heta ektröms blåbärsoppa stadion?
    Ska vi marshera in till 2 unlimited?
    Ska matchtröjorna förfinas med blåvita prickar istället för ränder? Ska vi ha en staty på andres vasques istället för gren?

    Kom med ett riktigt förslag isåfall... tänk hur blickar över götet börjar t ex... är det pampigt eller är det slakkukad antiklimax? (rätt bra låt dock)... tänk hur heja blåvitt börjar... Det känns rätt även fast den är gammal och passé
    det är nordens mest etablerade, välkända och mest sålda klubbidrotts låt...
    Ändra inte på den förrän ni tatt fram en lika pampig som Milans

    Fan va dåliga blåvittare är på att får fram bra låtar för laget. Gais har ju bara dom en handfull bra låtar man kan svinga öl till. Kolla AIK trubaduren
    Inte konstigt om man läser alla inlägg om arenamusik här etc. Folk med genomusel smak som sågar allt som är bra.. Blåvitt är disco... säga vad man vill om det, men det är tradition det med...

    SvaraRadera
  14. "Blickar över Götet" slår de andra med hästländer.
    Någon skriver att "det var ingen som sjöng den förra året när den fick chansen".
    Man får då tänka på när låten valdes att spelas, och på vilken arena den spelades.
    Om man börjar spela den som inmarschlåt, så kommer folk att ta emot den på ett helt annat sätt än när den spelas i bakgrunden i pauser osv.

    SvaraRadera
  15. Blickar över götet är en av mina favoriter, men som inmarch låt så tycker jag att "Vi är alla här" är en klar favorit!

    SvaraRadera
  16. Alltså Blickar över götet har potential men den är ju så sjukt seeg, kommer ju aldrig igång, refrängen är ju annars jäkligt bra men introt är för tok för långt.

    SvaraRadera
  17. Varför kan man inte rösta på "Vi är alla här"?
    Den borde oxå komma med i omröstningen!

    SvaraRadera
  18. Gott å va en ängel känns ju riktigt skön, den ska vi ha :P http://www.youtube.com/watch?v=eA1OEl6JgTQ

    SvaraRadera
  19. Gott å va en ängel med Troublemakers, lite mer tydligt :P

    SvaraRadera
  20. "Blickar över Götet" är bäst. Kör den bara med två verser och sen refrängen två eller tre gånger så blir den lagom lång.

    Och sen bankar vi på med "Heja Blåvitt" när det blir mål.

    Några funderingar kring särskild låt vid matchens slut? Nån go trallvänlig låt som gör att man lämnar arenan med lätta steg.

    SvaraRadera
  21. Blickar över götet är en riktig jävla skitlåt. Dåligt skriven text, felaktigheter i språket och sjungs av en stockholmare med gravt ulf lundell-komplex. nej tack. skrota den skiten och förknippa den inte med Blåvitt tack!

    SvaraRadera
  22. Maia Hirasawa och Nationalteatern står i en klass för sig här. Men å andra sidan, klass är något som fotbollsfans ofta saknar (nej jag menar inte stil och klass) då det är en white trash-mentalitet som brukar regera så fort fotbollsfans visar sig i grupp. Så onkel kånkel och nån blåvittlåt där man helst skriker fitta är väl genomsnittsvalet för en del.

    SvaraRadera
  23. Jag röstar för att man får en bra låtskrivare, gärna med blåvitt hjärta, att skriva en riktig inmarsch sång som ska kunna användas på de blåvita läktarna i sisådär 500 år framöver. Enda syftet med låten ska alltså vara en inmarschlåt för IFK Göteborg. Sen när man har en bra låt får man t. ex. änglaskaran eller något annat band att spela in den. Kan inte vara så himla svårt

    SvaraRadera
  24. Eftersom jag bor i exil får jag säga "Götet" så blir de Blickar över Götet!



    GubbUltras ÄnglarnaSthlm

    SvaraRadera
  25. Blickar över Götet

    SvaraRadera
  26. Finns ni som vill ha någon av de andra fyra på riktigt eller är ni bara råttor, bönner och andra pissluffare som är inne här och jävlas?

    SvaraRadera
  27. Undrar hur många i klassen "mongo från Kongo" ens har lyssnat på låtarna utan bara härjar lite allmänt i kommentarerna och chatboxen.

    Schytts är klassikt, men ingen allsångslåt. Att den alltid varit med är ett uselt argument för att den ska få fortsätta, bör vi ha kvar möjligheten till pistoldueller med? Det hade vi i flera hundra år i Sverige...

    Jag rankar dem:
    1. Nationalteatern
    2. Maia Hirasawa
    3. Troublemakers
    4. Änglarna
    5. Schytts

    Om man ska se till vilka som faktiskt skulle funka bäst som inmarschlåtar och vilka som faktiskt har lite substans i sig som sånger, inte bara "öööh jag älskar blåvitt".

    SvaraRadera
  28. Kommer ihåg för några år sedan när Celtic gjorde mål.. Då spelade dom en låt med gruppen Blur, som heter "Woohoo song". Jävlar vilket tryck det var då. Något att ta efter när vi gjort mål kanske.

    SvaraRadera
  29. Nationalteatern är nr 1 följt av Maia som nr 2.

    Motivering: Bara min älskade väntar är bara så skön samt lätt att sjunga med i. Angående texten så är det ju en kärleks låt. Vad kan man älska mer än blåvitt?

    Precis som i sången "du är det finaste jag vet" så behöver inte texten handla om kärleken till en man/kvinna utan kan vara till nått "större" ideologin i det fallet. I vårt fall - Blåvitt.

    Maia: Riktigt bra melodi och refräng. nackdelen är att den är på engelska och verserna kan bli något svårt att följa med i.

    SvaraRadera
  30. Läste att Änglaskaran har fler låtar på gång som dyker upp när som helst! Bara att hoppas att någon av dessa låtar kan bli något! Dom har skrivit att det ska vara lite mera allsång över låtarna. För alternativen som är uppe nu håller inte tycker jag.

    SvaraRadera
  31. Jävligt bra känsla i nationalteatern, även Gothenburg,det är den typen av melodier som skapar magi på läktarn. dock är ju texten i just Gothenburg lite förvirrande, tror inte att nån blåvittsupporter nånsin tvivlat på sin kärlek till Götet...:P

    SvaraRadera
  32. Jag skulle vilja sjunga "rock u like a hurricane" av Scorpions som inmarschsång...

    SvaraRadera
  33. Vem är det som sjunger den där "blickar över götet"? Vem är ansvarig för att ha stulit ett par minuter av mitt liv? SICKEN SKIT!

    SvaraRadera
  34. anonym 21:25/ Av det man hört av de här grabbarna i "Änglaskaran" sedan tidigare är tyvärr inte imponerande. På höjd ett ok garageband men rätt dålig musik tyvärr...

    SvaraRadera
  35. Anonym 21:29 sa: "Jävligt bra känsla i nationalteatern, även Gothenburg,det är den typen av melodier som skapar magi på läktarn. dock är ju texten i just Gothenburg lite förvirrande, tror inte att nån blåvittsupporter nånsin tvivlat på sin kärlek till Götet...:P"

    SvaraRadera
  36. 233 röster lagda så här långt.

    57 på Heja Blåvitt, 176 på andra alternativ. Även om Heja Blåvitt skulle vinna i konkurrens med fyra andra alternativ är det ju många fler som vill byta.

    SvaraRadera
  37. Värdelös omröstning. Enda av dessa låtar som håller är "Heja Blåvitt". Finns det inga andra bättre låtar så förstår jag inte varför alla är så jävla kåta på att byta... Kan NÅGON förklara det för mig?

    SvaraRadera
  38. henke- kanske för att heja blåvitt är rutten och ingen sjunger med?

    SvaraRadera
  39. Fan vilka skitalternativ. Förutom Heja Blåvitt då...

    I det stora hela så känns samtliga av de övriga alternativen jävligt GAIS.

    Nej, Heja Blåvitt ska bestå. Vi måste bara se till att sjunga mer.

    SvaraRadera
  40. Kan ni inte lägga upp en omröstning om hur många som vill ändra också. Jag tror att de flesta som inte röstar på "heja blåvitt" gör de för att de vill ändra i första hand, och ser de flesta av alteranativen som bättre alternativ än just "heja blåvitt".
    Jag gör det iallafall.

    SvaraRadera
  41. Ni som påstår att vi "bara behöver sjunga mer" till "Heja Blåvitt" kan väl ta ton och få det att låta bra då? Det finns inte en chans att den låten skapar något tryck.

    Ibland måste man släppa taget om en tradition och skapa nya.

    SvaraRadera
  42. En självklart alternativ saknas

    "VI ÄR ALLA HÄR"

    texten e gjuten!

    Pauserna gör att man orkar ta i!

    http://www.youtube.com/watch?v=s2IGoCsPHU4

    På Ullevi finns alltid vi, när Blåvitt spelar här.
    Våran änglakör ska sjunga nu, så det blir atmosfär.

    Vi ger er kraft, vi bär er fram, mot nya stora mål
    Och vårt änglalag, ska vinna allt, så vi kan säga skål !

    Så alla blåvita änglar på planen, vi tror på er idag !
    Vi finns alltid här med änglasång, och ni vet :
    Vi älskar vårt lag !!

    Vi är alla här för samma sak, visa att det går !
    Även om det blåser kallt nån gång, finns solen där vi står.

    Så alla blåvita änglar på planen, vi tror på er idag !
    Vi finns alltid här med änglasång, och ni vet :
    Vi älskar vårt lag !!

    Vi är alla här för samma sak, visa att det går !
    Även om det blåser kallt nån gång, finns solen där vi står.

    Även om det blåser kallt nån gång, finns solen alltid här !!

    SvaraRadera
  43. Anonym 21:18
    "Kommer ihåg för några år sedan när Celtic gjorde mål.. Då spelade dom en låt med gruppen Blur, som heter "Woohoo song". Jävlar vilket tryck det var då. Något att ta efter när vi gjort mål kanske."

    Är du på riktigt?????
    Jag hoppas att du driver med oss.
    "En sång som heter Woohoo song". Det var fanimej det dummaste jag hört på länge.

    /Engelen

    SvaraRadera
  44. Anonym 21:56
    "Ni som påstår att vi "bara behöver sjunga mer" till "Heja Blåvitt" kan väl ta ton och få det att låta bra då? Det finns inte en chans att den låten skapar något tryck.

    Ibland måste man släppa taget om en tradition och skapa nya."

    Kan inte du börja med att se till att den där jävla trumman håller käften, och att inte massa skitungar förstör inmarschen med att dra igång en ramsa då?
    Om du fixar detta, så kan jag lova dig att fler kommer att sjunga med i Heja Blåvitt, som annars försvinner i ett evigt dunkande på en jävla trumma!

    /Engelen

    SvaraRadera
  45. varför är inte "Vi är alla här" med? den är ju absolut bäst, förövrigt så är det ju inte så att vi ska byta ut heja blåvitt, utan spela en låt precis innan.

    SvaraRadera
  46. Innan någon hittar en låt som är bra känns det väl inte så aktuellt att byta. "Blickar över Götet" är ju nästan komiskt usel som låt.

    SvaraRadera
  47. När jag blickar över Götet tycker jag helt klart! =)

    SvaraRadera
  48. Shit vad den här frågan engagerar folk. Om bara en bråkdel så många villiga debattörer finns (och fanns) på våra årsmöten och kring våra strukturella föreningsfrågor...

    SvaraRadera
  49. Skulle det bli Ulf Dageby så börjar jag lipa! Så jävla vackert!

    SvaraRadera
  50. Jag röstar på alt. 6 - annan låt!!
    Nej, va synd..det fanns inget sådant alternativ...

    SvaraRadera
  51. Vi är alla här borde vara med!!! Innan dess röstar jag itne

    SvaraRadera
  52. Det finns de som gillar utveckling. Sedan finns det de som vill ha "allting som det alltid har varit".

    Undrar vilken av dessa grupper som leder läktarsången, föreningen och i slutändan samhället framåt?

    SvaraRadera
  53. Nationalteatern, är inte de kommunister ?

    vad händer tex med "en stad ett lag" ?

    Ni som klaga på att nån stockholmare sjöng, vad är inte Maia Hirasawa,halv stockholms och halv japansk...känns lite Stefan Ishizaki över det....puss!

    SvaraRadera
  54. 22:27/ haha :)

    SvaraRadera
  55. jag vill rösta på: http://www.youtube.com/watch?v=s2IGoCsPHU4

    lägg till ? ;)

    SvaraRadera
  56. Maia Hirasawa med egen text !

    SvaraRadera
  57. Jag sjunger vad som helst föruom Schytts äckliga pisslåt, hur folk ens kan rösta på den jävla låten är ju helt otroligt.

    Tradition och historia i alla ära men vad gör det när man får migrän av låten, inte ett år till, SNÄLLA!

    Det är bara en låt för fan, öppna ögonen jävla nostalgipack.. när vi nu äntligen fått en ny arena låt oss då få en ny inmarschlåt också.

    SvaraRadera
  58. "Nationalteatern, är inte de kommunister ?

    vad händer tex med "en stad ett lag" ?

    Ni som klaga på att nån stockholmare sjöng, vad är inte Maia Hirasawa,halv stockholms och halv japansk...känns lite Stefan Ishizaki över det....puss!"

    "När jag blickar över Götet tycker jag helt klart! =)"

    Jag tror vi gör så här! Eftersom en stor andel av oss saknar musikkänsla och vi är ett gäng Takidadiggande miffon. Vi erkänner vår svaghet som grupp, vi förbannar oss själva för vår inkompetens i den här frågan - vi lägger ner alltihop och lämnar det i händerna på nån som kan de här grejerna. Typ Maia Hirasawa eller Ulf Dageby eller nån - låt dem bestämma! Motsvarigheten till Sture Allén liksom.

    SvaraRadera
  59. Fy på dig. Inte ta rohupnol och lägga in kommentarer på samma gång.

    SvaraRadera
  60. Rohypnol ska det givetvis vara. Är visst själv full och slant på tangenten:)

    SvaraRadera
  61. Är det moderatorn som inte kan stava till rohypnol? Charmigt.

    SvaraRadera
  62. Heja Blåvitt är så sanslöst uttjötad. Personer i tråden säger som så "vi måste bara sjunga mer", men är det någon jävel som gör det då? Kan det inte vara värt att våga prova lite nytt? Måste verkligen sångaren vråla massa rader om heja blåvitt hit och heja blåvitt dit, vi älskar alla blåvitt som står på den läktaren men kan man inte tänka säg att kunna ta någon låt som bara handlar om kärlek generellt?

    Därför känns Nationalteatern och Maia som spännande förslag. Plus till Nationalteatern för att den är på svenska och alla vet ju vem den älskande är som väntar. Lagom tempo och en enorm potential i mina ögon.

    Till er som föreslagit "vi är alla här", snälla? Finns inte en låt som är så dålig som den, visst texten är väl charmig på sitt sätt, men har ni någonsin hört en sångare med större Rod Stewart-komplex?

    Räcker det inte med att man spelar alla de "klassiska" låtarna på bortaresorna?

    SvaraRadera
  63. Nog för att Nationalteatern har sin politiska laddning. Men låten i fråga är en låt om kärlek. Och bandet har en kraftig knytning till vår stad. Dylanlåten är till största del rakt översatt.

    Låten har enorm potential för allsång.

    Jag gillar även Maia, men hennes låten är för svår. Jag är inte säker att jag skulle kunna vråla ut hennes refräng, rent sångtekniskt.

    /gnatt

    SvaraRadera
  64. Låt mig rangordna alternativen:

    1. Gothenburg
    2. Bara om min älskade väntar
    3. Blickar över Götet
    4. Heja Blåvitt!
    5. Troublemakers

    SvaraRadera
  65. Jag har vänt i frågan, Nationalteaterns låt skulle vara jäkligt fin att höra innan match alltså!

    SvaraRadera
  66. Älskar gothenburg-låten men det passar inte för fem öre som inmarschlåt...

    SvaraRadera
  67. Vissa säger att Nationalteatern är vänster... Hmm, säg vilka musiker som inte är vänster?

    Ser inte det som ett argument för att inte rösta på den låten iaf.

    SvaraRadera
  68. Vem/vilka bestämmer vilken låt som spelas?

    Det känns rätt avlägset att en omröstning och debatt här skulle kunna påverka eftersom minst hälften av blåvittpubliken inte ens känner till denna debatt.

    Det vore däremot kul om låtarna kunde spelas strax innan inmarsch för att se vilken responsen blir.

    Skulle det visa sig att någon låt sjungs extra bra borde frågan kunna lyftas "på riktigt". Innan dess borde alla göra sitt bästa för att framhäva en skön 33-åring ytterligare ett år, heja Blåvitt!

    SvaraRadera
  69. Anonym 23/2/09 21:18
    "Woho song?" Hahahaha herregud.

    Song 2.

    SvaraRadera
  70. Nationalteatern är ett klockrent alternativ, den har faktiskt allt. Historia, kärlek, allsångvänlig osv. Dom andra mes-rock blåvita låtarna är jag inte mycket för. Kommer bli likadant med dom som med Heja Blåvitt förr elller senare, dom är inte tillräckligt känsloladdade helt enkelt även fast texterna är fina.
    Blir mycket mer personligt med en låt som Nationalteaterns, där alla kan relatera till den på sitt egna sätt! Det kan man inte med "Jag älskar blåvitt låt" på samma sätt!

    SvaraRadera
  71. Jag måste säga att det bör finnas fler alternativ innan en omröstning kan ske. vad sägs om lite kriterier? 1. bra låt 2. hyfsat relevant text 3. göteborgskt eller snarare inte förknippat med andra svenska städer. De blåvita låtarna går bort då de inte är särskilt goa. Gothenburg går bort då den känns aningen svår att sjunga? Kvar står nationalteatern och den känns inte helt klockren.

    Jag tycker låten ska symbolisera kamratskap, gemenskap, göteborg och att det mkt är folkets lag/arbetarklass. Sök bland proggen. Jag är inte så bevandrad inom den genren men någon kanske kan hitta någon bra låt som inte bara behandlar klasskamp?

    Icke att förglömma, mina två förslag: Ut i kylan med Nationalteatern och Göteborg med Perkele.

    SvaraRadera
  72. Bara Om Min Älskade Väntar !

    Den är lätt att sjunga/vråla. Den är vacker, den är Göteborg och den handlar om kärlek (till blåvitt).

    SvaraRadera
  73. Nationalteatern var det första förslaget jag känt haft potential.

    Schytts är tradition och nostalgi, men väldigt mossig.

    Blickar är hemsk och bajsnödig, Gothenburg är på engelska och Troublemakers håller inte riktigt heller. (och sjöng de att Torbjörn Nilsson "var femenal"?)

    "Vi är alla här" låter som nåt nån skrivit på högstadiet.

    SvaraRadera
  74. martin/ femenal är göteborgska för fenomenal. häng med lite nu.

    SvaraRadera
  75. Katastrof att byta mot någon av dessa, känns alldeles för opportunistiskt. Jag skulle vrida mig om jag hörde dessa på läktaren, inte för att de är dåliga utan för att de inte passar.

    SvaraRadera
  76. Tänk er den här. Känslan när stråkarna drar igån. Både lidande och hopp. Precis som vår relation till Blåvitt är.

    http://www.youtube.com/watch?v=JJ15BSJjy9E

    Texten funkar också

    SvaraRadera
  77. Från och med nu skriver vi in bloggaren Holger Hansson i Klackar & Grejers trupp. Holger som senast skrev för baraben.com säger i ett första uttalande: Det känns som att min situation blev ohållbar på BaraBen. När man som bloggare ständigt pekas ut som en annan person och attackeras i kommentarsfälten tappar man sugen att blogga, att vara produktiv och bidra till fotbollsbloggandets konst. Med övergången till Klackar & Grejer vill jag få en nystart, börja om och sikta på att komma i bättre form igen.

    Klackar & Grejer är mycket glada över detta nyförvärv och hälsar Holger Hansson varmt välkommen.

    SvaraRadera
  78. Man mår ju fyiskt dåligt av Heja Blåvitt ju för fan.

    Hela kroppen känns som om man blivit misshandlad efter en genomlyssning...

    Maias låt funkar ju iaf, visst underlig text på vissa håll (omskriving på G Maia??) men fan hellre tyst än Heja Blåvitt...

    SvaraRadera
  79. 'Blickar..' blir jävligt bra för affärerna. Alla kommer att stå kvar ute och dricka öl och käka korv för att slippa skämmas. Patetisk, lågklassig skitlåt framför av amatörer.

    Det borde väl finns någon göteborgs blåvit musikprofil, som kan göra en ny låt avsedd just för detta ändamål. Och då tänker jag inte på Kronér...

    SvaraRadera
  80. Alltså, ärligt. Det måste ju gå och hitta ett större band med blåvitsympatier som kan göra oss en slagdänga?

    Det kanske inte är så många som gillar ska, men om ni känner till Liberator så har de gjort en MFF version av en av sina låtar som jag tycker är rätt svängig och lät funka grymt som inmarsch.

    http://www.youtube.com/watch?v=GGWRfrhv1jk

    Skulle man inte i samråd med ifk kuinna starta en tävling där folk får skicka in inmarch-låtar? Nuförtiden kan ju vem som helst göra en go låt med hjälp av datorn.

    SvaraRadera
  81. Vilket gnäll det är från vissa personer. Detta är en omröstning på Baraben, inget mer. Mitt val ligger ju tyvärr långt ner i denna omröstning men jag är glad att se svart på vitt vilka låtar folk vill ha.

    Blickar över Götet är verkligen ingen favorit men jag är beredd som många andra att testa den eller ngn annan låt om det nu skulle bli aktuellt. Då är det dock jävligt viktigt att all text visas på storbildskärmarna och att man testar den under ett visst antal matcher innan man analyserar om det blev en hit eller ej.

    Nu är det ju Schytts val som leder, men personligen vill jag ha den enbart vid mål.

    /Fnyq

    SvaraRadera
  82. "Heja Blåvitt" är kanske inte den modernaste låten men den låten har spelats på Gamla Ullevi sen jag började att gå på IFK (1990). Det är tradition.. Varför skall vi härma andra och vara ytliga!!.. för mig är Heja Blåvitt tradition och den skall finnas kvar.. "Vi skall minnas Bebben Johansson i alla våra dar..."

    SvaraRadera
  83. Blickar över Götet är dels den bästa,och dels den enda av dem som har allsångs-kvalite!

    SvaraRadera
  84. Anonym 21.41: Dock är det fortfarande den låt som fått flest röster vilket betyder att den låten är den mest populära bland dom nämnda låtarna.

    SvaraRadera
  85. Akta dig för att kalla Nationalteatern ytligt...

    SvaraRadera
  86. Leif Liket Olsson/ Nej, det betyder det inte. Vänta tills omröstningen står mellan två alternativ, då kommer den krossas.

    SvaraRadera
  87. "Ingen av dom"

    Borde varit ett alternativ.

    SvaraRadera
  88. Tragiskt att Heja Blåvitt leder.
    En låt som inte skapar något som helst tryck, utan bara har tradition.
    Det går inte att sjunga till Heja Blåvitt, och den ger bara en patetisk klappa-i-händerna stämning.

    Ni talar om tradition - varför lät vi då riva de gamla träläktarna på Gamla Ullevi - där kan vi tala om tradition...

    Änglarna från Göteborg är bästa alternativet!

    SvaraRadera
  89. Vad är det för fel att säga "Götet"? Det gör alla jag känner. Inbitna Sthlmare , åtminstone på Söder, säger ju ofta "Eken" om Sthlm. Låter kul, tycker jag.

    SvaraRadera
  90. Få någon kompetent musikmänniska att skriva en helt ny låt. Det vore det bästa. Kan man få ihop en jävla massa låtar till schlagerfestivalen så borde det funka här också!

    SvaraRadera
  91. Denna ska vi köra som inmarschlåt:
    http://www.youtube.com/watch?v=2QJRaedHXC8

    Och "Heja Blåvitt" när det blir mål.

    SvaraRadera
  92. Är visserligen Norrköpingsupporter men tycker om eran blogg och måste säga att förslaget med Maia Hirasawa kan bli det mäktigaste som har hörts på en svensk arena OM ni klarar av att sjunga med. Annars blir det inte mycket av det.

    SvaraRadera
  93. Hafsigt lanserad och genomförd omröstning. Den borde ha föregåtts av dågra dagars nominering och diskussion och då hade det kunnat bli "Den stora och enda omröstningen om IFK:s framtida inmarschlåt".

    Nu blir omröstningen bara ett litet inlägg i debatten.

    Jag har svårt att bestämma mig. Vacklar mellan Hirasawa och Nationalteatern vid inmarsch. Som måljingel vill jag ha Heja Blåvitt.

    SvaraRadera
  94. @Anonym 14:15
    Stockholmare har ju smeknamn på allt och alla. Finns inte en käft i den stan som kallas för sit riktiga namn. Men det har inte vi. Götet är ej ett göteborgsk smeknamn på Göteborg.

    Skall vi ha en låt av/med NAtionalteatern, så är det naturligtvis bara 'Livet är en fest' som gäller...

    SvaraRadera
  95. Och stockholmarna kallas för fiskmåsar av resten utav svenska folket!

    SvaraRadera
  96. rock you like a hurricane..

    SvaraRadera
  97. har varit helt inne på att schytts låt borde bytas ut...tills jag faktiskt lyssnade på den nu och direkt fick ståpäls. låten ÄR ifk för mig och den bör absolut inte bytas ut

    SvaraRadera
  98. Nationalteatern låter lite som kentas "just idag är jag stark" enligt mitt tycke! blickar över götet eller troublemakers

    SvaraRadera
  99. Formulera om frågan för f-n. Hur många vill byta borde vara mer relevant...

    allaeanglar

    SvaraRadera
  100. Jag vill byta ....



















    ut blöjfansen och de coola som minsann tycker Heja Blåvitt är sååå dålig och töntig!

    Håll för öronen då för fan när IFK marscherar in!

    Man skapar inte en tradition genom att rösta fram en ny låt på internet. Den växer fram på läktaren. Ut och gör jobbet om ni vill ha ändring!

    SvaraRadera
  101. Oavsett hur det blir så kan man ju hoppas att Maia och Nationalteatern blir "ramsor" på läktarn av nått slag. Precis vad jag söker. Låtar som inte går i techno takt och som kan skapa bra sång på läktarn istället. Nått för levande sitt att ta tag i kanske?

    SvaraRadera
  102. Alla är här

    SvaraRadera
  103. FAVORIT I REPRIS
    Denna "nationalhymn" för Blåvitt kan man köra under uppvärmningen för att höja stämningen och tagga upp spelarna.

    1. Lägg in texten i matchprogrammet
    2. Visa You Tube-klippet nedan på
    storbilds-skärmen, tillsammans
    med texten.
    3. Låt musiken flöda i högtalarna
    4. Klacken och resten av publiken
    gör jobbet.

    Lyssna här

    Än en gång ska vi segra
    Än en gång är vi bäst.
    Vi kan konsten att ”fajtas”
    Så fotboll blir till en fest.

    Gamla Ullevi gungar
    i takt med våran publik
    ÄNGLARNA får oss att sjunga
    För ”liret” är skön musik.
    ÄNGLARNA får oss att sjunga
    För ”liret” är skön musik.

    Om vi missar i kvalen,
    kommer vi alltid igen.
    BLÅVITT har ju moralen,
    och viljan som bästa vän.

    Upp mot toppen vi vandrar,
    EN FÖR ALLA FÖR EN !!
    "Götet" är vårat hemland,
    och BLÅVITT är vårat gäng.
    "Götet" är vårat hemland,
    och BLÅVITT är vårat gäng.

    SvaraRadera
  104. NATIONALTEATERN!

    SvaraRadera
  105. Jo, Nationalteatern/Dylan-låten är så klart fantastisk. Men nu är det ju inte riktigt det saken gäller. Det handlar om inmarschen. Vi talar alltså inte om begravningsföljet som tågar in i kyrkan, utan Blåvitt som marscherar in på Gamla Ullevi. En armé tar inte valium före striden, dammit.

    SvaraRadera
  106. Hahaha. Det är ju för fan samma sak. se ovan. Tur att man är GAISare.

    SvaraRadera
  107. Göteborg med Perkele tycker jag skulle passa bra lätt att sjunga med i den refrängen.

    http://www.youtube.com/watch?v=T_aSxcJlzsM

    Fc Hulan

    SvaraRadera
  108. Okej. Att dömma av undersökning som gjorts står det ju klart att den största delen av rösterna inte vill ha kvar SCHytts. I och med detta så öppnar det för ett musikaliskt medley,Vi snackar Grease, Mamma mia osv. Om vi kunde få klacken att börja sjunga maias låt för att sedan i tur och ordning avverka de låtar som föreslagits har vi något som kan klassas som helt unikt och framåtsträvande. Vi har denna säsongen en möjlighet att en gång för alla skapa något riktigt nytt och fräscht!

    SvaraRadera
  109. Hur kommer ni förnyare gå vidare i er kampanj? Kommer 10 pers sjunga "Göttenbörj, Göttenbörj!" under uppvärmingen på lördag eller vad står på er agenda?

    SvaraRadera
  110. Det bästa vore väl om dom spelade alla dessa låtar innan matchen så får man se vilken som tar fart? Att rösta fram på det internet känns krystat.

    (Jag tycker "Om bara min älskade väntar" är fenomenal)

    Heja Blåvitt tills vi skapat en ny tradition på läktarna.

    SvaraRadera
  111. http://www.youtube.com/watch?v=UDz_pvekPiE

    STADEN GÖTEBORG

    SvaraRadera
  112. Maia Hirasawa- "Gothenburg" är ju omöjlig att sjunga. ska vi stå å tralla i ljus ton halva låten?

    SvaraRadera
  113. Låten som ska spelas när spelarna kommer in ska trummas igång snabbt och man ska höra att det är blåvitt som kommer in.

    Alltså finns det bara ett alternativ, "Heja Blåvitt".

    Ingen engelsk sång eller nån jävla nationalteater ska spelas på gamla så länge jag lever. Har inget med blåvitt att göra ju!

    Det som kännetecknar blåvitt är traditioner, en utav dom är låten "Heja Blåvitt". Kanske inte den perfekta låten, men den får i alla fall mina tankar på laget jag älskar.

    SvaraRadera
  114. Jag säger bara...

    Joel Alme, Thats it!!!

    http://www.anglarna.se/nyheter/artiklar/2038-en-vals-goer-ingen-jaevel-foernaermad-vart-foerslag-till-inmarschlat-

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.